Äntligen är han här, våran egen lilla regnbåge!

Åkte in till specialist mödravården förra måndagen i hopp om en igångsättning, men tyvärr var förlossningen full då så vi fick vända & åka hem igen.. Vilken besvikelse!
Men fick en ny tid till Onsdagen & då var det äntligen dags!

Var en snabb förlossning (säger dom som inte födde ;) ) . Kom till förlossningen vid 10, men vart lite utdraget i väntan på narkosläkaren som ville prata om eda. Så vid 12 tiden tog dom hål på hinnorna & 17.51 kom våran lilla älskling med dunder & brak. 3460 g & 51 cm perfektion! 🖤

Lennox • River • Johannes, Mastokangas Bergqvist

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland när jag sitter & tittar på hur mitt hem förfaller. Leksaker tar över, disken växer, tvätt högen som man inte lägre kan kan kalla hög utan snarare mount everest, barnen är trötta, skrik & gnäll!
Ni vet då när man bara vill gråta, åka hemifrån och hoppas på att man kommer hem och någon har tagit tag i allt.

Precis då så slår tanken mig, hur många människor som skulle göra vad som helst för att få uppleva vårat kaos, hur många föräldrar som väntat på sina barn, tvättar kläderna, köpt spjälsängen & vagnen och bara längtat efter att det lilla livet som ska komma & förändra deras liv! Men som sen inte kom, dom föräldrarna som istället fick planera sitt barn begravning, dom föräldrarna som istället fick besöka sitt barns grav. Eller dom föräldrar som bara fick ha sina barn till låns. 

Barn ska inte dö, så enkelt är det! 

Och när den tanken slår mig, så blir jag istället fruktansvärt tacksam över vårat kaos, tacksam över all disk, tacksam över alla lortiga barnkläder, tacksam över att vi faktiskt har 3 friska barn som hjälper oss att skapa detta kaos.. För det finns som sagt föräldrar som skulle göra vad som helst för det!

Likes

Comments

Det är inte just där jag vill vara för att komma nära dig, Jag vill ha dig i mina armar. Det är inte din grav jag vill köpa blommor och annat till, Det var dig jag ville ge hela världen bara du hade stannat.

Finns ingenting i hela världen jag önskar så mycket som att du hade fått stannat hos oss, att vi hade fått sätt dina underbara ögon, sätt dig växa upp, ta dina första steg, följa dig till din första dag i skolan.. Ja allt det där som varje förälder ser fram emot, allt det där som är så självklart när man får barn! 🖤Du var alldeles för fin för denna värld! 👼🏻

Likes

Comments

Nu är det bara 10 veckor kvar tills lillebror är beräknad! Underbart, Ännu en milstolpe. Nu hoppas vi bara att dom här veckorna går lika snabbt som resten har gjort! ✊🏻

Varje dag känner man bara att man vill få ut han, Nu när jag vet att han lever, för tänk om det är försent imorgon ? Hemska tanke!

Var in till förlossningen för en vecka sen, tyckte han kändes slö & att jag inte riktigt fick någon respons när jag försökte få fart på han, men allt såg bra ut!
Men vilken känsla att åka in, Att tänka att man bara är orolig.. Precis som förra gången. För tänk om jag även denna gång bara trott att jag inbilla mig, Men hade fått svaret att det inte fanns något hjärta som slog.. 😶
Fick jätte bra bemötande av barnmorskan iaf, som var väldigt mån om att jag skulle känna mig så bekväm som möjligt i situationen.


Den 15 Augusti är det äntligen dags för nästa ultraljud! Underbart.. ska blir så skönt att få se han igen, se att det verkligen finns något som lever där inne! 🖤

Likes

Comments

Nu är vi redan i vecka 24+5, veckorna går fortare än jag trodde. Trodde att den här graviditeten skulle gå så sakta, en ren plåga!
Men det går hyfsat bra. Såklart gör sig oron påmind rätt ofta, men nu när det kommer mer & mer tydliga sparkar så har oron släppt lite.

Men saknade efter Lennox har blivit värre, om den nu kan bli det. Oron för hur allt kommer kännas när det väl är dags för förlossningen finns där. Antagligen kommer det bli ganska känslosamt. Mycket minnen från när jag födde Lennox.

Likes

Comments

Här njuter vi av sommarlov & lediga dagar. Har tjuvstartat lite på mitt sommarvik på nattpatrullen så här ska det jobbas hela midsommar helgen. :)
Trivs så himla bra på nattpatrullen & känns skönt att jag denna graviditet forfarande "klarar av" att jobba. Ledighet är alltid skönt, men man kan faktiskt få för mycket av det goda 😂

Barnen har som sagt sommarlov, känns dock som vi inte haft någon riktig tur med vädret. Har inte blivit speciellt mycket bad. Men man kan väl hoppas att det vänder snart ? :)
Nästa helg ska vi på första mini semester som blir Leksand sommarland. Kom över ett super erbjudande så var tvungen att slå till. Ica Dalarna fyller 100 år så hade därför ett erbjudande med 100 kr per person på Leksand sommarland, Toppen!

