När jag var på dop förra helgen, så skrev jag ju att jag fuskade med hallonbiskvier som Liv hade bakat. De var sååå goda, helt magiska.

Så jag satt och funderade på om jag kunde göra om dom till ett "bättre" alternativ,
Så flirtade till mig originalreceptet.
Tillsammans med min lillasyster lyckades vi få fram en bra ( läs bättre) lchf-variant utav biskvierna tycker jag.

Till bottnarna tog jag det recept jag använde, när jag gjorde chokladbiskvier till min bonusdotters kalas!
Recepten till bottnarna hittar ni här .

Dock fick det bli en kombo av mörk, samt mjölkchoklad från Nick's, istället för vit choklad, då jag inte lyckats hitta (läs orkat leta) efter sockerfri, vit choklad!

Det blev ca 20 stycken, och snabbt räknat blev kolhydratsinnehållet 2g per biskvi!


Smörkräm med hallon!


200 g rumsvarmt smör.

ca 1 dl hallon.

Sötning efter smak.
(Använde lite mindre än en halv dl, sötströ)


☆Vispa smör och sötning fluffigt

☆Blanda i hallonen efter så det blandas ordentligt och blir en jämn smet.

☆Använder du frusna hallon, så låt de rinna av lite innan du lägger ner dom i smörblandningen,
så att det inte blir för mycket vätska i smörkrämen!

☆Följ sedan anvisningarna i receptlänken ovan till bottnarna!

Ett tips är att sätta biskvierna på tandpetare, så du har något att hålla i medans du doppar dom i chokladen!



LYCKA TILL! // Anna





Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag och syrran prankar min älskade fru, med en busringning! 😂 Lite kul var det faktiskt!
Även om frugan troligen ger mig stryk när jag kommer hem!

Lyssna på hela samtalet här.

Sorry, wäjfii! 😘 Du kommer också skratta åt det en dag!

Kramar från Anna!

Likes

Comments

Jag och min älskade lillasyster testade på att göra ostmaränger, gick väldigt smidigt å göra och de vart supergoda, som t.ex snacks!

OSTMARÄNGER!

150 G VALFRI, RIVEN OST.

1 HEL FÄRSK, GUL CHILI.

3 ÄGGVITOR.

☆Vispa äggvitorna till ett hårt skum
☆finhacka chilin

☆ Vänd ner den rivna osten och chilin i äggvitorna.

☆ klicka ut smeten med en matsked, på bakplåtpappersklädd plåt.
(Ett tips är att pensla med lite olja på bakplåtspappret, då de hade fastnat lite i pappret.)

☆ Grädda marängerna på 200°c (varmluftsugn) i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.

Mina sjönk dock ihop lite när jag tog ut dom ur ugnen, men de var goda ändå! 😊

Originalreceptet har jag tagit från lesscarbs och du kan hitta det r.

Likes

Comments

Idag har det varit en dag i frustrationen och ångestens tecken! Jag vill så mycket, just nu är det hemmet jag tänker på. Jag älskar området jag bor i, jag älskar egentligen min lägenhet också, den känns hemma men inte som ett hem! Det som är frustrerande är att det finns saker som behövs göra, för att vi ska få en dräglig tillvaro här hemma! Men just nu känns det tomt, kalt och ekot studsar mellan väggarna här hemma. Inget eller ingen har riktigt sin plats här hemma. Så trots att det inte är så mycket saker och/eller möbler och saker här hemma, så blir det kaos! Kanske mer i mitt huvud, än vad det egentligen är i mitt hem, men ändå! Det ger mig ångest och gör mig frustrerad som sagt. Saker som att jag inte har tid, brist på energi och ork, samt att ekonomin inte räcker till, men framförallt inte tillräckligt med kunskap om vad som behövs göras.

Jag hatar att dra på mig offerkoftan, vilket jag ofta gör, mer än jag kanske vill erkänna. Men hatar att inte kunna påverka på det sätt jag önskar. Hatar att behöva be om hjälp, eller att vara beroende utav andra för att få mitt liv (läs hem!) att fungera!

