Helgen lider mot sitt och äntligen en dag utan att graderna passerat -20 grader. Ja, här i Kramfors har det varit okristligt kallt i helgen, men under natten blev det allt mildare och mildare.

Direkt efter frukosten slängde vi på oss alla vinterkläder och gick upp till skolan för att ge oss an försöket med att åka skridskor. Alva var en riktig tuffing, likaså Albin. Albin gjorde ett stolt försök till att hitta balansen ute på isen, men tålamodet är inte det största som hos de flesta barn. Men med lite jävlaranamma och pepp så kom han igång och jagade bollen med hockeyklubban. Alva däremot hasade sig runt med både mormor och morfar i varsin hand, nöjd och glad. Även jag tog på mig mina gamla skridskor från ungdomen som osar artonhundrakallt. Bambi på hal is är nog rätta benämningen för hur de både såg ut och kändes. Men fram kom jag och ramlade gjorde jag inte heller. Lite små bitter att jag inte tog fram mobilen förrän barnen hade åkt färdigt. Får hoppas att vädret är med oss på nästa mammavecka så vi kan komma ut och åka lite skridskor igen!

Nu väntas middag innan ekipaget styr hemöver igen och ladda batterierna för morgondagens förskola och plugg. Men en toppen helg med massor av lek och mys med barnens mormor och morfar har vi hunnit med!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och där kom fredagen som ett brev på posten, alldeles lagomt serverat framför en i alldeles rättan tid. Välbehövligt så som jag törstat efter den. Eller ja, nu är det helg med andra ord och MYSA och framförallt står högst upp på schemat av vad som önskas av helgen.

Helt okej vecka, full fart men ändå inte speciellt många knop som skett. Har väl snarare kanske just haft fredag hela veckan än betet av vardag för vardag. Men ibland behövs det också! Torsdag eftermiddag fick jag och lillmannen i huset ett ryck och städa och klippte om blommorna och stökade på, medan lilltösen hjälpte till att plocka fram alla leksaker igen. Så som det brukar vara - inga konstigheter.

Fredagkvällen spenderas i hemkommunen, Kramfors. Här stannar jag och barnen över helgen och myser så mycket vi kan med barnens mormor, och morfar också för den delen. Hjälpt min far med att handla sängar idag, klart han tog med sig sin bästa bärhjälp sådär utan att skryta alldeles för mycket. Kommer aldrig glömma flytten han gjorde för några år sedan, herrejävlar vad dom där sängarna vägde bly.. plastinpackade och helt jävla otympliga att bära upp. Men upp kom dom! Har väl fått min envisa gen någonstans ifrån.

Likes

Comments

Det är på tiden för mig att ta tag i saken och köpa mig en ordentlig funktionsduglig tv. Gärna i storlek så man ser och kan möblera om vardagsrummet utan att behöva sitta en meter från tv'n för att läsa undertexterna. Till viss del handlar det väl om den lilla storleken på tv'n jag har idag, även i kombination med bristande användning av glasögon så lite mitt eget problem är det också.

Men ju mer jag tittar på tv-apparaturer så snurrigare blir jag, vad skall man ha? 49tum - 50tum eller 55tum? Vilket märke bör man köpa? Spelar det någon vidare roll egentligen? Ljud från tv? Vill ju helst inte att allt låter som en riktigt gammal bilstereo med fruktansvärt hemskt diskant ljud. Det enda jag är typ helt hundra på är att det ska åtminstone vara en smart-tv. Det här är verkligen grekiska för mig, helt omöjligt att förstå sig på... det visar sig vad jag drar hem för åbäke.

Likes

Comments

Är så sugen på att ta mig an mitt sovrum och göra om det. För tillfället känns det bara plottrigt och så långt ifrån mysigt man kan komma.

Jag tycker om tapeten som redan sitter här, är ju trots allt en obotlig älskare av blommiga mönster men.. även för mig blir det aningen för mycket när det sitter på samtliga fyra väggar i rummet. Så att måla om 3/4 väggar till vita och behålla en fondvägg av tapeten vore kanske inte så pjåkigt.

Sen en sänggavel behöver jag, gärna med en förvaringshylla ovanpå då jag gärna avstår från tavellister. Letar igenom vad internet har att erbjuda, hittat flera olika som jag gillar det ena och det andra med. Så slutar nog med att material får inhandlas och jag bygger mig en egen sänggavel. Varför inte liksom? Vet inte än om den ska vara vit, eller om man blandar ihop en egen bets och målar träet så det ser fint åldrat ut. Funderar även på att använda smidesspikar, sjukt snygga detaljer det skulle bli! Eller om man skulle få tag på en gammal vacker dörr att bygga en sänggavel av... ja får suga på den karamellen lite.

Likes

Comments

Jag kommer alltid.

Leta efter dig i alla jag möter.

Och jag vet att jag aldrig kommer hitta dig.

​Men i allt sökande så är det tillslut mig själv jag kommer att hitta.

Och då är du inte längre den jag söker.

Likes

Comments

Äntligen är det jämn vecka och barnen är här och familjen är komplett igen. Barnen blev lämnade här 06.30 då det var planeringsdag på förskolan. Vi gjorde i ordning frukost och la oss sedan och myste framför film. Härligt att starta veckan med att bara få rå om varandra, och ta igen lite saknad tid ifrån föregående vecka. I morgon får barnen också vara hemma, då Albin haft en krupp-natt. Så får vi hålla tummarna att denna natt blir lugn och att han är på bättringsvägen. Resterande vecka kommer förhoppningsvis ägnas åt plugg och förskola, en Birsta tripp på fredag och övernattning i Kramfors till helgen.

