Vi firade 6 år tillsammans i början av månaden. Vi tog med oss Matteus och åt på pinchos. Jag tog den här fina drinken till efterrätt, den var toppen. Jag är dock rätt less på deras mat. Det är ju absolut gott, men nu börjar jag vilja ha lite variation.

Idag är det onsdag. Noel har gått 3 dagar på förskolan och det har faktiskt gått över förväntan. Det är jätte skönt att han får äta frukost där, men drygt att behöva göra både lunch och middag hemma. Är lättare att bara slänga ihop lite rester när man är ensam. Nu ser jag att det är den 16:e idag. Noel är alltså 2 år och 9 månader. (Eller 33 månader, som driver icke-föräldrar till vansinne. haha.)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så kan vi pusta ut. Det var varit alldeles för många kalas den här sommaren, jag är såå less på att servera mat till större antal gäster. Det märktes under dopfikan. Utan farmor hade det inte gått. Hon hjälpte till att servera paj, men jag var så ostrukturerad och fick inte ihop resten. Jag visste redan när vi bokade dopet att jag ville fokusera på tårtan och egentligen inte ens servera lunch. Men tiderna som fanns kvar att boka krävde tyvärr det, och de märktes att jag inte gått in helhjärtat för det. Jag har lärt mig läxan, nästa gång blir det catering.

Vi hade ett jätte fint dop ändå. Ceremonin var min favoritstund, och de är väl så det ska vara? Noel sprang bara runt och larvade sig, och det blev väldigt charmigt. Prästen var väldigt härlig och fick oss att känna oss avslappnade. Gudmor/fadder Melina kändes så självklar, det finns ingen som skulle kunna vara en bättre gudmor till våra barn. "Herren välsignar dig och beskyddar dig" står det på deras dopbevis. De är precis vad jag vill ge mina barn, välsignelse.

Tårtorna blev väldigt bra. Ska man vara självkritisk så blev sockerpastan lite väl tjock, och dekorationen inte exakt som jag ville ha det. Svärmor trodde att tårtorna var köpa, och det var ett bra betyg i mina öron. Jag är nöjd. Det finns så mycket mer jag skulle kunna skriva, men ibland finner man inte riktigt ord. Jag är glad att så många ville komma och fira denna dag med oss. Nu hör jag kyrkklockorna, det var väldigt symboliskt.Likes

Comments

Min lilla 8 månaders tjej. Vi testade nya fotostudion igår men bakgrunden var väldigt hal för henne att hålla till på. Behöver lägga till något typ av golv så är jag nöjd sen. Eller nej, vem försöker jag lura, jag skulle behöva ett nytt objektiv också. Det är desto dyrare och får komma senare med tiden.

Idag har vi spenderat dagen på birsta, men barnen var väldigt griniga. Noel somnade i bilen på väg in så han vaknade upp på världens sämsta humör när han var tvungen att förflytta sig till vagnen. Jag är väldigt sugen på att köpa lite nya grejer till altanen nu när vi sålt badtunnan, men jag hann inte titta något på det. Även om sommaren snart är förbi, så är det nu man kan göra de bästa fynden inför nästa år. Men det får ske någon annan dag.

Nu ska jag nalla lite till av den kallmarinerade fläskytterfilen som jag lagade i förmiddags. Den blev verkligen sååå god.

Likes

Comments

Jag valde att välja min strider igår, slutade bråka om maten och gav upp läggningen. Vi gick och köpte glass och dricka istället, och la oss ute på en filt. Nova var så skeptisk mot gräset så hon stannade på filten, perfekt. Hon höll sig sysselsatt med den tomma flaskan ett bra tag också och det ska jag komma ihåg för grinig stunder. Har varit på väg att ge oss ut idag också men jag är rädd att regnet kommer snart. Det kanske inte gör något dock. Erik har tagit "mammas bil" idag så vi tar oss inte någon annan stans. Min telefon gav mig nyss en avisering om att det skulle ta 29 minuter för mig att åka till jobbet. Den menade på att åka till birsta. Jag gör det alltså så ofta att den tolkar det som min arbetsplats.. Haha.

Likes

Comments

Jag ska sluta klaga, men den här natten var inte rolig. Noel vägrade att somna igår, klockan var runt 23 innan han la sig. Därefter vaknade dom om vartannat och Novalie har vaknat en gång i timmen. Båda bara tokskriker. Jag kan inte förstå. Novalie som har sovit hela nätter länge nu. Eller bara vaknat för mat. Nej fy, idag blir ingen bra dag känner jag.