Pengar är ett jäkla skit, att inte kunna spackla eller bygga suger också!

Har försökt mota bort ångesten idag, genom att hjälpa frugan att få ordning i hennes nyrenoverade kök! Dra mig baklänges vilket bra resultat det blev tillslut! Men kommer sakna henne, och hennes pojkars middagssällskap i mitt kök nu!

Hur som helst, så tycker åtminstone jag att vi fick till en bra ordning i hennes skåp och lådor, vi rensade ut en massa jox också! Hoppas och tror att även frugan med familj blev nöjda också!
Som tack för hjälpen vart jag bjuden på mat, kebabsallad från pizzerian!
Tackar för det! 💖

Överlag har dagen varit trevlig, så länge jag hållt igång, men så fort jag fick slut på sysslor, så kom ångesten och frustrationen som ett brev på posten och även nu!

Så om någon har några tusen, eller en massa material över, eller bara en stor lust till att spackla, måla och bygga en vägg! Är ni välkomna hit! 😂
SKOJA BAAAARA!!!

Om man nu ska se något positivt i den här dagen, så har jag tappat ytterligare i vikt iaf! Totalt 11.4 kg minus nu!

Whoop, whoop heja mig, eller nåt!

Likes

Comments

Tack Julia för hjälpen med vår nya design på bloggen! 😍
Tur att du finns och kan hjälpa oss, när vi är helt teknikhandikappade!

Puss å kram // Fruarna! ❤

Likes

Comments

Kyckling"sås" med smörstekt vitkål!


  - 1 kg kycklinginnerfileér.
  - 1/2 purjolök.
  - 1 gul chili.
  - 3-4 vitlöksklyftor.
  - 1 kycklingbuljongtärning.
  - 3-4 msk ajvar.
  - 8-10 körsbärstomater.
  - Dragon, salt och peppar efter smak.
  - Smör och olja att steka i.
  - Vitkål, (mängd efter hur många som ska äta!) 

☆ Börja med att tärna kyckling och strimla purjolöken, fräs upp detta i lite olja.

☆ Finhacka chilin och vitlöken, släng ner det i pannan, smula ner buljongtärningen.

☆ Blanda ner creme fraichen och ajvar i kycklingen.

☆ Klyfta tomater och lägg i dom i såsen, smaka av med salt och peppar, samt dragon, va inte blyg utan dra i rätt ordentligt med "drakkryddan" 😄🐉

☆ Strimla vitkålen och stek den i rikligt med smör, droppa gärna i lite soya!

Servera och njut! 😍

 

Likes

Comments

Det har nu gått fyra månader och snart fem dagar, sen jag och frugan drog igång med lchf! 😊

Kan ni förstå att vi fixat det? Stundtals känns det overkligt, men oftast väldigt bra. Även om det inte alltid är lätt och en spikrak väg framåt, så känns det som att vi är mer taggade en någonsin. Fast beslutna att klara detta, att skapa vår nya livsstil.

Det jag tycker är otroligt roligt är att fler och fler i vår omgivning vill börja med lchf,  åtminstone så verkar det som att många är rätt så nyfikna, och det är kul att kunna dela med sig av det man vet och sina egna erfarenheter.

Bland annat min lillasyster har gett det en chans, du kan läsa mer om och av henne här: http://nouw.com/juliawesterberg ❤

Helgen som var bjöd på massa kalas, först dop, sen hade frugans äldsta och hans kompis kalas med spökvandring och korvgrillning! 😍 Så otroligt fint fixat av frugan och "J"!

På söndagen var det dags för tredje kalaset, men tyvärr vart lillprinsen hängig, tror det vart för mycket av det "goda" dagen innan. Så vi missade tyvärr lilla C's kalas! 😔

Vi ( jag och min karl) fick i uppdrag att ordna med lchf-smörgåstårtan! Jag valde att göra bottnarna till tårtan på 56 kilos kesobröd! Vilket funkade kanon! ✌🏼

http://56kilo.se/kesobrod/ 

Receptet på brödet, hittar du i länken ovan!

