Jag testar ett bröd från Schär. Ett glutenfritt bröd. Ciabatta. Jag värmde de i ugnen 10 minuter och bredde smör och ost på dem, som åts med morotssoppan. Hela familjen älskade brödet. Kommer ätas igen. Som nygräddat!!

#schärbuzz2016 #glutenfritt #buzzador

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 12 readers

Likes

Comments

God kväll!
Höstruskigt ute, så idag har vi mest hållit oss inne. Gick ut för att utfodra djuren och lufta lungorna. Barnen har lekt otroligt bra tillsammans idag. De stängde in sig i ett av rummen och satte på musik och lekte ihop. Mellan varven har vi spelat spel och läst böcker tillsammans. Henrik har varit hängig idag med huvudvärk och förkylningskänningar. Så en lugn hemmadag helt enkelt.
Jag har känt mej låg ett tag. Energilös och oinspirerad till det mesta. Jag har det verkligen så bra. Egentligen. Vi bor på en plats där vi har möjligheter att fixa som vi vill. Mina barn är friska och trygga och vi lever i ett land där vi kan känna oss hyfsat trygga i. Vi behöver inte fly och vi har mat och kläder. Jag är så tacksam!! Ändå känns det lite tungt just nu. Och jag tycker färgerna är mest grå just nu.
Men livet är ju sådant. Och jag får tycka det, även om jag inte vill! En annan dag känns det bättre!

Jag har vänner som jag vet finns. Som stannar kvar i alla väder. Som följt och följer. Som jag fått dela och ta del av. De är mej så kära och jag är tacksam för det! Sen sticker det till i hjärtat när man märker att orden och löften som sagts och getts egentligen gavs utan substans. Desto gladare blir man när det dyker upp en vän från ett håll man inte räknat med.
Jag föredrar raka rör. Ärlighet! Inte nonchalans och otillgänglighet. Men! Jag väljer att inte gräva ner mej i det. Jag hoppas att jag är en vän som står kvar, även när det stormar. Jag vill vara det. Jag tror att jag är det!
Nog om detta!

Jag tog fram älgkött från frysen idag som jag ska mala och göra pölsa av. Min familj älsksr min pölsa 😃
Grejen är bara den att jag har letat som en tok efter malningsverktygen som hör till hushållsassistenten. Jag vet att jag lade dem på ett bra ställe nät vi flyttade in, men det var lite för bra. Hittar dem icke!..,
Får leta vidare imorgon.
Jag har lyckats krascha glaset på min telefon. Har numera ett spindelnät framför mej. Grrrr. Men kan fortfarande använda den. Måste kolla upp om man kan lämna in den för lagning någonstans.

I torsdags var Henrik ledig. Jag hade bokat in en lunchdate med min fina vän A. Vi lärde känna varandra när vi väntade våra första barn för över 7 år sedan. Vi hörs ofta men ses för sällan. Men i torsdags fick vi en stund ihop. Vi är ganska olika (min åsikt) men ändå klaffar vi. Jag är tacksam att jag får vara hennes vän och hon min. Den träffen gav mej en liten energiboost och ett litet glädjeskutt inombords!
Lever på det ett tag!

  • 22 readers

Likes

Comments

Idag åkte mor och far hem. Tomt blev det. Pappa har gjort lite el-jobb i källaren så vi kan ha både arbetsbelysning och mysbelysning plus en utelampa vid groventrén. Bra att kunna hitta in och att se ute för att leka även nu när mörkret kommer tidigare och tidigare.
För mörkare är det nu här i norr. Vi gick ut strax efter 18 för att stänga in höns och kolla till getterna och då var det skumt ute.

