​Hade lovat min bror att köra upp till McDonalds efter kl 00.00 nu i natt.

Han och Jonas kom hem till mig. Vi gick ner till bilen och de två små gnabbades lite som vanligt.

När vi sätter oss i bilen och börjar köra så gnäller jag på mitt hår.

(Är så att jag avfärgade håret för snart en vecka sen och det stank något fruktansvärt och gör fortfarande så fort det blir vått. Och inatt regnar det ordentligt ute.)

Men både Jonas och Jonas säger inte ett ända ljud i bilen. De började prata efter halva rundan och då var det inte mycket de sa.

Jag tankar bilen, sen kör vi till McDonalds för att äta.

Vi beställer och går och sätter oss vid ett bord. De två sitter och snackar och jag kollar på mobilen samt drömmer mig bort.

Maten blir färdig och vi börjar äta.

Jonas säger helt plötsligt att detta var hans frukost! Min bror säger att detta är hans kvälls mat! Jag börjar fundera lite. Jaha då måste detta vara mitt mellanmål.

Lyssnar på vad de pratar om lite smått. Helt plötsligt hör jag att Jonas vän/bror/släkting med vänner hade suttit på McDonalds och spelat poker under tiden de väntade på sin mat och under tiden de åt och en liten stund efter de hade ätit.

Alltså vilka samtals ämnen man kan komma på mitt i natten. Verkade bara som att det var jag som var trött.

Med detta inlägget visar jag bara att man kan få så många konstiga tankar var man än är.

P.S Jag är trött och nu säger jag god natt och sov gott.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Var enskild person behöver pengar till något!

Vad lägger man pengarna på och varför? Har du någonsin stannat upp och tänkt, varför vill jag ha denna sak. Är det ett begär man har eller kan man skippa just denna sak.

Sen vet jag att man måste spendera pengar på mat, kläder, hygien artiklar mm. Men måste man köpa kläder varje månad eller köpa något extra varje gång man köper mat.

Jag har ofta funderat på varför andra och jag själv oftast inte vill följa med till affären eller till kaféet när man har ont om pengar eller rent av sagt inte har några pengar kvar.

Man går väl med för sällskapet och inte för att handla varje gång man går till en affär. Har vår hela existens börjat kretsa runt pengar? Kan man bryta det beteendet på något vis?

Kom gärna med förslag på hur man kan bli bättre på att bara följa med även om man själv inte ska ha något, oavsett om man har pengar eller ej.

Skriv gärna ner om ni själv har stannat upp och undrat om man behöver just den saken.

Har ni gått tillbaka och lämnat grejerna för att ni har ångrat er eller rent av sagt skickat tillbaka något för att det var ett onödigt köp.

Ja mina funderingar är många, men ibland kommer de upp så jag kan sätta ord på dem.

Tack för mig. Ser fram emot lite olika svar.

Likes

Comments

Då var hösten kommen.


Nu längtar man tills löven ändrar färg så att jag och barnen kan ta och samla på oss en massa.

Dags att göra nya konstverk som sedan sätts upp i hela lägenheten fram tills julen är kommen. 

Är trotts allt ett favorit moment på hösten, där man både kan pyssla och bli påhittig. 

Alla pyssel förslag är välkomna och så måste man så klart testa allt med!

Så fort färgen är ändrad till​ både gult, rött mm så ska jag ta med barnen till skogen.

Där ska vi samla på oss en hel del pyssel i alla dess former. 

Sen ska vi bara införskaffa en hel del lim och papper. 

Plocka fram saxar, glitter, piprensare, bakformar och allt annat man kan komma på. 

Likes

Comments

Då var det dags för en jobb intervju.

Ska bli skoj o se om jag och denna brukaren fungerar ihop. Är lite spänd och är väldigt inreserad ​av vad det var för arbetsuppgifter. Söker för tok för många jobb för att komma ihåg vilka som är vilka. Hoppas bara att jag kan kombinera mitt nuvarande assistans jobb med detta och att jag även har en del dagar över så jag kan vara med familjen.


Min dag är full i morgon. Hör och häpna! Jag, jag har planerat hela dagen!

