Thought I could do all just on my own but even Superwoman sometimes needed supermans soul.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 127 Readers

Likes

Comments

Jag har det senaste året arbetat som lärare i en förberedelseklass för ungdomar som flyttat hit till oss i Sverige eftersom det pågår krig och konflikter i deras hemländer. Jag och mina kollegor har hört gripande historier om deras resa hit och om livet de haft (både det bra & det dåliga) och tårarna har funnits i alla våra ögon. Jag känner ett otroligt ansvar över dessa ungdomar och jag är så lycklig som fått träffa dom allihopa. Ni kära barn har berikat mitt liv och det är jag er evigt tacksam för.

Jag trivs fruktansvärt bra på mitt jobb även om jag jobbat alldeles för mycket. Tro mig, det är ett stressigt jobb och en dag är aldrig den andra lik. Till skillnad från mitt gamla jobb där dagarna alltid såg likadana ut och jag utvecklades aldrig är detta jobb fantastiskt. Misstro mig inte, jag älskade mitt gamla jobb, eller nej, jag älskade inte jobbet, men jag älskade den fina människan jag vårdade. Eller jag älskar denna människa än, och saknar så oerhört mycket. Det är dock det enda jag saknar.
Jag är faktiskt glad att det blev som det blev. Glad att jag inte fastnade där som så många andra.

I höstas sökte jag till högskolan. Jag var väldigt osäker på om det var ämneslärare eller sjuksköterska jag skulle satsa på.
Jag hade drivet för bägge yrken. När det väl kom till kritan blev sjuksköterskeprogrammet mitt slutgiltiga beslut.
Jag är helt enkelt 100 % vård. Så jag sökte, och jag kom in. Jag kom tamefan in denna gång, äntligen!

Den 16 Januari börjar jag studera. 100 %, 40 timmar i veckan i 3 år.
Högskolan Dalarna, sjuksköterskeprogrammet here i come.
Mitt mål är att en dag kunna titulera mig som ambulanssjukvårdare om min synnedsättning på högerögat tillåter det. Annars satsar jag på distriktsköterska & "skolsyster" på det viset får jag återigen jobba i skolan.

Under första terminen med studier kommer jag försöka jobba 50% som SV/ENG lärare i förberedelseklassen.

Så, nu kanske ni förstår varför 2017 kommer bli rivigt?
Jobb 50%, skola 100%, fru 100% och så kanske jag kommer vara bukopererad också.
Rock N' roll!


Dags att julstäda lite innan sängen kallar på mig.


Hörs hej!


Likes

Comments

Nu gör jag en omstart i denna blogg.
Sista inlägget jag skrev var i april tror jag? Då handlade det mest om min jävla vikt som fan är mer envis än vad jag själv är.
Jag följde LCHFs alla regler som jag gjort så många gånger förr. Det har alltid fungerat på min kropp. Jag har rasat i vikt.
Inte denna gång.. Istället gick jag upp. Jag vet inte om någon vet detta men jag har artros i bägge knäleder samt min högra fotled. Detta betyder att det faktiskt gör ont, ganska så precis hela tiden vilket gör att jag inte kan motionera som jag skulle behöva. Nej, jag tycker inte att det är så jäkla rockigt att motionera heller men jag är i alla fall ingen lat människa som använder mina krämpor som ursäkt. Jag vet att det är bra att röra på sig när man har artros. Men nu är det ju bara inte artrosen som sätter stopp för motionen. Jag har även en gammal (allvarlig) krosskada i fotleden. Jag kraschade ganska rejält ner från en hästrygg för 4 år sedan. Läkaren sa redan då att det var ett rent helvete att pussla ihop min krossade fot. Han hade aldrig sett så mycket små benflisor. Han gjorde sitt bästa, Mattias Walborg som min duktiga ortopedläkare heter.
Kan vara så att han får ett samtal från mig snart eftersom en av skruvarna han lämnade kvar i fotleden "krupit ur" och råkar man komma åt den gör det vansinnigt ont. Jag hatar verkligen mitt skadade, svullna, fula ben. Jag kan inte ha fina skor längre eftersom ett ben är 3 gånger större än det andra, jag kan inte ta en promenad på mer än 2 km för då domnar foten bort och jag kommer ingenstans, jag har inga fotknölar kvar (bara brosk) vilket får allt att se helt osymmetriskt och äckligt ut.