Jag syndade med två hallonbiskvier med vit choklad på dopet, (stora som en femkrona ungefär) Som Liv, dopbarnets mamma hade gjort. De var sååå sjuuuukligt goooda! 😍 så jag har faktiskt snott receptet, och tänkte ge mig på ett försök att modifiera om de till lchf/liberal lchf!

Jag gjorde även en supergod kyckling"sås" till lunch igår. Serverade smörstekt vitkål till, men hade säkert funkat precis lika bra med t.ex blomkålsris eller shiratakinudlar eller liknande! Håll utkik, så dyker receptet upp på bloggen senare! 😉

Det var allt från mig, för denna gången! Ha en underbar dag i regnrusket allihopa! ❤

Kram Anna!

Likes

Comments

Hej hopp i lingonskogen!

Denna vecka har jag inte fått många knop gjorda, då jag är så sjukligt trött. Har noll energi, hela kroppen är orkeslös, det gör ont att försöka hålla ögonen öppna. Trots att jag är så trött, har jag jätteproblem med att sova på nätterna. Försöker lägga mig i  skaplig tid på kvällarna, men somnar ändå inte förrän vid 3-4, om ens överhuvudtaget.

Att vara trött, är iofs ett normaltillstånd för mig, men att vara så här trött, det är skrämmande! Blir både deprimerad över att inte ha ork till någonting och orolig att något ska vara "fel". Jag känner mig alltså inte hängig, som om jag vore på väg att bli sjuk, bara SJUKLIGT trött, undrar faktiskt vad det kan bero på!

Aja, som säkert många redan har sett så håller frugans kök på att få sig en rejäl omgång, eller ja det är totalrust på hela köket. Därför har de lite problem med att äta riktigt, lagade måltider, därhemma just nu. Ännu krångligare blir det kanske just med lchf, då det inte finns några "snabbmatsalternativ" så därför har vi ätit tillsammans här hemma hos mig, vilket är värsta win-win för oss båda tror jag. Frugan hatar att laga mat, jag älskar det. Jag hatar att diska, frugan tycker det är ehmm... Kul?? Av någon konstig anledning, så den här veckan har det varit rena, rama semestern här hemma för mig, på diskfronten. Vi startade veckan med en supergod kycklingsoppa/gryta(?!), idag blev det blomkålssoppa med knaperstekt bacon och till det parmesan och mozarellachips. Såå sjukt gott 😍
Slängde även ihop en vitkålsmos nu på kvällskvisten, vilket jag hört ska vara sååå gott av väldigt många, men helt ärligt så har jag varit vääääldigt skeptisk! Tänkte att moset skulle vara klumpigt och trådigt, vilket det inte alls vart. Lite löst, men det fixar jag till imorgon!

KYCKLINGSOPPA!

1 påse kycklinginnerfileér
1finhackad lök
1 finhackad chili (gul)
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 strimlad morot
2-3 nävar strimlad vitkål
Sesamolja att steka i.
1-2 Kycklingbuljongstärningar.
1 burk kokosmjölk.
1,5 tärnade paprikor.
1-2 msk ajvar.
salt och peppar.

Börja med att hacka vitlök, lök och chili fint, stek på det litegrann i sesamolja.

Strimla kycklingen, och släng även ner den i grytan, när den nästan är färdig, häll över kokosmjölken och smula ner buljongen.

Låt småputtra en stund, häll sedan i vitkål och moroten, när de sedan mjuknat lite, kan du lägga i paprikan, smaka av med ajvar, salt, peppar och ev. andra kryddor om du tycker det behövs! 

BLOMKÅLSSOPPA!
med parmesan och mozarellachips, toppat med knaperstekt bacon.

1 påse fryst blomkål.
1-2 grönsaksbuljongstärningar.
Grädde och ev. lite riven ost.
Vitlök och färsk chili.

1-2 paket bacon.
2 nävar riven mozarella.
Riven parmesan (efter smak!)

Lägg blomkålen i en kastrull, täck med vatten och smula ner buljongtärningarna.
Låt stå och småputtra under lock tills blomkålen är mjuk.

