Endometrios, Familjen, Ophelia

Bloggen har varit tyst nu ett par dagar och det pågrund utav min sjukdom. Det var länge sedan jag var i ett så smärtsamt skov som jag fått nu. Tur jag har världens finaste människor runt omkring mig som verkligen alltid ställer upp! Björn har fått stans hemma ifrån jobb i två dagar och idag hjälpte min mormor och morfar till. Men idag börjar jag känna mig bättre, jag har kunnat äta mat och orkat vara vaken hela dagen. Ett steg i rätt riktning!
Hoppas din helg har varit bra och att du laddat batterierna ordentligt inför den nya veckan!

Imorgon avslöjar jag ett fantastiskt sammanbet och förhoppningsvis en rabattkod till er, kan säga som så att ni med barn kommer jubla.

Mormor och morfar bjöd på mat ikväll, så skönt att slippa behöva tänka på det. Fick dessutom nyrökad makrill och bergstunga. Rena himmelriket för mig som älskar fisk.

Asså jag dör! Hur söt är inte denna prinsessa i mammans solglasögon, en riktig tuffing 😍

Nu ska jag krypa ner sidan om mina favoriter och försöka sova!Glöm inte bort att just du är helt fantastisk, precis som du är.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag kommer här ingen uppdatering, jag har haft en skit natt. Varit vaken hela natten med fruktansvärda smärtor, känns som någon kört över mig med en lastbil är helt slut.
Har världens finaste sambo som stannar hemma ifrån jobb för att ta hand om mig och Ophelia. Hade aldrig klarat det utan honom!

Hoppas ni får en bättre start på eran helg!

Likes

Comments

Ophelia, Tips

Tänkte dela med mig av mina fem bästa tips inför den kommande bebisen.

• Omlottbodys, så man slipper dra dem över huvudet på den lilla bebisen. Guld värt, vi använder fortfarande nästan bara det inu. Björn hatar att dra något över huvudet på Ophelia så blir smidigast så.
• Pyjamas med antingen knappar eller dragkedja som man kan dra från båda hållen. Så man slipper ta av allt när mm ska byta blöja mitt i natten.
• Mängder av kräklappar, vi köpte dem 10pack ifrån Ikea. Tror nästan vi köpte 4paket och dem används!
• Tunna bomullsfiltar som man kan använda som snutte. Ophelia älskar sina snuttar och somnar aldrig utan dem. Vi som med dem i sängen innan hon kom just för att dem skulle lukta oss.
• Lite tjockare filtar gärna av bomull, jag personligen älskar Newbies och har fyra stycken till Ophelia.

Likes

Comments

Något man ser och hör mycket av just nu är ”men vi gör det för barnen” vadå ”vi gör det för barnen” tror ni att barnen mår bra utav att se sina föräldrar olyckliga bara för att dem ska få växa upp i ett hem med båda sina föräldrar under samma tak. Jag kan av egen erfarenhet säga som så, nej det gör inte dina barn lyckligare. Snarare tvärtom! Dem ser,hör och känner av er negativitet till varandra eller om det bara är så enkelt som att kärleken inte finns kvar. Då mår man som barn bättre av att ha två boende och två lyckliga föräldrar på heltid och kanske få in bonus vuxna som älskar en. För jag tror att ett vinnande koncept i barnuppfostran är kärlek, en familj med högt och lågt i tak. Det är vår uppgift som förälder och se till att barnet växer upp i ett hem fyllt utav kärlek oavsett hur den familjen ser ut. Det är något jag och B pratat om mycket, vi båda är uppväxta med skilldaföräldrar och haft det turbolent med våra föräldrars respektive. Men ändån har vi insett att våra föräldrar aldrig hade kunnat leva tillsammans. Jag är tacksam idag över mina föräldrars beslut, trots att åttaåriga jag hatade dem för det och tyckte det var hemskt att mina syskon fick växa upp med båda föräldrarna i samma hus. Medans jag levde i en resväska.. Så är det något vi alltid varit väldigt överens om att just om vår kärlek någonsin skulle försvinna så är det bättre att gå ifrån varandra som vänner för barnet skull och bli lyckliga på nytt på vars ett håll. Än att säga som många ”men vi gör det för barnens skull” nej ni gör det inte för barnens skull ni gör det för att ni är rädda för samhällets reaktion och för att det ska se ut som ett misslyckande. Men vet du vad jag anser att ni som våga gå ur den onda cirkeln är en ren vinnare!

