Header

Dag to på kurset er gjennomført, og dessverre er det ikke flere kursdager igjen. Jeg kan naturligvis ta flere timer med instruktøren hvis jeg ønsker da, og det kan fort hende at jeg gjør siden jeg har vært veldig fornøyd med instruktøren og utbyttet av kurset.

Men; la meg fortelle litt om dag 2 på kurs før jeg drømmer meg videre! Solen skinte da jeg kom til havnen, og jeg kavet meg inn i antrekket for dagen. Man føler seg så lite elegant når man skal inn i våtdrakter (forsåvidt ut av de også...).

Alle 3 på kurset startet litt nølende, men ved godt mot. Jeg hadde nesten glemt følelsen av å stå på brettet siden dagen før haha. Det er ganske slitsomt i starten, hvertfall når man som meg har nada balanse i utgangspunktet. (Note to self: tren opp den...)

Vi holdt på en god stund, og jeg ble til tider litt frustrert fordi jeg ikke fikk til å seile i enkelte retninger og det ble nesten bare bading. Så da satte jeg meg ned på brettet og drev avgårde haha. Instruktøren kom ut og hentet meg etterhvert, og dro meg nærmere land så jeg startet i roligere vann igjen. Vi bestemte oss for å ta en pause, og da var det greit å fylle på med litt mat og drikke siden energinivået begynte å synke en del...

De to andre på kurset bestemte seg for å avslutte for dagen, så da ble det bare instruktøren og meg igjen. En del av meg hadde også lyst til å avslutte for dagen, men det hadde vært den lettvinte og behagelige løsningen. Klart jeg måtte benytte meg av muligheten til å få til windsurfingen bedre når jeg først hadde med meg en flink instruktør!

Etter noen runder med prøving (og feiling), forklarte jeg hva jeg slet med til instruktøren, og han forklarte hva jeg måtte gjøre. Og tadaaa; jeg surfet avgårde i ganske fin fart mot Oscarsborg! Jeg endte naturligvis opp med litt bading på slutten, men etter det sa jeg at vi fikk avslutte, for da hadde jeg så god mestringsfølelse at det var den jeg ville sitte igjen med etter kurset.

Det har absolutt vært et kurs å anbefale, så nå må jeg bare finne ut hva jeg vil gjøre videre. Mulig jeg blir med på treningene til seilforeningen, vi får se. 😊

Likes

Comments

Jeg blåser forsiktig litt liv i bloggen igjen 😄 Jeg tenkte å skrive om at jeg prøver meg på windsurfing om dagen, så here we go!

Jadda, så da er jeg igang med windsurfingskurs! Jeg har valgt å ta kurs i Drøbak, hvor jeg også har mulighet til å melde meg inn i klubben og bli med på treninger etterhvert. Kurset går over to dager, 3 timer per dag. Jeg har våtdrakt, vest og sko selv, så får jeg låne brett og seil på kurset.

Vi er 3 stykker på dette kurset; meg, samt en far og datter. Det perfekte antallet for at instruktøren får fulgt opp hver og en av oss.

Været var ganske mørkt da jeg kom dit i går, bildet så nesten ut som svart/hvitt før jeg gjorde det om til det.... Men dette er jo en sport som man fint kan drive med i dårlig vær!

Jeg kom meg inn i våtdrakt, vest og sko før vi først gikk gjennom grunnleggende ting på brygga. (Sliter litt med ettervirkning av en forstuing av foten for et par uker siden, derfor har jeg surret inn foten med elastisk bandasje - ikke noe mer spennende enn det gitt).

Etter gjennomgangen på brygga og lett trening i vannet, fulgte instruktøren oss ut på vannet i den gule båten, mens jeg så på DFDS med angst i blikket - jeg var ikke så gira på å havne for langt ut med sånne båter som passerer i god fart.... Men det gikk helt fint heldigvis.

Vi kom oss på hvert vårt brett, og satte i gang. Noen av tingene vi hadde "tørrtrent" på fikk jeg til, men jeg må innrømme at det ble en del bading på meg når balansen min sviktet meg, spesielt når jeg skulle snu. Vi holdt på i noen timer, men kastet inn håndkle til slutt da vinden sviktet oss. Windsurfing uten vind kan bli noe ...kjedelig.

Det blir spennende å se hvordan det går på kurset i morgen, man blir ganske sliten etter noen timer med opplæring. Foreløpig syns jeg dette er veldig gøy, men litt vanskelig. Har du noen spørsmål er det bare å fyre løs 😊

Likes

Comments

Om ikke lenge har jeg bursdag. Og ja, en skikkelig skummel en. Runde tall krever at man må unne seg litt, så i dag kjøpte jeg med meg denne jumpsuiten. Jeg var litt skeptisk da jeg så den i butikken, men digget den da jeg fikk den på!

Den har vide ben, så du får illusjonen av skjørt/kjole. I tillegg er det, som du kanskje ser, fôr på innsiden tilsvarende shorts og singlet, så den er helt perfekt gjennomsiktig på ben og armer. Passende på jobb og til fest! 

Gjett om jeg gleder meg til å bruke den! 

 

Likes

Comments

En av verdens beste kaker er denne:

Vi var en tur hos svigermor i anledning morsdagen, og hadde med denne kaken. Det var første gang jeg har lagd den selv, tidligere har jeg bare spist den når søsteren min har laget den. Med den nye kjøkkenmaskinen gikk kakebakingen som en lek, og resultatet ble knall. Kanskje ikke den mest "billedskjønne" kaken, men mmmmmmm, den er god!