Börjar dagen med förhoppningsvis en familj som kommer att sjunga för mig. Sen ska jag lämna barnen på dagis och efter det hem o städa lite innan det är dags att gå till läkaren.

När det är avklarat hämtar jag medicin åt min brukare och 10 dagars p-piller till mig.

Hem igen och leta fram lite saker som jag ska ha med mig på kvällen. Äta och förbereda mig för intervjun. 

Direkt efter intervjun ska jag köra hela vägen ner till Ystad och ge mig själv en fortsättning på ben tatueringen och snacka en hel del skit med Roffe.


Ni andra får ha en helt underbar dag! 

Likes

Comments

Då har man jobbat nästan hela sommaren i ett storkök. Det var riktigt jobbigt i början och jag fick hela tiden känslan att jag inte hörde hemma där. Men efter en månads tid blev allt mycket bättre. Jag hade lyckats komma in i rutinerna. Har lärt mig så mycket och jag stannar kvar här trotts att det är sista dagen i dag.


Kommer att vara kvar som vikarie. Jag vet ju att företaget kommer att utvecklas och så finns där inga andra vikarier. Finns en stor chans till en hel del jobb med tiden.

Men jag lider inte någon nöd. Har ju fler jobb som vikarie plus att jag har en halvtids tjänst som personlig assistent som jag trivs med.

Kommer att bli tråkigt att inte ha någonstans att ta vägen varje dag. Är bara till att sätta sig och söka fler jobb som kan kompensera för all min lediga tid. Mellan 8 - 13.15 kan jag jobba extra då min äldsta måste vara på skolan.


Nä om man skulle sova nu så man är utvilad innan jobb.

Sov gott alla där ute.

Likes

Comments

Vart hade man varit idag? Det är det ingen som vet men det skulle ha varit kul om man hade kunnat utforska den möjligheten.

Om min mamma inte hade valt att flytta ifrån staden som vi är uppväxta i, hade jag då valt att gå samma linje som jag nu valde? Hade jag träffat de vänner jag har idag? Hade jag haft barn nu? Ja funderingarna och tankarna är många. Misstro nu inte mig med detta inlägget. Jag är glad över det jag har idag. Men alla har säkerligen haft dessa tanka som jag nu skriver ner.


Vad hade hänt om jag inte valde just den killen? Var hade jag befunnit mig idag om jag inte hade blivit gravid? Hade jag valt samma saker, samma vänner, samma män som jag gjorde förut? Hade jag haft en egen hund? Hade jag varit gift? Hade jag varit en person som hade snyltat på systemet, eller hade jag jobbat hela tiden?


I nuläget jobbar jag så mycket jag kan då jag verkligen tycker om att jobba med de jobben jag har. Jag lägger även en hel del energi på mina barn och får så otroligt mycket tillbaka när man ser deras glada ansikten. När jag vill koppla av ser jag antingen på en film eller så går jag ut och sjunger.


Hade man haft samma glädje utan barn, utan jobb mm om man hade valt en annan väg? Jag hade varit fruktansvärt nyfiken om jag hade fått chansen att få en glimt av alla de andra möjliga vägarna man kunde ha tagit. Men vet inte om jag hade velat byta något av det jag har idag mot ett annat liv.

Man hade kunnat vara rik som bara den men då hade man kanske även varit fruktansvärt olycklig. Man hade även kunnat vara ensam och olycklig. Tänk om man hade varit i ett gäng eller i sällskap med folk som tar droger och så får man se att man själv håller på med sånt. Hade inte varit en trevlig syn.

Nä man ska vara nöjd med det man har, är man inte nöjd får man kämpa lite till för att komma dit man vill.


Någon mer än jag som låter tankarna flöda fritt? Det kan bli lite snurrigt inne i huvudet ibland.


Likes

Comments

Har länge funderat och är helt övertygad att jag drömmer sanndrömmar. 

Många säger bluff och andra säger coolt. Hur jag märker att det är en sann dröm? Jo jag har märkt att i varje sanndröm jag har haft så har varje person som drömmen handlar om haft skuggiga ansikten. Har aldrig kunnat veta vem personen har varit fören just den dagen det slår in.

