I år skulle Jonny blitt 35 år... Det er 6,5 år siden han ble drept, men savnet er fremdeles like stort... Jeg har så mange tanker og følelser rundt alt... Jeg har blitt eldre enn hva han ble... Jeg har tatt storebroren min igjen – noe som ikke skal kunne skje... Mai måned er dessverre alltid verst... Det er den måneden vi skulle feiret dagen hans... Min søte, snille bror som aldri får se dagens lys igjen...

De var fem som tok ham fra oss. De var fem som ødela livene våre når de tok ham fra oss. Fem som gjorde at han reiste til himmelen så alt for tidlig. Men det var kun en som ville at han skulle dø... Det var to som sørget for at det faktisk skjedde... Geir Arne og Jeanette... Han bestemte at alle fem måtte delta, og hun tok det siste vannglasset fra Jonny...

Jeg har i snart sju år hatt et spørsmål til disse fem: hvorfor? Hvorfor måtte Jonny dø?

Uansett... Jeg ville egentlig skrive noen fine ord om min kjære bror som snart fyller året...

Jonny.
Engelen vår.
Du er dypt savnet.
Du er fremdeles elsket.
Du er ikke glemt.
Våre hjerter gråter enda.
Våre sinn får fremdeles ikke ro.
Våre tårer renner ofte når vi tenker på deg.
Mitt hjerte har et stort hull i seg som ikke gror.
Hjertet mitt er sort av sorg.
Og sorgen blir ikke lettere å bære.
Savnet er for stort.
Du var en så god mann.
Hjertet ditt var så utrolig stort.
Gleden din smittet alle rundt deg.
Du ville at alle skulle ha det bra.
Dine tanker var rene.
Hjertet ditt godt.
Og derfor har Gud gjort deg om til engelen vår.
Alt du gjorde, gjorde du for å hjelpe dine kjære.

Jeg håper du har det godt, og at du koser deg med mormor i himmelen.

Du er virkelig savnet.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • 91 lesere

Likes

Comments

Her er noen gode tips på veien:

1. Spis mere proteiner, d.v.s. mere kjøtt, fisk og egg. De metter mere enn karbohydrater ( som f.eks. brød og godteri ) og gir en tregere forbrenning.

2. Velg magre proteiner. Kylling, fisk og røkt skinke er bedre enn kjøttkaker og pølser.

3. Drikk mellom en og to liter kaldt vann hver dag.

4. Drikk ikke alkoholholdige drikker

5. Spis flere ganger utover dagen, helst fem-seks ganger, men mindre porsjoner. Det opprettholder forbrenningen lengre.

6. Hvis du skal trene etter maten, vent minst 2 timer. Da får du best forbrenning.

7. Velg trege karbohydrater. Pasta er bedre enn poteter og ris. Det gir en jevnere forbrenning.

8. Gå en tur ! Bedre aktivitet for å forbrenne fett finnes ikke. Det er bedre å ta en tur på morgenen enn på kvelden. Spis ingenting på forhånd.

9. Gå mellom 45 og 90 minutter. Jo lengre desto bedre, men gå ikke mere enn en og en halv time - da kan du miste muskler isteden.

10. Vil du øke effekten enda mere, velg kupert terreng og bruk gjerne skistaver.

11. Drikk 2 kopper kaffe 30 minutter før turen. Koffein øker utskillelsen av fett fra fettcellene og du forbrenner mer.

12. Liker du te ? Drikk mere ! Koffeinet i teen øker energiforbrukningen i leveren og kan påskynde vektnedgang. Spesielt grønn te anses som bra. 

13. Spis en ordentlig frokost. Det gjør deg mindre lysten på noe søtt utover dagen.

14. Krydre maten. Sterk krydder øker energiforbruket. F.eks. sennep, ingefær, chili og cayennepepper. Med hjelp av disse krydderne kan du øke energiforbrenningen med hele 200 kalorier om dagen !

15. Spis så mye grønnsaker du kan. Det er sunt og mettende, med lite energi. Omtrent to femtedeler av en tallerken bør inneholde salat når du spiser.

