Hei, dere!

På mandag bakte jeg noen grove og sunne rundstykker, som ble veldig gode! Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere idag. Denne oppskriften lager ca 8 mellomstore rundstykker, evt mellom 3-4 minibaguetter. Oppskriften kan med fordel dobles - det pleier jeg å gjøre når jeg lager den, og heller fryse ned noen dersom jeg ikke tror alt kommer til å bli spist opp. Dersom du dobler oppskriften trenger du ikke å doble gjær.

Rundstykkene er en passelig størrelse, enten det er til frokost, lunsj eller tilbehør til suppe eller salat. Samtidig er de såpass kompakte og mettende at 1-2 holder lenge :) Selv syntes jeg det er mer mettende å spise et slikt rundstykke enn 2-3 skiver kneippbrød, så det sier sitt! Ett rundstykke inneholder 225 kalorier, dersom man bruker sukker og helmelk i deigen.

Ingredienser

1/2 pakke gjær
1 ts salt
1-2 ts sukker (valgfritt!)
1 dl melk/vann
2,5 dl sammalt hvete
0,5 dl havregryn
2 dl hvetemel
1-2 ss olje

Fremgangsmåte

1. Varm opp melk/vann til den er lunken.
2. Bland inn deler av melken/vannet med gjæren i en bolle, og rør til gjæren er oppløst.
3. Bland deretter inn resten av melken/vannet, sammen med salt, sukker og oljen.
4. Rør inn sammalt hvete og havregryn.
5. Tilsett hvetemelet og elt deigen til den slipper lett fra redskaper og bolle. Legg deretter et håndkle eller lignende over bollen og la den heve.
6. Når deigen er ferdig hevet eltes den og formes som en pølse. Del den opp i 8 ca like store stykker og form disse som rundstykker, og legg dem deretter på bakepapir på stekebrett.
7. Legg et håndkle eller plastikk over bakebrettet og la rundstykkene etterheve. De er ferdig hevet når deigen går raskt tilbake etter et lett fingertrykk eller de har vokst til dobbel størrelse.
8. Stekes i ca. 10 minutter på 240 grader. Det anbefales å pensle rundstykkene med vann eller olje før steking.
9. Nyyyt!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

God mandag dere!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra treningssenteret og sitter og planlegger denne ukens mål og gjøremål. Jeg har en veldig lite aktiv uke denne uken, så den kommer til å preges av masse trening, studering - og litt jobb. Forhåpentligvis kommer jeg til å klare å trene 6/7 dager denne uken, med kun lørdag som fridag.

Denne ukens mål kommer i aller stor grad til å være det samme som forrige uke:

Ukens mål:
1. Godtestopp!
2. Se 117 - tallet.
3. Trene 6/7 dager denne uken.


Så nå sitter jeg bare her og koser meg med nyeste utgaven av Shape-Up (tror jeg? Jeg er så treig med å lese blader, haha, denne har ligget i huset i minst en uke) og en kopp kaffe, før jeg skal gi meg hen med å bake! Jeg har bokstavlig talt ikke bakt noe fra scratch siden heimkunnskapen på ungdomsskolen, men i går kveld fant jeg ut at det hadde vært moro å bake grove rundstykker fra bunnen av :) Krysser fingrene for at de blir vellykkede, selv uten Toro sin hjelp, hehe!


Nyt mandagen dere!

Hva er dine planer for idag?

Likes

Comments

Tenk at det er søndag igjen! Jeg føler denne uken har gått så utrolig fort, men det er kanskje ikke så rart; for meg har det vært en veldig travel og produktiv uke. Uken som gikk var på mange måter for meg i dyp kontrast til uken før. I løpet av de siste dagene føler jeg at jeg er hakket nærmere til å få livet mitt, kostholdet mitt og kroppen min til der jeg vil ha den.


Blogge bedre

Denne uken har jeg postet 7 innlegg (inkludert dette) på 6/7 dager. Det er noe jeg sier meg veldig fornøyd med! Jeg føler jeg har blitt flinkere med varierte innlegg, og i løpet av neste uke skal jeg teste ut en del spennende oppskrifter som jeg håper jeg kan dele med dere. Jeg har også en del andre innlegg som jeg lenge har tenkt på å skrive, men noen av dem er svært vanskelige for meg å dele. Blant annet det ene, som jeg planla å skrive om spiseforstyrrelsen min, tenkte jeg å publisere i løpet av denne uken, men da jeg satte meg ned for å skrive det klarte jeg det bare ikke. Det ble for mye.

Det er rart, for det er en ting som er veldig sto del av meg. Jeg har hatt en spiseforstyrrelse (opptil flere) i ca 7 år nå, og etter en så lang tid er det nesten som om det er ens egen identitet. Samtidig er det en ting ingen som kjenner meg i virkeligheten kjenner til, og det gjorde det nok en god del tyngre. Jeg kjente på en del følelser da jeg begynte å skrive det innlegget, og jeg tror jeg kom til konklusjonen om at det er et innlegg jeg akkurat nå verken er komfortabel med å skrive eller i stand til å sette ord på. Samtidig er det et veldig viktig innlegg, og det kommer nok til å publiseres en dag.

