Igår efter plugg och förskola drog jag och barnen till havet och gjorde upp en eld för att göra kolbullar. Härlig och enkel tisdagsmiddag utan några som helst krusiduller, mörket och kylan med en sprakande eld blev en fin kombination. Dock vore det inte dumt med lite nederbörd i form av snö, så det blir lite ljusare ute och än roligare för barnen.

Till morgonen tror jag vi alla tre var väldigt trötta, vaknade ovanligt sent hela bunten trots att de små brukar vara de bästa väckarklockorna vid halv sju, sju snåret. Men upp kom vi, och iväg på förskolan. Idag blir en lugn dag, med plugg och lite stök och bök på hemmafronten. Ibland behöver man bara landa, andas och känna tacksamhet för livet.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I fredags var jag på biodejt med min mor och syster. Något som vi aldrig gör, är att umgås allihopa, det sker verkligen aldrig. Så att styra ihop en bioträff med efterföljande glöggmys var inte dumt för fem öre.

Filmen var riktigt rolig, magen fick stundvis kramp av allt skratt som filmen medförde. Hela biosalongen fylldes av djupa skratt och fnissningar. Susanne Reuter briljerar som vanligt i hennes roller och de övriga skådespelarna levererade också väldigt väl. Sällan brukar svenska filmer leva upp till något, men denna är utan tvekan väldigt sevärd.

Likes

Comments

Helgen är på väg att nå sitt slut, och söndagen är i vanlig ordning precis som alla andra söndagar. Ganska gråa, ganska trista och allt som oftast ganska händelsebefriade. Jag och barnen laddade upp för en mysig frukost i morse efter mys i sängen framför nyhetsmorgon för min del och youtube för barnen. Sen har vi mest tagit det lugnt, haft lite söndagsdisco med Albin som DJ. Är han inte DJ och står med mitt headset framför Spotify på Ipaden så tar han fram gitarren och leker trubadur. Alltid ger det ett gott skratt, och framförallt glädje. Vi har dessutom roat oss med Albins "läxa" från förskolan. Nämligen att Albin skall titta på himlen och säga/skriva ner vad han kan se. Igår såg Albin sol och moln, molnen var runda vita och lite fyrkantiga. 

I eftermiddag vankas det middagslagning och packning av barnens förskoleväskor, och väskan som skall returneras till barnens far. I morgon börjar en ny vecka, "barnledig" sådan med högsta fokus på studierna. Obligatorisk innevecka på universitetet är vad veckan har att erbjuda utöver det finns inga vidare planer utan veckan får möjlighet att landa hur den vill helt enkelt.

Likes

Comments

Vid 12 kom en fantastisk vän och hennes pojkvän för att passa barnen ett par timmar medan jag for till det förflutna för att hämta de sista sakerna. Vilket känns som att det var verkligen på tiden att få det överstökat. Så den boken kan stängas och jag kan påbörja en ny. Orkade inte gå igenom pryttlarna utan kastade in det i bilarna bara, tar det projektet till våren och gör en riktig förrådsrensning istället.

Måste tacka min fina pappa för att ha hjälpt mig, och dessutom stannade kvar på middag.Likes

Comments


I det enkla

Bor det vackra

Veckan har dansat i all hast och hälften av veckan har snart passerat.

Just nu i skrivande stund tar jag mig en välförtjänt paus i studierna, produktiviteten har verkligen varit på min sida idag och jag känner mig lugn med att samtliga uppgifter kommer vara färdiga under morgondagen. Vikten av att ha ett strukturerat schema att följa slaviskt när det gäller plugg, trots att man läser på distans så är det nyckeln för mig att saker inte skall gå i lås och aldrig slutföras ordentligt. Nackdelen med att vara alldeles för tankspridd.

Att samtliga uppgifter kommer vara färdig innan helgen innebär att helgen kan prioriteras till allt annat roligt. Än har jag inte smidigt några planer för helgen vilket känns skönt att låta helgen få komma och bli som den vill helt enkelt.

Fortsätter dagen i samma anda innan hämtning på förskolan skall ske och allt det som hör till. 


Likes

Comments

Lillasyster Alva nu 2,5år har sedan skilsmässan för 9 månader sedan mestadels velat sova i min säng under "mammaveckorna", vilket till en början var helt förståeligt med tanke på den omställningen det blev. Jag har försökt intressera henne vid hennes egen säng och om dagarna så leker hon gärna där men om kvällen och nattetid är närkontakten något hon sökt och haft ett stort behov av.

På senare tid har Alva tagit upp mer än hälften av min dubbelsäng, där alla dockor och gosedjur skall sova omkring henne, med andra ord var det på tiden för henne att börja sova i hennes säng igen. Där kan hon få trängas med alla dockor och gosedjur själv. Nattningen gick superbra, och Alva somnade snabbt och smidigt i sin egen säng och kändes väldigt trygg. 1-0 till mamman! När det var dags att krypa till sängs för egen del kom storebror Albin och ville sova bredvid mig (vilket i princip aldrig sker). Några timmar senare anslöt sig även Alva till oss, 1-2 till barnen och jag får erkänna min förlust. En vacker dag kanske dom sover i sina egna sängar! :D

Kan ändå inte sticka under stolen att det är ganska mysigt att ha dem bredvid och lyssna på deras andetag.