Var jag har ärvt dessa drömmar ifrån är en lätt fråga att svara på.

Det kommer från min gammel-morfar. Mamma har sagt att han både drömde sanndrömmar och kunde spå i kort. Allt han gjorde och sa slog alltid in. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att träffa honom då han förliste till havs innan jag var påtänkt. ​Hade varit intressant att lära av honom och lära sig tolka drömmarna så man hade kunnat förstå vissa av dem. 

En av drömmarna som slog in drömde jag om när jag bodde i Trelleborg. Drömde om en skola som jag aldrig hade sett förut, jag och ett helt gäng tjejer satt i en korridor och väntade på något. Alla tjejernas ansikten var suddiga så jag visste inte vem dem var. Helt plötsligt sprang alla ut för att kolla vad som hände. Jag satt kvar och passade deras saker. Ett år senare hade jag både flyttat och börjat på en ny skola. Tänkte inte mer på händelsen då jag i då läget inte visste varför jag drömde som jag gjorde. Efter cirka en halv termin i skolan hände just det jag hade drömt och det kändes som deja vu. Alla små detaljer fanns där, exakt antal personer sprang ut för att kolla och jag satt kvar och vaktade deras böcker. Berättade det för mamma när jag kom hem och då fick jag reda på att hennes morfar kunde drömma om sanna händelser. Hon har aldrig någonsin själv kunnat göra det men både jag och min ena bror kan göra det.

Det som var märkligast med mina drömmar var när jag drömde en riktigt konstig dröm där någon dog. Märk mina ord nu, denna drömmen slog in dock var det en klurig och märklig dröm.

Här kommer den nästan i detalj.

Gänget jag brukar träffa för att ha något att göra skulle hem till en tjej och festa. Vi börjar gå hem till henne och det är långt att gå. hon bor nämligen en kvart utanför Staffanstorp.  Vi går och går men verkar inte komma närmre. Helt plötsligt är vi på en åker och där står det en åskådar bänk. Alltså en bänk lika stor som ett höghus, en sådan bänk som man sitter på när man kollar på fotboll. Då vi är trötta och vill vila oss väljer vi att sätta oss i mitten på bänken, alla sitter samlade och jag ser alla vi brukar umgås med. Men så är där en tjej jag inte känner igen och hon har suddigt ansikte. Efter en stund ser jag även en orm komma emot oss. Alla får panik och försöker komma ifrån ormen. Jag har börjat springa men måste tvär bromsa när jag hör hur någon skriker rakt ut. Tjejen med suddigt ansikte har blivit biten i halsen av den här ormen och faller till marken. Hon överlever inte och sen vaknar jag. 

Sitter mitt i natten och funderar på vem det kan vara som blev biten i halsen. När dagen kommer och gänget samlas kollar jag så att alla är där. Blir lugn när jag ser alla som ska vara där. Det jag missade var en tjej som inte ofta brukar vara med oss och som var ganska okänd för mig då jag nästan precis hade börjat umgås med dem.

Två veckor senare får vi ett tragiskt besked! Tjejen som jag hade drömt om och som inte brukade vara med så ofta hade avlidit.

Hon hade fått körtelfeber och hade blivit körd akut med ambulans till sjukhuset. Hon dog en gång i ambulansen och sen på sjukhuset kunde de inte rädda hennes liv.


Ser ni sambandet mellan min dröm och vad som verkligen hände. 

Detta var och förhoppningsvis kommer vara den ända gången jag drömmer något så räligt. Man kan alltid hoppas. 


Tankar på detta?

Likes

Comments

Hur kommer det sig att man oftast känner hur en person är och vet mer eller mindre hur just den personen fungerar?

Under min uppväxt har jag ofta känt av en dålig vibb hos vissa personer. Då har jag sagt det till mina dåvarande vänner och sedan försökt sätta ord på vad jag känner av.

Ett exempel är när jag var ca. 14-15 år gammal.

