Header

En av verdens beste kaker er denne:

Vi var en tur hos svigermor i anledning morsdagen, og hadde med denne kaken. Det var første gang jeg har lagd den selv, tidligere har jeg bare spist den når søsteren min har laget den. Med den nye kjøkkenmaskinen gikk kakebakingen som en lek, og resultatet ble knall. Kanskje ikke den mest "billedskjønne" kaken, men mmmmmmm, den er god!

Oppskriften på denne herligheten finner du her.

Ps. komfyren ble vasket etter det første bildet for å si det sånn haha!

Likes

Comments

Pui! Det har vært to ganske hektiske uker nå, og i går var det endelig litt tid for å slappe av litt. Trodde jeg. Jeg kom på at vi måtte ordne en liten gave i forbindelse med navnedagen til en mini som skulle feires i dag, så da satte hjernen i gang. Sølv og sånt er kjempeflotte gaver, men jeg hadde lyst til å gi noe litt mer personlig denne gangen. Så da klokken var rundt 19:30 i går bestemte jeg meg for at jeg skulle lage et personlig sengeteppe!

Jeg kastet meg rundt, og klokken 20:15 var jeg ute og handlet inn. Symaskinen fikk fart på seg frem til jeg ble for sliten. Så i dag tidlig var det bare å fortsette, med en pit stop innom butikken for å kjøpe inn litt mer stoff til baksiden. På et tidspunkt var jeg helt svett for å rekke å bli ferdig tidsnok, til gaven skulle overleveres i dag...

Jeg har redigert bort personlig informasjon om mini fra teppet og skrevet inn ting digitalt, men dere får ca ideen om hvordan det ser ut. Og jeg ble ganske fornøyd, med tanke på tiden jeg har brukt på dette. 😉

Neste gang håper jeg bare at jeg får sånne ideer litt tidligere enn dagen før....

Likes

Comments

Jeg var innom Sofies Villa i dag, pengene brenner jo i lommeboken nå etter lønn hehe. Jeg har skrevet om et tidligere besøk der her, hvis du ønsker å se flere bilder er det bare å gå inn på det innlegget.

De har såå mye lekkert der, og jeg kunne lett tømt lommeboken min på varer herfra.

Det ble med noen ting derfra, jeg skal se om jeg får lagt ut bilder av de i morgen. Jeg er superfornøyd, og uten å loppe meg helt. Hurra!

Likes

Comments

Første nyttårsdag og det er grått og trist vær. Da er det inneaktiviteter på agendaen, og i dag fant vi ut at vi ville lage ostehorn med skinke. Jeg har lagt ved oppskriften hvis noen av dere vil prøve dere. I dag har vi valgt å bare lage halv porsjon (så det blir 16 stykker) i mangel på litt ingredienser. Men som de fleste av dere sikkert vet, så er det greit å lage en stor porsjon så man kan fryse ned disse sakene og kose seg senere.


Oppskrift til 32 horn

- 7 dl melk
- 4 ss smør
- 50 gram gjær (fersk eller tørr)
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 kg hvetemel


Bland sammen hvetemel, sukker og salt (og eventuelt gjær hvis du bruker tørrgjær).

Varm opp melk og smør så smøret smelter (ca 40-50 grader). La det kjøle seg ned til ca 30 grader (maks 37) før du tilsetter gjæren.

Bland sammen det tørr og våte, og elt deigen godt. Bruker du kjøkkenmaskin, elt ca til deigen slipper bollen. Det kan være greit å enten holde litt igjen på væsken, eller ha litt mer mel i bakhånd i tilfelle deigen blir litt for klissete.

La deigen heve 1 time.

Jeg vil forresten tipse om at Trines matblogg har noen fine tips til gjærbakst og om "reglene" (som temperatur og lignende) for bruk av gjær.

Del deigen i 2.

Kjevle den ut (gjerne lag en som er rundere enn min haha).

Del opp i 8 biter som en pizza, og ta på fyll. Vi brukte rester av juleskinken og osterester fra taco. Det vil si, vi skal ha taco i kveld, så vi får satse på at det ble igjen nok til det. 😜

H laget også noen med paprika, løk og ketchup på i tillegg som ble veldig gode,

Rull sammen inn mot midten. Legg de på stekeplate og la de etterheve i 15-20 min.

Etter de er ferdig hevet, pensle de med egg (det fikk ikke vi gjort i dag, siden vi brukte opp alle eggene i går) og stek de på miderste rille på 225 grader i ca 10-15 minutter - til de blir gylne og fine.

Og så er det bare å nyte, de går ned på høykant her!

Det spørs om kanskje den tacoen blir kveldsmat istedenfor middag, siden vi har spist opp halvparten nå haha! 

Likes

Comments

Jeg har blitt spurt om jeg kan vise noen bilder av jungelveggen på barnerommet (eller jungelrommet som vi kaller det), og det er klart jeg kan det!

Ideen tok form på jobb en dag (i min forrige jobb, hvor man tidvis hadde dødtid til å pusle med sånt), og jeg tegnet en kjapp skisse for hånd. Denne tegnet jeg over på veggen med blyant og tegnet over strekene med tusj etterpå. Derfor er ikke alt perfekt, men det er hjemmelaget og har mitt preg (jeg kan forsåvidt IKKE tegne, som dere ser). Etter jeg hadde tegnet opp med tusjen var det bare å sette i gang med å male.

Siden det stort sett er begge niesene som sover her når det først er overnattingsbesøk, har jegordnet så det er to senger. Man får tak i utrolig mye bra og billig (og gratis!) på kjøp/salg-sider på Facebook. Det eneste jeghar kjøpt nytt er madrasser og sengetøy (av naturlige hygienske årsaker), som jeg har kjøpt på salg. For hvor ofte er det ikke 40% eller halv pris på sengetøy og lignende 😉 Om sengerammer, lamper og sengehimmel er brukt, gjør ingenting og gjenbruk er jo bra for miljøet!

