Header

Har flyttat min blogg... Finns som vanligt på frokentv.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Handling: En psykolog blir lite för involverad i hennes patienters privatliv.
betyg: 7/10

Netflix är väldigt bra på att släppa sina serier nu under sommaren har jag lite smått börjat lägga märka till. Deras nya serie Glow hade premiär förra fredagen och nu i fredags kunde vi alltså se framemot ännu en ny serie, nämligen drama-thrillern Gypsy. Det är en serie som jag varit väldigt nyfiken på enda sedan det släpptes info om handlingen. Billy Crudup och Naomi Watts spelar två av huvudrollerna och gör riktigt bra jobb med att fånga karaktärerna. Jag har nästan ingen relation med Watts sedan tidigare. Trotts att hon är ganska känd så har jag nästan inte sett några filmer hon varit med i så är inte alls bekant med hennes skådespel så det var nytt för mig. Crudup är jag något bekantare med och är en skådespelare vars filmer jag oftast tycker väldigt bra om. Resterande skådespelare gjorde också väldigt bra jobb, gillade i synnerhet Karl Glusman som spelar karaktären Sam. Han hade lite av en karaktär som jag själv skulle velat spela.

Jag gillade Gypsy. Serien börjar i ett lite segt tempo om jag ska vara helt ärlig men fördjupar sig sedan och blir efter några avsnitt väldigt intressant och spännande. Storyn i sig är kanske inte det unikaste någonsin, det finns många filmer som rör liknande ämnen men i just tv-form så tyckte jag ändå att det kändes som konceptet stack ut en aning. Jag ser gärna en andra säsong av Gypsy då det absolut skulle gå att bygga vidare på storyn då den inte känns helt avslutad än men jag blir heller inte ledsen om det visar sig att serien bara får en säsong. Har ni sett Gypsy än? vad tyckte ni?

Likes

Comments

Inlägget är ett samarbete medplayhouse teater.

Som endel nog redan vet så älskar jag teater, främst då jag själv också agerar. Detta går ihop med mitt intresse för tv-serier mycket mer än vad folk nog anar. Mitt intresse för detta börja nämligen med serierna och hur inspirerad jag blev av manuset. Dialogerna liksom talade till mig på ett sett som jag verkligen inte kan tänka mig att alla upplever, så man kan säga att mitt teaterintresse började där plus att jag blev rekommenderad att börja med teater av en lärare i gymnasiet spelar såklart också in lite.

Ni som läser min blogg har ju som mig också ett intresse för serier (& film) men hur ofta har ni upplevt the real deal som teater faktiskt är då det inte bara är människor på en duk utan de står faktiskt precis framför dig. Om det är en bra föreställning så är det en fantastisk upplevelse vill jag lova. Därför vill jag rekommendera Playhouse teater till er alla. En teater i Stockholm men New york känsla. Låter inte helt fel va? varför inte äta lite mat först (på deras egna restaurang såklart) och sedan gå på en fantastisk föreställning nu i sommar?Teater i Stockholmnär den är som bäst.

Likes

Comments

Nu när säsong 4 är över och alternativt även serien (även om jag inte är övertygad om detta än) så tänkte jag göra en liten skamlig-lista. Här är 30 av mina favorit ögonblick ur seriens fyra säsonger. Vilka är era!?

Säsong 1


Säsong 2


Säsong 3


Säsong 4

Likes

Comments

Inlägget är ett samarbete med lotton.nu

Jag har ganska många drömresmål när det kommer att djupdyka lite extra i seriens värld. Alltså platser där en serie är filmad på eller kanske till och med att en stad varit så central i en viss serie så att jag blivit sugen på att åka just dit. Har ni någon drömresa som är relaterat till ert intresse för tv-serier eller film? här under är några av mina 👇

Warner bros studio, Burbank, California - har skrivit om detta ungefär hundra gånger och lär väl göra det hundra gånger till men detta bör väl nästan vara ett måste för alla som älskar serier. Här är nämligen många serier inspelade.
New york i allmänhet - städernas stad, vad mer behövs ens sägas?
Washington depot, Connecticut - stället som Stars hollow från Gilmore girls är inspirerat av.
Chicago - my Shameless heart, osv. Om man är normal kanske det borde avskräcka men nä, jag har blivit så sugen på att besöka denna stad sedan jag började följa serien och står fast vid det.

V
ilka städer/ställen vill ni besöka?

Tyvärr så kostar det ju en liten summa om man vill lyckas komma iväg på alla sina drömresor. Är det möjligt att vinna drömvisten på exempelvis lotto? det sägs ju det och det borde inte direkt skada att pröva. Vad har ni för erfarenhet av lottospel, någon som vunnit något? Lotto äger rum två gånger i veckan (onsdagar & lördagar) och sänds i en direktsändning på tv4. Spelet går ut på att man väljer 7 nummer (från 1 till 35) och sedan gäller det helt enkelt att ha så många rätt som möjligt. Svårare än så är det alltså inte så varför inte pröva lotto redan idag!

Likes

Comments

I början på månaden bekräftade Netflix att sense8 inte får en tredje säsong. Har själv inte sett andra säsongen än men har jag förstått det rätt så slutade allt i en ganska stor cliffhanger vilket såklart alltid är lite upprörande om man gillar serien i fråga. Nu har Netflix alla fall bestämt sig för att det blir en liten fortsättning trotts allt. Nästa år kan vi alltså se framemot en 2-timmars special som blir den avslutande delen på hela serien.