Var rädda om varandra många kramar Amanda

Likes

Comments

Familjen, Ophelia

Godmiddag fina du!
Hoppas din morgon varit bra och att du har något roligt framför dig idag.
Själv började jag min morgon redan fyra... Ophelia ville ha mat och Björn skulle köra och jobba. Precis när Björn stänger ytterdörren börjar mussen spring i vår sovrummsvägg.. Hatar den! Vi har försökt hitta var den kommit in men hittar inget.. Så antagligen är det sedan byggarna rev ut vårt golv i köket eftersom vi upptäckte en vattenläcka. Så förbaskat äckligt, jag är verkligen livrädd för möss..
Tur Ophelia var extra mysig idag när hon vaknade för dagen vid åtta, hon ville verkligen inte gå upp och nära skulle hon ligga. Hon gosade verkligen in sig och låg och pratade hur länge som helst. Underbar start efter lite kaos där innan i natt/morse.
Vid nio klev vi upp och gjorde pannkakor, sen kom Björn hem lagom tills dem var färdiga och nu ska jag svirra om till träningskläder och ut på en tränings runda. Har knappt 10kg kvar av mina nästan 40kg efter graviditeten. Men det är inget jag stressar över, jag vet att min kropp aldrig kommer vara sig lik. Sålänge jag är stark och orkar leka och busa med Ophelia sen när hon blir äldre så ska jag lära mig älska min kropp precis som den är. För den gav ju mig det finaste jag har ❤️

Likes

Comments

Endometrios, Familjen, Frågor och svar, Graviditeten, Ophelia

-Ja vet ni va, det var hon. Och vi hade aldrig haft Ophelia om vi inte fått den hjälpen vi fick.
Nej det var kanske inte det mest optimala att få barn direkt efter studenten och man precis kommit in på sitt jobb. Precis köpt hus som behöver lite renovering, men vet ni vad. För oss fanns det inget val.
-antingen nu eller kanske också aldrig.
Att höra dem orden fick oss att fatta beslutet snabbt, vi fattade beslutet om barn redan efter bara att par månader som par. Jag fick snabbt börja med behandling som satta mig i kemiskt klimakterie, en spruta engång i månaden fick jag i fettvalken på magen. Biverkningarna var fruktansvärda och jag var så förbaskat trött, jag var trött, svettades som en gris, hade fruktansvärda smärtor dem första 3-5 dagarna efter sprutan och jag var så känslosam. Det kändes som att mitt liv slängdes upp och ner varje gång det var dax för en spruta, för jag visste att jag hade en vecka framför mig som var tuff. Den var psykiskt tuff och Gud vad många tårar jag fällt i Björns famn. Men någonstans inom mig fanns det ett jävla anamma, för jag visste ju att jag gjorde det för att kunna bli mamma. Efter ett år på den högsta dosen så fick jag ytterligare lite hjälp på traven en medicin som heter preggo time. Vi skulle ha koll på min ägglosning så vi köpte test och testade men inget test var positivt. Jag var så förbannad, frustrerad och ledsen. Det var då jag var nära på att ge upp, men Björn sa "vi kör på, vad vet vi dem är inte hundra procentiga. Någon gång måste det vara vår tur" dem orden och att dem kom ifrån honom var verkligen min räddning. Vi fortsatte och äntligen kom plusset. Den 6/8-16

Likes

Comments

Från det att jag plussade till det att jag berättade det offentligt har jag varje vecka skrivit en liten dagbok, just för att kunna komma ihåg hur det kändes just där och då. Så tänkte dela med mig utav den!

Jag är gravid, JAG är gravid! I vecka 4 tidigt, men ack så välkommet. kanske inte den bästa tiden med tanke på våran ålder och att vi inte varit tillsammans jätte länge. Men min sjukdom och allt runt omkring den gjorde vårt beslut väldigt enkelt. Självklart ska vi göra det nu, är det nu eller aldrig så är det självklart att det är nu som gäller!

Vecka 6+6 ett besök hos Mats och vi fick reda på att vi hade väntat tvillingar. Jag bröt ihopa i sängen efter att Björn kört till jobbet men samtidigt var jag överlycklig över att set en pigg och frisk liten bebis. Jag njöt av tanken på att inom en framtid bli mamma.

Vecka 7 illamåendet är värre än någonsin och mina bröst exploderade. Jag har alltså gått upp två storlekar i kuppan.. Många känslor jag grät och skrattade om varannat den veckan. Stackars Björn som aldrig fattade vad som hade hänt.

Vecka 8 illamåendet fick mig sjukskriven under en vecka, har nog aldrig sovit så få timmar på en vecka som denna.. Men lyckan gör det värt det, för om mindre än nio månader så ligger där förhoppningsvis en liten mirakelbebis i min famn ist för i min mage. Samtidigt som man ständigt blir påmind om hur fort det kan vända..
Varför… Det är en fråga som vi ställt oss så himla många gånger under denna graviditeten.. En stor blödning och oförklarlig smärta igen.. Vi som är så nära målet… Vecka 9+0. Sitter på akuten och väntar på läkaren, har nog aldrig känt mig så tom på känslor som just nu. Uppdatering! Vi klarade oss, hur underbart är inte det!? inget missfall utan ytterligare en jävla cysta… Bebisen mår bra, hjärtat slog och den vinkade.