Så nå må snart hun yngste niesen slutte å vokse, for sprinkelsengen begynner nok å bli i korteste laget om ikke lenge....😜 Og jeg har IKKE tenkt til å få tak i en stor seng til, det er det ikke plass til hehe.

Likes

Comments

Og jeg regner med at det har vært mange som har benyttet seg av de centimeterne som kom på Østlandet i går. Vi dro til familien, hvor vi blant annet akte og de minste fikk testet skiene sine!

Jeg fikk et lite dilemma da begge jentene ville ake alene med meg, og ingen ville vente på tur, men heldigvis fikk vi ordnet så alle tre akte sammen. Og bikkja løp og var hyper der vi suuste nedover veien! 😂🐶

​Det hadde vært deilig om det kom enda mer snø, og været holdt seg kaldt, men jeg ser dessverre at det er spådd plussgrader denne uken, for så å bli kaldt igjen. Det lukter is og sleipe veier laang vei. Og ikke minst kjipt nyttårsaftenvær med sludd og plussgrader. Jaja, nyttårskvelden blir vel bra uansett hvor mye fyrverkeri man får sett. Og vi hadde det gøy i går og fikk utnyttet snøen til det fulle. 😉

Likes

Comments

Etter å sett på mange grupper med masse ideer og inspirasjon, fant jeg ut at jeg ville teste ut å lage egne nattlamper. Og med tanke på at lampene skulle til to jenter, havnet jeg fort på den trygge fargen; rosa.

Jeg kjøpte "Burken" krukke på ikea, "Frostat glas" på Biltema, og den rosa sprayen på Clas Ohlson.

Jeg kjøpte også en batteridrevet lyslenke på ikea, men det tror jeg man får tak i mange andre steder som Clas Ohlson, Europris og sånn.

Totalt tok jeg to lag med frostspray, og to lag med rosa spray. Jeg sprayet litt tykkere/tettere nederst på glasset, for å få en kul "ombre"-effekt på glasset. Bare pass på å følg bruksanvisningen på tørketid og sånn, så er det lett som bare det.

På bildene under ser du hvordan det ble etter bare ett lag, jeg syns det ble for lite farge for looken jeg ville ha.

Og sånn ble resultatet med to lag, pluss påskrevne navn.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å skrive ut navnene på ark, teipe de på innsiden av glasset så jeg bare kunne "tegne over" med tusj på utsiden, men spraymalingen ble for tykk og lite gjennomsiktig til det. Jeg prøvde et annet glass først hvor jeg skrev skriften før jeg sprayet på mer, men da gled tusjen ut... Så da endte det opp med frihånd gitt.

Jentene virket veldig fornøyd med lampene sine (se mer her), spesielt siden julenissen hadde funnet de og gitt de førjulspresang.

Jeg syns hvertfall det var veldig enkelt å lage, og det er gøy å gi bort noe som ungene faktisk liker selv om det er hjemmelaget 😃. Eller, jeg får kanskje si; nisselaget...

Likes

Comments

Handy Heidi er i gang! Jeg liker å få til ting selv, og med et prosjekt i hodet, begynte jeg så fort skruer var kjøpt inn.

Og her snakker vi stil, i kontorklærne med drill og annet verktøy 😜Hylla var heldigvis lett å montere på veggen, jeg sleit bare litt med å få noen av skruene inn i veggen, men det var veggen sin skyld (og ikke ikea sin). H hjalp meg bittelitt, før jeg fortsatte med resten av monteringen.

Hyllen er av typen "lack vegghylle" fra ikea, og er i utgangspunktet en helt enkel hylle med usynlige veggfester. Men jeg har sett flere som har festet en stang på undersiden for å henge på barnekleshengere, og det syns jeg var så stilig at jeg måtte prøve denne såkalte ikea-hacken. Jeg har montert på "Grundtal Stang" som er et veggfeste til kjøkkenet, men hvem bryr seg om hvor ting egentlig skal være?! 😃 Og istedenfor å henge opp barneklær, valgte jeg å henge opp pyntepotter ("Fintorp bestikkstativ"), får se hva jeg fyller oppi med tid og stunder. Alt er veldig foreløpig, siden jeg har tatt dette på sparket, men forhåpentligvis klarer jeg å pynte den fin og søt etterhvert.

Likes

Comments

Ting har vært ganske hektisk denne uken, så det skal bli godt å ha helg snart (selv om vi skal være barnevakter på lørdag). Men midt oppi denne hektiske perioden hadde jeg en avtale etter jobb i går som jeg gledet meg til; jentekveld!

Så etter jobb møtte jeg den ene venninnen og sammen dro vi til Champagneria i Mathallen. Her koste vi oss med et par glass Prosecco før vi møtte de to andre venninne våre.

Vi hadde bestilt middag på Vulkan, så vi ruslet dit. Der kom det en haug med diverse retter på bordet; noen var veldig gode, andre var litt mer...tjææ. 😜 Men det viktigste av alt, det var selskapet, jentekvelder er så koselig!

Men, jeg hadde jo vært en smule blond oppi det hele. Jeg tenkte jo ikke på at jeg skulle kjørt hjem fra toget når jeg dro hjem, og det blir jo litt vanskelig med alkohol innabords. Så da ble det buss hjem, og buss til toget på morgenen i dag. Ingen krise, det gikk bare ikke opp for meg før jeg var i glass nr 3 😝 Og det var da mine kjære venninner påpekte: "Du kan farge håret så mørkt du vil, men du vil alltid være blond på innsiden Heidi". Takk for den.😁

Likes

Comments