Likes

Comments

jag skrev för ett ganska bra tag sedan att Youtube skulle börja producera egna tv-serier. Alltså deras egna origina -serier likt Netflix och HBO. Nu börjar verkligheten till detta också närma sig, i år kommer Yotube red att ha premiä, här under är en liten sneak peek trailer för vad vi kan förvänta oss 👇. Ser helt okej ut om ni frågar mig.

Anyway. När nyheten om Youtube red släpptes så var den första serien jag hörde om att skulle produseras till film Step up. Step up finns som de flesta nog redan vet som antal filmer redan men någon serie har det inte blivit fören nu då. Serien kommer att heta Step Up: High Water och nyheten som just nu är helt färsk är att Naya Rivera (glee) kommer spela en stor roll i serien, yay! Hon kommer tillsammans med sångaren Ne-Yo att spela mentor för de yngre karaktärerna som alltså är danselever.

Likes

Comments

Twin peaks 3x08 - the return: part 8
Som sagt antingen är avsnitten jättebra eller så är dem så konstiga så det nästan är svårt att titta. Det här avsnittet var enbart konstigt. Vet inte ens vad jag ska kommentera eftersom jag satt och tänkte typ "ehhhh? wtf?" i varje scen.

Orphan black 5x03 - Beneath Her Heart
Jag har alltid tyckt om Alison lite mer än de andra klonerna så gillar avsnitt där hon har fokuset. Det här kändes lite som ett avslut på Alisons historia även om jag är rätt säker på att det inte var det sista vi fick se av henne. Kul att få se hur hon kom i kontakt med klonerna från första början också då vi egentligen bara vet Sarah's POV där.

Pretty little liars 7x20 - Til DeAth Do Us Part (serieavslut)
Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Hade hoppats att A.D hade varit någon som kändes lite trovärdigare än att exakt alla i hela serien har en tvilling. Att det var just Spencer kändes dock mest troligt, vore konstigt om det hade varit någon annan. Wren är pappan till barnen, bra att det kom fram men bryr mig inte så mycket helt ärligt. Så nu förklarades det väl varför det var så viktigt att presentera Addison så himla sent i serien för att det skulle bli någon slags cirkel på det hela. Jag hade personligen hoppas på något annat, något som kändes lite mer unikt.

Shadowhunters 2x14 - the fair folk
Som vanligt älskar jag Simon så jag nästan vill gråta, tycker ibland han får lite väl lite cred medan Alec får massor även fast han går runt och är ganska bitter. Jag gillar visserligen de där lite bittra karaktärerna men tycker ändå Simon är en bra avtoning till det hela plus att Jace också är lite mörkare men han kör det ju genom sarkasm och det känns oftast lite mer hållbart. Att det skulle komma något som separerade Clary och Simon var förväntat. Vad det var som gjorde att dem nu antagligen gjort slut var inte heller sådär super otippat då de flesta nog förstått att Clay & Jace fortfarande hyser mycket känslor för varandra. Slutet, WTF? Vad gör du Sebastian?!

Younger 4x01 - Post Truth
Jag tyckte om att kelsey inte verkar vara speciellt förlåtande av Lizas hemlighet. Jag skulle nog stört mig om hon hade varit okej med det direkt så det var skönt att se att hon faktiskt inte var det. Jag är all in om hennes relation med Josh utvecklas till något mer eftersom jag ändå gillar Liza bättre med Charles. Jag hoppas att det här är säsongen då nästan alla får reda på hur gammal hon egentligen är och att nästa säsong fokuserar på hur de hanterar det.

Likes

Comments

Betyg: 6/10
Handling: Trotts att Walter börjar tillfriskna från sin sjukdom så är hans liv inte problemfritt. Han anser fortfarande att hans familjs framtid står på spel och gör därför en deal som kommer hjälpa honom att tjäna en förmögenhet men det är såklart på gott och ont.

Jag står fast vid vad jag sa sist. Första säsongen av Breaking bad är jättebra men efter det tycker jag det verkligen är samma sak hela tiden men att de skriver om det lite smått så att "jodå, visst kan vi klämma ut en till säsong". Serien är överlag bra på grund av att själva kvalitén ändå har en viss standard och skådespelet är också väldigt bra men jag blir verkligen uttråkad. Jag förstår inte riktigt storheten, det är inte en dålig serie men att verkligen bli klassad som en av världens bästa någonsin (för det har den blivit) förstår jag inte riktigt.

En detalj jag verkligen stör mig på med den här serien som jag tänkt på mer under den här säsongen trotts att de säkert varit så hela tiden är att karaktärerna pratar så otroligt tyst. Speciellt scenerna mellan Walter och Sky, de är nästintill som att de sitter och viskar när de samtalar vilket är så irriterande. Det är till en fördel när Walter är arg för då hör man åtminstone vad människan säger. Jag undrar nästan om anledningen till att man gillar Jesse mer än Walter (okej jag men de flesta gillar väl ändå honom mer än W?) är för att han har ett högre tonläge när han pratar. Säsongen överlag är helt okej då kvalitén ändå är hög och skådespelarinsatserna bra. Jag blir dock lite uttråkad av att serien mest står och stampar på samma ställe samt att jag stör mig på smådetaljer som inte riktigt går att se förbi.

Likes

Comments