Första advent har passerat och nu är det bara tre veckor kvar till jul!
Vi tände första ljuset i söndags morse och åkte sen på adventsgudstjänst. Jag var mötesledare, Ruben tände första ljuset på altaret och Sara läste en ramsa som handlar om julen.
Jag läser en julkalenderbok för barnen. En bok som jag vann i ett närradioprogram när jag var runt 10-12 år. En spännande bok som handlar om julen.
Julen, med den kommer julklappar och jag tycker det är svårt att hitta rätt. Till minstingen är det inte så svårt men till åttaåringen...
I år har jag faktiskt beställt det mesta på nätet och det känns bra.
Hittade en nästan oanvänd ridhjälm och ridstövlar på Blocket som passar Sara. Tror hon kommer bli överlycklig. De fanns i Gävle men som tur är bor mina föräldrar i grannstaden och pappa skulle jobba i Gävle i veckan så han fick agera ombud. Perfekt!!
Snön ligger vit och barnen leker för fullt ute, Henrik har gjort gångar och banor där barnen far på madrasser.
I helgen körde Henrik upp skidspår med skotern på åkrarna nedanför oss och han och Ruben har åkt skidor. Nu har han ”fyndat” en spårsläde som han ivrigt väntar på att få hem. 😊 Tyvärr väntas det plusgrader och en massa regn i slutet på veckan så det visar sig om snön ligger kvar efter helgen.

Förra helgen hade jag en kär vän här som hjälpte mej baka tunnbröd. Vi bakade på 8 liter vätska och jag fick in så många beställningar så nu har jag slut och måste baka igen. Jätteskoj att det är populärt.

Idag har jag varit trött och inte gjort alltför mycket hemma medan barnen var i skolan. Slumrade till i soffan och då passade lilleman på att ge katterna mat.. 1 kg torrfoder låg utspritt på golvet, i termosar och lite överallt. 😱🙈 Så helt sysslolös har jag inte varit.

Nu ligger den lille marodören och kör en bil på min mage, tanken är att han ska somna.. Nu har han bökat runt en stund och är nog redo att hoppa på sömntåget så nu ska jag också stänga ner och släcka.
Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej i blåsten!

Efter att ha besökt diket i söndags har jag hållit mej på vägen. Körde dock fast när jag skulle backa ut från parkeringen efter att ha lämnat Sara på ridningen. Det löste sig dock relativt smidigt med lite hjälp. Än en gång önskar jag att den där fyrhjulsdrivna 7-sitsiga bilen dyker upp till ett bra pris snart!!
Redan nu har det börjat blåsa upp ordentligt och snöar men ett ännu värre blås-och snöväder väntas. I en vindriktning som vår arma husvägg inte riktigt tål. Sist det blåste och regnade kraftigt kom det in vatten i väggen i källaren. Vi kunde torka upp det men risken är att det blir problem framöver. Därför har eftermiddagen och kvällen ( Henrik är ute än, jag väntar på att alla barn somnar) ägnats åt att sätta presenning på väggen. Lite trixigt när det är tre våningar högt. Så nu är vi inplastade och hoppas att det hjälper.

Hur mycket snö och förödelse det blir återstår att se.
Tyvärr blev läggning av barn lite försenat på grund av detta. Nu sover de i alla fall och snart är det helg igen.


Likes

Comments

I torsdags fyllde äldste sonen 8 år! Han vaknade tidigt och var påklädd när jag kom ner strax för klockan sju. Eftersom det var skola och jobb så blev det inte paket på sängen men på eftermiddagen åkte vi in och mötte upp pappan och åt middag på en skräpmatsrestaurang. Födelsedagsbarnets val. När vi kom hem blev han uppvaktad i soffan med bakelse och paket! Han verkade nöjd. Igår kom lite kusiner, moster, fastrar och farmor och farfar på kalas.

