View tracker

Experimenterade fram en supergod sylt utan vitt socker idag.

1 burk
4 dl hallon och jordgubbar
1/2 dl vatten
1/2 dl honung
1/2 dl chiafrön
1 krm vaniljpulver

Släng ner alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra en stund

Låt svalna lite och mixa sedan till en jämn smet

Förvara i tät burk i kylskåp, hur länge det håller återstår att se 😄

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

En shot om dagen! Här kommer ett bra recept på en vitaminbomb. Håller ca 2 veckor i kylskåp.

För 1 liter
1 liter vatten
0,5 dl honung
2 citroner
300 gram ingefära
1 chili

Riv ingefäran och hacka chilin

Värm upp det tillsammans med vattnet

Låt det stå på plattan på låg värme i ca 30 min. Se till att det inte kokar upp då mycket av vitaminerna försvinner om vattnet når över 60 grader värme.

Ta av från spisen och sila. Rör ner honungen när det svalnat lite men fortfarande är ljummet.

Låt svalna helt och pressa sedan i citronerna. Sila igen.

Förvara i en tät flaska i kylskåp. 🍋🍋🍋🍋🌶🌶🌶🌶

Likes

Comments

View tracker

Lägg ut hackad grönkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja.
In i ugnen på 150 grader i 15 minuter.
Salta innan servering 🌱🌱🌱

Likes

Comments

Här kommer ett recept på en snickerskaka utan vitt socker! Perfekt till helgbrunchen eller som frukost i farten.

6 rutor
3 msk kokosfett
Knappt 0'5 dl kakao
4 msk jordnötssmör
3 msk honung
Jordnötssmör till garnering

Smällt kokosfett, jordnötssmör, honung på låg värme

Rör ner kakao

Häll i en burk med lock, jag tog en liten matlåda

Låt stå i kylskåp 6 timmar

Toppa med jordnötssmör, dela upp i rutor och njut!

Likes

Comments

Idag testade jag att baka ett lchf-bröd som jag hittat på "tjockkockens" blogg. Det blev kanon!

6 portioner

4 ägg
3 msk Philadelphia
1,5 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
4 dl riven ost

3 msk linfrön

Sesamfrön till garnering


Sätt ugnen på 200 grader

Vispa äggen pösigt

Rör sedan ner Philadelphia, fiberhusk, bakpulver, ost, linfrön.

Klicka ut 6 plättar på bakplåtspapper och grädda i 15 minuter

Låt svalna på galler


Förvara i kylskåp

Likes

Comments

En frisk, grön smoothie i detta ruskiga väder.

2 stora glas

1 avokado
1 näve spenat
1 näve grönkål
1/2 zucchini
1/4 gurka
1/4 lime
1/4 citron
Liten bit broccoli
Ingefära efter smak
Ca 2 äpplen
10 isbitar

Lägg avokado, spenat, grönkål och is i en mixer

Kör gurka, zucchini, lime, citron, broccoli, ingefära och äpple i en råsaftcentrifug.

Häll över vätskan i mixern och kör tills allt är krossat och blandat.

Gott!!




Likes

Comments

Äggröra, bacon och ostchips.Perfekt söndagsfrukost.


2 personer:

4 ägg
1 paket bacon
10 skivor ost
Gräslök
Salt
Peppar

Vispa ägg och blanda i gräslök, salt och peppar.

Stek i smör på medelvärme och rör om under tiden.

Skiva ost och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper, grädda på 200 grader i 5-7 minuter.

Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

Voilà! Söndagsfrukost ☕️

Likes

Comments

Magisk vardagsvåffla för den som älskar frukost. Det går snabbt!

För 3 våfflor

1 banan

2 ägg

1 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

kokosolja



Mixa banan, ägg, kokosmjöl och bakpulver.

Grädda i lite kokosolja i våffeljärn, toppa med det du tycker är gott!



Inlägget innehåller annonslänkar.


Likes

Comments

Ibland behöver man en paus ifrån det som är roligt för att förstå att man tycker det är roligt. Så är detför mig vad gäller mitt frukost och bak-intresse. Nu finns tiden, energin och glädjen för det och jag hoppas att jag kan inspirera till en bra start på dagen!

Här kommer ett recept på ett vansinnig gott LCHF-bröd. God morgon!


4 dl mandelmjöl

4 dl pofiber

4 msk fiberhusk

2 tsk salt

6 ägg

125 g smält smör

4,5 dl turkisk yoghurt

Mjölk och chiafrön tillgarnering



Sätt ugnen på 175 grader.


Blanda mandelmjöl, pofiber,fiberhusk och salt.

Vispa ägg pösigt ochrör sedan ner smält smör och turkisk yoghurt.


Rör därefter i de torraingredienserna.


Låt svälla i 20 minuter.


Smörj en brödform och läggsedan i bakplåtspapper.


Vänd därefter ner smeten,pensla med mjölk och toppa med chiafrön.

In i ugnen, ca 75 minuter.Håll koll efter 60 minuter. När brödkärnan är 85 grader är brödet färdigt.


Låt sedan brödet vila påeftervärme i ca 15 minuter.

Likes

Comments

En omelett med smak av parmesan & oregano.

2 personer:
Vispa 4 ägg med mycket salt, oregano och svart peppar.
Tillsätt ca 1/5 dl parmesan och lite timjan. Stek på låg värme i smör tills den känns gooo

Likes

Comments