Natten bjöd på minimalt med sömn. Lillebror är rejält förkyld och hade svårt att sova, var ledsen och irriterad. Han ville sova men blev störd av täppthet i näsa och hade nog även ont. Stackars liten. Runt kl 06 somnade han ordentligt och även jag. Jag var rätt trött när klockan ringde en timme senare. Tackar pappa som hjälpte Ruben med frukost och iväg till skolan, så jag kunde såsa en stund till.
Sara har också varit hemma idag, även hon snorar och är inte helt i form. Vi har hängt inne hela dan. Jag har börjat på en ost igen som nu ska vändas två gånger per dag några dagar framöver. På spisen står vasslen som ska bli messmör.
Innan middagen gick jag och barnen ner till getterna. Kelade lite och gav dem godis- rönnbärsblad. De betar i en flyttbar hage på andra sidan vägen, där gräset är högre och godare just nu.
En mysig stund.
Nu sover alla tre skatter och jag ska lägga mej och läsa en stund innan sömntåget kommer!
Sov gott!

Likes

Comments

En tidig lördagsmorgon åkte vi till sjukhuset efter en natt med värkar. Väl på BB fick jag hjälp att sova någon timme och när jag vaknade sa barnmorskan att jag skulle få åka hem efter frukost eftersom ingenting hade hänt. Medan Henrik följer med en barnmorska för att fixa frukost börjar mina värkar tillta kraftigt. I smått panik börjar jag fundera på hur jag ska klara av att åka hem och ta hand om tvååringen. Efter en stund kommer en barnmorska in och ser att jag har ont. Hon upptäcker då att jag är helt öppen och är i färd att föda. Det blir snabba ryck. Henrik kommer in med frukostbrickan i handen och försöker truga i mej diverse drycker, tills han fattar att det verkligen är på gång. Två krystvärkar senare är lilla tjejen i vår famn!
Anna Sara Aurora.
Igår fyllde hon så 5 år! Vår glada, pratsamma lilla tös.
Gårdagen startades med sång och paket på sängen. Sedan blev det tårtkalas för hela släkten. En tacksam och glad men trött tjej lade sitt söta huvud på kudden och somnade fort på kvällen.
I morse vaknade barnen och sprang ner till mormor och morfar som stannar några dagar.

Vår lilla kråka, en liten svart söt höna hittades död igår. Vi vet inte vad som hänt men troligen låg hon underst i högen på natten. Hon var pigg och kry dagen innan.
Det blev lite sorgfyllt en stund och sedan begravning.

Nu ska vi ut i höstkylan och mjölka geten!
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Godkväll!
Funderar på det här med psykisk ohälsa. Att må dåligt i själen, på insidan av kroppen. Såg nyligen ett program på Tv som handlade om det.
Det är så sorgligt, att så många människor lider av det här. Det finns med stor sannolikhet i din närhet. Jag vet att den finns i min.
Det som är så tragiskt är att det fortfarande år 2016 är tabubelagt och skamfyllt. Inget man vill prata om, vågar prata om. Varför?
Är man en mindre lyckad människa om man har ont i själen? Är man svag om man får panikångest när man står i kassakön på Ica, eller otacksam när hopplösheten griper tag så krampaktigt att självmord känns som den bästa utvägen?
Psykisk ohälsa.. Det är ett så stort begrepp. Psykisk sjukdom låter så allvarligt. Det ÄR allvarligt men det är också vanligt.
När jag gick på vårdprogrammet fick vi gå till ett gammalt hus som för länge sedan var ett mentalsjukhus. Vi fick se en säng med remmar för ben och armar- där hölls de fast, "patienterna som var mentalt störda."
Den bilden har följt mej och jag tyckte det var fruktansvärt. Idag förstår jag att de som blev fast där inte blev det för att de var "galna" utan för att de hade ångest och mådde dåligt! Det är en enorm skillnad.
Att vara psykiskt sjuk innebär inte alltid att du måste ha en svår diagnos och tvingas äta tunga mediciner för att överhuvudtaget klara av att andas.
Att bli psykiskt sjuk innebär inte heller att man alltid kommer vara det.
I många fall finns en väg. Jag tror att en nyckel är att vi vågar vara mer öppna och ärliga. Att våga säga hur vi mår- på riktigt! Jag är övertygad om att om vi, där vi är, vågar lyssna in andra och även vågar att sätta ord på och visa en del av oss själva, som kanske inte ser så vacker och perfekt ut, så har vi tagit ett steg åt rätt håll. Att våga dela en bit av det där mörka och svåra som vi möter i livet. För det kommer vi alla att möta, på ett eller annat sätt.
Det är för mej att vara modig och stark!
Det här är ett ämne som berör mej djupt och jag skulle kunna prata/ skriva mer om det. Samtidigt är det svårt att skriva om. Det är så stort på nåt sätt.
Jag kommer säkert återkomma till detta ämne på nåt sätt.