I natt kom snön. Med råge. Dagens planer blev inställda för att istället skotta snö. Skotta, skotta och åter skotta. Barnen var superglada och fick snabbt i sig frukost för att sen sticka ut och åka madrass och bygga snökojor. Jag fick snö till knäna när jag skulle gå till djuren.
Efter att Henrik skottat hela dan kunde jag ta mej iväg med bilen för att inhandla mat. Var tanken. Istället gled den ner i diket på väg ner från vår väg. En miss i konversationen mellan oss då jag uppfattat det som att han skottat allt men att det kunde vara halt. Jag blev lite förvånad då det mitt i vägen var fullt med snö så jag bromsade och bilen gled ner i diket. Nu har vi ätit och ska ut och skotta fram bilen och be en traktorägargranne om hjälp. Jippi vad det är skoj med vinter, snö, ishalka och att bo på landet med en bakhjulsdriven bil! 😏

Likes

Comments

Igår eftermiddag tog jag min kudde och lämnade familjen och åkte till min syster. Jag har två äldre systrar och en av dem bor i samma stad som jag. Det är faktiskt tack vare henne som jag flyttade norrut.
Trots att vi bor ganska nära varandra så träffas vi inte jätteofta. Hon jobbar heltid och har tonårsbarn, jag är i småbarnsträsket så det är inte helt enkelt att hinna med.
Hennes man har varit bortrest och då tog vi chansen att ses. Tillbringade kvällen i soffan framför brasan, knaprandes på dip och grönsaker. Och surrade, surrade och surrade lite till. Såå mysigt och värdefullt. Åkte och hämtade hennes pojkar sent på kvällen ( fick en försmak på tonårsföräldrarskapet ) och fick sen sova en hel natt utan att bli väckt av nån liten avkomma. Vaknade kl 8 ä, började kolla på en film men somnade om en halvtimme senare och vaknade 11.30. Skönt!!
Kom hem till en glad familj på eftermiddagen. Jag och syrran kom överens om att vi skulle göra detta oftare.

Jag har haft nåt knas i ryggen i veckan. Riktigt ont i ländryggen och känt mej som en stel tant. Lite bättre nu men nu strejkar magen istället. Alltid något. Tänk om en dag fick vara helt smärtfri.

Nu ska barnen nattas och sen väntar en filmkväll med the one and only 💞

Vår utsikt från köket!

Likes

Comments

Hej!
Snart är höstlovet förbi. Barnen har fått sova ut och ingen har stressat upp på morgonen. Jag är inte känd för att vara en morgonmänniska direkt. Jag kan kliva upp tidigt men jag är inte en trevlig person förrän efter ett tag. Om ingen stör mej på morgonen utan låter mej vakna till först är det en trevligare människa som möter vid frukostbordet. Har man småbarn är det ingen lätt kombo. Min 2,5 åring ligger helst mej och morgonmyser. Jag gillar inte den jag är på morgonen och jag försöker att inte vara ett monster.
Henrik jobbade i torsdags annars har han också varit ledig. Så hemskt mycket har jag inte sett av honom ändå för han har mest varit ute och jobbat. Som om vi inte har nog med jobb på gården så har han börjat gräva för en jordkällare också. Vi behöver en för alla ostar och det blir snart tjäle så visst måste det grävas nu men jag känner att det kanske är en sak för mycket.. finns en del annat som också behöver fixas innan vintern.
Hursomhelst! Jag hämtade Henrik efter jobbet i torsdags och sen gick vi på Spa. Bastat, peelat kroppen och bara kopplat av. Tid för samtal och rum för att vara lite galna. Så där som han och jag blir när vi umgås på tu man hand.
Barnen var i goda händer med vår alltiallo och vän Gerth.

Idag var vi i kyrkan på Gudstjänst. Mycket sång och balsam för själen. Tände ljus och sände tankar till de som inte längre finns kvar hos oss.
Tände också ljus för de i vår närhet som har det svårt och kämpar lite extra just nu.


