Livet mitt, Tanker

Jeg sitter her og tenker...
Tenker på et brev jeg fikk i dag...
Usikker på hva det vil bety for fremtiden vår...

I brevet står det at han slipper fri i slutten av måneden...

Jeg synes det er så dumt... Hvem bestemte at det er lurt å slippe en psykopat løs?

Hvordan skal vi fortelle prinsessen at faren slipper løs? Hvordan skal vi kunne beskytte henne når han slipper fri? Og hvordan vil hun reagere på disse nyhetene?

Jeg tror at vi avventer nyheten til henne... Jeg tenker at vi kontakter skolen og hører med de om de har forslag til hennes sikkerhet... Jeg tenker at jeg/vi kommer til å følge/hente henne til/fra skolen hver dag...

Men hvordan skal jeg leve med risikoen for at jeg plutselig treffer han igjen? Hva gjør jeg når/hvis jeg treffer han igjen?

Jeg kjenner virkelig på frykten... Jeg kjenner virkelig på lysten til å flytte... Kjenner jeg har lyst å flytte en plass hvor han ikke finner oss... Hvor prinsessen kan være et barn uten bekymringer... Hvor jeg kan gå ut uten å være redd... Hvor mannen kan vite at vi vil alltid være trygg...

Så nå sitter jeg her og lurer... Lurer på hva fremtiden vil bringe... Lurer på hvordan livene våre vil bli fremover...

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hvorfor er jeg lei? Det er nok noe du sikkert lurer på... Jeg kommer til det etterhvert...

Først vil jeg si at det ikke er person, men sak. Jeg er ikke ute etter å hudflette noen. Jeg ønsker bare å uttrykke at jeg ikke orker å vente mer.

Hvorfor skal jeg vente på noe jeg vet aldri kommer til å skje?
Hvordan skal jeg kunne ta vare på meg selv og mine mens jeg venter på dette som aldri kommer til å skje?
Hva skal til for at de det gjelder kan forstå at jeg ikke orker å vente mer?
Hvem gjelder det, lurer du sikkert på nå...? Det gjelder noen som jeg trodde var familie, men som ikke viser at de liksom er familie...

Jeg har prøvd å prate med de, jeg har prøvd å skrive brev til de, jeg har prøvd å vise de, men ingenting virker. Hva skal til for at folk skal forstå at jeg er lei? Hva skal til for at folk skal forstå at jeg ikke orker vente mer?

Jeg fikk vite for en stund siden at disse dette gjelder, ikke ønsker å ha kontakt med meg og min lille familie.... Hvorfor kan de da ikke være voksne nok til å si ifra til meg? Hvorfor holder de meg på limpinnen slik som de gjør?

Når ble det normalt å ha kontakt kun rundt juletider når det gjelder sin nærmeste familie? Jeg trodde familie skulle holde kontakt året rundt... Tydeligvis har jeg innbilt meg feil ting...

Jeg har bestemt meg for å være den voksne her, og har nå forfattet et lite brev hvor jeg tar farvel til de dette gjelder... Det er ikke et brev jeg gleder meg til å sende, men et brev jeg sender av nødvendighet. Jeg har en datter og en mann som trenger at jeg er tilstede i livene deres nå, i stedet for å ha fokus på den familien som ikke stiller opp for meg.

Familie betyr at ingen etterlates, men min familie har etterlatt meg... Så hvorfor kan ikke jeg offisielt forlate dem da? Hva er det som egentlig har holdt meg igjen så lenge? Når tenkte jeg å bli voksen selv, og la gammelfolket være i fred når det er det de viser? Hvorfor er det så vanskelig for meg?

Uansett. Nå har jeg kommet så langt. Nå skal jeg endelig få sendt det brevet avgårde. Jeg er forberedt på mange stygge reaksjoner, men disse er jeg villig til å ta. Jeg er til og med villig til å gå offentlig ut med det brevet jeg har skrevet...

  • 106 Lesere

Likes

Comments

Tanker, Livet mitt, Litt om alt, dikt

Et tre står helt alene.
Ingenting å se.
Bare vann.

Treet er meg.
Vannet er følelsene.
Alene. Ensom. Forlatt.

Likevel vokser jeg.
Jeg er elsket.
Jeg gror.

Vannet er tårene.
Tårene er sorgen.
Sorgen er savnet.

Hvorfor måtte det skje?
I syv lange år har jeg undret.
I syv lange år har jeg ventet.

Svaret kommer ikke.
Men spørsmålet forblir.
Hvorfor?

