God tirsdag!

Fikk ikke oppdatert i går, men var helt ærlig ikke så mye spennende å oppdatere om. Akkurat nå er jeg straks på vei ut døren for å få gjort unna innveiingen og morgenøkten på treningssenteret. Slenger inn litt motivasjon fra WeHeartIt som jeg har brukt morgenen på å se gjennom og inspireres av sammen med en god kopp Chai te.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Hei!

Har hatt en lang og lat morgen i dag, og bare slappet av i sengen med Netflix. Nå nærmer klokkens seg halv tolv, da, så nå er det kanskje på tide å bli litt produktiv, hehe. Hadde det kjempegøy i går kveld, forresten: dro rett fra jobb til bursdagsfeiring hos bestevenninnen min. Drakk litt vin og koste oss der, før det ble middag på en av favorittrestaurantene våre og noen drinker etterpå. Hadde en fantastisk kyllingsalat der, såå godt! Var til og med flink og holdt meg unna alt av søtsaker og chips i selskapet, til tross for at det sto et fat med veeeldig fristende brownies foran meg.


Nå tenkte jeg at jeg skal få i meg noe frokost, før jeg går i gang med å rydde og vaske. Skal prøve å få presset inn litt skolearbeid i dagen også, eksamen nærmer seg jo, huff! Føler dette året her, og spesielt dette semesteret, har gått så fort! Vanligvis pleier jeg å bli stresset litt over en måned før eksamen, så jeg gir meg selv god nok tid til å forberede meg - men nå er det jo under to uker til den første!
Blir også søndagstur i kveld med venninnen min, i tillegg til at vi skal være supertidlige med å booke sommerferie i år. Skal innom et par steder i Spania, så det blir kjekt: har ikke vært der på evigheter!

Likes

Comments

Hei dere!

Endelig fredag :) Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en økt på treningssenteret. Fristet ikke særlig i dag heller å dra seg ut av sengen og ut på trening, men idag syntes jeg ikke like synd på meg selv som jeg gjorde i går, i hvert fall. Ble en god times økt på den elliptiske maskinen, som egentlig er den eneste maskinen jeg liker å bruke på senteret, haha.
Veide meg også idag, og ble mildt sagt veldig overrasket og veldig fornøyd! Har nå nådd 113,4 kg, som er det laveste jeg har vært på leenge! Det er også 1,4 kg mindre enn jeg var 01.11. Så herlig å endelig være på rett vei igjen!


Nå sitter jeg egentlig bare og slapper litt av i sofakroken med Aber Bergen på skjermen og ett glass Pepsi Max og druer som snacks. Er så glad for at nok en hektisk uke snart er over; alt som gjenstår for helgen nå er egentlig bare et studentarrangement i kveld + et kort skift på jobb og bursdagsfeiring i morgen kveld.

God helg!

Likes

Comments

Hei!

Tester ut mobilblogging på Nouw appen nå: macen går gjennom oppdateringer og jeg har en hel haug med skolearbeid foran meg som må gjøres.
Dagens forelesning ble avlyst (heldigvis!), så dagen blir litt mindre hektisk i hvert fall :) Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en liten og oppfriskende gåtur, så nå blir det statistikkarbeid. Fant akkurat ut at eksamen er om 17 dager, så nå begynner jeg å få dårlig tid, haha.

Hadde egentlig store planer om å stikke innom treningssenteret idag, men jeg kjente at jeg følte meg så slapp i kroppen fra i går, så det ble en tur istedenfor. Skal uansett innom der i morgen tidlig for å ta en kardioøkt og veie meg, da. Gleder meg til å se hvordan jeg ligger an :)

God torsdag, forresten! Hva er dine planer for dagen?

Likes

Comments

Hei!

Akkurat kommet hjem fra møte; møte nr 2 ble avlyst, men det var litt deilig, kjente jeg! Denne dagen har virkelig ikke vært min dag. Da jeg skulle hjem fra treningssenteret idag møtte jeg på tidenes regnvær, med typisk vestlandsvind og sludd. Ikke bra. Gikk i dekning hos matbutikken, og vandret rundt der en stund før jeg fant ut at det ble for dumt, og løp til busstoppet.

Det verste skjedde imidlertid rett før jeg skulle til møtet, og er grunnen til at jeg må beklage hvis det er noen drøye skrivefeil i dette blogginnlegget. Jeg er nemlig midlertidig funksjonshemmet. I all hast når jeg skulle sminke meg i dag, klarte jeg nemlig å skjære i tuppen på to av fingrene mine. Det begynte med en gang å blø ganske heftig i begge to, men jeg tenkte jo at "dette gir seg raskt" og satte meg ned med en kald klut som press på fingrene. Etter en halvtime blødde det fremdeles, så her sitter jeg da: med plaster på begge fingrene, livredd for å ta dem av, selv 3,5 time etterpå. Herlig!