16. Velg soyaprodukter. De er fulle av proteiner og kan øke thyroxin-nivåene, som er viktige for fettforbrenningen.

17. Hvis du ikke liker fisk, spis fiskeolje som kosttilskudd. Fet fisk inneholder nyttig fett og masse proteiner som holder forbrenningen igang.

18. Prøv å spise kosttilskudd med eplecidereddik. Det minsker blodsukkersvingninger og sultfølelsen, som vil hjelpe deg å gå ned i vekt.

19. Spis regelmessig og forsøk å få til to ordentlige, tilbredte måltider pr. dag.

20. Vær forsiktig med å spise lunsjen din ute, de er ofte unødvendige fete. Unngå fritert mat, paier, stekte poteter, majones og sauser. Ta mye salat isteden.

21. Tillat deg selv å spise hva som helst 1 gang i uken. Fettforbrenning krever disiplin, men av og til må du kunne unne deg noe godt også.

22. Spiser du godteri - velg en bra sort. Unngå sjokolade, sats heller på karameller og sukkerbiter. Velg også bort lakris, ettersom det kan senke testosterinnivået hos menn - og dermed fettforbrenningen.

23. Når du trener - ta det rolig. Du forbrenner mest fett ved lav intensitet. Det er viktig å påpeke att også høyt tempo gir forbrenning, men da risikerer man også at musklene forsvinner.

24. Styrketren av og til. Det gir større muskelvekt og flere muskler forbrenner mere fett, selv under hvile.

25. Ikke stress! Høye adrenalinnivå leder lett til overvekt. Tren avspenning og lær deg å si nei.

26. Spis mye frukt. Det gir relativt trege karbohydrater.

27. Ha alltid en vannflaske i beredskap, hvor du enn er. Da minsker du risikoen for å stappe i deg godteri. Litt gulrøtter er også bra "snacks".

28. Krom kan ha en viss effekt om du kjenner søtbehov. Det finnes som kosttilskudd. Sjekk din helsekostbutikk.

29. Spis langsomt. Det tar opptil 20 minutter før hjernen din forstår at magen er full. Stapper du i deg for mye og for fort blir du snart stappmett. 

30. Sov ordentlig. Det høres kanskje rart ut, men fettforbrenningen blir bedre om du sover godt, ettersom du da utsondrer ett veksthormon som hjelper til med å minske fettdepoene.

Kilde: http://30daysdiet.no/article/kaloritabeller-forbrenning

  • 99 lesere

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker, dikt, Litt om alt

Jeg vil med dette ønske dere alle en riktig god påske. 😊 Håper dere nyter hvert eneste sekund - husk at det er et helt år til neste gang 😂😜

Påsken er
Gul
Vakker
Morsom
God
Kort
Vanskelig
Kjedelig
Lang
Trist


Påsken får mange til
Å føle seg glade
Å føle seg triste
Å gjøre kjekke ting med familie
Å sitte alene i stua og kjede seg


Påsken betyr noe for alle
For noen betyr den religion
For noen betyr den sorg
For noen betyr den glede
For noen betyr den ensomhet
For noen betyr den gjester og besøk
For noen betyr det bare mer angst

For meg betyr den litt av alt... Litt religion, litt glede, litt sorg, litt kos med familie og venner, litt ensomhet, litt (mye) angst, og mye håp. Håp om at prinsessen i huset får en nydelig påske. Håp om at hun ikke får de samme negative følelsene jeg har hver gang det er høytider... Jeg har så mange etter hvert som jeg savner... Mormor... Jonny... Oldefar... Og noen til...

Angst har jeg, for hva hvis det ikke blir en god påske? Hva hvis påsken blir totalt mislykket for alle som setter sine ben innenfor våre vegger? Hva hvis all maten blir mislykket? Hva om...?

Men jeg må fokusere på gleden og de positive tingene. Som kaka jeg har bakt som står i kjøleskapet. Som all den kosen og hyggen vi skal ha i påsken. Som prinsessen og mannen i huset. Som kjærligheten jeg har for de to.

