God mandag, dere!

Forrige uke ble det lite blogging. Virkelig altfor lite. Det var flere ganger jeg satte meg ned med macen på fanget og tenkte at "nå! Nå skal jeg blogge". Men det var lite å oppdatere om: alle dagene mine gikk i ett og ble fylt opp av jobbing fra morgen til kveld og eksamenslesing. De dagene jeg hadde noe tomt i kalenderen ble de raskt fylt opp av møter og kurs.
Denne uken blir absolutt ikke noe bedre.


Jeg var på treningssenteret i dag morges, og kjente godt at jeg ikke hadde vært der på en uke. Jeg følte meg så slapp og ekkel, at det var bare ikke måte på.
Neste gang jeg har tid til å stikke innom blir på fredag ettermiddag. Skal åpne butikken jeg jobber i på Black Friday kl. 07:00, så er ferdig på jobb 14:00. Forhåpentligvis stikker jeg innom rett etter det :) Egentlig er fredag altfor lenge til, føler jeg, men slik går nå dagene. Fra morgendagen og frem til torsdag skal jeg jobbe fra åpningstid til 16:00, med påfølgende møter fra 18:00-22:00. Etter det og i pausene imellom går med til eksamensøving. Også er det ny dag, samme rutine.

Såklart; egentlig har jeg tid til å trene. Jeg har 24 timer i døgnet mitt, akkurat som alle andre. Jeg kunne stått opp kl 06:00 og troppet opp på treningssenteret, gjort unna en morgenøkt før jobb og holdt alt gående slag i slag, frem til kl 22 på kvelden, når jeg endelig kan sette meg på bussen hjemover.
Men det tror jeg ikke B-mennesket i meg hadde vært særlig fornøyd med. For ikke å nevne at jeg hadde kollapset sammen kl. 17:00 i utmattelse.

Det hadde nok funket 1 dag, kanskje 2, men utover det er jeg skeptisk. All respekt til folk som gjør slik på daglig basis!

Men greia er det at siden jeg har bestemt meg for at jeg har minimal mulighet til å trene denne uken, så har jeg nødt til å være flinkere med kostholdet.
Det sies jo at vektnedgang er 80/20 kosthold vs trening, uansett, men spesielt når jeg ikke skal være i så mye aktivitet som ellers, er det greit å være spesielt føre var på kostholdet, tenker jeg :)


Ble et ganske langt, og lite spennende innlegg fra meg her, men tenkte jeg skulle forklare hvorfor det har vært stille fra meg siste uken - spesielt når så mange har klikket seg inn hver dag!
Skal blogge så mye som mulig denne uken, men kommer sterkere tilbake! :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

God onsdag, dere!

Denne uken har virkelig bare flydd forbi! Jeg har vært så sliten de siste to dagene, da jeg har jobbet en hel del overtid pga mye sykdom på jobb. Hver kveld har jeg kommet hjem, dumpet ned i senga og sovnet nesten momentant. Det lille av ekstra energi jeg har hatt har blitt brukt på eksamenslesing.
I morgen er det siste arbeidsdag denne uken og jeg gleder meg til at jeg endelig kan ta helg!

Oppskriften jeg skal dele i dag er en av mine desiderte favoritter, og er en selvkomponert rett. Den er like sunn som den er enkel og rask å lage, og passer like godt som helgemat som middag på en helt vanlig onsdag.
Vanligvis lager jeg den uten kjøtt, men denne gangen ble det med karbonadedeig. Begge deler er både mettende og godt :)

Her toppet med avokado og litt salat på siden

Ingredienser

Dette holder vanligvis til 3-4 personer

2 bokser chili bønner // kidneybønner
2 bokser hakkede tomater
1 glass taco salsa saus
1-2 "ferske" tomater, hakkede
1/2 rød paprika, hakket
1 ss tomatpuré
Chilipulver

300g karbonadedeig (valgfritt)
Ris (valgfritt)


Fremgangsmåte

1. Hvis du skal ha ris eller kjøtt til; kok/stek opp dette på forhånd.
2. Hell oppi de hakkede tomatene og bønnene i en stor gryte og varm opp under omrøring.
3. Tilsett deretter tacokrydder, salsa, chilipulver, tomatpuré, tomater og paprika. Smak til krydderbruken.
4. Tilsett eventuell ris eller kjøtt.
5. Rør rundt på høy varme i 2-3 minutter, og det er ferdig!

Tips!