Treningsøkten gikk jo heller ikke så veldig bra. Brukte så lang tid på å fullføre økten, alt gikk så tregt og jeg følte meg så slapp og umotivert. Veide meg jo også først, og jeg var i utgangspunktet innstilt på at hvis jeg lå under 115kg skulle jeg være fornøyd. Da jeg veide meg viste vekten 114,8; så man kan jo trygt si at jeg var i grenseland. Men fy søren altså: hvem klarer å gå opp 1,3 kg på 1 uke?! Helt fantastisk...
NOVEMBER GOALS!

Har selvfølgelig satt meg noen mål for den kommende måneden, slik jeg pleier for hver uke. Her er de:

"No binge November":
De som har lest mitt første innlegg her vet at jeg sliter med BED (binge eating disorder) og har slitt med det i flere år. Skal ikke gå innpå hva, hvordan og hvorfor her nå, men målet mitt for denne måneden er (som alltid) å prøve å gå en måned uten en "binge". Dette er et veldig stort mål - for de fleste er det nok ikke det, men jeg har de siste årene strevd med å gå en uke uten å ha overspist flere ganger i uken, og siden jeg nå virker til å være på bedringens vei, håper jeg at november 2016 skal bli den første måneden jeg klarer å la være å overspise.

30 min. aktivitet hver dag
Målet blir da å bevege meg minst en halvtime hver dag. Enten dette er en tur på treningssenteret eller bare en kjapp gåtur burde jeg kunne klare 30 min hver dag. Det høres ikke mye ut pr dag, men i løpet av en måned blir det faktisk 15 timer - og ofte blir det mer enn 30 minutter når man først er i gang :)

Vektnedgang: 10 kg
Når jeg veier meg 1. desember vil jeg at vekten skal vise 104,8 kg eller mindre. 10 kg på en måned er mye, men det er 330g om dagen og når man tross alt er 35kg overvektig, slik jeg er, er det absolutt mulig! Jeg er sikker på at så lenge jeg får til de to målene mine overfor her, så skal dette målet gå så fint som bare det.

Likes

Comments

Hei dere!

Ny mandag betyr ny uke og nye muligheter - og i dette tilfellet også en ny måned som starter i morgen. Enda bedre :) Fatter ikke at vi snart er i november, dere - føles ut som om det fremdeles er sommer (minus været, haha).

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en forelesning i strategi, og tenkte å slappe av litt før jeg gyver løs på skolearbeidet. I dag blir det å ferdigstille artikkelen om eiendomsskatt, skrive en liten markedsføringsanalyse og kanskje presse inn litt statistikk inn mot slutten av dagen. Også håper jeg på å få gått en tur også da! Skal prøve å presse meg ut, selv om det absolutt ikke frister i dag: høsten har virkelig meldt sin ankomt med regn og vind.
Har ikke like travel uke denne uken som forrige, heldigvis, men har nå litt på agendaen nå også.

Ukens plan

Mandag:
Forelesning
1,5 times kveldstur.

Tirsdag:
1 time elliptisk + weigh-in på treningssenteret.
Møte (17-18:00)
Møte (18:00-?)
Kveldstur etter møte, ca 1 time.

Onsdag:
Forelesning fra 09:00 til 14:45
Jobb (16-20)

Torsdag:
Forelesning til 14:45
Møte (16:30-17:30)
Møte (18:00-?)
Forhåpentligvis kveldstur 1 time, hvis tid.

Fredag:
1 time elliptisk + weigh-in på treningssenteret
Studentarrangement fra 18:00
Kveldstur, 1 time

Lørdag:
Morgentur, 1 time
Jobb (14-18)
Bursdagsfest (19-?)

Søndag:
Morgentur 1,5 time
Kveldstur 1,5 time


Denne uka skal nok klare å fyke av gårde den også. Følte ikke jeg skulle så mye, men ser mye ut når jeg lister det opp haha. Ikke så mye tid til trening denne uka heller, men prøver nå å presse inn der jeg kan. Er vanskelig da: mellom jobb, møter og ikke minst skole. Men får andre det til, skal jeg også få det til :) Er så imponert over dem med fullspekkede timeplaner som allikevel rekker og har motivasjon til å trene type kl 6 hver morgen. Kunne vel strengt tatt det jeg også, men er ikke noe morgenmenneske og har problemer nok med å slite meg ut av senga kl 8 om morgenen haha.

Likes

Comments

Hei!

Endelig tilbake igjen etter denne hektiske uken! Det har vært en del ups and downs i kostholdet (egentlig mer downs enn ups) og med unntak av normal bevegelse har det strengt tatt ikke vært noe trening heller. Ikke turer engang! Og jeg som elsker turer.
Derfor var det ganske deilig å komme seg ut i skog og mark i dag, til tross for at det er både grått og kaldt, med yr i luften.

Søndagen i dag har faktisk vært greit produktiv! Mange har søndagen som hviledag, men jeg har endelig innsett etter mange års erfaring med trøtte mandager, at lørdagen skal få forbli hviledag, også er søndagen heller en produktiv dag hvor jeg får unna skolearbeid eller andre ting som skal gjøres. I dag har jeg allerede kommet et godt stykke i å skrive en artikkel om eiendomsskatt, og etter middag blir det en liten arbeidsøkt med statistikk. før jeg slapper av med duftlys og serieseeing. Fikk mail i går om at sesong 5 av AHS endelig er ute på Netflix; passer så godt i disse Halloweentider :) Gleder meg til å se den!