Sara har länge pratat om att hon vill börja rida och ha en egen häst. Hon har knappt varit i närheten av en häst tidigare men ändå önskat sig en och lekt häst sen hon var lill-liten.
När vi flyttade ut på landet och omringades av hagar blev längtan ännu större.
Jag gillar hästar men har inte ridit sen jag var barn och tänkte att det vore kul om Sara verkligen fick möjlighet att prova och kanske, på sikt kunde ha hästintresset ihop.
I höstas ställdes hon i kö på en ridskola men det är lång väntan då det är ett populärt ställe.
När Sara fyllde år kom det en tjej ridande på en Islandshäst förbi oss och till Saras stora glädje stannade hon så att vi fick hälsa på hästen. Det hela slutade med att tjejen erbjöd Sara ridlektioner, i väntan på ridskolan. Vilken fantastisk present!!
Hon har varit där 2 gånger. Hon fick borsta, rykta och hämta och lämna hästen i hagen! Sen fick hon rida!! Vilken lyckodag, som hon själv uttryckte det. Superduktig och modig. Läraren var otroligt pedagogisk och duktig också!
Imorgon kör vi igen och jag blev sugen på att få lektioner också 😊

Jag är i nån slags lågperiod. Trött, det mesta känns tråkigt och jag skulle vilja sova i några dygn.
En inre oro som inte går att förklara. Jag blir så här ibland och jag vet också att det ofta hör ihop med fysisk värk. Det blir bättre.
Snart är det dock advent och den enda fördelen med denna årstid är att det blir mysigt med levande ljus.
Sen har jag ju världens mest underbara ungar ( och gubbe) så egentligen är jag ju lycklig.

Likes

Comments

Har just kommit hem från en väns 50års kalas! Tänk att jag får ha vänner som är utspridda i ålder. Jag är alldeles varm i hjärtat av kvällen, det kändes nästan som att det var jag som var födelsedagsbarnet och fick gåvor i famnen. Jubilaren hade ordnat en kväll med mycket sång och musik. Hon delade med sig av sina sånger, delade med sig av livserfarenheter och tankar. Jag glömde näsduken hemma så tårarna rann fritt längs kinderna! De rann av glädje, värme och av att jag blev berörd. Det kändes som att jag fick lära känna henne på ett djupare plan genom det hon delade. Tack för att jag fick vara med!

Som rubriken lyder känner jag mej frustrerad. Det är en gnagande känsla i mej som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Dels är det en frustration som handlar om mej. Ofta kan jag hantera den ganska bra genom att påminna mej själv om vad som egentligen är viktigast, nämligen familjens och mitt välmående. Att sänka kraven som kommer utifrån, från samhällets ram om hur allt ska skötas eller prioriteras för att vara lyckad. För ofta är det väl så, att jag formar min tillvaro, sätter mina krav och ambitioner utifrån hur ”alla andra” gör?
Egentligen bryr jag mej inte så mycket om vad andra tänker och tycker om mitt val att leva och prioritera. Fast ändå bryr jag mej ju eftersom jag kan bli tokig på hur oordning vi har hemma när vi ska få besök. Som exempel.
Kanske är det naturligt? Man vill ju gärna visa upp det bästa man kan och ber om ursäkt för röran när nån kliver in i huset. Så helt befriad från andras tyckande är jag ju inte.
Jag brukar kunna resonera med mej själv och på så sätt komma fram till att jag gör det bästa jag kan och det ska jag vara glad över.
Men ändå blir jag frustrerad över att den inspiration jag har på kvällen när jag ska somna tas över av svaghet och trötthet på morgonen när jag vaknat. Det ligger en frustration i att jag skulle vilja göra så mycket mer än vad jag orkar. Det är jag som ställer kraven på mej själv. Ingen annan. Åtminstone ingen av de som känner mej väl. Det är i vilket fall frustrerande och hela tiden en balansgång. Det är oerhört lätt att slå på sig själv och tycka att man är sämst.
Jag vet att mitt värde inte ligger i prestationer, ändå är det lätt att hamna i den känslan.
Just nu är känslan av frustration stor!

