Och där kom den. Storgråten som jag har behärskat i nästan 8 månader. Den kom när jag satt i bilen i källarparkeringen på SÖS och hade fått veta att allt såg helt friskt ut

Den kom som den vårflod som varje år fyller och översvämmar den lilla bäcken i ena hörnet av vår tomt. Vårfloden som förvandlar bäcken till fors och dammen nedanför till en sjö. Denna sjö sjunker sedan undan ner i marken och försvinner. Trots de sanslösa mängderna vatten som rusar ner från höjderna på andra sidan vägen blir vår tomt inte vattensjuk. Den blir frisk och levande och kan starta om. I slutet på hösten prunkar vår tomt.

Mitt hår växer så att det knakar och naglarna börjar se bra ut. För mig är det vår och i höst ska jag prunka.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsIdag är det dags för slutbesiktning. Ett återbesök på SÖS där vi nog ska prata om hur jag mår nu.
Jag mår ganska bra fysiskt. Ont i lederna, dåligt luktsinne och sämre syn än innan behandlingen är saker jag kommer att ta upp. Värmevallningarna är lättare, eller kortare nu och inträffar inte lika ofta. Jag är fortfarande tröttare än normalt och kan känna en kort panik när fingrarna vidrör operationsområdet eftersom ärrbildningen känns som en knöl under huden. Jag vet att det finns en återfallsrisk och att jag kan bli tvungen att ta den här resan en gång till. Jag vet att jag kan klara det en gång till. Men jag ber till alla högre makter att jag i alla fall ska få vara som vanligt ett tag och njuta av livet utan sjukhusbesök, mediciner och nålstick.
Det jag längtar efter mest just nu är svenska jordgubbar. Att ha fungerande smaklökar när jordgubbarna är som bäst. Jag missade ju det i somras och ser fram emot en riktig jordgubbsfrossa i år. Underbart ska det bli.

Likes

CommentsJag har tappat intresset för alla små stämplar som tilldelas människor som beter sig illa på olika sätt. Rasist, nazist, faschist, invandrarmotståndare, våldsverkare, kvinnohatare, manshatare, barnagare, terrorist, antisemiter, islamhatare, afrofobiker, homofobiker, och alla som inte förstår att människor är både lika och olika och att ingen människa kan bedömas förrän just den har uttalat eller på annat sätt visat sin ståndpunkt. Ni som inte begriper att hos de allra flesta människor är religion och sexualitet något privat som inte angår er. Ni som tillskriver hela befolkningar specifika egenskaper. Det är ni som är problemet. Det är ni som behöver läsa historia och släktforska. Det är ni som behöver sopa rent framför egen dörr, gå i terapi och ta reda på varför ni är så rädda för andra människor. Det är faktiskt er det är synd om. Vi andra, som hellre vill fria än fälla, som hellre vill ha en så stor gemenskap som möjligt på planeten, vi har iallafall varandra. Tack och lov är vi många fler än ni. Vi som bara vill vara oss själva sida vid sida med alla som låter oss vara det. Så hej alla människoälskande vidsynta människor där ute. Ha en härlig dag. Det ser ut att bli en vacker dag.


Likes

CommentsInbjuden av en person, som ville att jag skulle komma förbi och titta på en ny lösning för köket, klev jag glad i hågen in i trapphuset på en av Stockholms bättre adresser. Jag stod och sökte efternamnet på namntavlan när två äldre herrar klev in i porten och den ene med myndig röst frågade "Och vad har DU för ärende i detta hus???" Jag blev lite paff av hans ouppfostrade tonfall och svarade " jo förstår sig herrn. Mitt ärende går till en person i detta hus som har bett om min hjälp att designa ett nytt kök. Vad har ni själv för ärende?"

Jag är skitnöjd med mitt svar. Och jag lät extra trevlig och väluppfostrad.

Han gick in till sig och låste ordentligt.


