Header

Här är Almas absoluta favoritbyxor från Newbie by kappahl, nu börjar de dock bli trånga och jag hoppas att vi får tag på ett par i storlek 68 eller 74. Någon som har ett par?

Så Snygga och trots att de är mönstrade så passar de till nästan allt. Jag skulle ha köpt fler på en gång, men jag trodde inte att de skulle vara så fina som de är nu... I butik var dessa inte alls lika roliga att titta, tråkigt :(

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mer tänder är på väg och nu är vi vakna i natt igen och biter på allt som går att bita. Uppdateringen har blivit lite låg här och bara småbarns föräldrar kan gissa hur trött jag vart de senaste dagarna.

Nu laddar vi upp för en helt ledig Torsdag, på Fredag är det dags för ett besök på Danderyds önh för ett eventuellt klipp av det korta tungbandet och läppbandet!

Jag hoppas med hela mitt hjärta att mini Duvan ska få det lite lättare med en frigjord tunga och ett frigjort läppband.

Likes

Comments

200g soja färs
1pkt kidneybönor
4 morötter
1 burk majs
1 burk krossade tomater
1 Gul lök
1/2 paprika

Färsk oregano
ketchup
chilisalt
svartpeppar

Hacka morötter och fräs med löken. Tillsätt soja färs och tomatkross, ketchup och kryddor, koka LÄNGE.
Tillsätt resten och servera :)

Likes

Comments

Den här mannen han är allt och lite till, han gör mig komplett och jag älskar honom mest i hela universum. Han är fantastisk, vad mer behöver jag säga?

Han får mig glad när det behövs, han tar ner mig på jorden när det behövs och han motiverar mig när det behövs.

Vi kompletterar varandra så sjukt bra, min soulmate.

Likes

Comments

Super simpelt, super gott!

4 portioner kokt ris
Grönsaker efter smak
annanas
sweet chilisås

Ner med allt i stekpannan och fräs tills det fått lite färg :)

Likes

Comments

Många veganer saknar äggröra eller ägg i allmänhet, så nu ska jag tipsa om en riktigt bra ersättare ;)

1pkt tofu
3 msk margarin
kryddor

Mosa tofun i stekpannan, tillsätt 3msk margarin och krydda efter smak. Stek tills det är mjuk och fluffigt :)

Likes

Comments

Nu är den lilla pytte Duvan hela 6månader, ett halvt år har gått och det har vart fantastiskt!
På den här tiden så har vi hunnit med mycket, Duvan har lärt sig massor och från att bara ligga stilla och sova som prinsessan på ärten så kan hon nu massor! :)

Almas lista:

Gå:Nej
Krypa:Ja
Åla:Ja
Stå utan stöd: Nej
Gå längst saker: Ja ibland när hon känner för det.
Ord: Nej, ett framkrystat mamma har vi hunnit med dock ;)
Tänder: 2 på nedre käken och 2 till påväg upp
Sitta med stöd: Ja
Sitta:Ja
Vända sig från mage till rygg: Ja
Vända sig från rygg till mage: Ja
Mamma eller pappa: Båda

Mat:
Alma har börjat smått med smakportioner, vi vill inte gå för fort fram och riskera magont eller problem i vuxen ålder. Alma äter en kost fri från Animalier :)

Aktivitet:
Alma är super aktiv och vill aldirg sitta still, håller igång tills hon däckar av utmattning. Man får ju inte missa någonting.

Sömn:
Försöker få in en bra natt rutin, nu sover Alma ganska dåligt på natten eller ja somnar någon gång mellan 00 och 02 sen sover hon till 10/11. Sen på dagen så somnar hon när som helst, vart som helst!

Kläder:
Storlek 62 och 68 i vissa plagg, men 62 är fortfarande lite stort. Våran mini ♡

Favorit leksak:
Spegel på hjul och "Bad klistermärken".Försökte ta bilder på barnen, men det är omöjligt med två över aktiva små barn ;) Om jag lyckas att få dom att sitta stilla 5 minuter kan jag vara glad! Men jag måste säga att det är helt otroligt att det är ett halvt år sedan jag låg på Falu lasarett med min lilla nyfödda Duvan, Då var hon namnlös och jag var helt inställd på att hon skulle heta Malva. Kim höll dock inte med på namn fronten så det blev Alma, sol han röstade nej till hela graviditeten först! För 6 månader och 1 dag sedan stod jag i väntrummet på spec mvc när mitt vatten gick medan läkarna diskuterade om jag skulle sättas igång eller inte. Diabetes läkaren så "sätts hon inte igång så dör hon" och Spec mvc sa "Barnet mår bättre i magen och kommer att behöva neo vård om det kommer nu".