Gud vilket gnäll. Står inte ut med mitt egna gnällande. Kanske därför jag känner att jag lär skriva ner det här och lämna det här.

Anyway. Anledningen till att jag ens började babbla om lchf, krossade ben och gnäll är för att jag har en annan grej på gång.
En gastric bypass grej. I början av året kraschade jag. Jag satt och grät inne på en toalett på jobbet och fick en panikångestattack. Riktigt otäcka grejer ska ni veta ni som aldrig haft en sådan. Det känns som att du ska dö.
I denna veva ringde jag vårdcentralen som gav mig en tid med en läkare. En jävla bra sådan. Vi pratade om allt i 2 timmar och tillslut gav han mig en ny tid för ett samtal om att en överviktoperation kanske vore något för mig. Javisst, kanske det tänkte jag. Det kändes som det enda alternativet när ingenting annat riktigt fungerade och min redan skadade kropp var för tung för att orka bära upp sig själv. Detta år har jag varit i utredning på den bariatriska mottagningen i Falun som gett mig klartecken för en operation så nu ligger mitt öde i kirurgmottagningen i Mora. Dit ska jag 24 januari på sista konsultationen och därefter får vi se när en eventuell operation kommer vara aktuell.
Det är inte många i min närhet som är särskilt stöttande i detta. En handfull människor tror på mig och litar på att mitt val är det rätta valet. Jag önskar att det vore fler men är tacksam till de som står bakom mig och backar upp mina galna idéer.
Till er andra som inte tycker detta är rätt för mig. Ni känner inte mig tillräckligt bra för att förstå eller så önskar ni mig inte det bästa helt enkelt. Jag är helt övertygad att denna operation kommer göra mig starkare, långsiktigt. Kommer garanterat må som ett lass skit till en början och jag är fullständigt införstådd att det inte är en enkel resa.

Det är bara att köra på!
2017 kommer bli helt annorlunda från vad alla mina 26 år varit.

Kramp i fingrar och händer.. Skriver ytterligare ett inlägg när kaffet är uppdrucket.

/ Frulindström


Likes

Comments

Idag blev det ett dagspass på jobbet som assistent. Blev en himla massa samtal till diverse veterinärer då lilla katten som vi alla har så kär blev dålig. Hon mår hur som helst bättre nu efter att Bokor skjutsat henne till veterinären. Jag blir super nojig och tror alltid det värst när djuren blir sjuka. Jag är en riktig överdriven djurvän. Ibland kan jag gråta när jag kör över en groda tex.. Jag veeeet att det är fjolligt men jag älskar verkligen alla djur så sjukt mycket.

Väl hemma från jobbet så satte jag ner arslet i soffan ett tag innan jag åkte till Madde som just nu utbildar sig till en såndär som får förlänga fransar, vad nu man får för titel då, haha. Hon har iallafall blivit grym och jag får finare fransar för varje gång jag är där!

Efter besöket hos Madde åkte jag till Hemköp och hämtade mitt paket som innehöll en fitbit flex. Mamma har en fitbit HR som nästan är lik min fast hennes är ju egentligen den jag borde ha då den mäter pulsen. Jag missförstod min fitbit men jag kan nog låna mammas här längre fram om jag ska ut och mäta pulsen. Ska upp i 10.000 steg om dagen iaf! : )

Jag ringde hit Tove på kvällskvisten och vi tog ett rump & magpass i garaget. Japp, imorgon kommer jag ha träningsvärk men förhoppningsvis kommer jag ur sängen.

Dags för dusch och efter det 8-timmars sömn, minst!

-
frulindström

  • 253 Readers

Likes

Comments

Idag är jag helt ledig från jobb men har andra ärenden uppskrivna i kalendern men det är lite senare.