Treet står helt alene.
Bare vann å se rundt det.
Likevel vokser det.

Slik livet går videre.
Må også verden gå videre.
Og slik vokser treet.

Slik gror sårene i hjertet.
Slik blir sorgen lettere å bære.
Slik kommer tårene sjeldnere.

Slik vannet ligger rundt treet.
Slik ligger savnet rundt hjertet.
Slik ligger sorgen i savnet.

Jeg står igjen med spørsmålet.
Hvorfor måtte det skje?
Hvorfor akkurat deg?

Og slik står treet og undrer seg.
Hvor ble det av skogen?
Hvorfor ble det forlatt?

Når får jeg se deg igjen?
Når får jeg vite hvorfor?
Når får jeg fred?

Treet hviler i vannet.
Det har fått ro.
Det er fredfullt.

Likes

Comments

Litt om alt, Livet mitt, Tanker

Jeg sitter her i denne unge natten og tenker over livet. Tenker på hvor heldig jeg er. Jeg har oppnådd veldig mye i livet mitt, og jeg anser meg selv som veldig heldig som har fått til dette. Mange mener at jeg ikke burde klart det, med tanke på det jeg har opplevd, men jeg har vist alle at jeg er sterk og at jeg klarer å stå i det aller meste som blir slengt imot meg.

Det er så mye jeg har opplevd som veldig få kjenner til... Omsorgssvikt, vodtekter, aborter, psykopater, dødsfall... Likevel står jeg her i dag - sterkere enn noensinne. Hvem sin fortjeneste er det? Ikke de som gjorde alt mot meg... Heller de som har stått med meg og hjulpet meg igjennom alt... Og da snakker jeg spesielt om mine aller nærmeste, og det er disse som gjør at jeg kan si at jeg er heldig.

Jeg har min kjære ektemann som virkelig er min klippe i livet. Han står ved min side uansett hva jeg går igjennom, og han gjør alt han kan for at jeg skal ha det godt - til og med når jeg ikke orker noenting... Da gjør han alt. Når jeg har mine dårlige perider, tar han seg av jobb, hus og barn uten problem. Han er virkelig en ekte superhelt, og jeg er virkelig heldig som har ham som min ektemann. Han er min alt som jeg elsker av hele mitt hjerte...

jeg har min herlige datter som er gullet mitt. Hun vekker alltid smilet og godheten i meg, og jeg elsker henne virkelig kjempehøyt. Hun har ben i nesa og vet virkelig hva hun vil. Hun vet også hvordan hun kan få til det hun vil, og gjør alt hun kan for å oppnå det. Gulljenta mi har en spesiell plass i hjertet mitt, og hun vil alltid være den som klarer å få frem smilet mitt.

Jeg har min kjære søster som vet hva jeg snakker om. Hun har opplevd mye av det samme, og er virkelig en tøff jente. Hun er sterk og ressursfull, og selv om hun ikke alltid tror det selv, så er hun min øyensten. Hun er en kjempeflott jente som har ben i nesa. Og jeg ser virkelig frem til den dagen hun klarer å blomstre i full blomst av sevtillit. Godjenta mi.

Jeg har tre herlige venninner som virkelig betyr supermye for meg. Disse tre er mine "søstre", og jeg er seriøst glad i dem alle tre:

Den ene vet hvordan psyken min virker... Hun er en tøff jente, og hun er ikke redd for å si hva hun mener om alt. Hun er litt usikker av og til på hvordan andre vil se på henne, men når hun ikke tenker på det, er hun en kjempeflott jente med stor selvtillitt. Og jeg er virkelig glad i henne.
Den andre er også en som vet hvordan det er å være psykisk syk. Hun prøver å hjelpe der hun kan, og på den måten viser hun meg at hun er glad i meg. Det er ikke alltid hun klarer å stille opp, siden hun selv sliter endel, men hun gjør så godt hun kan. Og dette er noe jeg virkelig setter stor pris på. Hun har sin egen plass i hjertet mitt.
Den tredje er den jeg har mest kontakt med. Hun er hjertesøsteren min, og vi prater ustanselig i telefonen nesten hver dag. Når vi ikke prater, er det et savn for oss begge to. Vi kan sitte i timevis og prate om alt mellom himmel og jord, for så å treffes noen få timer etterpå og prate om enda mer mellom himmel og jord. Vi blir liksom aldri lei av å prate med hverandre eller å tekste hverandre, og ingen av mine venner står meg så nærme som henne. Hjertesøsteren min er ei jente med ben i nesa, hun er ei flott jente med stor stå-på-vilje, og jeg skulle virkelig ønske jeg også hadde hatt noe av den...

