Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Var så tvungen att fixa naglarna för mina såg för jävliga ut så blev inget avancerat mennonits korta.

Likes

Comments

Hade helt och hållet gömt av att DHL skulle komma idag och lämna ett paket så blev så ställd när det ringde och tänkte nä jag har väl inte beställt något men hade hade jag men hade het och hållet glömt av det och det var ett lite bord men jag vet inte vart det ska vara någon stans då det är så mycket grejer över allt här och ingen stans att ha den men byggde ihop den och bara tryckte in den i ett hörn så länge.


Får väl hoppas man kan byta lägenhet innan nästa barn kommer annars har jag ingen aning om hur allt ska få plats då vi har så mycket möbler och annan skit, i värsta fall får man ta ner grejer i källaren eller upp på vinden.

Likes

Comments

Igår så baka vi kärleksmums och Mini kom på idén att smaka på smeten alldeles själv och har inte lärt sig det av mig för jag smakar aldrig på det jag gör.

Men hon älskade smeten tror nog hon skulle kunna äta upp allt och älskade verkligen smeten som man gör kärlekensmums av.

KÄRLEKSMUMS

Ingredienser:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
2.5 msk (färdigbryggt) starkt kaffe
eller 2.5 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor

[Sätt på ugnen på 225°C.]

Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant.

Baka kärleksmums så här:

Smörj den med smör och bröa med ströbröd eller kokosflingor. Du kan också klä formen med bakplåtspapper.

instruktion steg 1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Form med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna.

150 g smör
instruktion steg 2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Smält smöret.
Knäck äggen och häll på sockret i en bunke. Vispa till en ljusgul pösig smet, gärna med elvisp.

2 st ägg
3 dl strösocker
instruktion steg 3.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Ägg och strösocker.
instruktion steg 3.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Ljusgul pösig smet.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa till en jämn smet, använd gärna elvispen.

3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
instruktion steg 4.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kakao.
instruktion steg 4.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Vispa till en jämn smet.
Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet, använd en slev eller kör med elvisp på lägsta hastighet. Vispa inte längre tid än att det är blandat.

(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du tar för mycket. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.)

1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
instruktion steg 5.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Tillsätt vetemjöl, mjölk och smälta smöret.
instruktion steg 5.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Blanda.
Bred ut smeten i formen.

instruktion steg 6 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Utbredd smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar. (Det spelar ingen roll om kakan är varm eller har svalnat helt när du breder på glasyren.)

instruktion steg 7.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Grädda i ugnen.
instruktion steg 7.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Färdiggräddad kaka.
Glasyr och garnering:
Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna till glasyren: kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till en jämn smet.

Om glasyren blir för tjock tillsätt mer kaffe eller vatten, men tänk på att det bara behövs små mängder vätska för att göra stor skillnad. Blir glasyren för tunn kan man tillsätta mer florsocker. Glasyren ska vara lagom tjock så att den går lätt att breda ut i ett jämnt lager på kakan.

(Kakaon kan siktas för att slippa klumpar, men det brukar gå bra att vispa bort.)

(Istället för färdigbryggt kaffe går det bra med snabbkaffepulver och vatten.)

50 g smör
2.5 msk (färdigbryggt) starkt kaffe
eller 2.5 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
instruktion steg 8.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Smält smör till glasyren.
instruktion steg 8.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Ingredienser till glasyren.
instruktion steg 8.3 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Glasyren klar.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. (Om kakan är varm eller kall spelar ingen roll.)

Strö över kokosflingor.

Låt stå tills glasyren stelnat. Har du bråttom - ställ kakan kallt så går det fortare.

1-2 dl kokosflingor
instruktion steg 9.1 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Glasyren utbredd på kakan.
instruktion steg 9.2 mockarutor / kärleksmums / snoddas
Strö över kokosflingor.
Skär kakan i fyrkantiga bitar. Ät direkt eller lägg i en burk. Går bra att frysa.

instruktion steg 10 mockarutor / kärleksmums / snoddas

Likes

Comments

Ligger här i soffan och tar det lugnt då jag har sådan bäckensmärta efter att ha ansträngt mig men fick ett bälte när jag var hos sjukgymnasten här om dagen.

Men blir att fortsätta att ta de lugnt ikväll dricka julmust för det är ju bara för gott!

Likes

Comments