Innan jag kommer lägga ut detta så ville jag bara skriva att först och främst är det JAG som har denna sidan som fick skriva om det som personen skickade till mig. Personen ville inte att man skulle förstå att det var hon pga hur hon skriver. Denna berättelsen är extremt berörande och fick mig att börja gråta. Om ni är känsliga för något som har med att man inte mår bra att göra, rekommenderas det att inte läsa detta.
Jag kommer att kalla personen som skickade in detta (personen som berättar ifrån sitt perspektiv) för Selma men det är inte personens riktiga namn.

"Hej,
jag heter Selma och är 17 år. När jag skriver detta så vill nå ut till andra personer, andra personer som har det jobbigt. Kanske inte just i detta ämne men jag vill berätta för er att min kompis mådde extremt dåligt och jag visste det inte ens. Jag vill få er att öppna era ögon och kolla om kring er. Är det verkligen rätt att en människa ska må dåligt? Personer som jag har pratat med har svarat "det är personens problem och om personen nu mår så dåligt kommer personen kontakta någon för att få hjälp". Detta gör mig så förbannad. Att skriva detta och sedan få det postat på en blogg, så alla kan läsa det är inte det roligaste att göra. Jag skriver om min bästa vän, enda anledningen jag skriver detta är för att få er att öppna era ögon.
För ungefär ett och ett halvt år sedan så bråkade jag och min kompis. Vi hade ett stort bråk om att jag tyckte att hon bara ville vara med mig när hon inte hade någon annan kompis där. Vi började stor bråka och vi var inte med varandra på flera månader. Jag var med ett gäng i skolan som vi två hade tillhört innan men hon gick över till ett gäng med få tjejer och ganska många killar som vi inte hade känt innan. Efter ett halv år så hade vi inte pratat med varandra alls, förutom när vi behövde det; i tex grupparbeten i skolan. Efter ytligare ett halvår så hade vi fortfarande inte pratat med varandra. Vissa dagar så såg jag henne inte ens i matsalen längre, hon slutade komma dit, och när hon väl var där så åt hon mindre och mindre. En dag så pratade jag med henne, inte om att hon höll på att sluta äta utan om ett tal i matteboken. Jag tyckte att hon var extremt nonchalant mot mig så jag blev irriterad och slutade bry mig om hur hon tänkte, hur hon mådde och framför allt så slutade jag bry mig om hur hon åt. Jag tänkte att det inte var mitt problem, vi är inte vänner. Hon blev smalare och smalare och för ungefär 1 år och 3 månader sen så ville folk i det gänget hon var med i va med henne. De kallade henne jävla anorexiabarn och det skrevs saker om henne på sociala medier. Jag fortsatte att inte göra något åt saken, låtsas som om det inte berörde mig. Alla var så emot henne så jag ville inte vara den personen som försvarade henne för då kanske jag själv skulle blivit den utsatta personen. Jag tror att många känner så, att de inte kan försvara eller vara med någon som är utstött ur gruppen eller någon som blir mobbad eller retad. Nu ångrar jag det så mycket som det går att göra. Jag tror tom att jag själv skulle ha kunnat säga något taskigt om henne någon gång. Att jag hade kallat henne saker som jag egentligen inte borde ha sagt. Sedan slutade hon komma till skolan och efter ytterligare 2 månader så samlades vi i skolan, hela klassen. Vi fick sitta på stolar i vårt klassrum med en av våra lärare som stod i mitten. Hon hade fått in ett "tips" om att det hade föregått kränkningar och mobbning mot en tjej i våran klass. Man kunde känna hur stämningen i rummet blev obehaglig och hur rädda alla var.
Nu är hon tillbaka, hon mår inte bra men hon mår bättre. Hon går hos en psykolog på Bup som är specialiserad på just anorexia. Jag skrev en väldigt kort sammanfattning på vad som hände, jag vill inte ge ut massor utav detaljer osv men jag vill säga att det är okej att hjälpa andra. Våran plikt som människa är att hjälpa andra. Hon mådde så dåligt, hon ville passa in i det nya gänget så hon slutade äta. Hennes egna ord var "jag ville bli smal så jag kunde gå runt i bikini utan att folk kollade ner på mig". Fattar ni hur hemskt det är, att människor skäms över hur de ser ut och att de vill ändra på sig så att andra människor ska säga att man duger. Jag ångrar att jag inte stod upp för henne. Jag tror att de flesta kände att de inte vågade stå upp för henne, men att de ville! Någon måste alltid ta det första steget, när någon väl gör det kommer andra personer komma efter sakta men säkert! Res dig upp och behandla andra som om du själv vill bli behandlad.