Vecka 10 inskrivning hos barnmorskan och B var med. Kändes väldigt speciellt och allt blev så verkligt på ett hellt annat sätt. Men vår lycka var kortvarig, som vanligt.. En stor blödning och smärta möte mig klockan tio på förmiddagen, har nog aldrig någonsin känt mig så krossad. Men det var bara att bita ihopa och fortsätta jobba samtidigt som jag fick ställa mig och andas igen dem värsta smärtorna.. Samtidigt som jag var helt säker på att vårt älskade lilla mirakel var på väg att lämna oss.. Men ytterligare en gång till så va det en cysta som spruckit och vår buse var livlig och nöjd med livet.

vecka 11 ny vecka igen och förra veckans händelser ligger fortfarande kvar i mitt hjärta skrämmer en. Drömt mycket om bebisen och om att den lämnat oss samtidigt som jag drömt om när den är hos oss.. Går inte att förklara i ord vilken känslomässig berg och dalbana denna graviditet inneburit.. Längtar tills denna vecka är över för då äntligen är vi i ett stort delmål!
Små utdrag ur ”dagboken” lite skrämmande att dela med sig för det är väldigt känslomässiga tankar. Men jag vill vara öppen och ärlig samt att ni ska få känna er delaktiga!

En tillbakablick på den första tiden med lilla O i magen ❤️

Likes

Comments

Familjen, Frågor och svar, Ophelia, Graviditeten

Vad är det svåraste med att vara mamma? – Att veta om jag gör tillräckligt…

När är du som lyckligast? – Jag är ni som lyckligast när familjen är samlad och livet bara flyter på.

Vad drömmer du om just nu? – Ett färdig renoverat hus och ny tv-bänk. Förutom det drömmer jag om att starta eget företag och utbilda mig till guldsmed.

Vad skulle du säga till dig själv om du fick träffa dig som 16 åring? – Det är inte så farligt att bli äldre, det är faktiskt mer än okej. Det är okej att göra misstag du blir inte en sämre människa för det. Din kropp är fantastisk så ta hand om den och älska den, för den kommer en vacker dag att ge dig ditt barn.

Vad är det bästa ditt barn lärt dig? – Vad som är viktigt med livet och oändlig kärlek.

Vilka är de bästa vs sämsta människor du vet? – Bästa är dem som är äkta, de som man känner värmen och kärleken ifrån. Sämsta… Dem som värderar pengar högre än kärlek.

Favoritplats? – Där Björn är, älskar att vara med honom och där han är där är jag hemma.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Oj, den var svår. Den är nog lite romantisk, älskar ju mina Odd molly plagg.

Favorit saker i livet? – Jag älskar att umgås med familjen och vänner, att sitta och pyssla med mina naglar eller kunder är terapi för själen.

Vad gör du för att underlätta en jobbig dag? – Jag andas… djupa lugna andetag. Det hjälper allt som oftast.. Hjälper inte det så tänker jag tillbaka på allt vi gick igenom under graviditeten och att det inte var en självklarhet att verkens Ophelia eller jag skulle överleva. Då bli den jobbiga dagen helt plötsligt som en bagatell.

Var Ophelia planerad? - Ja, det var hon. Kommer berätta mer ingående i ett annat inlägg om vår resa till Ophelia.

Likes

Comments

Familjen, Ophelia

Så var det måndag igen..!?
Tiden går otroligt fort när man fått barn, jag har snart varit hemma med Ophelia i fem månader. Herregud! Var tar tiden vägen? Och nu är nog den bästa tiden, där händer nya saker varje dag. Hon lär sig alltid något nytt, jag älskar att jag tillsammans med Björn sitter på första parkett. Att följa Ophelias utveckling är underbart.

Idag var jag tvungen att köra in till Ystad eftersom en av pyjamaserna vi köpt på Lindex inte gick att dra ner dragkedjan på. Så vid lunch körde jag in och mötte upp min lillasyster, solen sken men det blåste en hel del. Jag fick med mig en ny pyjamas som fungerar och lite mat i magen.
När vi kom hem har vi busat och gosat en massa, även Björn fick gosa ordentligt med Ophelia.
Blir verkligen bara mer och mer kär i den mannen när han får Ophelia och skratta och man verkligen ser deras band.

Visst är bilden underbar? -mina två favoriter, som jag älskar er.

Nu ligger Ophelia här sidan om mig i soffan samtidigt som jag försöker jobba undan lite. Har en del mail att svara på och lite blogginlägg som ska förberedas. Gäller att passa på.


Hoppas ni haft en fin dag och att solen har lyst på er.

Likes

Comments

Godmorgon!

Min helg har varit helt fantastisk och än är den inte över. Björn har varit ledig och vi började helgen med en liten dejt. Bara vi två, mamma hade Ophelia och vi körde in till Ystad. Där satte vi oss och åt Thaimat och när vi ätit upp gick vi bort till ett litet hotell som en av mina närmsta vänner jobbar på. Tog varsin drink och snackade skit, super mysigt!
Lördagen hade vi fullt upp med att fixa här hemma, hade bestämt vi skulle måla en byrå. Men vädret var inte på vår sida. Så vi körde och köpt ny bänkskiva till badrummet, blev skit bra! Och på kvällen gjorde jag fläskfilé i ugn med morötter och potatis, super gott och egentligen väldigt lätt.
Idag ska vi fortsätta fixa färdig här hemma, hoppas vädret är på min sida så jag kan måla byrån!Psst! Kommer komma upp en super rabattkod under dagen.

Likes

Comments