Header

Som småbarnsförälder är det emellanåt ett stort pussel kring vardagen. Man får dåligt samvete och ligger efter på arbetet, och det blir nödlösningar hit och dit. Det blir bättre med tiden, när barnen blir allt större.

Den här veckan är en sådan vecka. Sjuk dotter, mycket att göra och semester nästa vecka. Ja, det blir nödlösningar. Mollie har fått vara med mig på kontoret, vilket känns så dåligt från min sida. Hon var hemma med pappa på förmiddagen och med mig tre timmar på kontoret efter lunch, sen ville hon hem och sova.

Hon ligger på sin sackosäck och kollar på film på mitt kontor, tror hon tycker det är rätt kul att få vara med, trots att hon mår sisådär. Imorgon får hon vara hemma med felix på förmiddagen, då jag är full planerad ute på möten. Sen på eftermiddagen får jag ta henne, och då ska vi vara hemma :)

Måste hinna med att göra allt innan vi åker och såklart hålla oss friska!!

Likes

Comments

Perfekt att Mollie blir förkyld och febrig nu innan vi ska åka. Hon har 6 dagar att bli frisk, vi hoppas att vi andra inte blir dåliga. Jag som haft influensa de två senaste gångerna vi varit där, ser fram emot att må bra och inte behöva äta smärtstillande hela dagarna.

Vi fick hem 5 nya filmer i brevlådan idag, perfekt sjukstuga! Sitter och kollar på hitta Doris, den lär rulla på tven ett antal gånger. Mollie fick följa med till kontoret under förmiddagen, men vi åkte hem efter lunch, hon ser rätt hängig ut.

Jag har under helgen tvättat allt i tvättstugan, och gjort högar med kläder som ska in i garderoberna. Älskar när allt är på sin plats. Nu är det bara att packa på lördag så har vi en underbar vecka att se fram emot!! Barnen räknar ner varje dag :)

Likes

Comments

Under hela gårdagen gjorde min fantastiska man Felix detta fina pepparkakshus. Jag tog med barnen till Nyköping så han fick rum för att arbeta själv. Den som är duktig på att baka i vår familj, är då Felix. Mitt pepparkakshus skulle inte bli lika vackert. Han har gjort allt själv, och detta är vårt bidrag till barncancerfonden.

Vår butik i Trosa har redan lagt ut ett pepparkakshus för budgivning, i hopp om att få ett bra bidrag, där alla pengar oavkortat går till barncancerfonden.

Felix pepparkakshus kommer att finnas i butiken i Gnesta, gå gärna in och kika. Och vill ni förena nytta med godsaker så lägg gärna ett bud också!

Vi på svensk fastighetsförmedling har ett viktigt och fint samarbete med barncancerfonden och har genom olika kampanjer samlat ihop 3 592 490 kr. Många bäckar små, detta är då en lokal kampanj och vårt julbidrag!

Vill ni gå in och kika på vårt pepparkakshus i Trosa hittar ni det här.

Likes

Comments

Igår hade vi en helt fantastisk kväll på Kolmårdens sagojul. Första dagen och som de har julmarknad där, fredagkväll, kallt och lite folk. Vilket blev helt perfekt! Barnen fick göra egna fröpåsar till fåglarna som vi ska sätta ut idag, de fick kolla på tomtenissarnas föreställning och träffa tomten.

Mollie gick fram lite blygt och mamma fick ta kort. Hon viskade att hon helst ville ha en docka till jultomten, som han knappt kunde höra. Stolt och nöjd tjej inväntar nu en docka från tomtefar, får väll se om någon sådan finns under granen sen!

Vi satt ute och åt farmors pannkakor, iskallt men väldigt mysigt! Vi avslutade kvällen med godis från godisbutiken och en varm bilfärd hem.

Vi stannade även för lite glögg och för att kolla på adventskalendern hemma hos mormor. Vi har tyvärr inget internet och ingen tv, då fiberkabeln gått av. Lär dröja 1-2 veckor innan det är åtgärdat.

Likes

Comments

Det är måndag och det har varit fullfart på jobbet, varit själv på kontoret. Trots det så bestämde jag och barnen för att baka lussekatter och ha julmys ikväll. Måns och jag åkte direkt och handlade hem lite från affären. Sen satte vi på julmusik och tände massor av ljus.

Barnen fick smått hjälpa till att hälla i allt i bakmaskinen (som jag testade för första gången för övrigt!) och sen fick de varsin bulle att arbeta med. Mollie fick ihop tre och Måns med sina konstverk fick ihop två. Det ligger mycket arbete bakom de bullarna, de höll på länge. Jag gjorde resten så vi blev klara ikväll.

När pappa kom hem från sin brandövning var första plåten klar, och vi kunde ta en kvällsfika. Felix blev nog lagom nöjd.

Morfar kom förbi med varsin Julkalender och lite saker som blev över från Göteborgsfesten. Dels peruken deras mormor hade på sig. Mollie blev lagom nöjd, hon som springer runt med mina sjalar runt huvudet för att få "Elsa hår".

-"Mamma, jag ser ut som Ariel, mamma titta vad jag är vacker"


Nu blir det fika imorgon till jobbmötet som vi ska ha hela dagen. Mums!