Just nu ligger jag fortfarande i sängen. Halv 6 vaknade jag och det är helt och hållet mannens fel som inte ställt om sina larm på telefonen. (Han klev upp tjugo i 7)
Men han är nog väl förlåten när han kommer hem och jag har fått massor gjort!

Frukost idag är en kopp kaffe med en liten skvätt mjölk samt 1 msk mtc-olja. Jag äter inte frukost och bar aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra. Dom säger det är dagens viktigaste mål men nej vet ni vad, om inte min kropp vill ha frukost då är det inget den behöver. (Har en förmåga att få upp frukosten lika fort som jag svalt den och har haft det så i massor av år)


Nu får det bli ytterligare en kopp kaffe sedan ska jag nog ta och röja i lilla rummet som får bli träningsrum!

Någon som har en motionscykel till salu åt mig?

-frulindström

Likes

Comments

​Ja men så förbannat bra det gick med allt som hade med hälsa att göra då. 
Har återigen gjort mig själv besviken. Jag kastades in i ett nytt jobb för två månader sedan. Samtidigt som jag jobbade mina 77% på mitt assistent jobb så började jag även jobba 35 timmar i veckan på Smedbergsskolan. KAOS!
Till slut tog jag ca 40% tjänstledigt från mitt jobb som assistent för att timmarna inte matchade med timmarna på skolan och framförallt för att jag absolut inte vill arbeta ihjäl mig.

Dagarna bara flöt iväg mellan stress och ren och skär utmattning så jag slutade ta hand om mig själv.
Rörde mig inte, åt inte alls som jag skulle, struntade i hushåll och kände en viss social fobi när jag kom hem från jobbet.
Allt känns mycket bättre nu men den sociala delen känner jag av än. Min teori till varför jag inte orkar att umgås eller träffa människor just nu är nog kanske för att jag bearbetar egna bekymmer just nu och kanske inte riktigt orkar med mer än det.
Jobbet i förberedelseklassen på Smedbergsskolan har även fått mig att öppna ögonen mer och när jag ser och hör allt dessa ungdomar gått igenom snurrar tankarna ännu mer och jag känner mig otroligt bortskämd och skäms över saker jag gnäller på.

Denna vecka är det sportlov och jag jobbar enbart som assistent. SÅ SKÖNT tycker både huvudet och kroppen.
Jag ÄLSKAR ungdomarna, kollegorna och det nya ansvaret jag fått på skolan men det är bra slitsamt också. Jag har inte fått någon bra rutin på det hela än. Trots att jag varit där i 2 månader snart.

Just idag känner jag mig motiverad till att ta tag i mig själv igen. Men jag behöver tid, mycket tid.
Hoppas även att detta kan hålla i sig när sportlovet är slut igen. Åtminstone hålla ut till påsklovet, hah!Jag tog med mig redskapen ut i garaget idag och gav mig på ett träningspass. Nej fyfan säger jag. Garaget för mannen ha för sig själv för jäklars vad skitigt, stenigt och sjukt obehaglig träningen blev där!
Imorgon får jag försöka styra upp vårat "liss-rum" så jag kan vara där inne och svettas.
Måste hitta fler roliga träningstyper för jag SPYR på promenader just nu. Vill int..

-frulindströmLikes

Comments

Ja jag ska rycka upp mig. Ja jag ska ta tag i saker. Ja jag ska bli snällare mot mig själv. Ja jag ska sluta vara en mes.

Imorgon börjar sportlovet och jag börjar på en ny bana. Jag tänker dock börja med att städa kåken för den ser förjävlig ut!

Hur mitt liv sett ut under 2 månader kommer i ett senare inlägg!
✌🏼️

Fin dag har jag haft för övrigt!
❤️

  • 254 Readers

Likes

Comments

Ja vad säger man..
Julen blev lugn detta år. Jobbade och firade med familj och vänner!
Nyår var lika lugn den med. Har inte druckit en droppe alkohol men däremot struntade jag i allt som hade med lchf att göra.
Jag bara kände att jag inte orkade bry mig. Så jag har ätit gott, druckit vatten och haft en lugn jul & nyår..
Har haft brist på ord och inte brytt mig i att skriva något här heller för den delen.

