Header

DEN känslan, DEN glädjen och DET skriket när SMSet från min lärare kom!
Muskel anatomin var någonting jag kämpade brutalt med förra året och aldrig klarade trots 4 försök.
idag skrev jag det för 5e gången.
och ÄNTLIGEN klarade jag det!
Jag hade på känn när jag gick ut från klassrummet i egtermiddags, jag hade en bra känsla i magen, men jag visste inte säkert.
Ikväll kom resultatet och jag känner mig helt euforisk! Så himla fantastiskt! Lyckoruset jag känner just nu går knappt att beskriva!

Nu kan jag alltså bocka av Muskel Anatomin från listan över moment jag inte klarade förra året.
Ytterligare en punkt alltså.
Vilken skillnad det gör, när knoppen är med och man mår så fruktansvärt mycket bättre.
Alla strategier jag tagit mig till iår för att faktiskt lyckas fungerar verkligen.

Det här är MITT år!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På senaste så är det otroligt många som har ifrågasatt mitt val att utesluta kött ur min kost.
Så jag tänkte berätta lite om de bakomliggande orsakerna till att jag valt bort det.

Jag blev inte vegeterian enbart pga. djurrättigheter, Misstolka mig rätt, jag tycker det är hemskt hur det går till i många fall, vilket också var anledningen till att jag under sista perioden som köttis valde att i största mån köpa närproducerat kött från gårdar i min närhet, eller valde vilt kött.

Men den största anledningen till att jag tillslut valde bort kött var av rena hälsoskäl.
Det började med att jag under 1 månad ville testa hur min kropp reagerade på en växtbaserad kost som ett experiment inför framtiden om jag skulle få en klient som inte äter kött, hur jag behövde tänka för att lägga upp ett ev. kostschema till klienten i framtiden.

Min kropp reagerade dock väldigt posetivt på att utesluta kött.
Jag blev av med mina "eftermaten illamåenden", jag fick mer energi och ork mm mm.
Jag känner mig rent utav piggare och fräschare i kroppen än vad jag gjort på länge sedan jag la av med köttet, vilket var anledningen till att jag nu valt att ta bort det helt.

Det har blivit många frågor om hur jag ska göra till jul "Du måste ju äta skinka, köttbullar och prinskorv mm mm." 
Ja jag vet att det kanske är ett klassiskt julbord, eller så skapar jag min egen vegetariska variant? Det finns massor av fantastiska alternativ jag kan tänka mig att plocka in på familjens julbord!

Likes

Comments

Vilken slapp Söndag det har vart idag måste jag säga, har inte lämnat sängen mer än för att laga till nått ute i köket och ta med tillbaka in till rummet.

Så här ligger jag nu i sängen med en burk Nocco Skumtomte (Alltså. Det måste vara en av de absolut BÄSTA smakerna Nocco kommit med) och reflerkterar över gårdagen.

Igår besökte vi nämligen Allt För Hälsan Mässan som gick av stapeln nu i helgen på Älvsjö mässan. De senaste 2 åren har den sammanfallit med Fitnessfestivalen, så då har jag tyvärr inte hunnit glida runt så mycket inne på mässan eftersom jag haft fullt upp och jobbat i MM Sports monter. Visserligen jobbade jag lite även den här mässan.
Men denna gång endast 2 timmar i Branschrådet För Hälsas Monter där jag representerade Stensunds Folkhögskola och våran Hälsocoach utbildning som är en av de 10 utbildningarna i Sverige som man kan plugga på för att sedan certifiera sig via Branshrådet För Hälsa till kostrådgicare, personlig tränare och massör.

Jag fick den stora äran att ha hand om Marklyft stationen i montern där jag fick analysera och ge tekniktips till Mässbesökarna som önskade hjälp.
Riktigt kul att se att små små justeringar med hjälp av att aktivera specifika muskelgrupper kunde få så många att få en betydligt bättre hållning genom sin mark och på så sätt få en helt annan känsla i kroppen i lyftet.
Det var nämligen väldigt många som pratade om smärta i ländryggen när de kört marklyft.
Så vi går hoppas att mina små knep och tips kan hjälpa dem att komma ifrån det hela.