Ska vi avsluta med några fina bilder från gårdagen? Noel vägrade äta och Novalie vägrade att sova, så tillslut gick vi ut istället.

Likes

Comments

Vår gillestuga har blivit mitt evighetsprojekt. Tanken från början var att det skulle vara ett lekrum för pojkarna, så vi kunde dela upp oss lite när det blir för mycket med 3 barns olika viljor. Nu har det snarare blivit mitt lilla kontor och pysselrum. Det ska fortfarande bli ett rum för pojkarna att leka och pyssla i, men så här ser den ena delen ut just nu.


Det ska dit nya stolar och en annan affisch i ramen, annars så börjar det ta sig. Det är så himla mysigt här nere nu, och svalt. Imorgon ska ni få se gästhörnan!

Likes

Comments

Erik har lämnat in min mobil på lagning så jag får ha en lånetelefon så länge utan alla mina vanliga appar. Saknar Swedbank och BankID mest, men jag får förhoppningsvis tillbaka den i dagarna.

Nu sitter jag och Noel nere i gillestugan, Novalie ligger uppe och sover och vi lyssnar igenom lite låtar inför deras dop. Jag började nyss gråta när jag hörde "Det vackraste", så det känns som ett självklart val. Det här dopet har hamnat lite i skymundan när vi haft så mycket annat i sommar. Jag tycker nästan att det är skönt, min poäng är ju bara att jag vill att dom ska döpas, inte att ha en stor fest. Förväntningarna på dopfikan ska inte vara höga.


Den här lilla smulan blev 8 månader i helgen. Vår lilla klätterapa som ska resa sig mot allt just nu. Jag tycker de känns tidigt, men kan nog minnas att Noel var ännu tidigare.

Likes

Comments

Jag är så ledsen idag. Det är som sagt andra veckan ensam med barnen och jag kan inte förstå varför man ska behöva ha det så här. Noel har varit hemma sedan början av Juni. Vi har slut på aktiviteter och man lever inte så gott på mammapenning. Om jag låter honom börja på förskolan igen så innebär det att vi måste upp innan kl 7, alla 3, för att gå dit till 7.45 och sedan hämta honom kl. 10.45 igen. Det känns inte så givande när jag (och båda barnen) efter jobbiga nätter sover som bäst mellan kl
6-9. Det är värdefulla timmar för mig.

I vanliga fall får han gå kl. 9-14 tisdag - torsdag eftersom att jag "ändå bara går hemma", eller? Gör jag det? Att jag är föräldraledig är mitt jobb, jag är hemma för att ta hand om min bebis. Jag tycker inte att jag är ledig. Jag har inte möjlighet att aktivera honom hela dagarna som en barngrupp har.

Nu hinner jag inte ens skriva mer för den lilla vaknar och skriker, och den stora klättrar på saker han inte får klättra på. Men det kan ju jag fixa samtidigt, när jag klonar mig. Inga problem.

Likes

Comments

Vi är såå trötta idag. Fick sova enda till 9.30 så jag har kanske sovit lite för mycket om det är möjligt? Erik är tillbaka på jobbet sen en vecka tillbaka och vi försöker överleva dagarna. Det går bra så länge det är helt okej väder, men dagar som dessa då det regnar om varannat så är det svårare. Det är så mycket jag vill göra men jag får liksom bara hänga på ungarna och anpassa mig efter dem. Imorgon ska jag ha bilen och hitta på något annat hade jag tänkt.

I helgen hade jag den bästa på länge. Jag och Lovisa grillade och drack bål och vin hemma hos henne. Sen gick vi ner till stan och var tillbaka hos henne vid 4. Alldeles för sent, gud vad dåligt jag mådde på morgonen. Efter lite extra sömn och mat så var jag på benen igen. Jag ska inte säga att jag aldrig ska dricka igen, men det ska dröja länge tills dess. Hur som helst så hade vi riktigt roligt, välbehövligt!

Likes

Comments

Foto: Lisa Hulling

Den där sensommarkvällen i Matfors när vi knäppte kort på den fina lilla kulan. Det är verkligen något speciellt med dessa bilder. Trots att graviditeten var plågsam så är det något väldigt fantastiskt med magen. Hur man funderar och funderar på hur den lilla kommer att se ut och vad den kommer att gilla. Det är verkligen speciellt.

Likes

Comments