- Denne gangen brukte jeg både ris og kjøttdeig, men gjør vanligvis ikke det. Hvis du skal ha ris, anbefaler jeg å droppe en boks bønner - ellers kan det bli i overkant mettende!
- Dersom du ikke får tak i chilibønnene, så pleier jeg å kjøpe vanlige kidneybønner og heller bruke en ekstra pose tacokrydder, og krydre dem selv.
- Hvis du vil ha litt ekstra kos er det utrolig godt med noen nachos chips på siden. Merket ProTings har et godt utvalg i sunnere nachos chips, hvis du fremdeles vil ha det på den sunnere siden ;)
- Hvis du vil ha den litt ekstra sterk, er det ingenting i veien for å hive oppi noe chili eller jalapenos.

Likes

Comments

God morgen, og god mandag dere!

Denne dagen skulle egentlig bli ganske rolig; treningsøkt, eksamenslesing og et møte på kvelden. Men slik blir det jo ikke, hehe. Istedenfor blir det morgenvakten på jobb fra 09:30 - 16:00, forsøk på mattelesing på biblioteket, og deretter møte fra 18:00 og utover. Forhåpentligvis er det fort gjort, slik at jeg får klemt inn litt matte på slutten av dagen også.

Det blir travelt idag, men det er sånn jeg liker det! Jeg føler det er så mye enklere å holde seg på matta med tanke på mat også. Når jeg konstant løper rundt har jeg liksom ikke så mye tid til å tenke på mat og om jeg er sulten.

UKA SOM GIKK

Kosthold

Kostholdet som har vært denne uken har vært så som så. Det startet dårlig med en del dårlige valg forrige helg, i tillegg til at jeg var så utrolig slapp og sliten på mandagen. Det ble en skikkelig blåmandag, hvor jeg tilbrakte hele dagen i pysjamasen.

Deretter tok det seg opp igjen, og det kiloet jeg la på meg i løpet av helgen og mandagen, var borte igjen på torsdagen. Nå i helgen var det julebord, og selv om jeg føler jeg klarte meg ganske greit matmessig, er det dessverre altfor mye kalorier i alkohol...
Jeg har vært greit flink med å holde meg borte fra snop de siste dagene. Det store problemet har imidlertid vært at jeg da har forsynt meg mer med normal mat: noen ekstra brødskiver her og der osv. Det har egentlig vært et ganske stort problem, og hjelper jo ikke meg i det hele tatt.

Altså; misforstå meg rett: dersom man kan bytte ut sjokoladeplata med et par bananer eller et par ekstra brødskiver er det supert. Man blir mettere lengre, får (forhåpentligvis) mer og bedre næringsstoffer og færre kalorier. Men hos meg har dette skjedd i en såpass stor grad at jeg føler jeg liksom er like langt. Det må jeg forbedre meg på i uken som kommer: respektere mine egne faste måltider. Det å gå rundt å småspise hele tiden har blitt en uting for meg.

Trening

Her har jeg virkelig vært stolt av meg selv denne uken. Det har ikke blitt sååå mange treningsøkter; men de jeg har hatt har vært både harde og gode. Jeg har presset meg selv til å trene, selv på tidspunkt som for meg er ukomfortable.
Jeg har lagt en del gode vaner for meg selv i løpet av denne uken, og det skal jeg fortsette med. Jeg må lære meg å presse meg selv på trening, istedetfor å vente på at jeg skal finne det ut av meg selv, for det kommer bare ikke til å skje.
Gode vaner kommer ikke av seg selv!

Jeg tror jeg endelig har innsett at jeg virkelig ikke er en person som liker å trene. Og det er helt greit. Kanskje kommer jeg heller aldri til å ende opp med å like å trene. Og det er helt greit det også. Men det betyr ikke at jeg kan bruke det som unnskyldning til å ikke gjøre det.

Blogg

Buddha Bowl proppet full med masse gode, friske grønnsaker! Link til oppskrift under.

Denne uka prøvde jeg å gjenoppleve Oppskriftsonsdag. Jeg har lagt ut noen oppskrifter her tidligere (alle ligger under kategorien Oppskrifter i sidemenyen, hvis du vil sjekke dem ut), og på onsdag slo jeg til med oppskrift på en av de mer Instagramvennlige rettene om dagen: Buddha bowl!
Jeg har som mål å prøve ut minst en ny rett i uken, og kommer selvfølgelig til å dele de oppskriftene som fortjener å deles her. På onsdag kommer oppskriften på en av mine favorittretter; skikkelig god og sunn kosemat.

Ellers syntes jeg bloggen har vært inne i en veldig god periode denne uken; og jeg håper den fortsetter slik. Er så rart å tenke på at det faktisk er en del der ute som sitter og leser det jeg skriver og følger med på vektnedgangen min!

Topp 3 innlegg denne uken:
1. WORKOUT INSPO
2. HEALTHY COMFORT FOOD
3. STARTING OFF RIGHT

Nyt mandagen dere!

Likes

Comments

God fredag, dere!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en god økt på treningssenteret. Ble ganske motivert over gårsdagens resultater , og siden jeg nå er tilbake igjen på startstreken vil jeg virkelig nedover!