Likes

CommentsJag har kommit igång med träningen nu och kan stolt berätta att jag ger mig själv en omgång två och ibland tre gånger i veckan. Jag har hittat 2 motivatorer. Det ena är att jag hatar att känna mig svag och att jag mår bra av att träna. Det andra är att det är skönt att duscha, skrubba sig och smörja in sig efter träningen. Ibland går jag till gymmet för att skrubba mig och passar då på att träna i en timme, liksom. Så bortsett från att jag känner mig starkare efter träningen, så känner jag mig ren och len. Och vem vill inte det?
Min träning består mest av att lufsa på löpbandet. Det blir en längre och snabbare tur för var gång. Det andra jag gör är att försöka sätta fart på de stora musklerna eftersom de per automatik sätter igång hela systemet och tär på reserverna som jag har för mycket av. Jag är lite som ett gammalt skafferi. Fylld av gamla konserver och kartonger som jag inte förstod vad jag skulle med ens när jag skaffade mig dem. Nu är den stora utrensningens tid här. Siffran på vågen sjunker också långsamt men säkert. Det bli så när man rör på sig mer än innan.


Likes

Comments
Så där! Nu har jag fått den sista strålningen och är alltså botad. Jag har vunnit matchen på knock-out och om cancern har någon som helst självbevarelsedrift, så ger den sig inte på mig fler gånger.

Nu återstår den långa vägen tillbaka till att bli mig själv. Håret växer bra, ögonfransarna växer extremt långsamt och naglarna ser helt förskräckliga ut. Min kropp är klen, men jag har hittat ett gym som jag trivs på och sakta men säkert kommer jag att väcka och stärka mina muskler. Min chef och arbetskamrater har i vanlig ordning varit helt suveräna och gått med på en schemaändring som gör att jag kan få tid att träna. Min hud är bränd, ärrad, torr, bräcklig och sårig. Den får äntligen börja läkas nu. Strålningen jag fick idag kommer att påverka huden i ca två veckor till.

Det är bara att vänta. Tiden läker alla sår.

Nu ska jag strax åka till gymet. Jag tränade både igår och i förrgår och i morse kände jag träningsvärk. Idag blir det en långpromenad på löpbandet. Sen ska jag vila under helgen.

Ikväll blir det skumpa.


Likes

Comments

Som den gamla 80-tals dängan berättar är det skönt att slå i botten, eftersom den enda vägen då är upp. Eftersom cancern slog till precis när jag hade bestämt mig för att ta tag i min kropp efter graviditeten, så var jag i ett rätt dåligt skick redan då. Cellgifterna tog musten ur mig och under en period kunde jag inte ens promenera i 10 minuter. Trappor var ett rent helvete och alla leder värkte hela tiden. Operationen orsakade mycket stelhet i axeln och armen och nu grimaserar jag när jag ska ställa mig upp från sittande ställning.

Igår köpte jag nya gymskor, tog fram träningskläderna och ska köpa ett gymkort och ställa mig på ett löpband. Jag har för avsikt att gå i 45 minuter och att stretcha i 15. Idag ska jag börja ta tillbaka min kropp. Idag ska jag börja väcka mina muskler. Idag ska jag börja mjuka upp mina stela leder och töja mina senor. Idag har jag 3 strålningar kvar och sen är jag inte längre under behandling.

Nu jäklar är det dags.


Likes

Comments

Ibland blir min lilla dotter lite tokig när vi krambrottasbusar och det kan hända att hon då smockar till mig eller bits. Här om dagen sänkte hon tänderna precis där huden var som skörast så nu är det infekterat och gör ont.

Men det är inte värre än att det ska läkas av sig självt. Idag fick jag första av åtta extrastrålningarna och det gick fint. Nu är det den allra sista nedräkningen som gäller.


Likes

Comments

För ett år sen togs detta familjefoto
och jag vet att jag då kände mig som den lyckligaste människan på planeten. Vad mer kunde jag önska mig? Jag hade ju allt. I maj stod det klart att jag hade en tumör i bröstet och en 7 månader lång behandling framför mig.


Inför denna jul tog vi en ny bild.
Selma är större, Claes är ännu smarrigare och jag är snaggad, faktiskt ännu lyckligare och starkare än jag var för ett år sen. Jag har 8 extrastrålningar kvar och sen "friskförklaras" jag. Jag känner mer tacksamhet och glädje. Att få cancer har varit den ultimata mindfullness-kursen för mig. Här och nu är livet, allt annat är en bonus.

God fortsättning och avslutning på detta år!
Kram och kärlek till er alla.
Fru Löfström 2.0

Likes

Comments