Header

Nu kommer strax Mamsen & Mini till Växjö🎀Denna veckan fick vi nycklar till det som ska bli en unik, exklusiv och mysig mor-och barnbutik🎀 Min egen minsting var med när vi fick nycklarna!

Välkommen in🎈

Butikschef Camilla önskar dig snart varmt välkommen💖 Men innan hon kan det -ska jag bygga butiken och plocka sammen sortimentet! Hoppas du gillar det like mycket som vi🎀

Den här kunde jag inte motstå! Årets julklänning till en liten prinsessa?!

Vår baby-collecction kommer bl .a. från Emile et rose - silver-vinnare av Little London Awards 2016

Följ oss på instagram och Facebook -Mamsen & Mini - där får du fler bilder, mer information och roliga tävlingar!

Camilla, Linnea och jag ser jättemycket fram till att öppna dörren till vår butik i Växjö🎀

Och den här till den lille prinsen! Perfekt på en kylig dag - på besök hos farmor, till julens alla högtidsdagar etc🎀

Ser oerhört mycket fram till att skapa en mysig mor-barnbutik för er i Växjö!

Och så tacksam för att ha entusiastiska, kunniga, vänliga, glada kollegor🎀💖🌹

Linnea -vår underbara marknadschef och jag då vi var på besök hos Kattis - en av våra leverantörer🎀

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God kväll!

För precis 6 år sedan kom jag hem med min lilla prins - han var ungefär 9 timmar gammal då vi kom hem till storasyster och storebror! Detta är ingen forlossningsberättelse, ej heller ett innlägg i mamma-mage-debatten!

Bara ett retroblick i bakspegelen...

Har du några frågor om: Hyperemisis Gravidarum (Jag har haft "spy-sjukan i 2 av mina graviditeter, kan "allt" om intravenösnäring, venefloner etc etc)

Hur det är att ha med en extra person på forlossningen (Jag har haft med både min mann och min moster, och ha med min moster har varit helt underbart - självklart mysig med mannen också, men en kvinna du känner gott ger ett helt specielt stöd.)

Hur det var att ha med profesionell fotograf - på mina två sista forlossningar var fotograf Kjersti med - så tacksam för hennes fotografiske berättelse om mina födsler)

Så fråga i väg - så ska jag försöka svara dig som böst jag kan!

Här är ditt liv älskade Jesper

Pyttesmå fötter ♥ Nya i världen

Jesper & Pappa

Min moster Tante Karen har varit med på alla mina förlossningar!

Familjen! Foto: Kjersti Fotograf på tidningen Foreldre & Barn

Stolt storasyster!

Mina

JT och bestefar är lite nyfikna på den nya plutten

Lyckan är stor när JT får hålla lillebror

Stolt Besta - men Lillebror är lite mere skeptisk!

Min kära pappa med min älskade son

Man behöver vila när så många vil hälsa på första dagen i ens liv!

Jag har blivit lite större och tycker mycket om mina figurar i min Ole Brumm-stol! (Alltså mamma älskar Ole Brumm, och hade denna med hem på flyet från London innan jag ble födt)

Mitt motto när jag var liten var: Sover inte jag - sover ingen - och sån är det fortfarande!

Feberhet - men motor-galen ändå! Här är jag ca 1 år!

På besök hos Karlsson på taket - på taket i Astrid Lindgrens Värld - jag har hunnit bli en riktig busunge på 3 år!

Kan vara på festhumör också!

Men idag blev jag 6 år - och kan mycket, vet mycket och mamma kan jag trille rundt lillfingret... Hurra för mig!

Mamma och jag var överens om hur min 6 årsdag skulle vara: Frukost på skolan, och sen min favvo-middag grillad kött och pommes, till efterrätt cupcakes och presenter. och sån blev det!

Jespers favorit


Födelsedags-tårta - min kära Mamma hadde bakt tårta! Iallfall sockerbröd - så gott - och en mysig tradition! Och säkert därför att tårta på födelsedagen är så viktig - iallfall i vår familj! Rätt så trevligt hade vi det innan de siste verkarna satte in! På "Kalaset var blivande pappan och min moster Tante Karen.

Spännande... kan det vara - småLEGO mon tro???