Slå av ungefär 2/3 av vattnet, mixa blomkålen, smaksätt med vitlöken, chilin och en skvätt grädde och ev. lite riven ost, mixa tills önskad konsistens uppnås. Ställ tillbaka på plattan, sänk värmen litegrann och låt småputtra, rör om då och då.

Under tiden blomkålen kokar, kan du riva ostarna och blanda ihop de väl. Lägg sedan små högar med riven ost, i små högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen på ungefär 200°c, tills de fått fin färg.
Jag brukar ta ut mina "chips" när de fortfarande är lite mjuka, så får de svalna och "stelna till sig" på plåten istället för i ugnen. Hur länge de ska stå i ugnen är lite beroende på vad man har för ugn, men håll koll, för de går rätt så fort!

Knaperstek bacon, som du låter rinna av lite på ett hushållspapper. Häll upp soppan i skålar, toppa med bacon och ostchips. Gör dock inte som jag å stoppa ner chipsen i soppan om du vill behålla krispigheten! 😝
En supergod krämig och len soppa, med ett litet sting av hetta, tack vare chilin och lagom sälta från baconen och chipsen! Såå himla gott! 😍

Det var allt från mig, för denna gång! 😄

CHIAO BELLAFJONG, SJUNG EN SÅNG// Anna!

Likes

Comments

Jag har jordens j*vla ångest! Egentligen för en skitsak, men likt förbannat så dyker den upp, som ett brev på posten, som en blixt från klar himmel, ja ni fattar galoppen. Jag har gått kbt, för min ångest och jag har verktygen till att hantera den, dock så behöver jag dom inte lika ofta, då jag sällan får ångest längre, men nu sitter jag här med min j*vla ångest och oro, över någonting som inte ens har hänt ännu. Och jag ska inte säga, att verktygen är som bortblåsta, även om det känns så, men jag har kommit fram till att min "stoppa huvudet i sanden-taktik" är som bortblåst, vilket känns sååå sjukt jobbigt! Det är iofs bra, för det visar ju att kbt:n fungerar, men just nu vill jag verkligen inte stanna kvar i känslan tills det ebbar ut! Jag vill bara dra täcket över huvudet och att det ska vara över. Jag ligger i badet just nu, en del av mig freakar verkligen ut, en annan del (röst) i huvudet upprepar samma mantra om och om igen. "Stanna kvar i känslan, det är inte farligt, fokusera på andningen" etc. Jag vill bara be den rösten dra åt helvete, för även om det är otroligt skönt att kunna "hantera" ångesten, så är det samtidigt otroligt skrämmande att jag kommer längre och längre ifrån mina gamla ovanor, dvs. Stoppa huvudet i sanden! Jag har kommit till den punkten, där jag lämnar min "osunda trygghet" och faktiskt tar "tjuren vid hornen" för nu VET jag att det är faktiskt bara JAG som kan påverka hur jag ska välja att känna etc. Det är helt upp till mig, jag kan inte skylla på min ångest, dåliga mående, andra o.s.v. Vilket man/jag lätt kan/vill göra när man mår som sämst. Samtidigt så blir jag så full i skratt, för det är verkligen en skitgrej jag har ångest över, och skulle det mot förmodan ske så kan jag ändå inte påverka det. Så egentligen tar det bara massa onödig tid och energi från mig att oroa mig över detta. Att jag får ångest kan jag väl egentligen inte hjälpa, men hur jag ska hantera den, det är där jag kan ta kontrollen över den och det är det som känns så otroligt jobbigt just nu, för jag kan inte fly. Det är precis som att det alternativet inte existerar, vilket samtidigt är bra såklart, då det tyder på att jag har utvecklats.

Nu var det inte detta jag skulle skriva om egentligen, utan det jag kom på nu när jag sitter här med min ångest är, hur likt ångest och hunger faktiskt är, åtminstone för mig.