Jobbade iaf. i montern i 2 timmar tillsammans med elever från en annan folkhögskola samt Ebba och Siri som går i min klass nu iår innan det kom en tredje folkhögskola för att lösa av oss vi kl 14. Då fick vi chansen att verkligen vandra runt och kolla in mässan, Jag som älskar mässor överlag ville inte alls åka hem egentligen när de andra i gänget som jag var där med insisterade på att åka hem, Så det var bara att bita i det sura äpplet och gå till bilen,

Fick åtminstone chansen att flexa biccarna med Paolo Roberto och några fina goodiebags åkte med hem.

Likes

Comments

Tänkte försöka mig på en liten update från Halloweenkryssningen nu! Nu när jag äntligen har återhämtat mig samt fått en del skoluppgifter avklarade!

Jag var tyvärr ganska så hemskt dålig på att fota denna kryssning, Jag som alltid brukar kunna bomba med bilder efter någon speciell händelse. Men jag ser det som att jag hade det på tok för kul för att hinna ta en massa bilder denna gång!

Båten avgick ju i Torsdags från Värta hamnen, men jag var uppe redan på Onsdagen så jag skulle slippa stressa bort till terminalen på Torsdagen, eftersom vi som skulle jobba ombord skulle vara på plats vid kl 13 för snabb information samt hjälpa till att vinka in folk på rätt plats så de slapp gå vilse.

Vi började kryssningen med att käka buffén innan vi sprang iväg på personalmöte, och sen vidare in i sminket för att bli klara att öppna upp dansgolven så snart som möjligt.

Jag hörde till gänget som skulle hålla till i Skybar med Karaoke, party Dj's och en massa olika roliga lekar.

Så där har jag spenderat den största delen av kryssningen, Det vart nästan som hemma och vi som jobbade vart som en liten familj däruppe.

Vi har sprungit runt med hinkar till bredden fyllda med kondomer, godis, och massor av roliga leklappar med olika uppgifter som skulle göras av de som drog lappar, jag har snittat på lite drygt 40 000 steg/dag på båten. Helt sinnesjukt. Så det är ju inte undra på att jag har så sjukt ont i mina ben och fötter.

Avslutade första kvällen med 2½ timme röjandes på Club Heavens Golv efter att skybar stängt vid 03 till Freddz som rev av ett brutalt Hardstyle set. Och som jag dansade. Vart nästan ledsen när hans set var slut för att det inte vart mer Hardsyle :'D


Samma procedur upprepades sen dag 2, med skillnaden att vi fick ett par timmar i Riga där vi tog en mysig promenad, samt en kaffe på ett litet fik mitt i centrala Riga innan vi gick tillbaka till båten för att vila någon timma till innan vi skulle vara på buffén för att äta igen och springa till mötet direkt efter det.

Vi körde samma grej dag 2. ta emot anmälningar till kostymtävlingen, springa runt med hinkar fyllda med kondomer, godis och lappar, vi hade en lite pinata som skulle slås ner.

Golvet stängde återigen kl 03, så vi hamnade i Club Heaven för att kolla läget innan vi vandrade vidare, det tog oss drygt 2 timmar att komma ner till hytten för att sova, eftersom vi fastnade lite här och där för att prata med lite andra crew medlemmar ombord på båten som vi inte hade jobbat tillsammans med.


Så det här var min kryssning, Jag har vart totalt förstörd i flera dagar efteråt. hela lördagen och söndagen gick åt till att kurera mig, Jag som var nykter vill inte veta hur trasiga alla som drack var när vi kom tillbaka hem till fastlandet i Sverige, Med tanke på hur jag mått.. Igår tex. gav min röst upp helt och hållet, Så jag hade ett helt tyst dygn. Sjukt jobbigt att försöka göra sig förstådd när man inte har någon röst.