Ohhh Yeahhh! Precis vad den unge herrn önskade sig!

Titta Mamma! Flera favoriterr ble packade upp! Lyckan är total!

Det är rart att tänka på att 6 år är gått sedan min lille prins bodde i min mage. Mycket vatten har rent i havet sedan dess. Sen så är det ju också lite sorgligt att biologin har sagt stop - annars skulle väl Jesper också fått äran av att blitt storebror! Det är en ny epoke - nu är alla mina barn skolebarn - stora tjejen är mitt i gymnasiet, JT går i första klass och Jesper i Förskolaklass - så nu får man hänga med på lexläsning i stället för bebismys! 

Ha en fin fortsettning på veckan!

God natt  ♥ 

Kram, Fru CLikes

Comments

Denna veckan har det värkligen varit fullt upp! Vattenläcka de luxe i vår lilla barnbutik. Kontraktsignering för en butik till i Småland, stora tjejen har hatt kompis-besök hele helgen, och själv har hon börjad i ny jobb, så vi andra fick underhålle hennes besök som bäst vi kunde! Så var det födelsedagskalas för Lillebror igår (kan du läsa om i gårdagens inlägg). Så i dag tänkte vi ta en paus - och göra något helt annat! Så mysigt när svärföräldrerna bjuder på lunch på underbara Hennickehammar Herrgård. Efter etterrätt och kaffe åkte vi til Gustafsvik i Kristinehamn, för just idag kunde man få se inuti SOMMAR-ERNST sitt sommarprojekt! Ernst K var också själv där... Här kommer en bildbomb från denna härliga söndag!

Allas vår Ernst K ♥ (typ halva Sverige hade tatt turen till Kristinehamn i dag får att kolla hans sommarprojekt och hälsa på och även kanske få en autograf!)

God natt! Den här magiske sängen skulle man vilja ha!

Gardiner The Ernst Way! Så fina - och du ser det var hur mycket folk som helst - folk överallt!

Nyfiken liten pojke - har ju kollad på Ernst hur mycket som helst, så han hade koll på detta här!

Det var mycket folk i Erns's Herrgårdsflygel på Gustafsvik i Kristinehamn!

För en ära faktiskt att få kliva in i Ernst sitt kök i Herrgårdslygeln. Och all denna vackra porslin!

Gröna badrumet! Så mycket inspiration! Och så fräscht med grön kakel på golvet! Dessutom får man känslan av att man är på besök hos doktorn i Mariannelund - du vet hos Emils doktor!

Vitrineskåpet! Vackert och praktisk på samma gång!

Minns du hur Ernst fixade blomsterhyllan? Enkel, praktisk och så fin - skapar magi i fönstret!

Mini och jag på besök i "vardagsrummet". Alltså den soffan - like för den blev med mig hem!

Förväntansfulle! Nu är det like för vi får komma in!

Vi väntar...

Tjejerna från Visit Kristinehamn hade arrangerad detta så fint  du ser köen? I teltet sitter Ernst och signerer böcker och annat!

Innan vi fick komma in i herrgårdsflygeln önskade Ernst välkommen och berättade lite härliga historier som jag inte kan gärnförtella. Kan hända kan du läsa några av de i hans böcker. Fascinerande hur det nästan inte blev Sommar med Ernst på tv i det hele tatt... Så tacksam jag är för att det blev Sommar med Ernst och Jul med Ernst, böcker och mer!

Innan Ernst kom blev det skön balett....


Min lilla Prins - sista dag som 5 års plutt!

Söndagslunch på Hennickehammar Herrgård. JT är nöjd! Härlig personal

God mat och härlig stämning och mysig sällskap

Och gott driacka - älskar cidern från Briska!

​Med mina karlar önskar jag dig en koslig (trevlig) söndagskväll!

Psst: Här kommer reklamen:  JT's outfit , JE's byxa och deras skor kommer givetvis från vår egen barnbutik. Välkommen att kika in HÄR

Kram:  Fru C

Likes

Comments

Snart födelsedag - och en riktigt härlig kalas-dag! Farmor ville ha killerna till fotografen, hon tänkte börja med planering inför jul - så då fick grabbarna få på sig jul-kostymen och gå till vår fotograf - Helena Cristerdotter ♥ Mammahjärtat riktig bultar av lycka över min lilla prins. Och här kommer reklamen: Hela outfiten kan du köpa i vår lilla barnbutik: Här hittar du FLUGAN,

Bröllopsfotograf - portrettfotograf - BARNAS FOTOGRAF - Helena Christerdotter. Hon fotor allt vi vill: barna, familjen, Tonårstjejen, produkter - etc. Idag fick vi kombinera lite: det blev julkort med farmor och farfar och så blev det fine bilder på grabarna och till slut några kort på utvalda produkter. Se Helenas egen hemsida HÄR:

Syskonkärlek

Mina pseudotvillingar JT 7 år + 5 mnd och JE 5 år och 363 dagar. JT-s kostym kan du klicka hem HÄR: och skjortan hittar du HÄR:

Som du förstår - så är jag bara en glad amatör bak kameraet - men framför mig hade jag en riktig proffs och hennes lille modell - min egen lilla 6 års prins

LEGO-gubbe-kake! Som vanligt har jag gort förarbete - sen kommer min man och fixar resten - dekoren!

Lego-gubben färdig byggt!

Pavlova - älskar vi alla! se recept i inlägget PAVLOVA - ett familjprojekt.

Men ingen älskar pavlova så mycket som Oda!

​Små och stora gäster - syrran har kompis-besök denna helgen - så de fick barnkalas som bonus!

Presenter!

Skattejakt! Födelsedagsbarnet var riktig glad och nöjd med sin "lossas"-födelsedag som han sa till Helena fotograf! På måndag fylller min gulleplutt 6 år. Nästa inlägg blir en titt i bakspegeln på JE's första 6 år.

Likes

Comments

Förr precis 17 år sedan blev min fina tjej döpt. När jag tittar i bakspegeln har åren gått fort (lite förr fort!) och människor som stod oss nära är inte med oss längre, varken till vardag eller fest... Denna epistel handlar om dop och allt vad det handlar om.

Dop - kanske första anlädningen till att visa upp sitt lilla ♥ för familj, släkt och vänner.
Med omsorg och noggrann utväljning har ni hittat Gudmor och Gudfar och faddrar till erans lilla bebis. Man har förhoppningar till att faddrarna ska bry sig om, komme i håg gudbarnets födelsedag, och kanske även ge föräldrarna några goda råd på vägen - vara när sitt gudbarn och gudbarnets fanilj till vardag och fest. Detta tycker jag är vad man kan kunna förvänta av faddrar.

Är du enig - eller tycker du något annat?

Oda's namn är broderad på dopklänningen! Även min mosters namn är broderad på familjens dopklänning! Tante Karen var med på Odas födsel, men hade inte möjlighet att vara med på hennes dop. Men på Odas konfirmation var tante Karen hjärtlig på plats!

Tante Karen, Oda och jag
Odas konfirmationOda är ju födt på slutet av förra århundre - 1999 - då var ju inte sociala medier och digitala bilder så vanlig - så jag har tyvär inte några bilder från Odas dop att bjuda på... I stället får ni ett litet glimt från Odas konfirmation. Och konfirmationen är ju på sätt och vis en bekräftelse på dopet.

Konfirmanten min tar i mod välsignelsen.

Duknningen på Odas konfirmation var lite inspirerad av dukningen till hennes dop 15 år tidigare. Fast till konfirmationen var hon med att bästemde färg-tema och blommor och annat. Sån att hennes dag blev sån som hon önskade.

Även doptårtan såg så här ut! På bilde är hon ungefär 3 månader gammal.

Tida gick, mitt lilla ♥ blev 4 år och fick sin första pianolärarinna. Det var kärlek - till musik, till piano till lärarinnan - och även den dag idag röres mamma ♥ när hon sätter sig ned med tangenterna. Så min kära vänninna Angela (och hennes man) gav Oda den här fantastiska tårtan i present till konfirmanten...

