Det finns nog ingenstans man hittar så vidriga namn på "rätter" som inom LCHF.
Varken ägglatte eller äggmjölk låter ju särskilt aptitretande, även om det ju är hur gott som helst!
Jag kör ofta på 16:8 (dvs. fastar 16 timmar, och äter under de resterande åtta. För min del inntbär det oftast att jag äter sista målet vid fem - halv sex, och sedan första tidigast runt nio. Är jag dock inte hungrig, blir det först vid lunch.), men om jag av nån anledning intar frukost brukar det bli just ägglatte. Lätt att göra, fullt med både protein och fett, och mättar VÄLDIGT bra.

Jag brukar ta ett ägg, 30 g kokosfett (med eller utan smak), en kopp kaffe och eventuell smaksättning - personlig favorit just nu är kanel. Detta mixas några sekunder, hälls sedan upp i ett latteglas och avnjuts sedan antingen hemma eller på språng. Hur bra som helst!

Den senaste tiden har jag dock blivit en väldigt frekvent kaffedrickare, och borde dra ner på det litegrann. Har därför även testat äggmjölk. Äggmjölken blir inte fullt så fyllig som ägglatten, men mättar precis lika bra. Den innehåller dessutom bara 1,7 g kolhydrater, och hela 60 g fett - det vill säga, om du lyckas få i dig hela,
Receptet jag har använt mig av är det här från Allt om LCHF.

Såhär gjorde jag:
Jag la ett ägg, 50 g kokosolja (med smak), lite kardemumma och 3 dl kokande vatten i en långsmal bunke och mixade. Hällde sedan upp i latteglas, och njöt. Fick bara i mig halva dock - den är väldigt mättande!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments