Vi hade utvecklingsamtal för B för några veckor sedan, både jag och hans pappa var där och vi var båda spända över vad läraren skulle säga.

"B har gjort extremt stora förändringar sen i julas!" inleder läraren med.

-"Han fungerar jättebra både under lektionstid och socialt med de andra barnen, inga slagsmål eller nåt! Nu kollar vi hur han ligger till med lärandet, ifall han når årskursens mål!" fortsätter hon...

Vi får 3 a4-papper där alla mål står uppskrivna, han är godkänd i alla ämnen förutom svenska, "det beror enbart på att han inte läser flytande än" Säger läraren och fortsätter gå igenom vad han ska klara av för att nå alla målen.

även rent fysiskt mår B mycket bättre! Han är lugnare, mer tålamod, inga utbrott och inga jobbiga tics. Dessutom har vi fått alla hans mineraler/vitaminer i balans igen och för tillfället rensar vi hans lever från gamla gifter som tarmarna aldrig klarade av att ta hand om pga glutenintoleransen. Han är inte längre stel som en pinne i kroppen och finmotoriken håller på att bli mycket bättre med 😀

Imorgon ska B börja rida! vi har varit iväg och införskaffat allt han behöver och det ska bli väldigt spännande att se vad han tycker om det.
Ridningen är för att mjuka upp hans leder ännu mer, hitta en bra balans i kroppen och utveckla en bra kontakt med djuren, en läkningsprocess helt enkelt :)

Det ska bli så intressant när C (B's resurs i förskoleklassen) kommer tillbaka till skolan efter sin mammaledighet, hon har aldrig sett honom i det här "skicket" och jag tror att hon kommer bli väldigt överraskad :)

Nu ska vi öva på veckans läsläxa 😉

Fridens!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har tröttnat på den svenska sjukvården.

B har haft diarré och magkramper sen han var några månader gammal, vi var hos mängder av läkare, tog prover m.m. men _ingenting_ var fel... jo, nåt är garanterat fel när man har kronisk diarre i 7 år.

Till slut började jag forska själv i vad som kunde ligga bakom besvären, jag bestämde mig för att skicka ner ett avföringsprov till ett kliniskt laboratorium i Tyskland, provsvaren visade glutenintolerans!

B's tarmar har alltså frätt sönder av gluten under 7 år, detta syntes tydligt på provsvaren då han hade skyhöga inflammationsvärden i tarmarna.

Vi lade om B's kost och började ge honom nyttiga tarmbakterier, mjölksyrebakterier m.m. och höll på i ca 6 mån innan vi tog nästa avföringsprov. Det visade att tarmarna läkte långsammare än förväntat.

Vi satte B på en låghistamin-kost för att tarmarna skulle få chans att läka, efter 5 veckors kost så tog vi ett blodprov som visade stora mineral/vitaminbrister/överskott. Vi lämnade ett nytt avföringsprov.

Igår hörde labbet av sig, alla inflammationer är helt borta! 😃 man märker stor skillnad på honom, han är mycket lugnare, inga utbrott, inga tics, jobbar bättre i skolan m.m.

B har kopparöverskott. ALLDELES för höga värden. Kopparförgiftning ger bland annat dessa symptom:

•beteendeproblem
•inlärning svårigheter
•personlighetsförändringar
•aggressivt beteende

Nu ska vi rensa ut överskotten och tillföra vitaminer/mineraler så att han kommer i balans igen.

Vägen har varit lång och kantad med tårar och ångest men nu ser vi en helt ny pojk! 😍

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen sist och B klarar av skolan riktigt bra för det mesta. Resursen har bra förståelse för problematiken som finns och vi har en bra kontakt, han och jag.

Skolans specialpedagog har tydligen slutat, det fick vi ingen som helst info om... däremot är det ganska bra för nu kan den nya specialpedagogen observera B med nya ögon och kanske inte alls misstänker adhd eftersom han har blivit så mycket bättre sen förskoleklass!

Igår höll jag på att tappa kontrollen totalt... jag hade lämnat B's systrar på förskolan och skulle springa ut till bilen för att hämta overallerna som jag givetvis glömde av att ta med mig in. Jag småspringer tillbaka till förskolan eftersom minstingen också är där inne och väntar på mig (hon går inte på förskolan än).. plötsligt ser jag en mamma komma springandes mot mig över skolgården, hon påminner lite om tjurarna som hetsas upp under tjurfäktningarna.

Den här mamman har ett tydligt mål, tydligen Jag!

jag skämtar och säger "oj vad alla har bråttom idag!".. mamman blänger på mig och börjar skälla ut mig totalt.  B hade snurrat runt med sin idrottspåse (ej packad med betongblock eller taggtråd) efter gympan igår, hennes unge hade tydligen fått påsen på sig och tappat ett örhänge. En lärare har sett allt och B ber genast om ursäkt och försäkrar om att det var en olyckshändelse. Tjur-mammans unge var varken ledsen eller skadad..

detta skriker nu tjur-mamman om, och tar upp saker som hände för över 1 år sen. Hon anser att jag ska sitta med B i skolan hela dagarna och att jag ska ta ansvar för mitt barn. Hon tycker att jag ska "prata med honom"... jag får knappt en syl i vädret och mamman bara babblar på. Jag gav upp och gick helt sonika därifrån. Hon stod och frustade upprört men jag var ju tvungen att gå till B's systrar som stod och väntade.

Jag gick sedan in till skolan för att prata med B's lärare, mamman hade varit där innan och klagat men varit väldigt förstående och hade inga som helst problem med B.. jovisst...

Läraren var upprörd över hur mamman hade betett sig, att hon inte hade betett sig vuxet på något vis och att bara attackera mig sådär.  Det var en himla tur att inte någon av mina barn var där och hörde mamman, då hade jag blivit rasande!!

Vuxna människor som bara attackerar och inte kan diskutera som.. ja en vuxen människa!! usch och fy.

Ska bli spännande att se ifall hon rusar vidare till rektorn och kräver ett möte eller nåt. Tills dess så fortsätter jag och B att traggla sociala koder, matte och svenska!

Fridens!

Likes

Comments

Jag fick en kallelse till möte med rektor, B's pappa och specialpedagogen (tills vidare sp).

Sp inledde med att säga " jag är orolig över att B inte kommer uppnå målen i nian, jag har observerat honom i klassrummet under vår och höstterminen och jag är 99% säker på att han har ADHD.

*ungefär här började mitt hjärta slå snabbare och det knöt sig i magen.*

Sp fortsatte att prata om alla svårigheter hon ser, koncentrationen, impulsen, humörsvängningar och det sociala samspelet med andra barn. vi diskuterade i ca 1h och kom fram till att skicka en remiss till BUP igen, och få stenen att rulla ordentligt.. det förväntas vara klart i vår nästa år.

jag har mått ganska dåligt över det här, hemma är han snäll, kärleksfull och visst, han sitter inte stilla särskilt länge, men han är inte alls så extrem som skolan beskriver honom.. på något sätt tvivlar jag på att det är ADHD, men något är det.

Eftersom det dessutom pågår en vårdnadstvist om B så samlar familjerätten in information från skolan om hur B är där, jag fick hem pappren igår och det kändes som att läsa om någon helt annans barn, det kan ju inte vara mitt barn som är så där?!

"mycket svårt med koncentrationen, klasskamraterna undviker B då de inte vet vilket humör han är på, Han är med personal  hela dagarna istället för med klasskompisar, stora svårigheter med impulser, slåss, hotar och säger elaka/fula ord vid humörsvängningar" osv. jag känner inte den pojken som läraren beskriver. Hur kan det vara så stor skillnad i skolan och hemma? är det läraren som är oerfaren och överdriver? är det jag som är naiv och blåögd?

Jag önskar att man kunde ha en liten kamera i klassrummet som visade vad som hände hela dagarna, för jag vet att B skulle bete sig annorlunda när jag är med honom.

Skammen... jag skäms för mitt barn. Vad är det som är fel? är det jag som förstört honom? nä, jag har 3 helt normala barn till.. men det känns som att det är mitt fel, behöver han mig med i skolan? Varför kan han inte bara sluta slåss? allt annat är sånt man kan lösa med anpassad skolgång, men unge!! sluta slå dina vänner!

B har en ny resurs... igen!
däremot älskar jag den här snubben, han är perfekt för B, de klickade direkt och resursen förstår precis vilka problem som finns, han styr upp dagarna och tar egna initiativ för att förbättra och förenkla dagen! Han började skriva dagbok över varje skoldag, nu får jag plötsligt en inblick i skolan, han reagerade över att B tilläts spela ipad hela dagarna och kom överrens med mig och B om 10 min arbete, 10 min spel. Något som sen ska försöka omarbetas till 30 min arbete och 10 min spel.. vi arbetar långsamt framåt.

jag vill bara skydda mitt barn från allt som gör honom stressad och orolig, ha honom hemskolad och trygg, men det är ju inte särskilt realistiskt..

Fridens!

Likes

Comments

Det har gått ett tag sen sist, lillasyster har fötts och familjen har format sig runt ännu en medlem.

B avslutade förskoleklass med bravur. Han stod längst fram i kyrkan och sjöng för full hals. Han deltog i en gruppaktivitet, det är STORT! 😃

Sommarlovet har varit som det är för de flesta barn. Bad, lekar, sol och sena kvällar.. dagen för starten i 1a klass närmade sig med stormsteg och vi försökte förbereda B på att det nu kommer innebära läsläxa varje vecka, lite mer krav och tidiga mornar.

B fick träffa den nya läraren under sommarlovet för att han skulle vara beredd på en ny person. Mötet gick smärtfritt och det visade sig att han redan kände henne via hans pappa!

Skolan började, han fick en resurs som han gillade och jag märkte att han trivdes. 1 vecka senare fick vi informationen om att hon valt att säga upp sig.. jag misstänker dock att hon fick sparken då jag såg henne stå och skrika på några barn.

Vi fick en ny resurs, H kan vi kalla henne, det funkade bättre och bättre för varje dag. B ville vara med på morgonsamlingen (wow!) och han var till och med närvarande på idrotten (som han hatat pga nya saker varje gång) 😃 H ser problemen som finns runt B och gör sitt bästa för att avvärja och hitta nya vägar.

jag, läraren och resursen har åtgärdsmöte 1 gång i månaden för att följa upp och diskutera hur det går i skolan, B har inga inlärningsproblem utan hänger med perfekt i alla ämnen samt är på gränsen till att kunna läsa flytande nu. Han skriver även korta ord och kan allt om människokroppen för tillfället :)

B's pappa har aktivt valt att inte närvara vid möten och samtal samt visar inget intresse för B's problematik.

Likes

Comments

Som ni säkert känner till vid det här laget,  så var ju en mamma på krigsstigen och ville få B att helst försvinna från skolan... Hon polisanmälde honom men det slutade inte där!

jag pratade med en kompis, vars barn går i samma klass som B. Det visade sig att den där krigarmamman hade skickat meddelanden till min kompis och frågat ifall hennes barn också fick stryk och blev mobbat av B. Min kompis visade mig alla meddelanden som hon fått, och tydligen försökte krigarmamman dra ihop ett föräldramöte utan lärare/rektor för att kunna diskutera problemen med B utan att någon lärare skulle kunna ifrågasätta allt.

Min kompis försäkrade mig om att hennes barn aldrig haft problem med B och att hon defintivt inte kommer gå på något jäkla möte, dessutom hade krigarmamman tydligen anmält allt och alla i flera omgångar utan grund, en typiskt uttråkad person.

Jag vidarebefordrade all info till rektorn och B's pedagog, som avfärdade alla absurda anklagelser som krigarmamman hade yttrat, och försäkrade mig om att B inte alls hade gjort alla hemskheter som krigarmamman sa, eftersom han har en pedagog med sig hela tiden som håller koll!!

Rektorn kallade till ett möte mellan mig, B's pappa, krigarmamman och pedagogen. Krigarmamman var med på det hela, men plötsligt vände hon. Det var ett "helt onödigt möte" enligt henne. Vi andra träffades ändå och diskuterade alla dumma anklagelser och hur vi skulle bemöta krigarmamman ifall hon började igen.

Ett riktigt bra möte och tydligen så hade krigarmamman anklagat B för saker som han inte ens hade gjort. Han var inte i skolan vid tillfällena,  eller så var det exempelvis tjejer som hade gjort det... ändå skulle min son tydligen bära skulden för allt.

Nu har det gått ca 3 veckor sen mötet, krigarmamman har hållt tyst och gömmer sig i sin bil när vi råkar dyka upp på skolparkeringen samtidigt.. moget!

B har haft 2 veckor i skolan nu, där han har skött sig exemplariskt, inga bråk eller nåt! det lönar sig verkligen att tjata, pedagogen är nu med B hela dagarna och han är aldrig ensam. Jag har även pratat länge med skolpsykologen som ska fortsätta driva på BUP i deras utredning!

Håller tummarna för att det fortsätter så här nu!

Likes

Comments

Förra veckan skulle jag hämta alla barn från skola och dagis
Jag hade fått ett mail på morgonen från B's pedagog om hur bra veckan hade varit, hir bra han hade arbetat och gur fint han hade lekt med alla barnen. Jag var på bra humör och kände mig trygg i att inte behöva höra några negativa saker från hans lärare vid hämtningen. Döm om min förvåning när jag närmar mig dagisgrinden och en kvinna plötsligt ångar fram till mig med bestämda steg och ilsken blick (med 4 barn i hasorna).

-"är du B' s mamma?!" fräser hon..
-"jaa?" svarar jag förvånat.
-"din son har slagit min dotter så att hon fick ett märke, och jag har polisanmält honom!"

Observera att hennes 4 ungar samt B stod jämte och hörde henne säga allt detta..

Ungefär där slutade min hjärna att fungera.
Självklart borde jag ifrågasatt hur fan man tänker när man polisanmäler en 6åring.. hon hade inte kontaktat skolan innan, inte pratat med mig eller något..

jag förklarade för henne att B är under utredning osv, att han inte klarar av stora grupper och att han inte vet hur han ska lösa sina problem när han blir arg och då smäller han till det/den som finns närmast.

Jag pratade med skolan efteråt och de berättade att flickan hade retat B's kompis och kallat kompisen för äcklig, dum osv och att B då ville försvara sin vän.. tyvärr på fel sätt genom att slå till tjejen, men ungen var inget oskyldigt offer som mamman försökte framställa henne som..

Så ja, nu sitter min 6åring och har ont i magen, börjar plötsligt gråta hejdlöst och äter knappt något eftersom han är rädd att polisen ska komma och ta honom. Han vill inte gå till skolan och han är orolig.

Tack för att du polisanmält mitt lilla barn som redan kämpar med så mycket, tack för att du har sett till att vi kommer bli utredda av soc.. bara för att du sket i att prata med mig eller skolan innan.

Likes

Comments

Kommit hem från ett riktigt bra och produktivt möte på skolan! pedagog, klassföreståndare, jag och rektor var närvarande och vi gick igenom hur vi skulle bygga upp allt runt B.

Vi ska se hur det funkar framöver, ifall det flyter på bra så följer vi upp på nästa utvecklingssamtal, annars blir det extra möte när vi behöver.

rektorn berättade att en flicka i klassen hade varit lite ledsen förra terminen eftersom B hade råkat smälla till henne när han fick ett utbrott, pedagogen hade då förklarat för henne att han gör så när han inte vet hur han ska ta kontakt och få saker sagda.. flickan hade då lyst som en sol och sagt "jahaa! då ska jag fråga B om han vill vara med och leka nästa gång! 😃"

Underbart med barn, de dömer ingen

Likes

Comments

Nu är jullovet över och i måndags var det dax för B att börja skolan igen!
Förra terminen hade han fritids mellan 07.30-08.00, sen skola till kl 12.00, fritids mellan 12.00-15.00 vilket innebar 7.5 timmar per dag.

Denna terminen kommer B inte gå på fritids alls eftersom jag ska vara mammaledig. Hans skoldagar blir alltså mellan 08.00-12.00 måndag-torsdag och ledig på fredagar.

Denna veckan har B alltså gått mellan 08-12 och när jag hämtade honom idag så frågade jag hans pedagog hur hon upplevde att veckan hade varit. Hon sa att det hade varit en jättebra vecka!  han hade jobbat flitigt, inte hamnat i bråk och till och med testat nya saker utan att behöva introduceras långsamt först!

Visst har det varit lite tandgnisslande och surande när han inte riktigt velat vara med på gympan eller musiken, men ändå en förbättring!

Jag var med honom under 2h på hans första skoldag, för att han skulle känna sig lite trygg. B's lektioner varar i 30 min och man märker att han klarar av max 15 minuter, så i slutet av varje lektion så behöver han gå ifrån tidigare.

I eftermiddag ska jag, B's pappa och skolpersonal ha möte om B, hur vi ska lägga upp strategier för problemlösning, tillvägagångssätt när han "ballar ur" m.m.
Det kommer troligtvis bli ett väldigt givande möte och det blir ett extra inlägg ikväll om vad som sades :)

Likes

Comments

åh herregud vad frustrerad jag är! jag är medlem i en grupp på Facebook som diskuterar naturlig läkning m.m. En debatt har ballat ur ganska rejält... en person tog upp detta med "orsakerna till ADHD" och folk började direkt spinna runt på mängder av olika teorier;

vaccin
traumatisk uppväxt
socker-intag
läckande tarm
dålig uppfostran m.m.

vad fan?!

En kvinna var _VÄLDIGT_ säker på att bristen på uppfostran/curlingföräldrar var orsaken till fenomenet ADHD, och att problemet skulle avhjälpas lätt med en rejäl uppfostran/smäll (?)

anyway... B ska till tandläkaren imorgon bitti, han fungerar inte särskilt bra i skolan ifall han inte har varit där från början av dagen.. att hoppa rakt in i en lektion gör honom förvirrad och det blir ganska kaosartat runt honom. Han får stanna hemma med mig efter tandläkaren och jag hoppas att han låter mig plugga ifred, eftersom jag måste lämna in mina akademiska uppsatser senast på torsdag!

Jag har försökt förbereda honom på morgondagen men vi får se hur det blir.. man vet ju inte riktigt vad tandläkaren hittar på heller.

Likes

Comments