Sjukt tacksam över att min röst bestämde sig att hålla sig tillräckligt bra idag för att jag skulle kunna genomföra min redovisning, Som det såg ut igår trodde jag inte att det fanns en chans i helvetet att jag skulle kunna göra det.

Nu är jag iaf klar för idag, har precis mailat in min artikel om hälsoarbete på olika systemnivåer till min lärare. Hade tänkt att jag skulle gå upp med datorn och allting till rummet innan. Men nu är det vara 50 min kvar tills matsalen öppnar för middag så tror att jag sitter kvar här i kafeterian och väntar in den tiden istället. Känns lite onödigt att springa fram och tillbaka.

Kram

Likes

Comments

Jag kom idag över ett ämne som jag funderat en del kring det senaste, eller brist på motivation snarare?

Allt oftare läser jag idag i sociala medier saker som "Åh vad du är duktig jag önskar jag kunde, men det kommer aldrig gå" Eller "jag älskar mat för mycket, jag skulle aldrig klara av att restriktera mig sådär"
Ja ni vet. det finns så många varianter på det där.

Min trosats är att ALLA kan. Det handlar helt enkelt om vilken inställning man går in med.
Jag la upp mitt eget kostupplägg inför den senaste tävlingen där jag behövde snitta på MINST 1kg/v för att komma ner till min önskevikt för tävlingen.
1kg/v är ganska mycket, det innebär ett underskott på ca 1000kcal om dagen.
Skillnaden med att jag klarade det, var att jag gick in med inställningen att det här klarar jag! Det här kommer gå skit bra.

Hade jag däremot gått in med inställningen att det här kommer aldrig att gå, klart som tusan att jag inte hade gått, för jag projicerar mina tankar till handling. Tankens kraft som man så fint brukar uttrycka det.

ALLA KAN, Det som skiftar är graden av motivation, Är din intention stark nog för att du ska nå ditt mål?

Gudarna ska veta att jag älskar mat! Det har ni säkert sett som i tex. det senaste inlägget jag skrev (Ingen ordning på maten )

Men det hindrar mig inte från att jaga mina mål med mina tävlingssatsningar.
Det viktiga är med vilken inställning du startar resan mot ett specifikt mål, och att du har intentionen med dig, Hur vill du känna när du nått ditt mål?

Likes

Comments

Jag har vart så himla dålig på att äta den här helgen. Både fredag och lördag har mest bestått i en massa onyttigheter i bakad form, att jag ätit mig mätt på det istället för på ordentlig mat.

Igår eftermiddag bakade jag veganska kanelbullar utan jäst.
Som vart väl godkända av veganerna på skolan som smakade på dem (Jag åt upp de som vart kvar till frukosten imorse, liksom.. say what?)


Idag fick jag något ryck och bakade en kladdkaka. Tyvärr ingen bild på den, men hela kladdkakan rök till lunch.

Nu har jag dock lagat till lite riktig mat för första gången sedan lunchen som skolan bjöd på igår.
Vart grönsaksbullar med kladdmakaroner och broccoli.
Eftersom jag vet att jag ligger brutalt efter i mitt proteinintag efter de senaste dagarnas kaosartade "mat" intag så skakade jag till mig lite EAA från XLNT med smaken av sunny beach istället för att dricka vanligt vatten.

Så ska inta maten här nu och sen se vart resten av kvällen för mig.

Likes

Comments

Igår stadsvandring, och idag föreläsning av FATTA man! som tyvärr är ett projekt som inte är igång längre sedan sommaren.
Dock är det helt klar ett ämne som måste lyftas oftare.

