Idag gick jag upp 06.30 för att jag skulle hinna duscha och äta frukost innan jag skulle till tandläkaren. Det var kaos med trafiken i stan och jag kom 1-2 minuter sent men dem jag går hos är så snälla så de skällde inte på mig, som tur var. Nu var det så att jag skulle sätta på gummibanden (jag har tandställning sen ca 6 månader tillbaka), och då satte de i en längst nedre tandraden hela vägen och så fick jag extra som jag ska ha för att flytta bettet. På dagen ska jag ha två och på natten, fyra. Jag har så fruktansvärt ont just nu, en känsla som jag inte har känt sedan jag först fick tandställningen, så det var ovant.

Efter tandis åkte jag hem och tog en powernap i 2 timmar, och när jag vaknat fick mamma för sig att hon ville julhandla. Hon föreslog att jag skulle till gymmet när hon var iväg (även om hon egentligen ville att jag skulle följa med henne), men jättebra av henne att hon uppmuntrade mig till att dra iväg och träna. Väl på gymmet så körde jag stenhårt på crosstrainern i 30 min, ville sluta efter 20 min men jag var duktig nog att fortsätta. Därefter gick jag 30 min på bandet för att jag kände att det inte var tillräckligt med endast crosstrainern idag. Svettades som en gris under hela timmen! Var riktigt skönt att komma ut i kylan efteråt.

Nu senare mot kvällen har jag ätit kycklingbröst med morötter och potatis. Det är en rätt jag aldrig får nog av! (fuskade lite och hade rårörda lingon och bearnaisesås till). Druckit mycket vatten idag också, vilket är väldigt viktigt. Stay hydrated!

I mitt horoskop på veckorevyns astroblogg för denna veckan stod det "Nu har du alla chanser att vara banbrytande, ta initiativ och fatta modiga beslut kära Skytt. Din energi är impulsiv och spontan, du tar mer än gärna för dig av allt som kommer i din väg. Men det gäller också att tänka framåt, vad vill du ha på sikt, om du ska fokusera och planera lite? Ha det i alla fall i bakhuvudet när du ger dig in i leken. Din omgivning kan reagera ganska segt och du vill ju ha respons nu nu nu. Avvakta och pusha ingen, ägna dig hellre åt saker där du själv står för hur det ska gå, du har kommandot och vet riktningen, superbra!"

Jag tycker det stämmer mycket väl och är peppad att se vart jag kan komma med träningen om jag kämpar på som jag gör nu. Bjuder dessutom på en selfie idag och mitt musikår på spotify! Som en liten rolig grej bara.♡


Fortsätt följa med mig på min lärorika lilla resa inom träningsvärlden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Söndag.. åh sega söndag.. hade jag velat säga. Men så är inte fallet. Dagen gick rätt fort men det är ju eftersom det blir numera mörkt vid kl 15. Idag var en sådan dag där jag verkligen inte ville eller orkade gå till gymmet så jag drog ut på det.. Blev egentligen riktigt taggad imorse men när jag kollade aktivitetsnivån på google (man kan se om där är mer aktivitet än vanligtvis) så var nivån högre än normala dagar. Då backade jag och tänkte att vi kollar om ca 30-45 min igen, vilket jag gjorde och då stod det lika mycket. En liten stund därefter droppade nivån och jag försökte mig på att gå till bussen. Ett steg gjort! Komma ut ur huset; check! (och nej, så lätt var det egentligen inte men det gick efter mycket velande)

Tro det eller ej men ibland kan det faktisk vara väldigt jobbigt för många att ta sig modet till att gå ut och jag som inte tycker jättemycket om att vara bland mycket folk, kan sitta och tänka 10 000 tankar innan jag går ut vissa dagar. Iallafall så kom jag till bussen och givetvis ska en äldre man fråga mig om busstiderna. Såklart inget fel i det, jag gillar när främlingar frågar mig något eller startar en konversation med mig. Men idag kändes det bara jobbigt, inte att prata men efteråt.. Hur avslutar man en sådan konversation när man ska på samma buss? Man kan ju inte säga hejdå precis.. Haha. Det gick dock också bra och vips! så var jag framme på gymmet.

Man möter många ögon när man är ny på ett gym, de som har varit där länge känner inte igen dig och vill kanske slänga en extra blick och det får man tyvärr ta. Det är bara till att gå med huvudet högt och köra sitt eget race. Man är ju trots allt där för sin egen skull. Och det var precis vad jag gjorde och hur jag tänkte. Jag ställde mig på crosstrainern och kände efter ca 20 min att jag ville ge upp. Men jag kämpade mig igenom 5 minuters mål, så varje 5 min tänkte jag för mig själv "bara 5 min till" och det visade sig att jag orkade längre än vad jag sa. Fortsatte eftersom jag visste att jag kunde mer, och sen hade det gått 45min. Det var verkligen svårt att gå uppför trapporna efteråt och då vet man att man har gjort bra ifrån sig!

Så med andra ord gick det trots allt bra, hur omotiverad jag än var. När jag sen tog bussen hem igen träffade jag på en gammal vän som jag gått i samma klass med, från 3:an till 9:an. Därefter klev jag av bussen och så snöade det! Äntligen säger jag bara. Sen kom jag hem och lagade lite mat och tagit det lugnt. Här nedanför har jag delat med mig av ett underbart peppande citat och dagens outfit på gymmet, väldigt enkel men jag fick sånt självförtroende!