Likes

Comments

Nu har julen hunnit hit också, kanske lite senare än övriga men idag har vi fått upp mycket. Ljuset ute får vi vänta med tills i veckan, det har varit lite mycket med övervåningen nu i helgen. Jag, barnen och min mormor har gjort jul fint hemma hos oss. Har även hunnit byta ut vår ljusslinga i vardagsrummet till en ny efter sisådär 2-3 år. Den förra lös knappt längre, men nu är det riktigt mysigt igen.

Måns blev helt ivrig när jag berättade att vi skulle julpynta. Han gjorde en jättefin lykta förra året på dagis som han är väldigt stolt över. Den var viktigast av allt. Han har själv fått välja vart den ska stå och nu lyser den fint i vardagsrummet.

Vi fick även lutfisk hemma hos mormor nu till middag, det var år sedan jag åt det sist. Efter blev det pepparkakor och glögg. Jag har längtat så mycket efter julen, och nu är tiden äntligen här.

Felix har slitigt hela dagen på övervåningen med öppningen ner till hallen. Det kommer att bli så bra när det är klart!!

Likes

Comments

Idag har vi byggt i princip hela dagen, inte för att jag gjort så mycket faktiskt. Idag fick Felix hjälp av sin bror, så jag har mest hållt ögonen på barnen och kollat på och hållt i, när de byggt. Barnen tycker inte att det är överdrivet roligt att vi bygger, de vill helst göra något roligare såklart.

Idag åkte golvet upp till trappen, imorgon måste vi köpa en tjock regel för att bära upp. Alla andra väggar är nu klara, det är då endast badrumsväggen som ska på plats när öppningen till trappen är klar.

Julpyntet får vänta tills imorgon, nu ska vi mysa ner oss i soffan.

Barnen tycker det är riktigt skönt att pappa nu är hemma. Han kom hem från Göteborg sent igår kväll.

Likes

Comments

Elen har nu påbörjats och vi har en hel del att färdigställa under helgen inför nästa vecka. Nu tar vi stormsteg framåt, varje sak på sin plats gör så mycket skillnad. Målet i helgen är att alla reglar som ska upp, sen ska vi försöka färdigställa öppningen ner mot trappen.

Älvsbyhus bygger med en så trång öppning upp, känns lite som att man kommer upp ur en lucka. Det ska vi ändra på och öppna upp mer och sätta in annat räcke och ändra om trappen. Men det blir lite jobb att såga bort och bära upp. Men några extra timmars jobb så blir det riktigt bra i slutet.

Det blir endast spotlights där uppe, har bara valt att sätta in en lampa i allrummet som kommer att bli barnens vardagsrum. Kan knappt vänta tills vi ska stänga väggarna!

Likes

Comments

Min hjälpreda har hjälpt till väldigt mycket idag. Jag har haft fullt upp och Mollie har varit så duktig, hon är tyst och lugn. Hon har hjälp Anne att julpynta på kontoret, det blev väldigt fint och Mollie blev nöjd. Hon har ritat och klippt ännu mer, Ingemars dörr är nu proppfull. Nu har vi konstverk lite här och var på kontoret, kul när städfirman ska städa imorgon, lär ju bli en överraskning.

Eftersom vi stängde butiken idag och Mollie började småtröttna vid 16 tiden, så gick vi till Marsipangården och köpte med lite fika. Jag är faktiskt riktigt nöjd med dagen, har fått mycket gjort och jag hade aldrig trott att denna veckan skulle gå så lätt. Mollie med sitt humör, vet aldrig hur det kan sluta.

Min mormor "Gammo" hjälpte till att hämta hem Måns i tid får dagis. De tog det lugnt hemma tills vi kom hem. Mollie somnade direkt i bilen och går knappt att hålla uppe. Hon har förstått att det är rätt jobbigt att jobba.

Likes

Comments

Det är inte alltid så lätt att få ihop vardagen, men på något sätt så löser det sig alltid. Denna veckan har vår busiga Mollie fått vara hemma från dagis. Hon fick feber i söndags och har nu senare fått några blåsor i munnen, kan vara höstblåsor men de är väldigt små. Vår vardag flyter på som vanligt förstås och Felix håller kurs i Göteborg. Så Mollie får snällt hjälpa mamma på kontoret. Hon har varit med hela dagen igår och idag.

Måste ge henne största beröm för idag, jag har till mestadel suttit i telefon och hon har varit lugn och tyst. Hon har ritat och klippt mycket, varje dörr är pimpad med teckningar nu, speciellt Ingemars dörr, den fick lite extra kärlek.

Mollie började tjata efter pannkakor (som vi åt igår med!) redan vid klockan 10, vid 11 tiden kunde hon inte hålla sig längre. Det blev en tidig lunch.

Efter jobbet så somnade hon som en stock i bilen direkt, det var nog rätt jobbigt att jobba trots allt. Vi hämtade Måns och åkte upp till "Gammo" och åt middag där.

Nu när vi kom hem låg det ett paket i brevlådan med två nya filmer från homeenter. Det blev filmmys direkt i soffan till nya Ice Age 5. Lugn och ro för mamma, jag är helt slut.

Likes

Comments