Header

Jag har vart så himla dålig på att äta den här helgen. Både fredag och lördag har mest bestått i en massa onyttigheter i bakad form, att jag ätit mig mätt på det istället för på ordentlig mat.

Igår eftermiddag bakade jag veganska kanelbullar utan jäst.
Som vart väl godkända av veganerna på skolan som smakade på dem (Jag åt upp de som vart kvar till frukosten imorse, liksom.. say what?)


Idag fick jag något ryck och bakade en kladdkaka. Tyvärr ingen bild på den, men hela kladdkakan rök till lunch.

Nu har jag dock lagat till lite riktig mat för första gången sedan lunchen som skolan bjöd på igår.
Vart grönsaksbullar med kladdmakaroner och broccoli.
Eftersom jag vet att jag ligger brutalt efter i mitt proteinintag efter de senaste dagarnas kaosartade "mat" intag så skakade jag till mig lite EAA från XLNT med smaken av sunny beach istället för att dricka vanligt vatten.

Så ska inta maten här nu och sen se vart resten av kvällen för mig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår stadsvandring, och idag föreläsning av FATTA man! som tyvärr är ett projekt som inte är igång längre sedan sommaren.
Dock är det helt klar ett ämne som måste lyftas oftare.

Föreläsningen och disskutionerna i grupper efteråt satta igång en massa processer i huvudet igen, processer som jag trodde jag hade arbetat klart med, men tydligen inte helt.
FATTA man! pratar mycket om det sexuella våldet, något som jag tyvärr blivit utsatt för ett par gånger.
Det är ärr i själen och hjärtat som förmodligen aldrig kommer att läka helt utan alltid vara en del av mig, men att jag lär mig att leva med det och låta det ligga mer i bakgrunden av det liv jag lever idag.
Mentalt är jag slut efter den här dagen, så jag tänker tillåta mig att ta det lugnt och acceptera att det är såhär det är just nu.

Så nu blir det vila fram till middagen, innan det är dags att fixa i skolans gympasal inför våran innebandy turnering som körs idag och imorgon!

Likes

Comments

Jag vet att det har gått typ 2 veckor sedan tävlingen och att jag fortfarande inte updaterat om den.
Så här kommer då tillslut uppdateringen om Tyngre Classic VI.

på torsdagen den 14/9 ånte jag upp till Sthlm för att bo hos Diana på Medborgarplatsen. Det vart en lugn kväll hemma utan någon form av vätska samtidigt som vi pysslade med mina naglar och provade en massa kläder som Diana hade rensat ut ur sin garderob.
sen gjorde vi iordning mitt efter tävlingen snack.

Fredagen kom tillslut. och nervositeten var på topp, ja alltså, inte hur jag skulle placera mig, utan mer för om jag skulle snubbla pch faceplanta scenen.
Jag går ju aldrog in i en satsning mot scenen med målbilden att vinna, utan bara att slå mig själv, så jag hade inte ens koll på mina motkonkurrenter.
10:30 hade jag tid för mitt första lager spraytan som jag bokat via on site spray tan by Iron Sport.

12:00 var det dags för inregistreringen, bikinin gick igenom, vilket jag var orolig för att den inte skulle göra (bikini trosan kändes som den var på gränsen till för liten nämligen)
Dock fick jag byta längdklass, så vart direlt kvalificerad till finalen då vi bara var 6 atleter i -172cm klassen.

Sen var det bara att vänta. Och vänta gjorde vi. Men tycker ändå att tiden gick hyffsat fort. straxt innan kl 22 fick jag såvida äntligen kliva upp på scenen genom att visa upp min I-walk.

Jag kom på en 6e plats av 6 startande, det är lika bra att skriva det då jag vet att vissa annars kommer undra, även om jag själv personligen inte alls bryr mig om min placering eftersom mitt mål var att ta mig upp på scenen efter förra årets utmattning, och slå min förra form från luciapokalen 2015. Vilket jag känner att jag gjorde!

Jag är sjukt glad över att jag hade min Diana med mig backstage hela dagen som moraliskt stöd, men framförallt är jag sjult stolt över mig själv att jag gjorde den här resan!
bjuder på några bilder från dagen ❤

Likes

Comments

Hemska jag. Jag har inte uppdaterat på flera månader. Så nu är det dags att komma igång igen.

Den här sommaren har bara vart jobb jobb jobb för min del. Inte för att jag klagar. Jag har ju klarat mig ekonomiskt hela sommaren! Dessutom bättre än vad jag hade hoppats på!

Skolan drog ju igång för lite drygt 3 veckor sedan. Och sedan dess har det ju vart en hel del anpassning till att komma tillbaka i skolrutinerna.

Ni som vart med sedan förra året kanske minns att jag inte mådde så bra pga. div olika anledningar.
Detta resulterade ju i att jag halkade efter och inte klarade av att slutföra alla uppgifter som skulle in osv.
Så jag fick ju chansen på 1 år till med Hälsocoach utbildningen.
Detta eftersom det här verkligen är det jag drömmer om och vill arbeta med i framtiden.