Föreläsningen och disskutionerna i grupper efteråt satta igång en massa processer i huvudet igen, processer som jag trodde jag hade arbetat klart med, men tydligen inte helt.
FATTA man! pratar mycket om det sexuella våldet, något som jag tyvärr blivit utsatt för ett par gånger.
Det är ärr i själen och hjärtat som förmodligen aldrig kommer att läka helt utan alltid vara en del av mig, men att jag lär mig att leva med det och låta det ligga mer i bakgrunden av det liv jag lever idag.
Mentalt är jag slut efter den här dagen, så jag tänker tillåta mig att ta det lugnt och acceptera att det är såhär det är just nu.

Så nu blir det vila fram till middagen, innan det är dags att fixa i skolans gympasal inför våran innebandy turnering som körs idag och imorgon!

Likes

Comments

Jag vet att det har gått typ 2 veckor sedan tävlingen och att jag fortfarande inte updaterat om den.
Så här kommer då tillslut uppdateringen om Tyngre Classic VI.

på torsdagen den 14/9 ånte jag upp till Sthlm för att bo hos Diana på Medborgarplatsen. Det vart en lugn kväll hemma utan någon form av vätska samtidigt som vi pysslade med mina naglar och provade en massa kläder som Diana hade rensat ut ur sin garderob.
sen gjorde vi iordning mitt efter tävlingen snack.

Fredagen kom tillslut. och nervositeten var på topp, ja alltså, inte hur jag skulle placera mig, utan mer för om jag skulle snubbla pch faceplanta scenen.
Jag går ju aldrog in i en satsning mot scenen med målbilden att vinna, utan bara att slå mig själv, så jag hade inte ens koll på mina motkonkurrenter.
10:30 hade jag tid för mitt första lager spraytan som jag bokat via on site spray tan by Iron Sport.

12:00 var det dags för inregistreringen, bikinin gick igenom, vilket jag var orolig för att den inte skulle göra (bikini trosan kändes som den var på gränsen till för liten nämligen)
Dock fick jag byta längdklass, så vart direlt kvalificerad till finalen då vi bara var 6 atleter i -172cm klassen.

Sen var det bara att vänta. Och vänta gjorde vi. Men tycker ändå att tiden gick hyffsat fort. straxt innan kl 22 fick jag såvida äntligen kliva upp på scenen genom att visa upp min I-walk.

Jag kom på en 6e plats av 6 startande, det är lika bra att skriva det då jag vet att vissa annars kommer undra, även om jag själv personligen inte alls bryr mig om min placering eftersom mitt mål var att ta mig upp på scenen efter förra årets utmattning, och slå min förra form från luciapokalen 2015. Vilket jag känner att jag gjorde!

Jag är sjukt glad över att jag hade min Diana med mig backstage hela dagen som moraliskt stöd, men framförallt är jag sjult stolt över mig själv att jag gjorde den här resan!
bjuder på några bilder från dagen ❤

Likes

Comments

Hemska jag. Jag har inte uppdaterat på flera månader. Så nu är det dags att komma igång igen.

Den här sommaren har bara vart jobb jobb jobb för min del. Inte för att jag klagar. Jag har ju klarat mig ekonomiskt hela sommaren! Dessutom bättre än vad jag hade hoppats på!

Skolan drog ju igång för lite drygt 3 veckor sedan. Och sedan dess har det ju vart en hel del anpassning till att komma tillbaka i skolrutinerna.

Ni som vart med sedan förra året kanske minns att jag inte mådde så bra pga. div olika anledningar.
Detta resulterade ju i att jag halkade efter och inte klarade av att slutföra alla uppgifter som skulle in osv.
Så jag fick ju chansen på 1 år till med Hälsocoach utbildningen.
Detta eftersom det här verkligen är det jag drömmer om och vill arbeta med i framtiden.

Så nu har studierna dragit igång på allvar efter en mjukstart där vi iår igen drog ut på en Kajakhajk.
Dessvärre valde vi att avbryta hajken en dag tidigare eftersom det skulle komma ca 28mm regn sista natten.
Men det var mysigt och vi fick verkligen chansen att lära känna varandra.