Önskar så att det inte ska vara så tabubelagt och svårt att prata om.


  • 49 readers

Likes

Comments

Sitter i soffan med en stor kopp färskpressad -citron och ingefärs te. Lillskrutt sover ute i vagnen och Sara sitter och pysslar. Hon fick stanna hemma från förskolan idag, hon kände sig trött. Jag sov skrutt i natt. Mest på grund av lilltjorvis som strulade runt och inte accepterade att ligga någon annanstans än i ett visst läge nära mej, vilket gjorde att jag legat i samma ställning hela natten. Runt kl 6 lyckades jag frigöra mej och byta ställning en liten stund innan klockan ringde. När jag klev upp var jag bortdomnad på ena sidan, kände mej som en ostkrok och mitt knä var rejält öm. Måste ha legat riktigt illa. Det här är inte första gången så nu måste det bli nån ändring i sovsituationen.

Jag tog en liten promenad när lilleman skulle sova och det är så vackert ute. Solen skiner, lite kylig, frisk luft. Att vi bor så vackert gör ju inte saken värre direkt ☺️
Om en timme kommer min skolpojke hem, då ska vi baka chokladbollar. ( om jag fortfarande känner för det när syskonen möts...)

Vår gård och getter

Likes

Comments

Sitter i bilen på väg till Byggmax. Vi ska hämta virke till vår trall som vi bygger i grovingången. Jag och barnen har varit på "Liten och stor" på eftermiddagen och hämtade upp H efter jobbet.
Om 2 timmar börjar min körövning, jag är med i en kör som övar under höstterminen och avslutas med två konserter i november.
Igår tappade Ruben en till tand, under kyrkfikat. Han lade den i ett vattenglas som tandfén inte hittade igårkväll.. Däremot hittade Samuel glaset idag och drack upp vattnet. Tanden for ur men återfanns under sängen. Tur där!
Henrik hittade kantareller häromdagen så nu har vi en liten uppsättning för kommande såser!

Idag är Samuel exakt 1 år och 5 månader. Helt galet vad fort tiden går..!

  • 46 readers

Likes

Comments

Henrik gick upp i ottan för att knäppa ett rådjur. Han kom hem ett antal timmar senare, tomhänt. Grr..
Det har blåst rätt mycket idag. Jag hade en ambition att kunna baka lite inför nästa helg då lillstumpan fyller år och ta reda på den växande högen av ren tvätt som väller i tvättstugan. Den ligger kvar.. Men jag har numera en tvättstuga, så jag kan stänga dörren och slippa se högen. I vårat förra hus hade vi tvättmaskinen i en vrå på en liten toalett. Jag lever lyxigt nu ;)
Jag fick ihop en småkaka idag. Tårtbottnarna får vänta till en annan dag.
Samuel lärde sig gå nu i somras, och han älskar att vara ute. Idag var det dock rätt bitande vind så det fick bli mest innelek idag. Det är makalöst vad en liten unge kan ställa till och snabb är han också. Klättrar upp på bord och välter ut ur skåp. Vi lägger ner stolarna så att han inte kan komma upp men nu har han lärt sig att ställa upp dem. Ibland blir man lite trött.. Men vad fantastiskt roligt det är att se hur han förstår, tänker och lägger ihop saker. Den egna viljan börjar märkas nu... Puh!
Upptäckte idag också att han har vuxit. Han stannade lite i växten kring 8 månader. Till skillnad från sina syskon var det här med att äta mat överskattat. Det gick lite trögt och han fick dessutom vattkoppor då så det gjorde väl inte saken bättre. Men nu har han vuxit och börjar bli lite rund på kinderna. Kan byta upp en storlek på kläderna!
Det är roligt att följa barnen och deras personligheter. Olika alla tre, individer. Ruben är väldigt snäll och hjälpsam mot sin bror. Pedagogisk, på en 7 årings vis. Det är kul att se och värmer mammahjärtat. Sara har betraktat lillebror som en levande docka. Nu börjar den dockan visa egen vilja. "Jag är din bästa leksak" är hennes dagliga ord till sin bror!
Jag plockade fram Duplo lego till Samuel, vilket medförde att alla tre samlas kring legot och bygger ihop. Eller två bygger och den tredje förstör.. Det är minst sagt oreda i allrummet. Men vi har ett hus med större plats, så det känns inte lika kaotiskt ändå.