Det er så mye bedre å fokusere på alt det gode.
😊

Håper dere alle får en nydelig påske
😊

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker

Jeg er virkelig heldig. Mannen min gjør alt han kan for at jeg skal ha det bra. Han bærer meg på sine skuldre, og støtter meg i alt jeg gjør.
Prinsessen i huset er også heldig. Fordi hun har en flink pappa. Hun har en pappa som gjør alt han kan for at hun skal ha det bra.
Mannen min er en snill og kjærlig mann. Han er glad i familien og ønsker at alle medlemmene i familien skal ha det godt.
Er det bare positivt å si om mannen min? Nei... Han er sta, til tider sur og sutrete, klager ofte og sukker hele tiden.
Er det nok til at jeg ikke skal bry meg om ham? Nei. Jeg elsker mannen min - på godt og på vondt. Han er den han er, og skal ha lov til å være seg selv.
Han jobbertil alle døgnets tider, og likevel kommer han hjem og gjør husarbeid. Jeg lager middag til min kjære, og han viser at han setter pris på det. Jeg får alltid en klem og et kyss (og jeg slipper oppvasken), og slik jeg tolker det, er det fordi han er fornøyd med middagen.

Mannen min er virkelig den beste mannen jeg kjenner. Og han betyr alt for meg. Kjære ektemannen min: jeg elsker deg.

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker, Litt om alt

Er virkelig tøft akkurat nå.... Jeg har så mange tanker... Så mange følelser... Hvordan skal jeg klare å sortere ut alt? Hvordan skal jeg klare å holde meg flytende?

Jeg holdt på å drukne i dag i tankene og følelsene... Fikk en ganske negativ tanke i dag, som jeg heldigvis klarte å slå vekk. Men jeg kan ikke si jeg likte det...

Hvorfor gjør følelsen av at jeg er mislykket slik at jeg får tanker om at jeg ikke burde være her mer? Hvorfor føler jeg meg så langt nede? Jeg har jo ikkje opplevd noe jeg ikke har vært igjennom før, så hvorfor akkurat denne gangen?

Jeg tenker at det er aborten som får meg til å føle meg slik, men er det da aborten som gir meg alle de negative tankene?

Men jeg har bestemt meg! Bestemt meg for å ikke gå dit. Jeg skal være sterk. Jeg skal klare å klatre opp på isen igjen. Jeg skal ikke drukne.

Jeg skal kjenne på disse følelsene, men de skal ikke ta over livet mitt. Det er mitt liv, og jeg skal klatre opp igjen!

Jeg har så mye å kjempe for:
En nydelig datter på sju år som jeg elsker ubeskrivelig høyt.
En deilig og vakker ektemann som jeg elsker mer enn ord kan si.
En hel drøss med venner og familie som er her for meg i tøffe tider, og jeg er utrolig glad i dem alle.
Og til slutt har jeg meg selv. Jeg elsker meg selv - eller... jeg prøver å elske meg selv, med de feil og mangler som jeg har - og det er mange - men ingen er perfekt, så jeg prøver...

Og disse grunnene er hvorfor jeg fortsetter å kjempe.

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker

Det store spørsmålet er hvorfor skjer en abort? Og hvorfor får man så mange tanker rundt dette når det skjer? For ikke å glemme alle de negative følelsene man får... Det hadde virkelig vært kjekt å visst hvorfor de dukker opp når slike ting skjer...

Jeg er gravid... eller rettere sagt: jeg var gravid.. Siste mens var 16. Oktober i fjor, tok en graviditetstest på julaften som var positiv. Og begynte å blø for to dager siden. Jeg var 10+5 uker på vei... I går kom fosteret ut... Hvordan jeg vet det? To klumper med en "snor" i mellom... Ingen annen måte å forklare hvordan det så ut...

Jeg føler meg mislykket, fordi jeg ikke klarte å bære det fram...
Jeg føler skuffelse, fordi kroppen min støtte fosteret bort...
Jeg føler meg fortvilet, fordi det er ikke første aborten jeg har...
Jeg føler sinne, fordi jeg ikke føler sorg...
Jeg føler ikke sorg, fordi jeg turde ikke tro på testen...
Jeg føler at jeg svikter mannen min, fordi det er hans barn jeg ikke klarer å bære fram...