Det är verkligen en helmysig klass iår.
Eller inte bara klassen.
Det är en helt annan energi på skolan redan nu såhär långt in (Om man jämför såhär långt in på förra året) mot vad det var förra året.

Jag har hamnat i en superhärlig boende grupp med helmysiga och bra människor som alla är lugna och behagliga.
Precis vad jag behöver.

Någonting roligt det här året är att jag kommer ha ansvar för att det varje onsdag blir ett cirkel eller Tabatha pass i gympasalen för alla elever i skolan som vill komma och träna i grupp men ändå inte köra någonting som kräver en lagprestation. Utan att de får komma och träna i grupp men ändå kunna köra utefter sin egen förmåga.
Har redan hunnit med 2 pass som vart riktigt uppskattade! Vilket är riktigt kul att höra!
DOCK har den här veckans pass fått utebli, eftersom min hjärna inte är riktigt med på noterna. Så tanken är att vi kör igång med passen igen i nästa vecka när jag är mig själv igen!

För det har ni förmodligen inte en aning om....

Ända sedan Midsommar har jag ju satt mig själv på diet. tappat X antal kilon och nu på Fredag (15/9) Så kliver jag upp på Tyngre Classics VI och tävlar igen!
Med andra ord har jag även tränat en hel del och och de senaste 3 veckorna har jag kört fastande morgonpromenader innan jag går upp till matsalen på skolan för att äta frukost. Riktigt härliga promenader måste jag säga med solen som strålar genom molnen över vattnet på morgonen precis som den gått upp.
Men nu märks det väldigt tydligt att det är peak week. För jag är slut som artist i huvudet och har problem med att minnas ens de enklaste grejer. Så HEJ! Doris är tillbaka (Alltså... min fantastiska diet hjärna)

Är supertaggad och lite smått nervös. Men det är väl mest min scenskräck som spökar som vanligt :'D

Tänkte avsluta här med att bjuda på lite bilder och ber om ursäkt för ett himla rörigt inlägg.
Men det känns iaf skönt att ha tagit beslutet att komma igång lite här igen.
Så att jag har lite av en dagbok som jag delar med er under detta år!

Kram

Likes

Comments

6 dagar kvar tills jag flyttar hem igen, och ytterligare 2 veckor sen tänkte jag starta dieten inför höstens tävling!
Woppa!
Iår testar jag lägga dieten själv, för att applicera mina nyvunna kunnskaper och inte tappa dem.
Är så sjukt taggad på den här resan!

Är du själv sugen på att ta tag i din kost, men inte vet hur?
Tveka inte att höra av dig för mer info på
JossanGetFit@gmail.com

Nu ska jag iaf. laga lite lunch och sen fortsätta packa ihop rummet. Målet är att ha allt färdigpackat innan imorgon eftersom jag kommer ha fullt ös resten av veckan.

Sticker till Sthlm en sväng i imorgon eftermiddag och kommer tillbaka hit på tisdag eftermiddag, Då ska jag försöka ta mig ut till Kråmö på något vänster för sista övernattningen med klassen, vi är tillbaka på skolan till lunch på Onsdag, då tänkte jag att jag skulle börja lite smått med att skrubba väggarna på rummet och på torsdag har vi den officiella flyttstädningsdagen innan vi slutar på fredag. kl 16 ska ju nycklarna till alla rum senast vara inlämnade på Fredag så det måste verkligen hinna bli klart...

Många kanske ställer sig frågan att ja men hur lång tid kan det ta att packa ihop ett rum och städa detta?
Ja ni, Jag heter Josefine och har samlar mani! :'D Jag har så sjukt mycket prylar så jag ett tag var osäker på om jag skulle få med mig allt hem.
Men nu har det iaf löst sig med en mindre skåpbil så jag hoppas att det går <3

Men som sagt. Lunch och packa var det <3

Kram

Likes

Comments