Vad har ni för planer under sommaren ? :)


Och med graviditeten går det hur bra som helst! Mår faktiskt skapligt. Har börja känns lillebror mer & mer nu, vilket känns hur skönt som helt då man inte behöver oroa sig lika mycket när man faktiskt känner att det finns en levande liten där inne. ❤️

Bild från förra veckan, Vecka 22+0 !

Likes

Comments

Ännu en Oktober bebis, 4 av 4 har vart Oktoberpojkar.. Ganska bra gjort! :)

Men Oktober känns ganska långt bort.. En hel sommar, Mycket tankar & Mycket känslor! Ska det gå hela vägen den här gången ? Kommer vi få åka hem med en frisk liten pojke ? Hur kommer allt kännas ? Kommer han vara lik Lennox ? Miljoner frågor som får vänta med svar..

Jag längtar så efter den där dagen när jag väl har fått igångsättning, så förväntansfull samtidigt som jag är livrädd att inte ta mig i mål. Men jag måste i mål! Denna gång ska jag i mål, jag kan inte se en annan utväg!

Likes

Comments

Idag var det dags för RUL, allt såg jätte bra ut. Dock höll jag på att sätta hjärtat i halsgropen flera gånger då den lilla var så pass livlig så hon fick hålla på minst 20 minuter innan hon hade hunnit gått igenom hela hjärtat.. Det var långa tjugo minuter det!

Vart flyttad, så nu är han beräknad till 20 Oktober istället. Samma dag som våran Collin fyller 2 år.
Men som "tur" är så blir jag igångsatt i vecka 38 så Collin får ha sin födelsedag ifred! :)

Likes

Comments

Jag har alltid vart väldigt sugen på att arbeta på förlossningen, utbilda mig till barnmorska eller helt enkelt bara som undersköterska.
Tänk vilket fantastiskt arbete ? Att få vara med människor i den största händelsen i livet. Att gå från den där smärtan till den obeskrivliga lyckan när man väl fått sitt barn. Alla dessa bebisar, alla känslor! Underbart!

Men sen förlorade vi Lennox, och man fick en helt annan bild av det. Något man inte ens vill föreställa sig.
För hur känns det när du som barnmorska sitter där bredvid den oroliga mamman som just som jag kommer in för minskade fosterrörelser, för att sedan upptäcka att det inte bara är orolig mamma, utan att inse att det lilla livet i magen inte längre har något tickande hjärta. Att vara med den familjen när deras första möte med det där efterlängtade barnet blir allt annat än vad man räknat med, när det blir ett s-möte & samtidigt ett farväl!
Hur hanterar man alla känslor ? Hur håller man ihop själv ? Lär man sig hantera det ? Jag har svårt att tro det, svårt att tro att man kan hålla ihop sina egna känslor i en son situation!

När vi fick reda på att Lennox inte längre levde så hade jag en fantastisk barnmorska vid min sida, hon behövde inte säga många ord, hennes ögon sa allt! Hennes ögon sa att hon tyckte att livet var lika orättvist som jag tyckte!
Genom hela tiden på förlossningen fick vi möta underbar personal, personal som höll ihop, med nöd och näppe! Personal som gav oss den finaste stunden vi kunde få med våran lilla pojke, den korta stunden vi fick!

Jag beundrar er! Jag beundrar hur ni varje dag kan gå till ert arbete med vetskapen om att det just det kan möta er när ni kommer till jobbet! Jag beundrar det stöd ni ger alla dom föräldrar vars liv precis gått i krasch! Jag beundrar att ni orkar! Att ni håller ihop!

Så till all förlossningspersonal.. En stor eloge! 👏🏻

Likes

Comments

Den senaste tiden har dagarna med ångest blivit allt flera.
Graviditeten kändes jätte bra till en början, nu börjar ångesten komma. "Snart" är vi på förlossningen ingen, hur kommer allt kännas ?
Mycket tankar på Lennox, försöker minnas alla detaljer, doften av han, sista ögonblicket med han.. men detaljerna bleknar allt mer. Jag vill bara minnas!

Helst av allt vill jag bara glömma den dagen min kropp vart ett bårhus!
Få våran lilla pojke tillbaka!Har vart på kub & allt såg så här långt bra ut!

Likes

Comments