Nu har lilleman somnat. Jag vill också somna nu, känns som att jag skulle behöva sova flera dygn för att bli pigg.


Tog han på bar gärning med huvudet nere i gottepåsen 😊

Barnens pyssel

Min treklöver 😍

Likes

Comments

I början när vi mjölkade geten fick vi 2 liter varje dag. Nu är betet inte lika frodigt så nu får vi bara kring 1 liter per dag. Mjölken sinar även automatiskt kring jul. Därför passar jag på att exprementera lite när det kommer till att ysta ost. På en bild ser ni tre hårdostar som har lagrats olika lång tid. Den som är längst till höger och ser mest bullig ut gjorde jag för några dagar sedan och har inte torkat än. Den vänder jag morgon och kväll. Jag har även provat att göra fetaost. Den blev hyfsad men jag vill modifiera lite med kryddningen innan jag blir nöjd. Smaken är som baken- delad. Alla gillar inte den lite sträva smaken som getmjölken ibland kan ge, men vi tycker om den. Dottern gillar speciellt messmöret, som jag kokar av vasslen som blir över efter att jag gjort ostmassan. Den kokas flera dygn på svag värme. Jag ska prova att göra keso också. Det är en favorit för både mej och lilldonnan. Tyvärr finns inte laktosfria varianten att köpa i storpack.
Det fantastiska i kråksången är att jag inte har reagerat alls då jag använder getmjölk. Jag är annars väldigt känslig för laktos.
Något annat som är fantastiskt är att vi hämtar komjölk direkt från en bondgård och den mjölken kan jag också använda utan att bli dålig i magen. Av den mjölken gör vi vår egen fil. Jag bälgar inte i mej mjölken, men när vi hämtat färsk mjölk tar jag ett glas och klunkar i mej. Då njuter jag!

Likes

Comments

Jag har inte mått så bra den senaste tiden. Kanske kan kalla det ett skov, något är det i alla fall. Mått illa, svårt att behålla maten och haft ont i magen. Ni som känner mej vet att jag under många år haft/ har problem med magen och att jag för 15 år sen fick en diagnos. Jag lever med min sjukdom, men jag Är inte min sjukdom. Den finns med mej och påverkar mitt liv i hög grad. Jag pratar inte så mycket om det, jag berättar inte så mycket om hur läget är, mer än till min man och de närmast mej. Det syns oftast inte utanpå, men den påverkar mej i hög grad. Men jag vill inte bli förknippad med den. Jag försöker inte heller dölja den. Jag hanterar den, oftast, för mej själv.
Men nu är det alltså så, att jag berättar, att det varit lite trassligt.
Henrik har varit hemma idag, varit ute med barnen, jagat en killing som tycks tycka att gräset är grönare på andra sidan stängslet. Jag fick vara inne och ta det lugnt. Tog Samuel när han skulle sova, fick han att somna fort men han vaknade efter 10 minuter då jag lade honom i vagnen. Han har varit vaken sen 7 imorse. Exakt nu, kl 17.30 somnade han.. Gissa hur kvällen blir?
Maten intogs i alla fall i Bjästa på motellet. Lunchbuffé. När Ruben kom hem från skolan jagade vi in killingen igen och åt tidig middag.
Nu är Henrik med två av tre barn nere vid sjön och ska lägga ut kräftburar. Jag ska förbereda kvällsmacka och fredagsmys.
Ruben tappade en tand igår så "tandfen" måste komma ihåg att göra sitt jobb ikväll!

  • 66 readers

Likes

Comments