Så nu har studierna dragit igång på allvar efter en mjukstart där vi iår igen drog ut på en Kajakhajk.
Dessvärre valde vi att avbryta hajken en dag tidigare eftersom det skulle komma ca 28mm regn sista natten.
Men det var mysigt och vi fick verkligen chansen att lära känna varandra.

Det är verkligen en helmysig klass iår.
Eller inte bara klassen.
Det är en helt annan energi på skolan redan nu såhär långt in (Om man jämför såhär långt in på förra året) mot vad det var förra året.

Jag har hamnat i en superhärlig boende grupp med helmysiga och bra människor som alla är lugna och behagliga.
Precis vad jag behöver.

Någonting roligt det här året är att jag kommer ha ansvar för att det varje onsdag blir ett cirkel eller Tabatha pass i gympasalen för alla elever i skolan som vill komma och träna i grupp men ändå inte köra någonting som kräver en lagprestation. Utan att de får komma och träna i grupp men ändå kunna köra utefter sin egen förmåga.
Har redan hunnit med 2 pass som vart riktigt uppskattade! Vilket är riktigt kul att höra!
DOCK har den här veckans pass fått utebli, eftersom min hjärna inte är riktigt med på noterna. Så tanken är att vi kör igång med passen igen i nästa vecka när jag är mig själv igen!

För det har ni förmodligen inte en aning om....

Ända sedan Midsommar har jag ju satt mig själv på diet. tappat X antal kilon och nu på Fredag (15/9) Så kliver jag upp på Tyngre Classics VI och tävlar igen!
Med andra ord har jag även tränat en hel del och och de senaste 3 veckorna har jag kört fastande morgonpromenader innan jag går upp till matsalen på skolan för att äta frukost. Riktigt härliga promenader måste jag säga med solen som strålar genom molnen över vattnet på morgonen precis som den gått upp.
Men nu märks det väldigt tydligt att det är peak week. För jag är slut som artist i huvudet och har problem med att minnas ens de enklaste grejer. Så HEJ! Doris är tillbaka (Alltså... min fantastiska diet hjärna)

Är supertaggad och lite smått nervös. Men det är väl mest min scenskräck som spökar som vanligt :'D

Tänkte avsluta här med att bjuda på lite bilder och ber om ursäkt för ett himla rörigt inlägg.
Men det känns iaf skönt att ha tagit beslutet att komma igång lite här igen.
Så att jag har lite av en dagbok som jag delar med er under detta år!

Kram

Likes

Comments

6 dagar kvar tills jag flyttar hem igen, och ytterligare 2 veckor sen tänkte jag starta dieten inför höstens tävling!
Woppa!
Iår testar jag lägga dieten själv, för att applicera mina nyvunna kunnskaper och inte tappa dem.
Är så sjukt taggad på den här resan!

Är du själv sugen på att ta tag i din kost, men inte vet hur?
Tveka inte att höra av dig för mer info på
JossanGetFit@gmail.com

Nu ska jag iaf. laga lite lunch och sen fortsätta packa ihop rummet. Målet är att ha allt färdigpackat innan imorgon eftersom jag kommer ha fullt ös resten av veckan.

Sticker till Sthlm en sväng i imorgon eftermiddag och kommer tillbaka hit på tisdag eftermiddag, Då ska jag försöka ta mig ut till Kråmö på något vänster för sista övernattningen med klassen, vi är tillbaka på skolan till lunch på Onsdag, då tänkte jag att jag skulle börja lite smått med att skrubba väggarna på rummet och på torsdag har vi den officiella flyttstädningsdagen innan vi slutar på fredag. kl 16 ska ju nycklarna till alla rum senast vara inlämnade på Fredag så det måste verkligen hinna bli klart...

Många kanske ställer sig frågan att ja men hur lång tid kan det ta att packa ihop ett rum och städa detta?
Ja ni, Jag heter Josefine och har samlar mani! :'D Jag har så sjukt mycket prylar så jag ett tag var osäker på om jag skulle få med mig allt hem.
Men nu har det iaf löst sig med en mindre skåpbil så jag hoppas att det går <3

Men som sagt. Lunch och packa var det <3

Kram

Likes

Comments

För ett år sedan befann jag mig på här på Stensund för första gången via öppet hus. Det var då jag tog ett av de mest spontana men samtidigt bästa besluten för min framtid. Jag bestämde mig för att söka och fick intervju på plats!

På lördag fen 20e slår skolan upp sina dörrar för öppet hus igen! Hoppas jag får se just er här

Länk till evenemanget på Facebook hittar du HÄR --- https://www.facebook.com/events/1933029113647223/

1 år på stensund tillsammans med Hälsocoacherna kan bla. se ut såhär ❤

Likes

Comments

Igår vart det ett intensitvt benpass inne på Skrotnissarna i Trosa.
Började med min kära balans övning i Cabeln som jag lärde mig av Tessan när jag gick bredvid henne på WE Fitness i Sigtuna.