Nåt annat som gör mej frustrerad är att se hur nån i min närhet har det tufft och jag inte kan göra så mycket för att hjälpa. Det är en känsla av maktlöshet att försöka pusha och hitta lösningar till andra vägar när jag inte når riktigt ända fram.
Jag vet, alla har ansvar för sitt eget liv och så är det men det är frustrerande att stå bredvid och inte kunna flytta på det där berget som står i vägen!
Jag får försöka vila i vissheten om att jag gör det jag kan och att bara stå bredvid och hålla handen i stormen kan vara tillräckligt!

Likes

Comments

För sex år sedan föddes min lilla sessa! Efter en snabb förlossning, så snabb att Henrik stod med frukostbrickan i händerna såg hon dagens ljus. Med en envishet som hon måste ha fått av både sin mor och far och sin pipiga stämma som sällan är tyst har hon förgyllt vårt liv.
I morse blev hon uppvaktad med paket och frukost på säng. På förmiddagen hjälpte hon mej att dekorera en tårta. Efter maten, lax med pressad potatis och kall stenbitsromsås, som födelsedagsbarnet valt, kom farmor och farfar, faster och farbror och ett gäng kusiner.

När barnen ätit blev det kaffe för oss stora barn. Barnen lekte överallt. Sara är glad och tacksam och sover nog gott i natt. Nu är det bara barnkalaset kvar innan vi laddar om för en blivande 8 åring.

Svärföräldrarna kom med massa äpplen, päron och plommon så jag startade äppelmoskoket ikväll. Bäst att passa på innan jag sätter mej och då känner hur trött jag är. 😊
Det är strax klart så det får svalna över natten innan det fryses ner.
Nu ska jag strax ta en dusch och sen tänker jag ta med mej Samuel och somna med han, tror jag. En intensiv och känslomässigt fylld helg är till ända. Livet, döden. Glädje och sorg. Hand i hand. Det får plats tillsammans.
Tack för livet! Tack för min familj, mina vänner och mitt hem 💕

Likes

Comments

Igår klev vi upp tidigt och åkte till Hälsingland på begravning. Nu har vi följt mormor till sista vilan. Det var en fin dag när vi delade fina minnen tillsammans. I slutet av begravningsgudstjänsten bröt solstrålarna in genom fönstren och la ett vackert sken över kistan.
Samuel sov 20 minuter på hela dagen. En liten stund i bilen på väg ner. Trots det var han en solstråle hela dagen. Alla tre barn skötte sig exemplariskt hela dagen. Stolt!

Så fort vi satte oss i bilen för hemfärd slocknade Samuel. Vi stannade i Ärlandsbro och åt.

Lite trött och hungrig kille i väntan på mat. Har msn knappt ätit eller sovit på hela dan får man vara ledsen.
Väl hemma stupade vi i säng hela högen. Nu ska bilen packas ur. Har fått kläder och saker till barnen från syrran som ska tas om hand. Imorgon fyller Sara år så det ska bakas och förberedas för kalas med släkten imorgon.
Full rulle med andra ord! 😊
Trevlig helg!

Likes

Comments

Efter två supertidiga morgnar, då lilleman startat dagen känner jag mej rätt mör. Vi är bortskämda med barn som sover på morgnarna men ibland händer det att de inte gör det. Klockan 05 tycker jag är tidigt för att vakna. De som känner mej vet att jag och morgnar inte hör ihop. Jag måste få vakna i lugn och ro. Inte behöva prata eller vara trevlig. Ni fattar ju hur det blir med barn som pockar på uppmärksamheten 😏
Jag fick i alla fall ligga kvar ett bra tag medan lilleman körde bilar i sängen och på mej. När de andra två vaknade kom de in till oss och vi hade riktigt mysigt en stund innan det var dags att kliva upp till skolan. Samuel är snorig så jag tror han varit störd av det och vaknade tidigt.
Mina skolbarn gick idag hem från skolan, själva. Det är 800 meter till skolan, jag kan följa dem med blicken hemifrån ända fram till skolgården. Men det var stort för dem. Hand i hand gick de hem. Jag är stolt över dem. Hade nästan räknat med att Ruben skulle springa från Sara och hon skulle skrika över hela bygden av ilska och ledsamhet. Men icke!