Presenter! Dop-presenter kan ju vara lite klurigt! ska det vara silver, något praktisk, en stor äventyrbok eller något helt annat? Till sitt dop för 17 år sedan fick Oda lite av varje av detta. Det vi uppskattede mest var nog den stora äventyrsboken - då hon blev tillräklig stor läste vi den jämnt över många år - äventyr kan läsas om igen och om igen! Spabössar och dess like är ju gulligt att få... När jag ger bort presenter (oavsett anlädning) tänker jag alltid på om jag ville blitt glad för detta själv - är svaret ja - så är det som oftasten lyckad present för mottagaren också. Ge med hjärtat - det blir aldrig fel! Fler present-tips hittar du HÄR:

​Lillebror var självklart gäst i syrrans konf. Han är också den siste (hittils) som är döpt i familjens dopklänning - så här får ni se hur Oda ​kunde​ sätt ut (och tittar du i hennes fotoalbum - ser du att  Jesper hennes spegel...)

Jesper - 28 dagar gammal - på sin dopdag 17 oktober 2010

Dop-pläddet är sydd av rester frå min egen brudklänning

Min älskade mamma har broderad alla namn på dopklänningen...

I går fick jag hela dop-packetet av mamma. Familjens dopklänning, med hattar till flicka och pojke, och den fina jacken, och rosetter i blå, vit och rosa.. Har du ingen familje-dopklänning? Eller kanske vill ha din egna stil - klicka in och få inspiration till dopklännigar, doppresenter och mer HÄR: (jag är så stolt och glad för vårt samarbete med GRACE OF SWEDEN, kunglig leverantör av dopyra...) Familjens dopklänning är uppskattat och tagit i bruk första gång omkring 1948.

Till familjens dopklänning finns hattar till pojke och flicka, och de gulligaste små sidenskor du kan tänka dig...

Så här söt skulle Oda kunda sätt ut i en dopklänning från Grace of Sweden! Visste du att de hos GOS broderar namn och dopdatum på din dopklänning? Att du kan beställa nya rosetter till din dopklänning? Att du kan bästella din personliga dopklänning precis efter ditt tycke och smak? (lånad bild)

Stort grattis på din 17 dop-dag Odamor!

På fredag är det dop för Sveriges yngsta prins - Prins Alexander - så gissa om vi har dopyra bäde här hemma och i butiken! (lånad bild)

Ha en härlig vecka!

Kram ♥ Fru C

Likes

Comments

Augusti! Sensommar - skolstart - början på hösten - kräftskiva och Formex!

Augusti är nog den månaden som det händer mest i ! Iallafall för mig och min familj. Sedan semestern tog slut på slutet av juli har det gott i ett! Det har varit så utolig mycket på spisen, så när kvällen har kommit, barnen är i seng, så har jag bara orkat ingenting. Kollat på tv har jag gjort! Här får ni ett litet knippe av augustis härliga dagar!

Dukad och klart till tjej-kräftskiva!

Okej - det där med kräftor är inte så enkelt! man får konsentrera sig lite. Resten av gänget har ju koll och kunde se på fotogrfaen och skåla samtidig!

Vackraste tjejen i världen! Min 17 åriga dotter! Top och shorts från vår egen barnbutik Mamsen & Mini (reklam) Odas egen blogg kan du läsa HÄR. Väntar på båten - vi ska på båttur med hela familjen!

Familjens stor-charmör! Så nöjd med att åka båt!

 Rulltårtans dag var även den i augusti! Min älskling visade fram ett nytt talang - hur man gör rulltårta snyggt och gott

Tante-besök! Min moster - tante Karen kom på besök några dagar. Hur mysigt som helst! Och vi fick väl visa henne Värmland! Så det blev besök till Mårbacka i Sunne - med både omvisning och lunch, och fika och Picasso-statyen i Kristinehamn. Plus lite shopping på stan i Karlstad.

Så glada är man på Mårbacka!

Så många härliga blommar i trådgården på Mårbacka - och den finasta blommen är min älskade moster!

Jörgen och tante Karen på Mårbacka - Jörgens skinjacke hittar du HÄR

Kärlek

Dagen efter vår tur till Mårbacka och Sunne blev det kulturbesök i Kristinehamn och Picassostatyen. Den är hur mektig som helst! Strålande väder hade vi också!

Nästan hela gänget - Oda, Jörgen, tante Karen och jag

Lillebror och storasyster - i skärgården

Mina 3

Mina pseudo-tvillingar i Ernst-land! På Gustavsvik i Kristinehamn - jada - du har sett det på tv! Underbart att vara där å se hur fint det blev! Ernst K - allas vår tusenkonstnär!