Gick vidare och körde lite bensparkar för att kicka igång blodflödet i Quadriceps.
In i grupp rummet, körde 4 set av goodmorgnings med fokus på att aktivera rumpan, laddade på en stång och körde lite hipthrusters på boosoboll tillsammans med gummiband (Också en övning jag har Tessan att tacka för)och körde den i 4 set innan jag avslutade med lite legcurls.

Passet tog mig ca 45 minuter.

På den tiden hade grabbarna jag åkte med knappt hunnit klart med sin första övning så promenerade bort till Trossen och köpte mig 2 morötter att knapra på i väntan på att de skulle bli klara så vi kunde åka hem.

Det har blivit dags att lägga in en högre växel i min träning nu. jag har nollat all form av konditions träning för ett tag och lägger all fokus på vikterna istället.
Anledningen till att jag gjort detta är för att jag vill spara på Cardion och ha den som ett ess i rockärmen att plocka fram sen när dieten startar och det kanske går lite segt istället för att ändra så mycket i kostupplägget hela tiden för att få resultat. Jag vill ju försöka kunna äta så mycket som möjligt men fortfarande få vikten att trilla bort.

Tanken är nämligen att dra igång diet straxt efter midsommar.
Har ställt in siktet på en tävling i höst. Men mer om vilken och hur jag tänkte mig upplägget får vi ta när det närmar sig.
vill inte jinxa för mycket så att säga.

Men tanken är åtminstone som jag tror att jag nämnt tidigare att jag ska lägga upp mitt eget kost och träningsschema för denna diet och bara ha någon att bolla tankar och ideér med och som kan plocka ner mig på jorden om jag börjar gå till överdrift. (Man kan ju lätt bli lite självblind när man står mitt i allt)

Likes

Comments

För mycket har hänt. mestadels posetivt som tur är. Så det är lättare att bara dela med sig av bilder från i Fredags när vi klev på Påsklov <3


Likes

Comments

Vilken fantastisk vecka detta vart!
Inte nog med att våren är på intågande på allvar så har det vart en vecka fylld av träning!

I söndags bjöd MM Sports in sina Team medlemmar för en Team träff på Sats SoFo Medborgarplatsen.
kl 12 samlades vi där och jag kom utanför dörren på gymmet vid 17:3o lagom för att hinna packa efter helgen och åka tillbaka till skolan.

3 timmar spenderades med att prata om inför, under och efter tävling.
Tog med mig väldigt mycket matnyttigt därifrån.

När själva träffen var över så var det en stor del av oss som valde att stanna kvar och träna.
Inklusive jag själv som brände av ett rygg/axlar pass med avslutande 15min löpning.

Måndagen spenderades med vila, och det med råge, råkade somna vid kl 14 och vaknade inte förren vid 20 snåret. (OOOPS)

På Tisdagen bestämde jag mig för att jag var lite smått självmordsbenägen och hakade på Cardio Intervall passet i gympasalen som hölls av en elev här på skolan.
Sjukt roligt att göra någonting som jag annars inte gör. Även om jag var helt förstörd när passet sen väl var över!

Onsdagen höll jag också vila för att helt enkelt vara utvilad inför Torsdagen.

För på Torsdagen stack hela klassen in till Skrotnissarna inne i Trosa för att ha en heldags kurs där tillsammans med Hampus och Håkan om Olympiska lyft samt de tre stora (knäböj, mark och bänk)
Olympliska lyft (Ryck och Stöt) Var någonting jag testade på för första gången, men det var så sjukt kul att det absolut är någonting jag kommer implomentera i min egen träning allt mer. Först och främst så blir det dock mycket fokus på teknik innan jag börjar lassa på en massa vikter. Men det får det vara värt.

Sen åkte 70kg upp i marken. Inte illa pinkat enligt mig trots att jag har ett pb på 120kg i mark, men jag har trots allt inte kört mark på säkert 2 år minst. Så jag var nöjd.

Igår Fredag vilade jag, eftersom jag hade så sjukt träningsvärk i rygg och axlar efter kursen hos Skrotnissarna och så ville jag vara utvilad till idag Lördag.

För idag så var vi 3 pers från skolan som planerat en roadtrip till Sthlm för att träna på Gymmet Sthlm.
Vi åkte så vi var där till 12 när bemanningen öppnade och körde ett Ben/rumpa pass.
Det vart ett riktigt bra pass och jag har fin mjölksyra i benen nu när jag vi kommit tillbaka.
Innser att jag kommer önska att jag hade tillgång till en rullstol imorgon bitti.

Efter träningen så tog vi oss vidare ut till Midsommarkransen för lite burgare på Svenska Hamburger Köket.
Har ni möjlighet att åka dit och äta så rekommenderar jag det starkt!


Likes

Comments

Vilken fantastisk eftermiddag det vart!

Vart spontant att ta en promenad med en väska packad med korv och en annan med ved.
promenerade ca 2km. rätt ut i skogen innan vi hittade en mysig liten bergsplätt precis vid havet där vi gjorde upp en eld och grillade korven.

Hur mysigt som helst att bara vandra genom skogen, och sedan höra tystnaden vid havet.

Likes

Comments