2015 slutade i en tragedi då en familj förlorade sin pappa och vi en vän och granne.
Fruktansvärt.. Det gör ont i hjärtat när någon mår så dåligt och väljer denna utväg. Hoppas han funnit sitt lugn nu och önskar att han kunnat finna det lugn han behövde med oss andra som fortfarande finns kvar här.
Men det är tydligen så här världen fungerar idag.. Jag upplever att människor mår betydligt sämre idag och det skrämmer mig som fan. Det är för mycket olycka just nu. Finner inga direkta ord på allt som händer runt omkring oss.
Jag har iallafall funnit en enorm tacksamhet för att jag har min Tobias och min familj och mina vänner nära mig varje dag.
Jag älskar er gränslöst allihopa och gör allt för er.

Nu har jag lämnat några ord här.
Börjar blogga igen nu. Nystarten på min resa börjar idag.
Jag börjar med ett träningspass i garaget med maxvolym.
It's on!

-frulindströmLikes

Comments

Jag har som sagt haft så mycket på under denna vecka och äntligen känner jag att jag kan stressa ner och slappna av.
Min älskade man fyller år imorgon men redan igår firade vi honom. Det var hans mor och systrar med respektive som kom hit och blev bjuda på smörgåstårta som jag stressat ihop under dagen. Tove och Tindra kom också hit och eftersom Tove har samma kost som jag har så gjorde jag en variant på smörgåstårta till oss med. Jag gör ett "bröd" på riven ost, ägg och lite chiafrön. Bara blandar allt, rullar till bollar och lägger på en plåt och gräddar i ugn ca. 30 min på 200 grader.
På brödet hade jag i stort sett allt som fanns i och på gästernas smörgåstårta. Super gött! Smakade langos.

Vi fick bära in utemöblerna in i vardagsrummet igår för att få plats. Tanken är att vi ska ha ett matsalsbord här inne men vi har inte riktigt kommit till skott än. Fast nu känner vi ingen brådska då utemöblerna passar ihop med soffan vi har och det ser faktiskt okej ut med altanmöbler i vardagsrummet, haha! Trivs bra här vid bordet gör jag också. Riktigt mysigt att sitta här med en kopp kaffe, tända ljus och datorn.

Ska svida om från pyamas till kläder snart och fara till vansbro. Ska köpa något gott på systemet och sedan kika in till mamma som säljer sina toooookfina betong saker på en julmässa idag. Ska försöka övertyga henne om att skaffa en fb sida alternativt en blogg här på nouw för just hennes betong.

På eftermiddagen idag kommer det en taxi och hämtar upp oss och tar oss mot detta "hemliga" julbord. Jag är dock 90% säker på vart vi ska. Vi får väl se! ;)

Vi höres!

-frulindströmLikes

Comments

Nuuuu kan jag sitta ner och slappna av och skriva lite här.
Jag har faktiskt haft invägning och tagit nya mått idag istället för imorgon. Kändes sjukt osmart att göra det imorgon eftersom det är idag jag ska på julbord med Sevab och förmodligen dricka en eller två öl. Får faktiskt lite ångest av detta men känner att det också är dumma tankar och man får faktiskt ha kul och unna sig. Det är givetvis upp till var och en men jag kör på jag.
Mitt mål är ju 30,5 kg på ett år och det är 0,6 kg i veckan och det har jag hittills lyckats med.

Min nya vikt är 98,1 (-1,4 kg)

Mina nya mått är
Midja: 91 (-3cm)
Lår: 68 (-2cm)
Överarm: 40 (-2cm)
Byst: 109 (-4cm)
Mage: 111 (-5cm)

Har alltså tappat 0,7 kg/veckan och tappat 16 cm över kroppen under dessa 2 veckor.
Jag är helt nöjd med tanke på att jag varit lite för lat och haft lite mkt på så träningen har inte varit någon prioritering.
Det där sjuka delmålet jag satt är lite långt borta just nu men jag känner även att kroppen är på gång och svarar bra så än är det inte helt kört att klara av det. Jag ger inte upp!

-frulindström

Likes

Comments