Jörgen och jag - på Ernst-benken

Jag älskar solrosor! och det gör nog Ernst också!

Starstrucked! Äntligen fick jag träffa min stora helt! Så mysigt! Jovisst - var det på Formex jag träffade honom. Mer om Formex , vår egen monter och nyheter till butiken kan du snart läsa om på bloggen till min lilla barnbutik Mamsen & Mini!

Önskar dig en härlig helg!

Kram ♥ Kristine

Likes

Comments

Lunch! Gillar du sushi??? För mig var det första gången någonsin jag har ätit sushi! Och - vet du vad! Jag tyckte det var gott!

Vad är din favoritbit? Min är nog den med laxen!

En annorlunda arbetsdag - kan jag säga! Har kört 55 mil tur och retur Karlstad -Göteborg! Att köra så långt är ingen fara - på så fina vägar!

Dessvärre kan jag inte berätta nu vad vi jobbade med i Göteborg - men följ med så får du veta när det är dags!

Min underbara kollega FRÖKEN BERGQVIST var självklart med! Hennes blogg kan du följa HÄR : womsa.se/FrökenB

Likes

Comments

Så var det klart för födelsdagskalas i trädgården för kära svärfar

PAVLOVA - Smeten

Du behöver:

 • 4-5 äggvitor
 • 250 g socker
 • 2 ts maizena
 • 1 ts mayeddikka

  Så gör du:
  Kok upp vatten i en kastrull (eller vattenkokar), ha bunken med äggvitor och socker i kastrullen, piska till sockeret är upplöst, passa på - äggvitorna ska inte koka!

Ha äggblandingen över i en mixerbolle och mixa till du kan hålle bunken upp och ner (eller till du ser at det inte droppar av vispen)

Bred smeten utöver ett bakpapper på en bakplåt, grädda på 140 grader i ca 1 timme (alla ugnar är olika, så passa på - när marengsen är färdig ska den vara seg inuti och sprö utanpå.

Jag tycker det setter än extra smak om man även serverar vaniljkräm och lemoncurd till. Inspirerad av mina favoriter Manuela Keilen och Leila Lindholm, har jag lagat min citronkräm och vaniljekräm. Testa - det är inte så svårt - bara pröv!

Lemon curd - citronkräm

Till denna härliga , syrliga krämen behöver du:

 • 2 citroner
 • 75 g socker
 • 4-5 ägg-gulor
 • 60 g smör

  Ha alla ingredienser i en bunke, sätt bunken över ett vattenbad, så är det bara att vispa på (tar ca 10 minuter) tills du har en krämig konsistens.

Häll krämen i ett glas med lock och avkjöl - håller i kylen ca 2 veckor. Njut!

Vaniljkräm

Hemlagad vaniljkräm är SÅ gott!

Detta tränger du:5 dl mjölk

 • 1 vaniljstång
 • 4-5 ägg-gulor
 • 1 1/2 socker
 • 1 1/2 maizena

  Gör så här:
  Kok upp mjölken med vaniljefröerne och vaniljstången,
  mixa ägg-gulor, socker och maizena,
  häll den varma mjölken över äggblandingen medans du mixar (sett ned farten på mixeren, så det inte sprutar varm vätska).
  Häll blandingen tilbaka i kastrullen och vispa till du får en krämig konsistens (tar några minuter)
  Medans mixeren går sätter du en glasskål i kylen
  När du har vispat klart, häller du krämen i den kalla skålen, ha uppi smöret och vispa till smöret har smält i den varma krämen, och krämen blir slät och län.
  För att undgå kylskåpssmak plasta noggrant runt skålen (eller använd ettt glas med lock!)

Skrapa ut frön från vaniljestången är inte min paradgren - tur att jag har en man som fixar det åt mig!

Det blev mycket vaniljkräm!

Fotografen är nöjd... kolla in Odas blogg HÄR

Det blev lite smet över - så min kära fick göra mini-marängser! Som du säckert har förstått - jag lagar smet, deg, kräm etc, men har inte tålamod eller finmotorik till att spritsa fint, men det har min man! Så när jag bakar - hjälper han gärna till - och vi har en riktig mys-stund i köket!