Oppskriften på denne herligheten finner du her.

Ps. komfyren ble vasket etter det første bildet for å si det sånn haha!

Likes

Comments

Pui! Det har vært to ganske hektiske uker nå, og i går var det endelig litt tid for å slappe av litt. Trodde jeg. Jeg kom på at vi måtte ordne en liten gave i forbindelse med navnedagen til en mini som skulle feires i dag, så da satte hjernen i gang. Sølv og sånt er kjempeflotte gaver, men jeg hadde lyst til å gi noe litt mer personlig denne gangen. Så da klokken var rundt 19:30 i går bestemte jeg meg for at jeg skulle lage et personlig sengeteppe!

Jeg kastet meg rundt, og klokken 20:15 var jeg ute og handlet inn. Symaskinen fikk fart på seg frem til jeg ble for sliten. Så i dag tidlig var det bare å fortsette, med en pit stop innom butikken for å kjøpe inn litt mer stoff til baksiden. På et tidspunkt var jeg helt svett for å rekke å bli ferdig tidsnok, til gaven skulle overleveres i dag...

Jeg har redigert bort personlig informasjon om mini fra teppet og skrevet inn ting digitalt, men dere får ca ideen om hvordan det ser ut. Og jeg ble ganske fornøyd, med tanke på tiden jeg har brukt på dette. 😉

Neste gang håper jeg bare at jeg får sånne ideer litt tidligere enn dagen før....

Likes

Comments

Bergen forrige uke, Trondheim denne uken. Riktignok i jobb, og ikke så mye tid til avslapping. Men det har vært en hyggelig tur, og nå sitter jeg på O'Learys og koser meg med middag før turen går hjemover.

Så her kommer noen bilder fra turen min:

Man må jo spise selv om man er på jobbtur 😁

FletteMette måtte frem, siden det har vært mye vind og snø disse to dagene jeg har vært her.

Og her sitter jeg og koser meg.

Nå håper jeg bare at flyet mitt ikke blir ytterligere forsinket, så blir det perfekt timing med mat og venting. Ha en fin onsdag!

  • 815 lesere

Likes

Comments

Jeg var innom Sofies Villa i dag, pengene brenner jo i lommeboken nå etter lønn hehe. Jeg har skrevet om et tidligere besøk der her, hvis du ønsker å se flere bilder er det bare å gå inn på det innlegget.

De har såå mye lekkert der, og jeg kunne lett tømt lommeboken min på varer herfra.

Det ble med noen ting derfra, jeg skal se om jeg får lagt ut bilder av de i morgen. Jeg er superfornøyd, og uten å loppe meg helt. Hurra!

Likes

Comments

Nå har jeg kost meg i Bergen i to dager, og jeg er på vei hjem. Bergen er en flott by, og det er synd at jeg ikke har hatt så mye tid til å møte venner, men sånn blir det jo fort på jobbtur. Så her kommer noen snaps fra turen min! 😊

Jeg fikk oppleve snø i Bergen! ❄

Litt alternativ lunch disse dagene

Nå gleder jeg meg til å komme hjem. Borte bra, hjemme best 😊​

Likes

Comments

Første nyttårsdag og det er grått og trist vær. Da er det inneaktiviteter på agendaen, og i dag fant vi ut at vi ville lage ostehorn med skinke. Jeg har lagt ved oppskriften hvis noen av dere vil prøve dere. I dag har vi valgt å bare lage halv porsjon (så det blir 16 stykker) i mangel på litt ingredienser. Men som de fleste av dere sikkert vet, så er det greit å lage en stor porsjon så man kan fryse ned disse sakene og kose seg senere.


Oppskrift til 32 horn

- 7 dl melk
- 4 ss smør
- 50 gram gjær (fersk eller tørr)
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 kg hvetemel


Bland sammen hvetemel, sukker og salt (og eventuelt gjær hvis du bruker tørrgjær).

Varm opp melk og smør så smøret smelter (ca 40-50 grader). La det kjøle seg ned til ca 30 grader (maks 37) før du tilsetter gjæren.

Bland sammen det tørr og våte, og elt deigen godt. Bruker du kjøkkenmaskin, elt ca til deigen slipper bollen. Det kan være greit å enten holde litt igjen på væsken, eller ha litt mer mel i bakhånd i tilfelle deigen blir litt for klissete.

La deigen heve 1 time.

Jeg vil forresten tipse om at Trines matblogg har noen fine tips til gjærbakst og om "reglene" (som temperatur og lignende) for bruk av gjær.

Del deigen i 2.

Kjevle den ut (gjerne lag en som er rundere enn min haha).

Del opp i 8 biter som en pizza, og ta på fyll. Vi brukte rester av juleskinken og osterester fra taco. Det vil si, vi skal ha taco i kveld, så vi får satse på at det ble igjen nok til det. 😜

H laget også noen med paprika, løk og ketchup på i tillegg som ble veldig gode,

Rull sammen inn mot midten. Legg de på stekeplate og la de etterheve i 15-20 min.

Etter de er ferdig hevet, pensle de med egg (det fikk ikke vi gjort i dag, siden vi brukte opp alle eggene i går) og stek de på miderste rille på 225 grader i ca 10-15 minutter - til de blir gylne og fine.

Og så er det bare å nyte, de går ned på høykant her!

Det spørs om kanskje den tacoen blir kveldsmat istedenfor middag, siden vi har spist opp halvparten nå haha! 

Likes

Comments