Bilde: weheartit.com


Denne helgen har jeg sett frem til lenge! I morgen blir det jobb, etterfulgt av julebord, noe jeg selvfølgelig gleder meg masse til. Vi har fått en del nye ansatte på jobb også de siste månedene som jeg egentlig ikke har truffet så mye, så blir kjekt å få en koselig kveld sammen hele gjengen! Er selvfølgelig smånervøs med hvordan det skal gå med tanke på kostholdet imorgen kveld, men prøver å bare ta det med ro. Kveldens meny består av pinnekjøtt og karamellpudding; og siden jeg overhodet ikke er noen fan av julemat, og ikke takler karamellpudding burde det så absolutt gå greit! Må bare prøve å kontrollere inntaket av kaker, snop og alkohol ;)

På søndag er den store møte- og skoledagen min, hehe. Første møtet mitt begynner når treningssenteret åpner, så jeg tar med meg treningstøyet og satser på å rekke en kardioøkt før de stenger. De åpner midt på dagen, nemlig, og stenger fire timer senere; men håper som sagt at jeg rekker det! Skal jobbe en del flere dager neste uke, så får ikke til så mange treningsøkter da, så prøver å "samle opp" så mange som mulig nå, haha :)

Hva er dine planer for helgen?

Likes

Comments

God torsdag!

Forrige torsdag begynte jeg med en ny serie her på bloggen for å dokumentere vektnedgangen min tydeligere. Hver torsdag dokumenterer jeg vekten min med fremgangsbilder, og annenhver torsdag kommer også målene mine i cm (hofter, bryst og midje). Målene i cm beveger seg jo saktere enn det vekten gjør. Hvis du vil lese innlegg #1 i serien ligger den her .


Forrige torsdag veide jeg inn på 120 kg, noe som er skummelt høyt. Jeg har vært tyngre før, men bare det å se et slikt tall når man ser ned på vekten, er ubeskrivelig ekkel. Det gjør det jo ikke særlig bedre når man begynner å regne på tallene: jeg er ca. 1.80cm høy, og for at jeg skal være nøyaktig normalvektig kan jeg ikke veie mer enn 79 kg.
Jeg må altså gå ned hele 41 kg for å ha en normal vekt for min høyde. Hvor sykt er vel ikke det?!

I helgen ble det en del utskeielser, noe som resulterte i at da jeg veide meg igjen på tirsdag denne uken hadde jeg gått opp ca et kg. Heldigvis har jeg vært flink de siste dagene, så nå er jeg tilbake igjen - nesten på startstreken: 120.1 kg.

Målet mitt til neste torsdag er å se 118 - tallet! Hadde vært en så herlig følelse å endelig bevege seg mer og mer nedover tallrekka :) Slik det har vært i det siste har jeg virkelig følt meg som en jojo: ned 5, opp 7. 

Likes

Comments

God onsdag, dere!

I dag tenkte jeg å dele en av mine nye favorittoppskrifter med dere: buddha bowl! De fleste har sikkert sett en eller flere varianter av disse liggende ute på Instagram, og de er så enkle å lage! Spesielt perfekte syntes jeg de er når jeg kun skal lage middag til meg selv, og fremdeles vil ha et sunt og godt måltid. Jeg har laget flere varianter av disse, men generelt sett pleier jeg å ha kylling, karbohydrater i form av brun ris eller quinoa og masse grønnsaker.

Ingredienser

- 150g kylling
- 1/2 avokado
- Blomkål
- Brokkoli
- 1 dl ris (her ble det hvit ris, men pleier som sagt å ha enten quinoa eller brun)
-1 tomat
- 1/2 rød paprika

Valgfritt: saus/dressing. Til denne brukte jeg sweet chili saus, som ble utrolig godt. Ellers funker også typiske salatdressinger, olivenolje, balsamico eller bare litt sitronsaft.

Det er selvfølgelig kjempeenkelt å erstatte noen av disse ingrediensene ovenfor; dette er bare det jeg valgte å lage denne ene gangen. Har etterhvert begynt å se hva slags buddha bowls andre lager, og har notert meg noen ingredienser bak øret som jeg har lyst til å teste ut. Generelt sett føler jeg at buddha bowls handler om å sette sammen gode og sunne ingredienser som du liker og som smaker godt sammen.

For å si det sånn: når jeg nevnte innledningsvis at dette var en superenkel rett: så mente jeg det. Fres opp kyllingen med valgfritt krydder (sitronpepper all the way, her!), kok opp risen og kutt opp grønnsakene. Legg alt oppi skålen, et voilá.

Likes

Comments

God tirsdag!

Idag, dere - idag gikk det! Var hakket mer uthvilt enn jeg følte meg i går morges, men følte meg fremdeles slapp og ville ingenting annet enn å utsette treningsøkten. Men jeg gjorde det ikke.