Likes

Comments

Äntligen mammavecka, skaran är nu åter i sin rätta storlek.

Barnens far lämnade småtrollen här på morgonkvisten då förskolan är stängd idag på grund av planeringsdag. Ja, tyvärr blir det inget höstlov för mina barn i år då studierna inte tar några lov. Vi myste på till morgonen innan barnens mormor kom hit för att roa trollen medan jag roade med med studiemöte.

Efter studier och lunch drog vi ut en sväng, trotsade blåsten för att få några solstrålar på oss eftersom solstrålarna är det väldig bristvara på. Först en cykeltur sen härjande på gården. Helt underbart att faktiskt ha en gräsplätt igen, med studsmatta som barnen kan springa runt på tillskillnad från den betonglägenheten mitt i centrum vi bodde tidigare i.

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderas med film-mys med kidsen, och helt enkelt ta igen den veckan vi varit ifrån varandra, ha det gott!

Likes

Comments

Lördagen var verkligen en toppendag på många sätt, trots den uteblivna sömnen natten mellan fredag och lördag så startade dagen fint med en tur till hemkommun, hem till mamma och bli bjuden på en lyxig brunch-buffé på hotellet och surra men framförallt njuta av stunden.

Mot eftermiddagen var det dags att göra sig i ordning för Halloween-middag, med härliga vänner men även de som var helt främmande. Otroligt trevlig kväll med god mat, god dryck och framförallt härliga skratt tillsammans med olika sorters sällskapsspel.

Söndag idag, och idag ska krafterna samlas för att storstäda lägenheten, tvätta och veckohandla det som egentligen hör alla söndagar till. För i morgon kommer äntligen barnen hit, den efterlängtade mammaveckan. Jag hoppas att veckan ger oss sol istället för regn så vi kan ut och hitta på saker utöver det vardagliga med förskola och studier.

Do more of

what makes

you happy

Likes

Comments

Tenta vankas i morgon, känner jag mig redo? Inte för fem öre. Att läsa om svensk politik och ekonomi gör mig inte direkt mer intresserad i ämnet tyvärr. Böckerna är fruktansvärt träliga att gå igenom, skulle kunna somna medan jag läser. Sant. Tack och lov är det en hemtentamen, så böcker kommer flitigt bläddras i under morgonens 6 timmar.

Dessutom har jag roat mig med att göra en djupgående analys av en Samhällskunskapsbok för årskurs 5, det enda jag kom fram till med boken var dess oerhörda brister. Brister i kopplingen till läroplanen och att ett ämne som jämställdhet tog upp sammanlagt två meningar i hela boken. Det är synd att läromedlen på vissa skolor inte prioriteras att förnyas och att en genomgång av dess innehåll sker. Dock kan det självklart finnas en ekonomisk aspekt som orsakar detta. Men mycket känns så föråldrat och dåligt. Jag har samma minnen från min egen skolgång, då framförallt i högstadiet blev vi enbart erbjuden gammalt material, kartböckerna innehöll fortfarande Sovjetunionen. Ja, och jag är ändå född 1992. Det är skillnad mellan skolor i samma kommun till och med, upprörande men ack så sant.

Kvällen tog ut sin rätt, äntligen en dag utan skyfall från himlen. Och jag kände att jag behövde få distans från böckerna och allt vad det innebär och få komma ut i luften, tillsammans med en god vän. Vi drog till närområdets vackra och sköna vindskydd och slog upp en eld. Drack mitt hembryggda kaffe och grillade pinnbröd.

Njöt av stunden,
njöt av mörket,
av värmen,
av att bara vara,
av havets skvalpande mot stenarna.

Likes

Comments

Hälften av veckan har nu nått sitt och längtar något fruktansvärt till helgen, dels tentan som skall göras på fredag som då äntligen är bortgjord men även ett steg närmare att barnen kommer på måndag och dess underbara rutiner faller på plats igen. Nästa vecka är sluttampen på Samhällskursen och samtliga uppgifter skall vara klara. Vilket känns skönt att påbörja något nytt där jag känner ett större engagemang än avsaknaden av denna idag.

Idag har studierna tagit det mesta, åkte till en skola i närheten och gjorde en lektionsobservation i ämnet samhällskunskap för att arbeta vidare med fältstudier. Efter det blev det lunch på lokala kinarestaurangen i trevligt sällskap.

Avslutningsvis av kvällen skall jag skriva färdig en uppgift så att morgondagen kan bestå enbart av förberedelser och tentaplugg. Tillsammans med Ernst ska vi nog uppnå det ouppnådda och framställa en alldeles suverän uppgift.

Godkväll!


Likes

Comments