För är jag hungrig, känns magen tom och jag fylla på, för att dämpa hungerskänslorna. Så är det ju antagligen för alla, inga konstigheter där inte. När jag har ångest, känns det ungefär på samma sätt, som ett hål i magen/bröstet, som jag vill fylla på. Jag vet att när jag var yngre, innan jag ens visste att det var ångest jag hade, så brukade jag ta ett djupt andetag och hålla andan så länge jag bara orkade, vilket hjälpte eller åtminstone lindrade, men som ni säkert förstår så kunde jag inte hålla andan hur länge som helst.

Så det var nog kanske där och då jag tog till "maten" (godiset eller vad det än må vara) för det hade ungefär samma dämpande effekt på min ångest som att hålla andan, bara det att jag kunde rymmas mer mat, än luft i mina lungor. Så det dämpande höll i sig lite längre, men det svingades också tillbaka med så mycket större kraft. Att dämpa ångest med föda, skapade större ångest, vilket gjorde att jag proppade i mig ännu mer, alltför att slippa känna detta hål, detta tomrum inom mig. Kanske är det också därför jag förknippar eller kanske snarare blandar ihop ångest med hunger.

Så här kom jag hem, med världens ångest. Jag vet att det är ångest, men tänkte likt förbannat att jag är kanske lite hungrig ändå? (Visst det var ett bra tag sen jag käkade, så det är kanske lite hunger också!)
Så där står jag i mitt kök och funderar över vad jag har hemma som går fort att trycka i sig, samtidigt som jag beger mig mot badrummet och spolar upp ett bad istället.

Så här sitter jag som sagt nu, jag har inte flytt min ångest, jag har inte dämpat den med mat eller annat. Jag är skakis och känner oron i hela kroppen om än, svagare och svagare för varje minut, och det slår mig att även om det på något vrickat sätt känns så otroligt fel, då jag inte tog till någon av mina "gamla osunda ovanor" så känns det ändå så jäkla bra, att jag valt rätt, bra men ovant! I did it!!! Det mina vänner, känns så otroligt stort, om än skrämmande!

Likes

Comments

idag har jag världens cravings efter läsk. det är det enda som upptar hjärnaktiviteten.
läskläskläskläsk!!!!!!
jag vågar inte gå till affären och jag vet inte ens om jag behöver handla, men hjärnan tycker att det är jätteviktigt att jag går dit. antagligen för att den vill ha läsk och inte för att den har kommit på att broccolin är slut...

så hur känns det då?
ja men att ha cravings är inte samma som att ha sötsug för ett sug går över ganska snabbt, det gör inte cravings.
jag känner att jag håller på att dö och det enda som kan rädda mig nu är 34 liter läsk.
jag VET att det inte är så, men beroendehjärnan tänker inte som jag gör.
jag vill gråta och skrika och kasta saker, gärna på någon, jag har ont i kroppen, jag känner mig jättetrött och jättepigg samtidigt, jag vill lägga mig ner och bara ge upp eftersom jag ändå kommer att dö.
för att jag inte får läsk.
ja, det låter ju helt sjukt.
det ÄR helt sjukt.
JAG är sjuk.
jag är beroende.
och första steget till tillfrisknad är att erkänna det. så här är det:
JAG ÄR SJUK I SOCKERBEROENDE.

vad gör jag idag då?
jag har startat ett antal papér maché-projekt. gubben är tokig på mig för det är lim och tidningspapper i hela köket. jag lovade en gång att jag inte skulle okupera köket till mina projekt, men just nu så skiter jag i det.
jag lyssnar på poden sockersystrar av frontallobskollaps och lchfingengören (instagram) för jag känner att jag inte fixar det här själv.
jag sitter på altanen, dricker kaffe, te och vatten.
jag kedjeröker.
jag sover.
jag borde plugga för jag har tentavecka.
jag borde packa för ungarna ska på läger imorgon.
men jag gör det inte för just nu funkar inte hjärnan som den ska.
skulle jag göra något av alla måsten just nu så kommer tentan att innehålla 95% ordbajs och ungarna ha med sig typ rengöringsmedel och pinnar till lägret.
gubben får göra mycket idag. jag håller mig flytande och så får det vara idag.
/mia

Likes

Comments