I helgen som var körde vi upp till Åre. På vägen stannade vi i Järvsö för lite fika, och i Anders-Pers Fikabod blev vi ordentligt uppvärmda! (Rekomenderas varmt)

Väl uppe i de fina fjällen tillagade vi sushi och drack champagne efter att M varit ute och fiskat. På lördagen vandrade vi runt lite i Åre by, sedan kockade vi råbiff till middag! Som förrätt snaskade vi i oss lite anklever med marmelad och pistagenötter.

Sedan vi kom hem i söndags kväll så har vi inte gjort många knop. E har hunnit blivit 8 veckor stor (herregud vad tiden springer iväg!) och vi har gosat en hel del.

Igår var vi på finfika hos Bella, och E längtar en hel del efter sin påtvingade bästa vän som beräknas kläckas om en vecka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags var det höstmarknad. Vi gjorde inga stora fynd, men jag kikade in i en liten butik och lyckades hitta denna underbara filt i lammull till E. Passar perfekt i vagnen nu till hösten tillsammans med fårskinnet.

Vi blev bjudna på söndagsmiddag hos mina föräldrar. Mamma hade slagit till med en söndagskalkon, men till förrätt drack vi champagne och tuggade i oss lite gåslever från Frankrike.

Dessa hängare fanns i källaren i huset när vi köpte det, och i helgen fick de sättas upp i vår hall. Väggen är lite för smal för att vi ska lyckas få till det med en hatthylla så detta vart ett bra alternativ. Ena sattes i barnhöjd och den andra en bit över.

Det har regnat i stort sätt hela helgen här, så pyssel inne har varit en självklarhet. M's föräldrar har varit på besök, vilket även resulterade i ett par extra eluttag. (Lammsteken var riktigt uppskattad och åts med en ordentlig, riktig, rödvinssås och gräddig potatisgratäng).

Likes

Comments

Igår slog vi till med en liten pizza. Vi påbörjade även en liten köttbuljong på kokta märgben, vilka hunden var minst lika intresserad utav. Middagen har en förmåga att ätas väldigt sent här hemma, så det var det enda vi hann med på fredagskvällen. Avslutade även med gratinerad camembert och hemmakokta lingon.

När jag steg upp imorse var herrn i huset redan i full gång med dagens middag. Idag är det höstmarknad och vad passar inte bättre än en ordentlig lammstek att bjuda gästerna på i höstkylan.

När hela familjen är ute på morgonpromenad så njuter jag stort av nyhetsmorgon och varmt kaffe. Snacka om helglyx för en småbarnsförälder.

Likes

Comments