Vad fantastiskt skönt att solen och värmen hittat till Ångermanland. Barnen är såå svettiga och vill bada i sjön. Nu!!!
Vi har mest varit ute, jag har inte haft så mycket energi men barnen har roat sig rätt bra och vår käre Gerth har hjälpt mej när Henrik jobbat. Han har haft nåt av de stora barnen hos sig och han har även varit här. Häromkvällen var han och Sara ner till sjön och fiskade. Hon fick napp. 😃Hon fick också en massa knottbett. I ansiktet. Tyvärr (i detta fall) är hon lik sin mor- älskad av knott och mygg. Hiskeliga svullnader.

Jag har, tillsammans med Gerth ( han har tänkt, instruerat och grävt, jag har sågat och borrat) gjort en sandlåda. Poppis för alla tre juveler.

På lördag ska Henrik springa Urskogsloppet i Björna. Vi andra följer med och har som tradition att besöka en kompis som bor i närheten. Vi lämnar Henrik på fm och åker sen dit och fikar. Strax innan målgång åker vi till Björna och hejjar fram vinnaren och Henrik!
Det finns lite marknadsstånd, hoppborgar och barntåg där. Brukar vara en mysig dag. Känner mej inte jätteladdad faktiskt men det beror på att jag är lite klen. Tänk dej en dag efter att du varit magsjuk, så känner jag mej. Men det är ju en hel fredag emellan!
Nu ska vi ut och utfodra djuren och flytta ett elstängsel så killingarna, som ännu slinker genom hålen i vanliga hagen, tillsammans med sin mamma får färskt bete till imorgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Vi hade en liten dröm när vi flyttade hit, om att kunna ordna en del av logen så att vi kunde ha grillfest och en stor yta för umgänge. Det har varit en massa andra projekt som gått före och logen har varit en perfekt plats för förvaring av virket som ska bli vår altan.
Förra helgen kom så 4 vänner till oss och hjälpte oss att ordna till. Vi satte in tre fönster mot gården, hängde upp draperier och städade. Igår var vi ett gäng på 20 personer som invigde logen när vi hade en grillfest! Jag är så oerhört tacksam för dessa vänner, som slet en dag för vår skull!
Samma vänner har lagt ner mycket tid i vårat gamla hus med fix inför försäljning. Ord räcker inte till för att uttrycka den tacksamhet och kärlek vi känner!!

Vi hade en jättemysig och trevlig kväll! Det blir fler logfester kan jag lova!

Under veckan som gått har jag känt mej skakig, orkeslös och inte helt på topp. Natten till igår var stökig med molande värk som störde nattfriden. Under dagen igår åt jag kramplösande medicin och smärtstillande men framåt kvällen accelererade det och när gästerna farit igårkväll kraschlandade jag på köksgolvet med magkramper från underjorden. Det var längesen jag hade så ont. Barnen lade en kudde under huvudet och en filt på mej och jag låg där tills jag kunde kravla mej upp i sängen. Natten har varit stökig. Jag hade inhandlat fikat till kyrkan som låg här hemma så jag for till kyrkan med fikat och åkte sen hem igen. Nu ligger jag i soffan och känner mej inte så pigg, fräsch å snygg..!
Med tanke på de senaste dagarnas mående är jag rädd att det är ett skov och då blir det några dar i sparsam aktivitet.

Gården har utökats med 4 små söta kattungar. På morsdag kom de och är ju jättesöta.

I onsdsgskväll hade Ruben skolavslutning i Sidensjö kyrka. Nu har han gått ut 1a klass. Till hösten har jag två skolbarn då Sara börjar förskoleklass. Mina små barn som växer!
Men först väntar ett långt sommarlov!!!!

Likes

Comments

Idag har jag haft en heldag på stan. Lämnade barnen på skola och förskola, åkte sen till Bvc med Samuel. Han hade svackat lite på tillväxtkurvan vid 1,5 årskollen så jag ville kolla att han inte dalar mer. Han ligger kvar på sin kurva och det är ju bra. Hans storasyskon har varit matglada sen första smakportionen men Samuel har varit mer skeptisk till det där att äta. Barn är olika men det blir en viss oro av att han inte velat äta. Ingen fara på taket alltså, han växer i sin takt. Pigg och kry och orden börjar komma sprutande!