Så var tårtan klar - och bara garneringen kvar!

Om du vill ha grädde (annars kan du också använda både lemoncurd eller vaniljekräm (eller servera det bredvid)

Jag brukte ca 5 dl grädde, piskade den lätt till en mjuk konsistens med en tesked vaniljsocker och ringlade över kakan. Dekorerade med hallon och blåbär och söta små flagg, ochy ett lett dryss choklad och citronmynthe.

​Mimsigt värre! Citronkräm och vaniljekräm  

Likes

Comments


Det blev... Bremen till slut! Staden vi vistade lite snabbt i vinter. Men nu - med fulltallig familj- hadde staden så mycket, mycket mer att bjuda på. Die Altestat Schnoor - trånga, mysiga gator, unika butiker och underbara tårtor! Tradition - staden är gammal - så gammal att vi här nord mest tänker på vikinger i same periode! Torget - Marknadsplats från gammalt av - numera en plats att mötas, fika, eta! Och trikken - eller spårvagnen - både mina barn och jag är fascinerad - och blir stående att se efter den till den inte kan ses lönger! Och shopping - det du inte hittar i Bremen - hittar du inte någon annan stans heller! Vi snubblade över en mycket unik leksaksbutik i en av shoppinggatorna, men på Karstadt kan jag gå en hel dag (dock utan barn)... Såklart hittade jag "systerbutiken" till vår egen barnbutik - i Bremen het den Bambina & Mamma (Mamsen & Mini heter vår). Lite utanför staden ligger ett fantastiskt galleria - WATERFRONT - så inspirerende och roligt för liten och stor. Men det mysigaste av allt var att det klaffat att mamma & pappa och mina svärföreldrar kom till Bremen - och att vi fick en härlig kväll med dem för de åkte vidare på sin busresa!

Hur kommer du till Bremen? ja givetvis går det flygplan och bus - men begge gångarna som vi har varit där har vi kört bil - från Sverige (utan stop på Öland och Legoland, Danmark, kan du berekna 2 övernattingar undervegs.)

Har du varit på resa i sommar?
Vart har du varit?

Med kyrkan i bakgrunden - du ser ju själv att den inte är från i går! man får rysningar av så mycket historie på en gång!

Under de röde parasollene till det gamle ärverdige konditoriet hade vi en mysig fika - och nej det är inte alkohol i ölen till far! och glassen (isen) var sååå goood!

Gamle, unike bygninger med bladgull overalt!

Me & minime - i Schnoor - Die Altestadt

En telefonkiosk! För dagens barn är ju det något märkligt!

Djurskulpturar man kan klätra och sitte på är alltid roligt!

Lyckan är total när vi upptecker en karusell mitt i handlegata - och den är gratis - och tom - här kommer vi!

Familjen - i farta

Förste kvällen i Bremen blev det middag på Strandrestauranten - Il Lago - italiensk mat på sitt aller bästa!

Så många unika butiker - här hade vi hittat en leksaksaffär med ett underbart sortiment - jag minns tyvär inte vad butiken heter...

Fikapaus i Schnoor

Julebutik - vi fick faktiskt lite julestämning! Butiken ligger i enden av Schnoor, mycket speciell butik! Och en utmaning att få alla barna till att se i kamera samtidtigt!

Polkagriser på tysk!

Gottegriser och Stadsmusikanter (statuen)

Min mamma & pappa ♥ Tillsammans med mina svärföreldrar var de på busresa i Europa, och de stoppade i Bremen! Så då fick vi hänga med dem en kväll, det blev både besök hos oss i husvagnen och middag på strandrestauranten Il Lago... Så mysigt!

Min eldste och min yngste, mina föreldrar och jag utanför restauranten

Mamma & minisarna (ursäkta den dårliga kvaliteten på bilde, men måtte bara ha det med...)

Vill du vite mer om Bremen? Då kan du läsa mer fakta och historie på min dotters blogg HÄR

Hoppas du får en fin söndag - och ska du åka någonstans - så rekomanderar jag på det varmaste Bremen!

Likes

Comments

God kväll! 