Kom ihåg att hur du ser ut inte spelar någon roll, ska någon annan få bestämma hur du ska se ut? Ingen annan bestämmer över dig, det är DITT val.
Vill du också berätta din story? Mejla: anonymfruktsallad@hotmail.com
Skriv här i chatten eller skicka på instagram DM där jag heter
@anonymfruktsallad

Tack för din berättelse och ni som har läst detta, ta åt er alla dessa ord! Kom ihåg att man kan hjälpa andra människor.

xoxo, anonymfruktsallad

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heeej! Ja tänkte snabbt berätta att ja inte hinner lägga upp något sådär jätte långt inlägg utan de blir ett litet där ja ba skriver det första som kommer upp i hjärnan!
Jag har inte speciellt många läsare men jag har haft ett par, vilket är jätte roligt! Ja kommer nog börja skriva med slang osv i mina texter (inte de långa som e som berättelser men texter som denna) så jaa haha! De bilder som jag tar med är alltid från internet & jag får oftast upp dem genom att söka på tumblr hahaha! Idag iallafall så har jag pluggat i några timmar, det är jobbigt men det är värt det! Jag tror att det viktigaste nu är att få bra betyg, gå ut högstadiet och sen så träffar man inte dem i högstadiet något mer. Eller aa om man e jätte bra vänner så kanske man träffar varann men vissa personer har det jobbigt i skolan. Jag har också haft det svårt, en tid så blev jag utsatt för mobbing och näthat. Jag kommer skriva om det i ett seriöst inlägg men iallafall så bestämde jag mig för att tänka på att få bra betyg och sedan gå ut från denna helvetsskola. Det låter verkligen som om det är jätte lätt för mig att skriva att jag "bara bestämde mig för att ta tag i skolan" men nej, det tog flera år. Jag vill inte att ni ska få uppfattningen av mig som om jag bara skriver saker och att jag verkar tro att det är jätte lätt när man blir mobbad osv, jag VET att det är rena motsatsen! Om man är mobbad/utsatt för kränkning eller liknande så är man en av de starkaste personerna i hela världen. Att fortfarande kunna stå upp på sina egna ben när man blir utsatt för såna extrema saker. Usch fyfan säger jag åt personer som inte har något bättre för sig än att klanka ner på någon annan. Jag blev kallad för Bla jävla hora, wannabe och troll. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, vem jag skulle vända mig till eller om det någonsin skulle bli bra. Det kändes som in tiden aldrig tog slut och som om det höll på i all evighet.
Aja jag ska sova nu så hörs vi imorgon! Godnatt&sov gott!!! Ska skriva mer om detta en annan dag men nu är jag trött

Innan ni ska sova, få bort alla jobbiga tankar och kolla på dessa 2 kycklingar som antagligen inte ens kan se hahaha! Svin söta ändå
Xoxo, anonymfruktsallad

Likes

Comments

Idag hade jag en underbar idag konstigt nog, när jag kom hem från skolan så hade mamma lagat pannkakor och min pappa hade köpt nutella. Tänk på de få saker som kan göra en riktigt glad! Nu låter detta som en reklam för nutella men det jag vill säga med detta inlägg är att inte fokusera på det dåliga i livet utan det bra! Skriv ner och gör en lista, tänk ut vad för småsaker som gjorde dig lite glad. Om du inte var glad idag, tänk ut de saker som gjorde dig mindre ledsen! Fokusera på dem och inte på de saker som förstör dig!
Jag fick nutella&pannkakor, jag hann med min buss för att det blev grön gubbe vid övergångsstället.. Dagen var inte perfekt men ändå, se det bra inte det dåliga!
Puss&Kram, skriv till mig om du vill prata!
Xoxo, anonymfruktsallad