Når jeg er klar.

Godtestopp

Kan man si at dette målet er delvis nådd? Mesteparten av uken var jeg skikkelig flink og holdt meg unna både snop og annen junkfood. Men lørdag hadde jeg et tilbakefall hvor jeg spiste en god del is, popcorn og sjokolade. Følte meg helt forferdelig etterpå - både fysisk og psykisk - men denne gangen virker det som om jeg klarer å dra meg selv godt tilbake. Forrige gang noe slik skjedde endte jeg opp i en overspisingsrunddans uten like, men allerede nå er jeg tilbake på rett spor. Neste ukes middagsplan er i boks, og der bugner det av god og sunn hjemmelaget mat. Morgenene skal fremdeles benyttes til trening, og snopet byttes ut med frukt. Jeg har ikke en spesielt hektisk uke neste uke, så forhåpentligvis klarer jeg også å unngå triggere.

Se 119 - tallet

Dette målet slo jeg ganske tidlig i uken; noe jeg selvsagt er superfornøyd med! Da uken startet veide jeg meg inn på 120.3 kg, og ved forrige innveiing på onsdag viste vekten 118.6 kg. I dag droppet jeg treningssenteret, så hvor mye jeg veier nå er heller usikkert, men jeg vil si at målet er nådd med god margin!

Likes

Comments

Hei, og god søndag!

Nå har jeg nettopp kommet hjem igjen etter en lang og fin tur. Solen skinner som bare det her i Stavanger, og hva er vel bedre enn det? :) Jeg bestemte meg for å droppe treningssenteret i dag, og heller komme meg ut i skog og mark og bare nyte det lille vi har igjen av sommer før høsten tar over. Nå sitter jeg bare ute på terrassen med en banan- og skogsbærsmoothie i hånden, nyter solen og later som om gradene på gradestokken er minst 10 grader høyere enn det den viser, haha!

Likes

Comments

God lørdag!

Den siste uken har jeg brukt over 6 timer på den elliptiske sykkelen, og etterhvert som uken har gått har jeg prøvd og feilet meg frem med musikk som gjør treningsøkten lettere å fullføre. Hele lista er en god blanding av upbeat, rolig og røft. Her finner man bokstavlig talt alt fra Muse til Taylor Swift til Amy Winehouse. God miks, med andre ord!

Tiden min imens jeg trener kardio brukes vanligvis på en del forskjellig: de første 30-45 minuttene ser jeg enten på TV eller hører på favorittpodcasten min (den har jeg skrevet et innlegg om her ). De siste 15-30 minuttene er imidlertid de aller tyngste å dra seg gjennom, og denne musikken funker i hvert fall supert som motivasjon hos meg!

Topp 5!

1. Work B*tch - Britney Spears
2. Cheap Thrills - Sia
3. Supermassive Black Hole - Muse
4. Bad Blood - Taylor Swift
5. You know I´m no good - Amy Winehouse


Hva er din(e) favorittsang(er) som får deg gjennom treningsøkten?

Likes

Comments

Hei, og god fredag, dere!

Dagen min så langt har vært utrolig bra! Fått en avslappende start på helgen med trening, forberedelser til det nye skoleåret og serier. I går kveld fikk jeg de nye treningsklærne mine, forresten! Jeg fikk de på meg, men de så ikke helt bra ut, for å si det sånn, hehe. Jeg tipper de blir bra om en 3-5 kg, kanskje, så enn så lenge får de henge på utsiden av klesskapet som en liten motivasjon :)

Treningsøkten i dag var hardere enn forventet. Jeg hadde en slags hviledag i går, hvor jeg kun var på den elliptiske i 15 minutter også fokuserte jeg resten av tiden min på stretching og styrkeøvelser, og hadde derfor trodd at det skulle bli som vanlig. Det ble det altså ikke, hehe. Jeg fullførte den timen, men det var veldig herlig når den var ferdig, for å si det sånn!
Jeg veide meg i dag og fikk et resultat jeg er veldig stolt over, for å si det mildt! 118.6 kg viste vekta. Det vil si en reduksjon på 1,1 kg siden forrige gang. Mesteparten er jo sannsynligvis vannvekt, men allikevel!

Egentlig er jeg ikke så veldig overrasket over at jeg hadde gått ned mye. Onsdag var en bra dag hvor jeg var i mye bevegelse, og i går var jeg skikkelig flink. Nå har jeg allerede knust ukesmålet mitt med god margin, så nå får vi se hvor dette stopper hen.

Nå skal jeg bare ha en skikkelig herlig fredagskveld sammen med søsteren min: frem med fredagstacoen og seriemaraton! Akkurat nå har vi nettopp begynt på Ozark som er en ny serie som ligger ute på Netflix; er enn så lenge kun på episode 2, men virker bra så langt, syntes jeg.

Hva er planene dine for kvelden?

Likes

Comments

God morgen og god torsdag!