Efter Bvc hörde jag av mej till en vän och fick sällskap till stan. Fick med mej ett par brallor till mej och en tvättkorg. Har haft en provisorisk leksakskorg till tvätten. Vår tvättkorg är belamrad med kartor sen flytten och jag har väntat på att min käre make ska tömma den. Nu har det gått över ett år sen vi flyttade och tvättbingen är ännu belamrad av kartor. Så idag blev det en ny!
Lunch på stan och småtittande i affärer gjorde mej glad. Lilleman var jätteduktig och glad. Storhandling och laddning för tunnbrödsbak i helgen.
De stora barnen blev hämtade av Gerth efter skolan och jag väntade in Henrik som skulle sluta jobbet. Han satt i ett möte som drog ut på tiden, typ 40 minuter... men tillslut kom vi hem. Hade köpt pizzakit, färdiga bottnar som bara behöver fyllas. Skjuts in i ugnen. Det finns nu även gluten-och laktosfria bottnar som är riktigt goda. Eftersom jag är den enda i familjen som måste ha det fick jag välja eget pålägg. Det blev ansjovis. Pappa gjorde pizzan hemma när jag var barn och han hade ansjovis på. Såå gott och riktigt barndomsminne. Inte lika gott som när jag var barn men helt Ok ändå. De andra i familjen var inte lika glada i mitt val men då fick jag hela själv! Tyvärr kom den upp efter en timme men det var gott att äta.
Gerth kom med barnen så vi åt tillsammans. Efter middagen var det fullt ös med barnen som kört rally med bilar och lekt jaga. Hög ljudvolym men glada barn. Jag gillar det!!!
Nu sitter jag hos min stora pojke, han har just somnat. Förhoppningsvis sover de andra två snart så jag och Henrik kan få lite tid ihop.
I love my family!

Min pizza!

Familjen get med killingarna som är en månad och växer fort

Blomma jag fick av Henrik igår på vår förlovningsdag. Vi förlovade oss på Ulvön och det var en kall och blåsig dag, vi satt ute på en klippa och drack varm choklad. Gårdagen bjöd på varmare och soligare väder!

Likes

Comments

Tänk vilken förmån att få dela livet med någon annan. I en kärleksrelation, att få vara stark när den andre är svag, eller att vara starka tillsammans. Att kämpa ihop.

Men jag tänker också på relationer i överlag, människor emellan. Vänskap. Att få gå några steg tillsammans med en annan människa. Dela med sig och få ta del av en annan människas tankar och upplevelser. Det är en förmån.
För visst är det så, att det är ganska lätt att visa det som är lyckat och bra? Att dela det goda i livet. Fasaden utåt vill man gärna polera och visa upp på solsidan, och det måste man väl få göra, också..

Att dela det som är svårare, djupare och mer privat är inte lika lätt. Var ska man börja och vem orkar lyssna? Vem ger jag förtroendet och vågar jag blotta den del av mej som inte är lika vacker?
Jag tror på det här med att dela varandras bördor.
Jag tänker att det finns olika människor för olika situationer och tid i livet.
Jag har ganska många kompisar, kompisar som jag delar det vardagliga med, lite djupt men inte för djupt och intimt. Sedan har jag nån som är lite extra nära hjärtat. Nån som jag kan blotta mej inför. Nån som jag vet finns kvar även efter, som inte sviker och som jag kan vara trygg med. Som följt mej genom åren och som finns kvar.
I livet möter vi olika människor i olika sammanhang, ibland för en kortare period, ibland binds det starkare band.
Jag kom att tänka på det här nu för att jag igår hade ett samtal med en fin människa.

Det började med att jag tog kontakt för jag behövde hjälp med en sak. Hon hjälpte mej, mer än hon nog förstår. Det fortsatte med en lång konversation där, jag tror, att även jag fick vara behjälplig. Att få dela bitar och våga visa delar av sig själv som kanske utåt sett inte är så vacker- Det tycker jag Är vackert!

Absolut måste vi vara rädd om oss. Jag menar inte att vi ska fläka ut vårt inre till vem som helst, hursomhelst. Absolut inte. Men jag önskar att alla hade nån i sin närhet som de kan få dela det sköra med. Jag önskar också att vi skulle våga vara mer öppna mot varann, att vi vågade dela mer av den där oputsade fasaden med varann. Jag tror att vi skulle få uppleva mer förståelse, omsorg och samhörighet. Förstå att man inte är ensam...
Att få följa en annan människa en bit på vägen- vilken förmån och förtroende!