Idag har jag påbörjat tillverkningen av en mögelost. Vi måste fixa en jordkällare, det börjar bli fullt i kylen av alla ostar. Dessutom är det lite fel klimat där för att ostarna ska må bra. Ett till projekt... 🙄
Vi fick tomatplantor av svärföräldrarna i våras men på grund av den sena ankomsten av värme har de inte mognat. Många frukter men inte mogna. Så idag plockade jag dem och gjorde tomatmarmelad. Perfekt för att använda omogna tomater och slippa slänga.

Igår var jag hos min bästa frisör. Jag är såå nöjd med henne och litar på hennes kunskap och förmåga att kunna se vad som skulle passa mej både i vardagen men också med det hår och ansiktsform jag har.
Jag har haft kortare hår, lite halvlångt och alltid med en lång lugg. När jag träffade Henrik hade jag faktiskt kort lugg men det var en väldigt kort tid, sen hade jag lugg en kort sväng för typ 7 år sen.
Jag har varit väldigt rädd för att ha kort lugg för en frisör klippte den jättetjock och i lager en gång i början av tonåren. En del Klasskompisar gjorde narr av mej pågrund av det. Det satte sina spår kan man väl säga.
Igår var jag alltså hos min bästa frisör och hon fick mej att våga klippa kort lugg!!! Jag blev toknöjd och också stolt att jag vågade göra nåt annorlunda. Så nu har jag ny hårfärg och frisyr. Henrik kände först inte igen mej när jag mötte upp familjen efteråt. Sen sa han " du är ju lik den jag blev kär i". Tar det som ett gott betyg 😍

Likes

Comments

Förra torsdagen fixade jag barnvakt på eftermiddagen och åkte in till stan och mötte upp Henrik efter jobbet. Han blev lite förvånad när bilen var tom på barn och när jag gav honom en påse med kläder med ombyte. Vi åt middag på restaurang och fick möjlighet att prata utan att bli avbrutna. Efteråt åkte vi och hämtade mjölk och storhandlade. Lyxigt att kunna handla tillsammans utan barn. Tror det var första gången på länge som jag faktiskt fick med allt som stod på inköpslistan 😊
Man måste fånga stunderna och det här med tid för varandra är ingen självklarhet mitt i vardagen med barn och hem. Men något som är väldigt viktigt för ett hållbart äktenskap.

Dagen efter bakade jag tunnbröd hela dan. Svärföräldrarna kom också och jag fick lite hjälp av svärfar med gräddningen. Vi hade dock olika uppfattning om hur hårt ett bröd skulle gräddas. Lite för bränt gräddat enligt min mening. I slutet av bakningen tror jag vi hittade ett mellanting så båda blev nöjda. De hade med sig surströmming som vi åt på logen.
Under fredagsmyset blev det lite kalabalik. Samuel skulle krypa ner från soffan, över mej och då lyckades han dra med sig mitt knä som hoppade ur led. Jag skrek och ropade på Henrik som just hade kommit in (tack o lov) att han skulle komma och hitta mitt knä. ( 😂🙈) Ruben blev rädd och sprang och gömde sig, Sara skrattade och Samuel stod å tittade. Henrik kom till undsättning och lugnet la sig. En okontrollerbar smärta blandad med rädsla när knät kommer ur läge. Har varit med om det ett par gånger tidigare men det var längesen sist. Var lite halt några dagar men nu är det rätt Ok. Dock rätt rädd för att det ska hända igen.
Imorgon ska husvagnen besiktas och eftersom avgasröret på bilen är trasig så ligger Henrik under den just nu för att laga det. Känns inte så bra att åka till besiktningen med ett fordon som låter som en moppe..!
Vi hoppas vi får till en liten tripp med husvagnen innan den ska ställas in för vintern.

Nu är alla ute och jag tänker passa på att ta en dusch innan det är dags för matlagning. Har skördat landet med en massa färgglada grönsaker. Mums!

Likes

Comments