Helgen var väldigt lugn och fin, spenderades under fredagskväll med studiegruppen med middag på Pinchos. När vi varit uppdelad en hel termin i två olika grupper så var det väldigt trevligt att ta igen lite tid och höra allt man missat.

Lördagens däremot spenderades med en tur till Örnsköldsvik, tror jag fönstershoppade upp hela Naturkompaniet/Fjällräven.. men hittade en hel del nyttosaker som ska inhandlas när ekonomin tillåter. Måste börja ladda för den utrustningen som saknas till sommarens planer. Lördagkvällen avslutades på Storgatan med sällskapsspel, vilket kanske inte är så otippat. Blivit lite av en grej de senaste lördagarna!

Under söndagen blev det en tur till hemkommun, till farsan. Hjälpte honom att packa upp efter hans flytt till en ny bostad och skruva ihop lite möbler. Inte en sådan pjåkig söndag det heller!

Likes

Comments

Som rubriken lyder, en natt utan sömn som har tillbringats till att verkligen reflektera över vad man känner och tycker. Många tankeställningar har sköljts över mig som vågor, och jag börjar förstå att det är inte farligt att blotta sig, vara sårbar och tala öppet om vad man känner och tycker.

2018, året som är början på det nya kapitlet i mitt liv. Där jag åter kan prioritera mig själv och följa mina egna drömmar utan att behöva styras av någon annan eller ens lägga en tanke mer än på mig själv och barnen. Vilket känns som en sten som lättat och jag kan pusta ut. Att inte behöva anpassa mig, inte behöva förklara mig för att jag vill följa mina egna drömmar. Aldrig bli ifrågasatt varför jag vill studera, varför jag vill göra si och så. Aldrig höra dom där orden: "Ska du träna så du kommer ut på kartan igen så folk ska titta på dig* - "Ditt ansikte kommer ändrå aldrig förändras" . Jag vill må bra, i både kropp och själ. Så som jag en gång gjorde. Det här året kommer helt tillägnas åt att följa mina drömmar, göra allt det som gör mig lycklig och får mig att må bra och vara glad. Inte lägga ner energi på det som inget är värt. Göra allt för barnen, det där som jag drömt om. Åka på minisemestrar, se saker, uppleva saker - tillsammans. Jag vill ge barnen, allt jag fick som barn. Möjligheten att se, skapa mig en egen uppfattning om saker och ting. Inte hindras. Inte begränsas. Bara växa.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har dagen i stort lunkat på i rätt skön takt. Barnen tog sovmorgon liksom även jag, inget jag klagar över då jag aldrig varit mycket till morgonmänniska.

Väl efter frukost och lek så klädde vi på oss och begav oss vidare ner på stan, barnen hade behov av lite fler handskar och Alva ett par nya töckbyxor. Intersport levererade kläder till barnen och Albin skulle prompt ha en hockeyklubba också.. klart han fick det! Nu är vi laddad att ge oss ut på isen för primär med de nya skidskorna så småningom. Blir spännande att se hur han tar sig an isen i år, efter två år med försök har han aldrig varit vidare intresserad. Men nu ska även mamman damma av sina gamla skridskor som inte fått sett dagsljus sedan 2004. Anar dock att det kommer sluta med en klumpig Bambi på hal is, eller är det som att cykla? har man väl lärt sig det så sitter det i, det återstår att se!

Vidare hemma har vi roat oss med lek ute i snön, årets första snögubbe hemma på gården har fått sig ett liv. Med morotsnäsa och allt. Alva var lite förtvivlad att han inte hade några armar som Olof.

Efter lek ute och dyngsura barn i den sköna blötsnön så gick vi in för fruktstund och spelmys.

Likes

Comments

Julen och allt vad det innebär är äntligen över. Trots att det var första julaftonen utan barnen i år så var den ändå fin på sitt sätt hos min farmor, enkelt litet och alldeles lagomt.

På juldagen hämtade jag barnen och de fick äntligen öppna sina julklappar, glada och förväntansfulla barn öppnade gladeligen sina klappar i en rasande fart och sedan hade Albin det han gjorde med att bygga ihop sitt lego och Alva bjöd på mat och rockade loss. Resulterade i en fin mysig kväll, bara vi, som det ska vara.

Annandagen bjöds min släkt hit på julfirande med barnen, fullt hus och ett riktigt ståhej. Barnen hade fullt sjå med att leka och spela teater, där efter tog kvällen ut sin rätt efter att gästerna farit hemöver. Och jag fick tid och rum i att pusta ut mellan varven, så dagen idag har spenderats i köket och diskat undan gårdagens fika och middag för 13 personer. Tackar gudarna för att jag har i min ägo en diskmaskin, annars hade jag trots min ringa ålder på 25 år blivit riktigt gråhårig. Ingen har väl heller missat det kolossala snöfallet natten bjöd oss på, klädde på ungarna och gick ut för att skotta fram bilen och parkeringen.. efter mycket om och men kunde man se en tillstymmelse till bil under snömassorna. Däremot glada barn som fick härja runt i snön!

Barnen har jullov denna vecka och än har vi inga vidare planer än eventuellt Leos Lekland på lördag, och nyårsmiddag här med gäster på söndag. Blir nog en riktigt fin vecka!

Likes

Comments