Vi skulle hem till en bekant till nå​gon annans bekant, mins inte varför vi skulle dit. Kände direkt när vi kom innanför dörrarna att här ska vi absolut inte vara. Håller tyst för att kunna läsa av känslan jag har lite till. Kommer in till vardagsrummet och får syn på personen som bor i lägenheten som vi nu befinner oss hos. Det går en kall och obehaglig känsla rakt igenom mig. Ber dem andra att skynda sig och säger att jag inte vill vara där längre. Alla andra blir förvånade och undrar varför. Han som bor här är en skön kille och han bjuder alltid på fest. Alla är alltid välkomna. Jag säger som det är, känns inte alls bra att vara här. Skenet bedrar hos honom. De ber mig förklara vad jag menar. Jag svarar då: han är ingen bra människa och det kommer ni snart att märka, jag vet inte när ni kommer att inse det med den dagen kommer. Ni kommer även att inse att jag hade rätt och tycka att ni borde ha lyssnat på mig första gången jag varnade er. De bara skrattade åt mig och jollrade bort mina onda aningar. När vi väl kom där ifrån kunde jag pusta ut. Den andra och enda tjejen förutom mig frågade mig om olika saker om killen i lägenheten. Berättade att mina onda aningar brukar stämma och bad henne att inte följa med tillbaka hem till honom fler gånger. Det lovade hon mig men jag kände på mig att det inte kommer att bli som hon sa.


Efter ca. två veckors tid fick jag ett samtal från denna tjejen. Hon hade gått tillbaka hem till denna killen, men denna gången hade hon inte tyckt att det var som det brukade vara. Det var så att hon inte hade gått dit själv, hon hade gått dit med killarna som vi hade gått med för två veckor senare. Dock hade de andra killarna gått för att handla mat och hon hade valt att vänta kvar hos killen i hans lägenhet. Det visade sig då att han hade blivit en helt annan person när det bara var han och hon i lägenheten och han vägrade släppa ut henne. Jag skyndar mig dit och ringer till de andra killarna för att få hjälp. Killarna trodde först inte på mig men när de väl fick samtal från tjejen så fick de fart på benen. Efter ca en timmes tid fick vi ut henne ur lägenheten, hon var både skräckslagen och väldigt omskakade, men oskadd. Hon sa rakt ut till mig att hon alltid ska lyssna på mina varningar och aldrig misstro mig igen. Killarna bara undrade hur jag kunde veta att han var en dålig människa.


Som sagt hur kan man känna av något sånt. Kan dock inte läsa av alla människor men de flesta kan jag läsa av.

Har flera exempel som jag hade kunnat skriva ner, dock är det de obehagliga som jag minns mest.


Kan se på en människa efter noggrann observation om de lider av något, om de är ledsna, om de har varit utsatta på något vis.

Glädje och fjantande är även något jag kan se.

Det jag inte kan med min känsla är att få ut det i ord när det gäller känslor. Känner mest vem jag ska undvika och vem jag ska vara nära. Känner även vem jag vill lära av. Har lärt mig att lite på min känsla till 100 procent. Dock så vet jag inte om jag använder den till 100 procent.


Några tankar på detta? 

Likes

Comments

Hade länge sökt ett  extra jobb för att kunna dryga ut kassan då mitt vanliga behovs jobb inte gav så mycket.

Efter en massa slit och sökande fick jag svar.

Jag fick en liten tjänst på 2 nätter i månaden. Dock blev det inte mycket mer i kassan då det var jour om natten.

Jag fortsatte söka och gav mig fan på att hitta något bättre.

Och så en dag kom det efterlängtade telefon samtalet. Intervjun blev bokad.

Efter intervjun blev jag anställd på en 75%-ig tjänst.

Sa då upp min andra lilla tjänst på 2 nätter i månaden.

Allt funkade jätte bra och jag trivdes jätte bra. Brukaren var även jätte nöjd med mig.

Men så kom smällen. Brukaren hade visst problem med företaget och skulle byta företag.

Så nu jobbar jag till den sista april och måste där efter säga adjö till ett underbart jobb.

Sa till brukaren att jag kunde tänka mig att följa med till det nya företaget om jag får.

Brukaren känner ju inte mig som de andra som har varit där längre.

Fick dock reda på att jag kanske kunde bli inhoppare på genom det nya företaget, men bara kanske.

Jag bestämde mig i det ögonblicket att jag skulle söka nya jobb.