Takket være disse herlige menneskene i livet mitt, kan jeg si at jeg er virkelig heldig. Jeg vil gå så langt å si at jeg er lykkelig. Lykkelig fordi jeg har så mye godt i livet mitt. Og av samme grunn er jeg heldig.

Likes

Comments

I år skulle Jonny blitt 35 år... Det er 6,5 år siden han ble drept, men savnet er fremdeles like stort... Jeg har så mange tanker og følelser rundt alt... Jeg har blitt eldre enn hva han ble... Jeg har tatt storebroren min igjen – noe som ikke skal kunne skje... Mai måned er dessverre alltid verst... Det er den måneden vi skulle feiret dagen hans... Min søte, snille bror som aldri får se dagens lys igjen...

De var fem som tok ham fra oss. De var fem som ødela livene våre når de tok ham fra oss. Fem som gjorde at han reiste til himmelen så alt for tidlig. Men det var kun en som ville at han skulle dø... Det var to som sørget for at det faktisk skjedde... Geir Arne og Jeanette... Han bestemte at alle fem måtte delta, og hun tok det siste vannglasset fra Jonny...

Jeg har i snart sju år hatt et spørsmål til disse fem: hvorfor? Hvorfor måtte Jonny dø?

Uansett... Jeg ville egentlig skrive noen fine ord om min kjære bror som snart fyller året...

Jonny.
Engelen vår.
Du er dypt savnet.
Du er fremdeles elsket.
Du er ikke glemt.
Våre hjerter gråter enda.
Våre sinn får fremdeles ikke ro.
Våre tårer renner ofte når vi tenker på deg.
Mitt hjerte har et stort hull i seg som ikke gror.
Hjertet mitt er sort av sorg.
Og sorgen blir ikke lettere å bære.
Savnet er for stort.
Du var en så god mann.
Hjertet ditt var så utrolig stort.
Gleden din smittet alle rundt deg.
Du ville at alle skulle ha det bra.
Dine tanker var rene.
Hjertet ditt godt.
Og derfor har Gud gjort deg om til engelen vår.
Alt du gjorde, gjorde du for å hjelpe dine kjære.

Jeg håper du har det godt, og at du koser deg med mormor i himmelen.

Du er virkelig savnet.

  • 339 Lesere

Likes

Comments

Her er noen gode tips på veien:

1. Spis mere proteiner, d.v.s. mere kjøtt, fisk og egg. De metter mere enn karbohydrater ( som f.eks. brød og godteri ) og gir en tregere forbrenning.

2. Velg magre proteiner. Kylling, fisk og røkt skinke er bedre enn kjøttkaker og pølser.

3. Drikk mellom en og to liter kaldt vann hver dag.

4. Drikk ikke alkoholholdige drikker

5. Spis flere ganger utover dagen, helst fem-seks ganger, men mindre porsjoner. Det opprettholder forbrenningen lengre.

6. Hvis du skal trene etter maten, vent minst 2 timer. Da får du best forbrenning.

7. Velg trege karbohydrater. Pasta er bedre enn poteter og ris. Det gir en jevnere forbrenning.

8. Gå en tur ! Bedre aktivitet for å forbrenne fett finnes ikke. Det er bedre å ta en tur på morgenen enn på kvelden. Spis ingenting på forhånd.

9. Gå mellom 45 og 90 minutter. Jo lengre desto bedre, men gå ikke mere enn en og en halv time - da kan du miste muskler isteden.

10. Vil du øke effekten enda mere, velg kupert terreng og bruk gjerne skistaver.

11. Drikk 2 kopper kaffe 30 minutter før turen. Koffein øker utskillelsen av fett fra fettcellene og du forbrenner mer.

12. Liker du te ? Drikk mere ! Koffeinet i teen øker energiforbrukningen i leveren og kan påskynde vektnedgang. Spesielt grønn te anses som bra. 

13. Spis en ordentlig frokost. Det gjør deg mindre lysten på noe søtt utover dagen.

14. Krydre maten. Sterk krydder øker energiforbruket. F.eks. sennep, ingefær, chili og cayennepepper. Med hjelp av disse krydderne kan du øke energiforbrenningen med hele 200 kalorier om dagen !

15. Spis så mye grønnsaker du kan. Det er sunt og mettende, med lite energi. Omtrent to femtedeler av en tallerken bør inneholde salat når du spiser.