Nå sitter jeg og spiser frokost, og skal straks ut døren på trening! Vi fikk besøk igår, og det endte opp med at jeg skeiet ut med en skål vaniljeis og et stykke eplekake. Utrolig skuffet over meg selv, så skal prøve å gjøre opp for det i dag. Skal være minst en time på trening, men kan hende jeg pusher meg selv til å bli lengre, hvis jeg merker at jeg har tid til det.

Kommer til å bli en travel dag i dag med mye møter, gåing og ståing men skal prøve å få oppdatert i kveld også!


Nyt torsdagen dere!

Likes

Comments

Hei!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en koselig venninnedate i Stavanger sentrum. Vi prøvde ut en ny og spennende kafe i hjertet av sentrum, hvor de hadde så utrolig mye godt og sunt på menyen! Alle kakene deres var glutenfrie, og alle brødrettene deres kunne bestilles glutenfritt - jeg spiser jo ikke glutenfritt selv, men syntes det er så bra at det popper opp så mange spisesteder som tilrettelegger for allergier og lignende! Hadde noe som var hakket sunnere enn kaker idag, da, hehe - og prøvde ut denne supergode cæsarsalaten. Savnet kyllingen, men den ble servert med foccaccia (som jeg spiste halve av) og toppet med bacon, krutonger og egg. Dressingen ble som alltid bestilt på siden, da jeg er utrolig kresen på dressing, og jeg endte ikke opp med å spise noe av den.

I dag morges var jeg innom treningssenteret også, for den vanlige timen med kardio. Kjente jeg var supersliten i bena fra mye trasking på jobb, men klarte til slutt å motivere meg selv til å gå og fullføre den timen på den elliptiske. Deilig! Finnes få ting som er bedre enn når du klarer noe du virkelig trodde du ikke kunne eller hadde motivasjon til å gjøre.
For å toppe det veide jeg meg idag; og gjett hva? 119.7 kg viste vekta! På den ene siden er jeg ikke overrasket. Jeg har spist sunt denne uken, jeg har trent 2/3 dager så langt og svettet som bare det når vi har ommøblert hele butikken på jobb. Allikevel så er jeg sinnsykt inspirert av min egen fremgang.

Målet mitt denne uken vektmessig var å se 119 - tallet på vekta; blir spennende å se hva vi ender opp med når jeg veier inn på søndag :)

Likes

Comments

God mandag, dere!

Ny uke og nye muligheter! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en god treningsøkt på treningssenteret, og sitter og spiser lunsj: en skål med skyr, banan, chiafrø og et lite dryss kanel over. Skikkelig god og sunn proteinbombe; nam!
Har allerede nådd 10 000 skritt idag, og forbrent ca 600 kalorier. Om et par timer bærer det videre til jobb; vi har visst fått masse varer idag, så da blir det nok en aktiv dag der også :)


Helgen gikk overraskende bra, med mye sunn mat og minimalt med snop. Var også mye i bevegelse med lange dager på jobb og en lang og fin tur på søndagen. Eneste utskeielsen var en liten kroneis på søndagen, og det må jo nesten sies å være godkjent?

Ukens mål!

1. Bli flinkere til å blogge.
Denne uken vil jeg prøve å få inn flere innlegg, og mer varierte innlegg. Som jeg har nevnt tidligere prøver jeg å gjøre bloggen mer spennende, samtidig som det skal være en trenings- og kostholdsdagbok/logg.

2. Godtestopp!
Denne uken vil jeg klare meg uten noe snop, junkfood osv. Er jo i utgangspunktet greit nok mål; forrige uke byttet jeg ut det søte med druer og jordbær. Nam! Under dette punktet inkluderes vel egentlig alt som går under kategorien "ikke-bra-for-deg", med unntak av Pepsi Max. Noen laster må man jo ha ;)

3. 119 - tallet.
Da jeg veide meg på treningssenteret i dag morges viste vekten 120,3 (den lekte seg også nede på 119.8 første gangen jeg veide meg). Målet mitt til søndag må dermed være å se 119.3 eller mindre.

4. Trene 5 dager i uken på treningssenteret.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hei!

Har vært en liten stund siden sist nå, dessverre! Her om dagen satt jeg på internett og så etter nye treningsklær og treningsutstyr. Jeg har jo aldri pleid å trene særlig aktivt, og har aldri hatt behov for mye treningsklær, men nå kjenner jeg at behovet begynner å nærme seg! Jeg tror virkelig ikke at jeg klarer meg med kun et sett treningsklær lenger, så nå har jeg klikket hjem noen godbiter. Falt også helt pladask for den søte t-skjorten nedenfor med skriften "First you gym, then you taco" fra Gina Tricot, haha! Nå gleder jeg meg bare til herlighetene kommer hjem i posten slik at jeg kan få prøvd de ut.

Nå skal jeg bare nyte resten av lørdagen med "Friends from college" på Netflix før det blir morgenøkt på treningssenteret i morgen tidlig.

Hva er planene dine for i kveld?


FIRST YOU GYM, THEN YOU TACO

Likes

Comments