Satt och sökte runt 10 olika assistent jobb igår.

Läste igenom alla noggrant så jag inte sökte något som jag inte kunde ta.

Idag fick jag ett sms med meddelandet: Hej brukaren vill jätte gärna träffa dig, vilken dag passar dig bäst?

Så jag har haft tur i oturen. Nu ska jag bara kamma hem detta jobbet så har jag en ny tjänst på 75%.

Kan även då hoppa in på mitt nuvarande jobb som inhoppare de dagar jag inte jobbar.

Det ska vara jag till det när det handlar om tur.

Ser fram emot att träffa den nya brukaren och hoppas att han kan tänka sig mig i sitt team.


Till alla som söker jobb.

Släpp på tyglarna och sök allt även om det bara är några timmar i veckan.

Även om du aldrig kunnat tänka dig ett sånt jobb eller tror att du inte fixar det.

Man vet aldrig vad man klarar av innan man har provat det.

Man kan kombinera flera jobb samtidigt.

Vem vet, ni kanske hittar ett perfekt jobb för just er.

Så gjorde jag. Jag sökte något som jag aldrig hade kunnat tänka mig förut och det blev en otrolig ny upplevelse samt att jag trivs med det.

Ha en bra kväll alla där ute.


Likes

Comments

Hatar verkligen min mans jobb. De ändrar hela tiden hans tider. 

Ett tag jobbar han kväll och ett tag jobbar han dag. Kvälls tiderna funkar bäst för mig då jag jobbar natt ibland och slutar kl 9.00 på morgonen. Perfekt då han kan lämna barnen på dagis i en normal tid på dygnet. Men nu ska han jobba dag igen och försvinner hemmifrån halv 6 på morgonen. Barnen är tvungna att gå upp kl 5.00 för att kunna vara färdiga och pigga för fritids och dagis kl 6.00. 

6.00 går vi hemifrån för att sedan bli lämnade kl 6.30 på dagis. Allt för att jag ska kunna vara i tid till mitt jobb kl 7.00. Vilka jävla helvetes tider för ett barn. Hade önskat att min man inte hade behövt åka till danmark o jobba. Hade önskat att barnen hade fått sova längre om mornarna. 

Hade även önskat att min man bara hade jobbat eftermiddag och kväll så jag inte hade behövt tacka nej till en massa jobb. 

Har aldrig varit en morgon människa och kommer aldrig att bli det. 

Får hoppas att jag kan hitta ett fast jobb o inte jobba på timmar. Allt hade varit så mycket lättare då.

Idag är det dags att ringa runt till en massa olika dagis där jag bor för att skriva upp mig på deras vikarie listor. 

Måste verkligen få in fler timmar på något vis. Söker jobb innom det mesta men i dagens läge finns där för många arbetslösa för att kunna få de jobb man verkligen vill ha. Missförstå mig inte, där finns jobb om man letar ordentligt samt om man vågar ta sig an nya utmaningar. 

De få timmar jag skrapar ihop varje månad är på jobb jag aldrig hade kunnat tänka mig förut. Vissa av dem har gett mig så mycket förståelse och insikt. Men de är inte mitt dröm jobb. För att vara helt ärlig mot mig själv så vet jag inte vad jag vill jobba med. Tror att det kommer att ta tid innan jag hittar rätt yrke för mig. Alla vill ändå ha ett jobb där de vill komma tillbaka varje dag och känna, här hör jag hemma, detta älskar jag att göra.

En sak jag vet att jag älskar förutom min familj är film. Jag kan sitta i timmar och se en film, kan även efter filmen tala om den om den tilltalar mig. 

Nu tycker säkert ni att jag borde jobba med film. Kanske recensera dem. Då kan jag även tillägga att jag älskar att sjunga, mest karaoke. Men jag sjunger bara för mig själv och inte för att behaga andra människor. Visst där finns faktiskt en hel del som tycker att jag borde söka till idol men jag ser ingen mening med det. 

Nä dags att fixa till sig nu så jag kan få upp mina barn kl 5.00. Är snart dags att ge sig iväg.

Ha nu en underbar dag och var rädda om er.

Likes

Comments