Fortsätt följa med mig på min lärorika lilla resa inom träningsvärlden!

Likes

Comments

Fredagskvällen bestod av lite gottig mat (kebabsallad, smaskens!) och jag tittade på Ensam Mamma Söker och På Spåret. Så kvällen var ändå rätt mysig.

Idag har det tvättats och matat ankorna vid dammen! Det är något helt underbart med djur, de är så fruktansvärt fina. Där var jättemånga idag och där var tyvärr en av honorna som var lite halt.. Hon fick lite extra bröd. De var väldigt närgångna och man såg verkligen allas olikheter. Det var riktigt mysigt, jag kände mig kopplad till naturen.. med allt lugn och frid.

Blev ingen träning idag heller men det sa jag ju att jag kör på imorgon istället. Så det ska nog fungera utmärkt!Fortsätt följa med mig på min lärorika lilla resa inom träningsvärlden!

Likes

Comments

Godförmiddag mina vänner!

Imorse vaknade jag med extremt ont i magen och axeln så det blir tyvärr inget gym idag.. det är inte hela världen eftersom det är bäst att börja smått. Min plan är (eftersom jag inte gymmar idag) att kör jag på söndag istället, så hinner min kropp vila upp sig lite tills jag kör hårt på crosstrainern.

Just nu så sitter jag och dricker lite julmust (lite rolig fakta om mig; Jag ÄLSKAR verkligen julmust.) och tänkte komma ikapp med tv-julkalendern, då jag bara har sett 2 avsnitt. Efter det ska jag försöka hinna kolla något avsnitt av American Horror Story, för det ligger jag också back i...

Tänkte börja anteckna min vikt här också så att både jag och ni kan se framsteg eller bakslag osv. Just nu ligger jag på 101.6 kg, och då vill jag tillägga att min maxvikt detta året låg på 110.0 kg den 9/7-17 alltså för 5 månader sedan.

Jag vet inte hur jag har kunnat gå ner så mycket i vikt dessa månader med tanke på att i början (när jag vägde så mycket) åt jag mycket skräpmat.. hamburgare, pizza.. you name it. Däremellan hade jag en period där jag knappt åt, kanske max 1-2 gånger om dagen. Jag var inte hungrig längre helt enkelt och jag tycker det är märkligt då jag älskar all mat oändligt mycket. Har också haft sådana perioder tidigare där jag har frossat i mig mat och sen är det som att min kropp tröttnar och inte är hungrig längre. Att jag åt sällan har mycket haft med att göra att jag "glömt" hungern eller att jag förträngt det, alltså att jag har vetat att jag var hungrig men "kämpat" på lite längre för att hålla mig utan. Det är såklart inte hälsosamt men jag ska lära mig mer om kost och rutiner.


Fortsätt följa med mig på min lärorika lilla resa inom träningsvärlden!

Likes

Comments

Här är tre videor som jag tycker verkar väldigt bra för nybörjare precis som mig!

Likes

Comments

Första inlägget är alltid svårast tycker jag, då man är osäker på vad man ska ta upp.. men jag tänkte berätta om min tidigare erfarenhet, samt min första dag på gymmet. Jag har varit och gymmat flitigt i perioder av mitt liv men har aldrig varit riktigt motiverad av att fortsätta eller förändra träningsformen. Då har jag mest gått på löparbandet och möjligtvis joggat någon enstaka gång.. men inte mer än så. Det har varat i ca ett halvår åt gången. Jag kan nog påstå att jag inte varit tillräckligt intresserad av träning generellt och därmed inte tyckt det var roligt. Nu känner jag för att ändra det! Och se vad jag och min kropp kan göra om vi bara samarbetar.

Så vad hände egentligen eller hur förändrade jag min syn på detta då? Det svaret kan jag faktisk inte svara på mer än att jag har haft ett lite skumpigt halvår som arbetslös osv. Detta har gjort att jag haft mycket fritid och med det har jag tänkt att jag vill göra något med den tiden jag har. Är det inte bättre att förändra sin hälsa då?

Idag var iallafall dagen jag tog saken i egna händer och gjorde mig medlem på ett av mina lokala gym. När jag kom dit skrev man på avtal som man brukar göra, och receptionisten förklarade hur man loggar in sig, bokar gruppträning osv. Och eftersom jag var intresserad så frågade jag lite om hur personlig träning fungerar och pris. Fick då veta att alla medlemmar får 1h = 1pass fritt med PT, så jag tänker ta det tillfället i akt så snart jag känner mig tryggare på gymmet. Därefter gick jag och kollade omklädningsrummet där det finns skåp som man kan låsa in sina saker och sen kollade jag vilken slags utrustning där fanns. När jag hade tittat runt lite snabbt så gick jag på löparbandet i ca 45min och kände in lokalen. Sen tog jag bussen hem. Så med andra ord var det en liten början på ett stort kliv.


Fortsätt följa med mig på min lärorika lilla resa inom träningsvärlden!

(Obs. inte min bild. Tagen från SATS.se)

Likes

Comments