Likes

Comments

Imorgon, den 3 maj fyller min yngste son 2 år!
Det känns helt galet att han är så stor redan, min bebis!
Jag vaknade på natten av att jag hade kraftigare sammandragningar men det gick över. Han var beräknad dryga veckan senare så jag vågade inte hoppas på att det var dags, även om jag hade mina aningar. Dagen gick och på kvällen satte det igång igen. Kl 18 ringde Henrik och pratade med förlossningen och förvarnade att det kanske var dags. Jag ville inte riskera att bli hemskickad så jag avvaktade. Men med tanke på att storasyster kom väldigt fort när det väl satte igång så var det lite klurigt. Runt 20.30 hade värkarna satt igång rejält och ändrat karaktär. Vi kom in kl 21 och strax efter kl 23 föddes vår lille pojk. Trebarnsmorsa! Jag! Overkligt!
Att få ett tredje barn är lätt, det barnet bara flyter med. Det var vad jag fick höra när han låg i magen. Jag håller inte med om det. Jag har två händer och tre barn. Det var inte bara enkelt. Däremot var jag mer avslappnad och lugn som förälder.
Samuel Henrik Joel! En älskad lillebror som tagit sina syskon med storm. Otroligt vilket tålamod de har med sin bror.
Han är glad, busig, envis och en riktig charmör. Jag är så tacksam för honom! Tacksam för mina tre juveler. Ni ger mitt liv en mening och fyller mitt hjärta med värme, kärlek och glädje!
Jag fick frågan häromdagen om det är en till på gång snart. Det vet man aldrig! Barn är en gåva och de kräver sitt. Jag är glad för de jag har fått till mej. Jag var inte ens säker på om min kropp kunde bära ett barn. Nu har jag tre! Om det blir fler? Det vet man aldrig förrän efteråt 😉

Likes

Comments

Jag och barnen åkte till mina föräldrar på påsklovet. Lekt på Leos lekland, hälsat på lite vänner och haft det allmänt bra. En dag fick vi ett meddelande av Henrik med en film där han visar de nyaste tillskotten på gården. Två små killingar. Idag en vecka gamla. Barnen gav de namn. "Rocky" heter bock-killingen och "Klara" heter flickan. Sååå söta!!

Vi körde en sjukomgång innan påsk. Fyra av fem familjemedlemmar fick magsjuka. Jag klarade mej från det men åkte istället på en rejäl förkylning. Tre munsår blossade upp samtidigt. Det var länge sen jag hade munsår, får väl va glad för det. Nu är vi friska och hoppas det får vara så ett tag nu!

Likes

Comments

Jag är så ledsen! Ledsen för att jag inte orkar göra det jag vill. Ledsen för att min energi inte räcker och för att jag är så trött, vilket medför att mitt tålamod är alldeles för kort. Less på att min kropp sinkar mej i min vardag. Frustrerad över att jag vill så mycket men att mycket får vänta, på grund av att jag blir dränerad på energi. Jag vill fixa så mycket här hemma, jag vill finnas till för de runtomkring mej. Jag vill orka!
Less på att må illa, less på att ha ont. Less på att va irriterad och sur. Less på att det inte går att styra, att det inte finns nåt mönster.
Less på att ha den där orosklumpen i bröstet, less på känslan av att springa i motvind.

Ja, jag har mycket att va glad över och det är jag-tro mej!
Men just nu är jag ledsen och less. Just nu är det jobbigt, just nu tycker jag faktiskt att det skulle kunna få vara lite mer medvind. Just nu är jag less på att vara less!

Likes

Comments

Igår möttes vi av en nykläckt liten kyckling i hönshuset. Vi har en höna som ligger och ruvar och hon har samlat ihop tio ägg under sig. Vi har aldrig haft ruvningsbenägna höns förut så det tog ett tag innan vi fattade att hon verkligen ruvar. När vi slutade plocka in äggen, som vi hade tänkt samla ihop för att lägga i äggkläckningsmaskinen, blev hon nöjd. Det är ju bättre och roligare om de sköter det själv. Så nu väntar vi på resten av nykomlingarna!
Vi misstänker att även vår katt är dräktig samt åtminstone en av våra getter. Så vi utökar gårdsfamiljen!