16. Velg soyaprodukter. De er fulle av proteiner og kan øke thyroxin-nivåene, som er viktige for fettforbrenningen.

17. Hvis du ikke liker fisk, spis fiskeolje som kosttilskudd. Fet fisk inneholder nyttig fett og masse proteiner som holder forbrenningen igang.

18. Prøv å spise kosttilskudd med eplecidereddik. Det minsker blodsukkersvingninger og sultfølelsen, som vil hjelpe deg å gå ned i vekt.

19. Spis regelmessig og forsøk å få til to ordentlige, tilbredte måltider pr. dag.

20. Vær forsiktig med å spise lunsjen din ute, de er ofte unødvendige fete. Unngå fritert mat, paier, stekte poteter, majones og sauser. Ta mye salat isteden.

21. Tillat deg selv å spise hva som helst 1 gang i uken. Fettforbrenning krever disiplin, men av og til må du kunne unne deg noe godt også.

22. Spiser du godteri - velg en bra sort. Unngå sjokolade, sats heller på karameller og sukkerbiter. Velg også bort lakris, ettersom det kan senke testosterinnivået hos menn - og dermed fettforbrenningen.

23. Når du trener - ta det rolig. Du forbrenner mest fett ved lav intensitet. Det er viktig å påpeke att også høyt tempo gir forbrenning, men da risikerer man også at musklene forsvinner.

24. Styrketren av og til. Det gir større muskelvekt og flere muskler forbrenner mere fett, selv under hvile.

25. Ikke stress! Høye adrenalinnivå leder lett til overvekt. Tren avspenning og lær deg å si nei.

26. Spis mye frukt. Det gir relativt trege karbohydrater.

27. Ha alltid en vannflaske i beredskap, hvor du enn er. Da minsker du risikoen for å stappe i deg godteri. Litt gulrøtter er også bra "snacks".

28. Krom kan ha en viss effekt om du kjenner søtbehov. Det finnes som kosttilskudd. Sjekk din helsekostbutikk.

29. Spis langsomt. Det tar opptil 20 minutter før hjernen din forstår at magen er full. Stapper du i deg for mye og for fort blir du snart stappmett. 

30. Sov ordentlig. Det høres kanskje rart ut, men fettforbrenningen blir bedre om du sover godt, ettersom du da utsondrer ett veksthormon som hjelper til med å minske fettdepoene.

Kilde: http://30daysdiet.no/article/kaloritabeller-forbrenning

  • 339 Lesere

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker, dikt, Litt om alt

Jeg vil med dette ønske dere alle en riktig god påske. 😊 Håper dere nyter hvert eneste sekund - husk at det er et helt år til neste gang 😂😜

Påsken er
Gul
Vakker
Morsom
God
Kort
Vanskelig
Kjedelig
Lang
Trist


Påsken får mange til
Å føle seg glade
Å føle seg triste
Å gjøre kjekke ting med familie
Å sitte alene i stua og kjede seg


Påsken betyr noe for alle
For noen betyr den religion
For noen betyr den sorg
For noen betyr den glede
For noen betyr den ensomhet
For noen betyr den gjester og besøk
For noen betyr det bare mer angst

For meg betyr den litt av alt... Litt religion, litt glede, litt sorg, litt kos med familie og venner, litt ensomhet, litt (mye) angst, og mye håp. Håp om at prinsessen i huset får en nydelig påske. Håp om at hun ikke får de samme negative følelsene jeg har hver gang det er høytider... Jeg har så mange etter hvert som jeg savner... Mormor... Jonny... Oldefar... Og noen til...

Angst har jeg, for hva hvis det ikke blir en god påske? Hva hvis påsken blir totalt mislykket for alle som setter sine ben innenfor våre vegger? Hva hvis all maten blir mislykket? Hva om...?

Men jeg må fokusere på gleden og de positive tingene. Som kaka jeg har bakt som står i kjøleskapet. Som all den kosen og hyggen vi skal ha i påsken. Som prinsessen og mannen i huset. Som kjærligheten jeg har for de to.