Likes

Comments

Hei!

De siste dagene har alt bare gått i ett her, men nå har jeg endelig et par timers pause mellom slagene! Har 2-3 timers dødtid mellom forelesningene, så nå sitter jeg egentlig bare her i et grupperom på skolen med noen innleveringer og skolearbeid foran meg.


De siste to dagene har dessverre, som det fort blir, blitt preget av at jeg har hatt litt for lange dager. Jeg har tydd til møtemat og dårlige løsninger, noe som egentlig er noe jeg sliter med fra før. I tillegg blir jeg sånn "jaja, nå er litt ødelagt, så da kan vi like gjerne ødelegge litt til". Resultatet? Ansiktet mitt er oppblåst til de grader, med så puffy kinn at jeg minner meg selv om et ekorn. Samme med magen min, selvom buksene verken strammer eller er ubehagelige har jeg en sånn ekkel følelse i hele kroppen. Men i dag snur det igjen. Jeg skal tross alt veie meg neste uke, og jeg tillater ikke meg selv å ha gått opp i vekt. Det er faktisk ikke et alternativ en gang!

Heldigvis er planen litt endret i dag. De trengte meg ikke på jobb allikevel, så nå er det full forelesning og skole frem til 16:15, deretter blir det middag og lang kveldstur. Tenker å ha en liten detox i dag, så planen er at jeg skal drikke masse vann for å "flushe" ut alt saltet jeg har i kroppen. Svært lite av den ekstra vekten etter de siste dagene er faktiske kg fra fett, det meste er vannvekt. Kombinert med å prøve å spise så naturlig som mulig (forhåpentligvis er familien med på det!), burde jeg være ok i løpet av de neste dagene.

Er godt i gang med planen allerede: et par liter vann gikk ned på høykant i løpet av første forelesning, og gjør det nok også i løpet av de neste timene. Lunsj blir kos med en flaske Cola Light (er trossalt lille-lørdag) og en salat fra skolekantinens salatbar med diverse gode grønnsaker i :)

Likes

Comments

God mandag!

Blir en avslappet morgen i dag; begynner ikke på skolen før 12, nemlig, så nå tar jeg igjen ekstra lesning og forberedelse før forelesningen i dag og møtet jeg skal på i kveld. Dagen i dag blir ganske stress - det er forelesning fra 12 til 15, også begynner møtet mitt kl 16 og varer til ca 22.

Jeg gleder meg til begge deler: forelesningen er i et av de kjekkeste og letteste fagene mine, og selv om møtet jeg skal på er veldig langt og ofte litt tørt, syntes jeg det er kjempekjekt å få lov til å delta på. Det som er dumt er at jeg nå har minimalt med tid til alt det andre jeg gjerne skulle gjort. Klarer ikke å få klemt inn en liten tur engang; det er altfor rått i luften når klokken passerer 22, og jeg er egentlig nok forkjølet som det er.
Nevnte det så vidt i går, men hele uken min denne uken skal være litt som i dag, og det blir derfor litt forskjell fra bloggingen. Tenkte bare jeg skulle gi en heads up - kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste uke.


Ha en fin mandag!

Likes

Comments

Hei!

Ble lite med oppdateringer i går, så tenkte jeg kunne ta et lite oppsummerende innlegg. Var egentlig ikke så mye som foregikk i helgen, så da er det nesten like greit å samle alt, tenker jeg :) Jeg har jo et ganske strengt regime over meg selv i ukedagene, imens grepet løsner litt mer i helgene. Det er fremdeles en tilvenningssak å vite hvor mye løsere grepet skal være, og ikke minst: hvordan løsne det uten å gå helt crazy.

Lørdag var definitivt en ordentlig kosedag. Både søsteren min og jeg hadde helt tom timeplan, så vi dro inn til byen for å gå rundt der, nye høstværet og knipse litt bilder. Gikk til slutt inn til selve bykjernen og handlegatene for å se litt, og endte opp på restaurant etter å ha vandret rundt i totalt 3 timer. Begge bestilte Club Sandwich, som ikke akkurat var det sunneste alternativet på menyen, men sååå godt! Mettet utrolig godt, så endte bare opp med å spise litt mer enn halvparten.


Søndagen i dag skal bare nytes. Har akkurat spist lunsj, og etter at jeg poster dette blir det full rydding av huset før jeg setter meg ned for å studere litt og forberede meg på neste uke. Har virkelig en travel uke neste uke! Rekker ikke treningssenteret en eneste gang, og det er kun 3/7 kvelder jeg faktisk skal tilbringe hjemme. Håper det ikke går utover bloggingen, men blir definitivt ikke like bra som det har vært denne uken!

Likes

Comments