Ibland blir det inte helt som mam har tänkt! Detta med wi-FI till exempel! Inte bara att det kostar extra pengar, men oftast är tillkoblingen så sämmer att det nästan inte funkar alls! Lite så var det i Danmark och i Tyskland var det HELT hopplöst! Så då blev det lite bloggande, men mer semester och familjeliv! Men - nu kan du läsa om våra MAGISKA dagar i LEGOLAND, och i morgon kan du lösa om våra mysiga dagar i Tyskland.                                                         I  LEGOLAND kan  du bo på hotell i själva parken,  vi campade (som vanligt) på Fårup Sö, ungefär 20 minuter från LEGOLAND med bil. Där finns även en tjusig pool att bada i om vädret tillåter det...

Några måste som kanvara smart att ha med när man har familjen med i LEGOLAND (eller andre nöjesparker…)har jag upptäckt är:

1 Våtservetter

2 Näshandukar

3 Vatten på flaska

4 Torra kex – Mariekex är suverent i alla lägen

5 HANDSPRIT – Antibac – då undgår ni att bliv sjuka – spritabarnens händer en gång för mycket än en gång för litet. De tar på allt – och putter händerna i munnenjämnt – 1 år eller 7 år – spelar ingenroll – sprita bara!

Sen är det ofta regn och molnigt – speciellt i LEGOLAND – regnkläder och fleece / ullkläderär smart att ha på lur i bilen åtminstone.

LEGOLAND är DYRT – är du duktig på picknik – gör en härligpicknik-korg, eller bruk fantasin på hur du kan spara på kronorna om ni skullevälja äta på ett matställe…

Shopping – det finns alltid butiker med saker och ting mankan köpa – både till sig själv och barna. Självklart är det hyggelig med enliten suvenir – men tänk på att priserna ofta är onormalt höga – så hållhuvudet kallt… så kommer du länger på semestern och kan shoppa i riktigt unikabutiker…

Hoppas du får en kul upplevelse nästa gång du och din familjbesöker en nöjespark!

Bli med på vår magiske resa i LEGOLAND!

Här kommer vi...

JE i farta - de andre två kommer like bak! Stor upplevelse att se stora vilda djur i LEGO! (Safari - MINILAND)

Högt upp i det blå - eller grå! (Man blir som 5 år igen...)

Herr & Fru C på båttur - i båten foran satt vårt härliga treklöver

Första dagen i LEGOLAND avslutade vi här! På Italien Pizza & Pasta. Magisk god pasta... Och de av oss som käkade pizza var också nöjda!

Vår andra dag i LEGOLAND började här! Magisk! Ja, magisk var mitt ord under våra tillsammans 14 timmar i LEGOLAND (fördelad på två dagar) Atlantis by sealife – Imagination zone
Här var riktiga fiskar & hajar...

JE med en Ninjago-helt

Årets nya attraktion i LEGOLAND: Ninjago -the ride,. JT tyckte det var supercoolt, mens lillebror sto över, och väntade med pappa i stället. ( Fotocred: LegolandBillund)

Mycket vatten med Piratbåterna i Piratland - några av oss blev riktigt blöta - men roligt var det!

Mere vatten! "Tömmerrenna" var nog min favorit! Och Odas - se flera bilder i hennes blogg HÄR

Det blev lunch på Polar pizza & pasta. Stor stas att kunde titta på de gulliga pingvinarna samtidigt med att vi käkade lunch. Superbra buffe - sallad, god pizza, och ok pasta, + för gott kaffe och glass i mängder!

Mens syrran och pappa åkte en karusell vi var för små till, kollade vi på krokodilen - jättefascinerande - han kom upp i bland och ville äta turisten!

JE's favorit - han åkte kålormen TRE gånger!

LEGOLAND sett ovanifrån! Vi har självklart åkt både tågen du ser på nederste bilde!

Düsseldorf.,,

Popcorn måste man ha...

Sockervadd är ett måste...

Familjen C är strålande nöjda efter två magiske dagar i LEGOLAND

​Tack för alla härliga upplevelser - Danmark!Har du varit i någon nöjespark med familjen i sommar? Hur var erans upplevelse?              

MAGISK var nog det ord vi använde mest  om dagarna i LEGOLAND !

Likes

Comments