Idag slapp jag tänka på matlagning. Vi åkte till Gerth och bjöds på supergoda revbensspjäll med potatismos och smarrig sås. Efterrätten hade jag fixat. Egengjord chokladpudding med grädde.
Jag gjorde även en sats med chokladmousse med avokado i basen. Blev hyfsat god med grädde till. Nyttigare i alla fall.
Lilleman är hängig. Haft feber och äter dåligt. När han vaknade efter 2 timmars sömn låg han på golvet och skrek i 45 min. Han flyttade sig efter mej men jag fick inte röra honom. Han var rätt arg..

Favoritläget på kvällen. På pappas arm med musik i öronen

Likes

Comments

Goderafton!

Ligger utslagen på soffan efter en heldag ute! Ruben var bjuden på pulkakalas hos en klasskompis. En mysig förmiddag med pulkaåkning, skattjakt och korvgrillning. Efter det satte vi oss i bilen och åkte till Gerth. Sara sov där inatt så vi mötte upp henne där. Tryckte in oss i skotervagnen och åkte över sjön till grillplatsen. Där grillade vi hamburgare och drack kaffe i blåsten. Lämnade Ruben hos Gerth och tog med Sara hem. Trött och mör efter en heldag ute. Jättemysigt och skönt. Ikväll gjorde vi Tacos och hade lördagsmys. Hade ju fredagsmys med pojkarna igår och då fick Sara lördagsmys med Taco enligt hennes önskan. Mysa kan man aldrig göra för ofta ☺

Konstigt väder har vi haft oxå. Plusgrader, sol och kletväder. Ruben hoppade studsmatta på en plätt och Samuel grävde snö en liten bit därifrån. Jag gillar solen och vårkänslorna som börjar komma. De gör mej gladare, piggare (lite i alla fall) och jag vaknar till liv på nåt sätt. Suget att producera, fixa och planera här hemma börjar komma. Jag är nog en björn som kryper in i idet under kallperioden. Men jag tror inte att jag är en ensam björn 🤗

Likes

Comments

Vi har min svägerska boendes hos oss denna vecka. Hon gör fältstudier på Öviks sjukhus och får närmare dit från oss. I morse när hon skulle iväg gled bilen ner i diket och hon fick ringa oss för hjälp. Utan dragkrok eller mojäng(nån sak som ska finnas i bilen för såna här situationer) för att kunna dra upp bilen, fick vi lite problem. Henriks kollegor gör ett jobb i närheten så traktor finns men inget att dra upp bilen med. Så nu är de två på jakt efter den där mojängen. Lovely start på morgonen. ☺
Lilleman vaknade tidigt och har under en halvtimme legat på golvet och sparkat under en filt fram till nu. Nu sover han hos mej.

Igår hade vi bröllopsdag! Vi fixade barnvakt, ganska lätt då Henriks syrra är inhyst i huset redan. Hon och Gerth höll ställningarna på eftermiddag och kväll. Vi åkte in till stan, åt varsin pepparmacka ( köttfärssås med etiopisk peppar) delade på en marängstubbe och gick sedan till Spa-avdelningen. Bastat, peelat oss med salt och njutit av lugnet och tiden för oss själva.
Jag är lycklig över oss, det liv vi har, barnen vi skapat och vårt företag med hem och gård!
Att leva tillsammans med en annan människa är inte bara enkelt. Viljor som är oense, prioriteringar som är olika och missuppfattningar. Vi har ofta heta diskussioner, högljudda. Både jag och Henrik kan bli ganska hetsiga och jag blir nog ganska dramatisk och bitsk. Men styrkan vi har är att vi samlar oss, pratar ut och försonas. Jag kan faktiskt inte tänka mej en bättre människa att få dela livet med. Han vet mina mörkaste vrår, kramar mej utan ord när ångesten biter i själen. Han förstår inte alltid varför men han håller om och bevisar åter och åter att han älskar, trots skärvorna och bitskhet.
Det är häftigt ändå, den som jag ibland retar mej mest på är den jag älskar mest.
Vi har vår kamp och våra berg att bestiga. Men vi är fast beslutna i att vi ska besegra dem tillsammans. Hand i hand. Sida vid sida!
Det är inte i lusten du lovar att älska, att älska när allt flyter på är lätt. Att stå kvar när det är tungt och motstånd och svårt, det är att älska i nöden. Sant, men ack så svårt ibland. Eller hur?

Likes

Comments