Dette er tredje aborten som vi vet om, på de siste seks årene... Det er den åttende spontanaborten min på 18 år... Så hva er galt med min kropp? Hvorfor har jeg kun klart å bære fram en unge, når jeg har vært gravid så mange ganger? Hvorfor kan ikke jeg, når så mange andre kan? Når skal det lykkes for oss? Tør jeg tro at det noengang vil lykkes igjen?

Og hva med mannen min? Hva føler han oppi alt dette? Føler han at jeg ikke duger til noe? Føler han at jeg ikke er god nok? Eller føler han at jeg kan klare å bære fram en til? Hva vil han føle når jeg blir gravid neste gang? Vil han tørre å håpe?

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker, Litt om alt

Vi har nå offisielt beveget oss inn i ukjent territorium...
Og vi vet egentlig ingenting om hva vi går inn i...
Men det er vel det som er poenget med ukjent territorium...

Vi har begynt den store prosessen med utredning av prinsessen...
Legen har bedt oss om å skrive mange forskjellige ting om prinsessen...
Han ønsker å sjekke om hun kan ha ADHD...

Hva betyr det for oss hvis hun har det?
Hvordan blir livene våre da?
Hvordan blir livet hennes da?

Skal vi ta imot tilbudet om medisiner hvis det kommer opp?
Isåfall, hvordan blir det da?
Og hvis vi ikke tar i mot medisiner, hva da?

Hva er egentlig best for vår herlige jente?
Hvordan kan vi velge?

Og ikke minst, hva ønsker prinsessen?

Likes

Comments

Livet mitt, Tanker

Til min kjære pappa:

Tusen takk for at du er min pappa.
Tusen takk for at du har hjulpet meg.
Tusen takk for at du har stilt opp for meg.

Du er verdens beste pappa.
Du er min superhelt.

Ingen kan ta din plass i hjertet mitt.
Ingen kan være som deg, kjære pappa.

Gratulere masse med farsdagen, kjære pappa ❤️❤️

Likes

Comments

Livet mitt

Han som var hovedmannen i drapssaken mot broren min, har nylig flyttet fra Åna fengsel til Stavanger fengsel avdeling Auklend... Dette er en mellomting mellom fengsel og egen leilighet... Og nå skal han altså ha perm igjen...

I morgen kl 09:30 - 21:30
26.11 kl 17:00 - 27.11 kl 17:00
23.12 kl 17:00 - 26.12 kl 17:00

Han skal oppholde seg i Stavanger, og da hovedsaklig hos søsteren sin på Hundvåg...

Likes

Comments

Tanker, Livet mitt

Det er kanskje på tide å gjør noe nå... Å komme seg bort fra alle de negative tankene som suse... Å legge bak seg alt det negative som har skjedd i det siste... Å ikke bry seg så mye om alle andre, men heller konsentrere kjærligheten rundt familie og kun noen få utvalgte utenom...

På tide å snu det negative til det positive... Det er nå jeg skal smile og le... Det er nå jeg skal være positiv, nå når jeg har tatt farvel med falskheten rundt meg... Det er nå livet mitt skal være godt...

Hvorfor er det likevel så vanskelig å være positiv? Hvorfor er det alltid noen negative tanker som holder meg igjen? Hvorfor går det ikke an å bare slå av disse negative tankene? Det burde vært en bryter man bare kan slå av og på - alt etter som, liksom...

Jeg får heller konsentrere meg om den godheten jeg føler her og nå, og ri positiviteten så lenge den varer... Kroppen er full i energi, treningen av kneet går fort fremover, og livet smiler til meg.

Før du ber - tilgi.
Før du gir opp - prøv.
Før du trekker deg - hjelp til.
Før du dør - gi.
Før du snakker - lytt.
Før du skriver - tenk.
Før du bruker penger - tjen penger.

Likes

Comments