Det snurrade runt en virvelvind av tankar och känslor i mitt huvud. Likt de första fallna löven på hösten flög de hit och dit. Jag var alldeles kallsvettig och illamående. Drog det ena benet mot de andra. Ville inte kliva upp ur sängen och höll krampaktigt i täcket. Samtidigt ville en del av mig bara kasta av mig det. Det kändes som att jag inte sovit alls. Eller som att jag sovit med ett öppet öga. Min kropp skakade. En märklig känsla. En känsla som inte var bekant. Jag hade tårar i ögonen. Inte en sån där liten fin tår. Viftade med ena handen framför ansiktet. Sänkte axlarna och sa till mig själv att samla mig. Detta hade jag ju drömt om sedan jag var liten.

Nu förstår jag att morgonens känslobomb var höjden av lycka med en gnutta, eller ja en hel drös med nervositet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag. Två barn har landat i sängen. Jag blundar en stund. Får en liten putt på armen. En putt till. En puss på munnen. Hon vet vad jag inte kan motstå. Tittar på mig med pigga ögon. gör som igår och dagen innan det. Frågar om jag måste gå och kissa. Jag nickar. Hon lägger en hand om lillebror. "Jag passar honom mamma".

I köket yrar skålar och skedar, gröt och mjölk. Det hälls upp och spills ut. Jag tittar bort en sekund. En skål med gröt placeras framför lillebror, sex månader. Hans små fingrar greppar tag och vips, gröt på hela bordet. Noelle är kvick i orden, AJA lillebror. Torka upp. Vispa ny gröt.

Lillebror & storsyster intar soffposition. Jag yrar runt. Packar. Diskar. Plockar, Nu, klädbyte. Från pyjamas till topp och byxa. Halsduk och mössa, jacka och vantar. Mätaren visar 2 plusgrader. Fullt munderade små springs det en kilometer till tåget.

Solens strålar värmer vid perrongkanten. Jag är alldeles varm. Så där jobbigt varm. Jag andas ut. Vi hann. Nu sång och lek med alla kompisar.

Likes

Comments

Mina fingrar går som små trumpinnar längs tangentbordet och huvudet snurrar. Nu gör jag det som jag i många år har haft i tankarna. Skriver ett blogginlägg.

"Mamma, kom mamma" hörs som ett sus genom väggarna. Jag nästan kastar av mig täcket och sätter ner fötterna på golvet bredvid sängkanten. Drar lite snabbt tillbaka dom, golvet är kyligt. Traskar snabbt och tyst ut ur rummet, jag vill inte väcka lillebror som sover intill. Genom allrummet till barnens sovrum. Öppnar dörren och ser min lilla tjej sitta upp i sängen. Nallen i ena handen och kaninen i andra. Jag lyfter på täcket och lägger mig bredvid. Kurar ihop mig för att få plats och placerar huvudet på ett av alla gosedjur. Ger henne en kram. Jag blundar och försöker somna om.

När min dotter kom till världen så vändes den samtidigt upp och ner. Livet började känns det som.

Detta är mitt livspussel!


Likes

Comments