Det er så mye bedre å fokusere på alt det gode.
😊

Håper dere alle får en nydelig påske
😊

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker

Jeg er virkelig heldig. Mannen min gjør alt han kan for at jeg skal ha det bra. Han bærer meg på sine skuldre, og støtter meg i alt jeg gjør.
Prinsessen i huset er også heldig. Fordi hun har en flink pappa. Hun har en pappa som gjør alt han kan for at hun skal ha det bra.
Mannen min er en snill og kjærlig mann. Han er glad i familien og ønsker at alle medlemmene i familien skal ha det godt.
Er det bare positivt å si om mannen min? Nei... Han er sta, til tider sur og sutrete, klager ofte og sukker hele tiden.
Er det nok til at jeg ikke skal bry meg om ham? Nei. Jeg elsker mannen min - på godt og på vondt. Han er den han er, og skal ha lov til å være seg selv.
Han jobbertil alle døgnets tider, og likevel kommer han hjem og gjør husarbeid. Jeg lager middag til min kjære, og han viser at han setter pris på det. Jeg får alltid en klem og et kyss (og jeg slipper oppvasken), og slik jeg tolker det, er det fordi han er fornøyd med middagen.

Mannen min er virkelig den beste mannen jeg kjenner. Og han betyr alt for meg. Kjære ektemannen min: jeg elsker deg.

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker, Litt om alt

Er virkelig tøft akkurat nå.... Jeg har så mange tanker... Så mange følelser... Hvordan skal jeg klare å sortere ut alt? Hvordan skal jeg klare å holde meg flytende?

Jeg holdt på å drukne i dag i tankene og følelsene... Fikk en ganske negativ tanke i dag, som jeg heldigvis klarte å slå vekk. Men jeg kan ikke si jeg likte det...

Hvorfor gjør følelsen av at jeg er mislykket slik at jeg får tanker om at jeg ikke burde være her mer? Hvorfor føler jeg meg så langt nede? Jeg har jo ikkje opplevd noe jeg ikke har vært igjennom før, så hvorfor akkurat denne gangen?

Jeg tenker at det er aborten som får meg til å føle meg slik, men er det da aborten som gir meg alle de negative tankene?

Men jeg har bestemt meg! Bestemt meg for å ikke gå dit. Jeg skal være sterk. Jeg skal klare å klatre opp på isen igjen. Jeg skal ikke drukne.

Jeg skal kjenne på disse følelsene, men de skal ikke ta over livet mitt. Det er mitt liv, og jeg skal klatre opp igjen!

Jeg har så mye å kjempe for:
En nydelig datter på sju år som jeg elsker ubeskrivelig høyt.
En deilig og vakker ektemann som jeg elsker mer enn ord kan si.
En hel drøss med venner og familie som er her for meg i tøffe tider, og jeg er utrolig glad i dem alle.
Og til slutt har jeg meg selv. Jeg elsker meg selv - eller... jeg prøver å elske meg selv, med de feil og mangler som jeg har - og det er mange - men ingen er perfekt, så jeg prøver...

Og disse grunnene er hvorfor jeg fortsetter å kjempe.

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker

Det store spørsmålet er hvorfor skjer en abort? Og hvorfor får man så mange tanker rundt dette når det skjer? For ikke å glemme alle de negative følelsene man får... Det hadde virkelig vært kjekt å visst hvorfor de dukker opp når slike ting skjer...

Jeg er gravid... eller rettere sagt: jeg var gravid.. Siste mens var 16. Oktober i fjor, tok en graviditetstest på julaften som var positiv. Og begynte å blø for to dager siden. Jeg var 10+5 uker på vei... I går kom fosteret ut... Hvordan jeg vet det? To klumper med en "snor" i mellom... Ingen annen måte å forklare hvordan det så ut...

Jeg føler meg mislykket, fordi jeg ikke klarte å bære det fram...
Jeg føler skuffelse, fordi kroppen min støtte fosteret bort...
Jeg føler meg fortvilet, fordi det er ikke første aborten jeg har...
Jeg føler sinne, fordi jeg ikke føler sorg...
Jeg føler ikke sorg, fordi jeg turde ikke tro på testen...
Jeg føler at jeg svikter mannen min, fordi det er hans barn jeg ikke klarer å bære fram...

Dette er tredje aborten som vi vet om, på de siste seks årene... Det er den åttende spontanaborten min på 18 år... Så hva er galt med min kropp? Hvorfor har jeg kun klart å bære fram en unge, når jeg har vært gravid så mange ganger? Hvorfor kan ikke jeg, når så mange andre kan? Når skal det lykkes for oss? Tør jeg tro at det noengang vil lykkes igjen?

Og hva med mannen min? Hva føler han oppi alt dette? Føler han at jeg ikke duger til noe? Føler han at jeg ikke er god nok? Eller føler han at jeg kan klare å bære fram en til? Hva vil han føle når jeg blir gravid neste gang? Vil han tørre å håpe?

Likes

Comments