Se så fel de hade, jag blev skickad akut till Falun då det var fullt överallt. Västerås, Stockholm, Eskilstuna... Allt var fullt och Falun var närmast, en barnmorska skulle följa med i ambulansen och jag var inställd på ambulans förlossning. Resurserna fanns inte så man valde att stoppa förlossningen med dropp och hoppas på det bästa utan barnmorska i ambulansen. Det var en hemsk resa med toppklassig ambulans personal, Vi han fram till Falun. Världens bästa vän följde med, hon skulle egentligen bara hämta mig på mödravården men fick svänga förbi hemma och hämta förlossningsväskan som jag förberett. Hon följde med till Falun och förlossningen gick bra trots att det än en gång skedde utan bedövning. Fy fan, jag tänker aldrig mer be om bedövning för när de gång på gång försökte att sätta min eda så gjorde det djävulskt ont, det värsta på hela förlossningen. Blir det ett till barn så föder jag garanterat utan den där edan som dom inte fick till i alla fall ;)

Likes

Comments

Idag har vi bara lekt och lagt alla måsten åt sidan, det behövdes efter en jobbig natt.

Likes

Comments

Ja vad innebär veganismen? Vad äter en vegan? Hur lever en vegan?

Vad är en vegan: Börja engagera dig i djuren, djurens rättigheter och sluta att utnyttja djur för egen vinning. En vegan är en individ som inte utnyttjar djur för egen vinning, eller någon annans vinning heller för den delen.
Varför vegan:Varför inte? Det finns många fördelar så som hälsoaspekter, miljö och så klart djuren som faktiskt är individer med känslor och ett liv.
Maten:En kost helt fri från animalier! Idag har vi super bra produkter baserade på soja, kokos, havre eller varför inte nötter? Det är super enkelt att bara byta ut de animaliska produkterna till plantbaserade alternativ!

Här kommer ett gäng vanliga frågor och påståenden som jag stöter på en hel del!

"Jag kommer att få proteinbrist" Nej med största sannolikhet så får du inte protein brist, det är ganska svårt för en människa att lyckas få det. Däremot så ska du vara noga med att använda produkter som är berikade med B12 och äta B12 tillskott. Vet ni varför animalier innehåller B12? Jo för att man matar djuren med B12 innan de går till mat.
"Omega fetterna kan man bara få genom fisk" Nej i t.ex. linfröolja eller rapsolja hittar vi också omtalade omega!!
"Djuret hade dött i alla fall" Nej om kött behovet minskar så minskar också produktionen, marknaden styr produktionen!
"Kossorna behöver mjölkas" Vi har avlat fram mjölk kor, men inte ens kalven får tillgång till mjölken. Vad händer med alla tjurar?
"Hönor behöver lägga ägg" Det sliter så hårt på hönans kropp att lägga ägg att hon inte ens duger till mat eller annat foder, vad händer med alla tupp kycklingar? Hur många tuppar kan du hitta på en äggfarm? Vad hade hönan gjort med ägget om inte vi tog det? Har du sett hur hönsen bor under sitt korta liv?

Rekommenderar er att gå in på http://djurfabriken.se och se efter själva, en liten inblick i djurproduktionen.

Känner du dig osäker på vegetariskt kost så rådgör med en dietist på din vårdcentral, de kan ge goda råd i vad du bör äta för att få i dig alla näringsämnen.

Jag rekommenderar tillskott från Animalparade till barn som äter vegetarisk kost, till dig som är vuxen så tycker jag att du själv ska räkna på vad du behöver. Kanske ta prover för att få veta vad du har behov av? Själv äter jag bara B12 och sen D vitamin, men d vitamin ska alla i Sverige äta oavsett kost :)

Man behöver inte sluta rakt av med animaliska produkter utan kan steg för steg fasa ut det, börja med att ta bort det du tycker är minst gott. Kanske älskar du mjölk men inte är så förtjust i ägg? Börja då med att ta bort äggen, för att sedan fasa ut köttprodukterna och sist den där mjölken som kan ersättas med så mycket annat ;)

Vi slutade rakt av hela familjen, men Teja är fortfarande lite lakto-ovo. Speciellt när vi är hemma hos folk och det bjuds på icke veganska produkter, hur lätt är det för en 4åring att tacka nej till en bulle eller choklad?

Likes

Comments

Jag la ifrån mig telefonen och för första gången på flera månader var jag i säng före 00 och då vaknar Alma, helt otröstlig. För första gången någonsin fungerade ingenting, jag har aldrig vart med om något liknande. Vad gör man egentligen när ens barn är otröstligt?

I korta perioder var hon glad och jag är helt säker på att det var den pytte lilla magen som ställde till det, jag säger bara TUR att Kim är ledig idag annars hade jag vart en zombie!!

Hon ville inte äta, inte ligga, inte sitta, inte bli lindad och framför allt inte sova. Ingenting var skönt nog för magen, allt var bara fel. 
I perioder kom det stora krokodiltårar och i korta perioder var hon nöjd och somnade nästan. Med Teja fick jag aldirg uppleva det här för hon var bara nöjd hela tiden så det kom minst sagt som en chock. Innan har det alltid funnits en lösning, sen tillslut vid 05 så accepterade hon att somna i Kims famn medans han gick runt. Förmiddagens skridskoåkning blir inställd och istället laddar vi upp oss för tvättstugan kl 13.

Det var helt klart en cocktail av tänder som är påväg och en mage med magknip,vi pausar smakproverna ett tag till. Alma har nämligen två små bissingar till som kommer krypandes i snigelfart och vi har ju precis börjat med smakportioner för den lilla känsliga magen, jag hoppas att vi får en lugn natt i natt för imorgon jobbar Kim ett dag pass för första gången på länge!

Likes

Comments