Jeg tvang meg selv ut av senga, inn i treningstøyet, lagde en god frokost og dro på trening. Så enkelt og så vanskelig.

Dagens frokost - gammelt bilde. Skyr blåbær med en hel banan og 1 ss chiafrø.

Ble økta bra? Jeg kunne ønske jeg kunne lent meg tilbake i godstolen nå, og skrevet ja med store bokstaver. Men det ble den ikke. Jeg var slapp og demotivert, og følte meg regelrett tung. Som om jeg måtte bruke uendelig mye krefter for å oppnå et veldig lite resultat.
Jeg satte meg et mål om å holde på i 45 minutter på den elliptiske sykkelen og forbrenne 500 kalorier. Det klarte jeg! Og det er jeg stolt over, for det krevde sitt.

I morgen hadde jeg egentlig ikke tenkt meg på trening, fordi jeg har morgenskiftet på jobb, men etter idag har jeg bestemt meg: jo, jeg skal på trening. Jeg skal tvinge meg selv til å ta den timen og forbrenne de kaloriene i morgen. Og dagen etter det.
Man må overvinne hindrene og de dårlige dagene for å få de gode dagene. Og herfra går det bare oppover.

Likes

Comments

Ny uke, nye muligheter!

I dag var planen å ta en ordentlig god og tidlig morgenøkt på treningssenteret med en times kardioøkt og styrketrening. Slik ble det ikke.

Da jeg våknet i dag morges kjente jeg meg skikkelig slapp, og imens jeg lå der i senga og vurderte mulighetene mine opp og i mente, ble jeg til slutt enig med meg selv om å droppe økten og å sove 10 minutter lenger. 10 minutter ble til nærmere to timer (...), og som resultat har jeg egenlig gått rundt i hele dag hjemme i koseklærne og følt meg som en utmattet, mattelesende zombie. Null energi, virkelig! Blåmandag, sa du?

Den velkjente søndagsfølelsen har virkelig bredd seg over meg. Produktiviteten min er som visket ut, og alt som heter motivasjon og inspirasjon er borte vekk. Hjernen min er et eneste kaos, og jeg sliter med å samle nok konsentrasjon til å sette meg ned og gjøre det jeg .
Det er jo egentlig ikke synd på meg heller - i verste fall har jeg fått en aldri så lite anfall av "vondt i viljen", men det er så uendelig frustrerende.

Resten av uka skal bli bedre. Den må bli bedre. I kveld skal jeg komme meg ut på tur (vil veldig gjerne ha mer enn 1000 skritt på skrittelleren min idag, haha!) for å få litt frisk luft og komme meg ut av huset. Også må jeg bare tvinge meg selv inn i nye rutiner. Eller de gamle rutinene, om du vil. Jeg har vel egentlig innsett nå at jeg kommer ikke til å gjøre noe av meg selv; jeg må tvinge det frem.


I morgen starter jeg dagen med kardioøkt på treningssenteret.

Likes

Comments

Hei, og god søndag!

Startet dagen idag med en god treningsøkt på treningssenteret. Kjente at det virkelig ikke fristet idag, men det er rart med det: når du først klarer å dra deg selv ut døren så går resten egentlig ganske greit. Resten av dagen har vært veldig rolig: med unntak av noen studieøkter har jeg tilbrakt dagen foran peisen med Breakfast at Tiffany´s. Både boken og filmen! De er veldig forskjellige, men så utrolig bra begge to. Anbefales hvis du trenger et filmtips til i kveld :)


Nå sitter jeg og koser meg med dagens middag: hjemmelaget chili con carne. Supergodt! Det er egentlig ganske utrolig at jeg ikke har delt denne oppskriften på bloggen før; det er en av mine favoritter og er til og med egen oppskrift. Så enkel og sunn; og like god enten man har den med eller uten kjøtt! Skal ikke se bort i fra at jeg lager et eget oppskriftsinnlegg til denne ;)

Likes

Comments

God lørdagsmorgen!

Hva er planene dine for idag? Selv har jeg et kveldsskift på jobb og mellom slagene blir det pugging til matteeksamen. Håper du har en mer spennende dag enn meg i vente ;)
Kjenner eksamensnervene begynner å strømme på nå, selv om dommedag ikke er før 18. desember, men etter det er jeg forhåpentligvis ferdig med alt som heter høyere utdanning. Det skal bli herlig :)

Idag får jeg ikke presset inn noe trening, siden treningssenteret åpner når jeg drar på jobb og stenger når jeg slutter på jobb - og siden været ute ikke er helt optimalt, så får jeg ta det igjen i morgen! Men selv om jeg ikke har treningsdag idag, er det fremdeles lov med en liten ekstra motivasjonsboost.

Likes

Comments