Bilderna e tagna från Google så ni vet!!:)

Likes

Comments

Så jag tänkte börja med mitt första riktiga inlägg och det kommer vara om ångest. Ångest är något som man kan känna för minsta lilla sak, men vad händer om man börjar känna alltför mycket? Man kan ha ångest för många saker, att ha glömt matteboken, skrikigt åt föräldrar/vänner men sedan kan man få en värre typ utav ångest. Man kan känna sig yr, få ont i magen, det kan kännas som om man håller på att svimma eller tom att man håller på att dö. Det är viktigt att man jobbar med ångesten och att man försöker få bort den eller iallafall minska den. Den kan minskas med tiden eller så kan man jobba med det! Något man kan göra är att prata med någon om varför man känner att man har ångest. Det kan vara skönt att bara få skriva av sig men samtidigt så kan man få hjälp med att hantera situationen man sitter i, man kan få råd och tips om vad man kan göra för att det ska bli bättre!
"Jag kunde inte andas och mina händer och fötter började domna" skrev en anonym insändare!
Det viktiga när man har ångest är som sagt att bearbeta ångesten man kan få, att man jobbar med den och försöker få bort den så man kan må bra igen! Är det något som man själv står bakom, varför man känner en sån ångest, så skulle jag säga att man ska gå och prata med någon riktig kurator/psykolog så man får ut sig exakt hur man känner och så man även kan få råd med vad man kan göra för att må bättre, och ställa allt till rätta!
Jag vill bara berätta att det är inte såhär jag har tänkt att skriva i framtiden utan då kommer det mer vara UPPLEVELSER&RIKTIGA HÄNDELSER så att ni kan läsa om hur det känns, skriven av en person.. Imorgon kommer det upp ett första sånt inlägg.. :)
Xoxo, Anonymfruktsallad

"Jag kunde inte andas och mina händer och fötter började domna" -anonym*bild tagen från Google*
Så jag tänkte ge er några bra filmtips, jag brukar må bättre om jag kopplar av och tänker på andra saker när jag mår dåligt, då kan filmer hjälpa!
Eller så passar den perfekt till en filmkväll med kompisen:)

1. White chicks (komedi)
2. Fifty shades of grey (drama)
3. The last song (kärleksfilm)
Dessa 3 filmer är topp 3 fast jag kollar oftast på serier;)
Ska sova nu så godnatt
Xoxo, anonymfruktsallad

Likes

Comments

​Så i detta första inlägg tänkte jag presentera hur och vad för blogg detta är. Jag skapade denna blogg med första tanken att folk kan få rådgivning med Bla om det händer något jobbigt i deras liv. Jag tänkte att det skulle gå till så att man kan skriva en kommentar eller liknande och för att det ska vara anonymt så har jag skapat en mejl så man kan mejla om man undrar något eller om man bara vill skriva av sig! Mejlen är: Anonymfruktsallad@hotmail.com
Man kan annars skriva i vanliga kommentarsfältet eller så kan man skicka ett privat meddelande här! Folk kommer antagligen undra varför jag tror att folk skulle höra av sig till mig från första början. Egentligen har jag inget riktigt svar till det men jag mådde extremt dåligt en period och skulle själv vilja kunna skriva eller läsa om andra som har samma problem som mig! Om ni skriver till mig så får ni välja om ni vill att jag postar eran story här på bloggen, så att andra kan ta del av den! Självklart berättar jag inte vem som har skickat det utan ni väljer själva om ni vill att jag lägger upp det och isåfall vad ni vill att jag lägger upp. Jag kommer svara på det ni skriver och försöka ge er råd osv! Denna bloggen kommer dock inte bara vara en sida där folk skriver om deras problem osv utan jag kommer även försöka göra den så positiv som möjligt så man får motivation och så att man blir glad! Jag kommer Bla att lägga upp saker så som filmtips, serietips, mattips, pluggtips osv. Allt som gör det roligare och lättare att leva! Jag kommer försöka vara aktiv minst varannan dag! Glöm inte att det alltid finns något att leva för! Xoxo, Anonymfruktsallad

Likes

Comments