Jag har så länge jag kan minnas varit kroppsfixerad och alltid hatat min kropp. Ord kan inte beskriva hur mycket hat denna 18 åriga kropp har fått utav mig men även av andra. Men hatet från mig själv har ändå alltid varit värst för jag börjar mer och mer inse att det spelar ingen roll vad andra tycker om min kropp om jag är nöjd med den. Ena stunden tycker jag att jag är för tjock och nästa stund för smal, varför aldrig nöjd?! Kommer jag någonsin bli nöjd? Nä jag tror tyvärr inte det utan jag tror detta är något jag måste lära mig att leva med.

Under vintern när jag gick i sjuan hade jag en början till en ätstörning och jag blev triggad av att höra hur smal jag var/är för jag har nästan alltid varit smal eftersom det ligger i generna. Under denna period var jag nästan konstant hungrig och jag räknade på allt jag åt genom en app, denna app har jag under de senaste åren laddat hem och tagit bort från telefonen med jämna mellanrum när jag haft dåliga perioder men hittills har jag inte ramlat ned i Anorexi-diket igen och jag tänker inte göra det heller.

Vändpunkten för denna period blev den dagen jag fick pappren med information om en ätstörningsklinik och där då bestämde jag mig för att jag inte skulle dit. Sedan den dagen har resan inte gått spikrakt uppåt och jag har fortfarande dåliga stunder men jag kan ändå klappa mig själv på axeln och säga att jag blivit bättre och snällare emot mig själv men det har nog att göra med att mitt ideal även har ändrats. Förut var mitt ideal att väga en viss siffra, desto lägre desto bättre idag ligger mitt ideal i att ha en vältränad kropp till utseendet men som även kan prestera fina resultat inom träningen. Som ni märker så har mitt ideal blivit hälsosammare och det är jag glad för men tyvärr tror jag att denna hemska självbild är någonting som alltid kommer få leva med för det är sån jag är. Jag har krav på mig själv på gott men framförallt på ont när det gäller ALLT.

Än idag kan vikthetsen smyga sig på men idag är jag ändå medveten om att mixtrar jag med maten kan det bidra till konsekvenser på mina träningsresultat och det är det sista jag vill. Vissa i min närhet kan nog anse att sättet jag hade förut när det gäller krav och så på matintag speglar sig på kraven jag har på träningen idag och vissa perioder lär jag nog hålla med. Men samtidigt är träningen en av de saker som gör mig lyckligast precis som andra blir lycklig av mat eller nya bilar. Och inte skulle väl någon säga åt en matglad person att den borde svälta idag för att deras syn på mat är onormal? För detta är vad jag ofta får höra du måste vila, ja såklart jag måste vila ibland och det gör jag men ingen har rätt att ta ifrån det som gör mig lycklig. Det viktiga är bara att närstående är med om jag faller och hjälper mig hitta en balansgång för att jag ska kunna göra det som gör mig lycklig utan att sätta orimliga och sjuka krav.

Jag tror tyvärr att jag som person är väldigt benägen att sätta krav på mig själv som bidrar till att jag mår dåligt och som ger ångest om jag inte uppfyller dem av olika själ både i skolan men även inom träningen. Som t.ex. i vintras när jag hakade på en facebook-grej som innebar att vara utan socker i 100 dagar då blev jag helt maniskt och läste och tänkte genom varje matintag som kunde innehålla socker. Lyckligtvis var jag vuxen nog att inse att just den där metoden passade inte min personlighet så jag avbröt det för att inte må ännu sämre för det skulle ingen tacka mig för.

Samtidigt som träning är min värsta fiende eftersom den under vissa stunder bidar till onormala krav, dålig kroppsbild och ångest så är det min bästa vän som oftast gör mig lyckligare än någonsin, precis som vilket förhållande som helst i guess.

Jag vet inte riktigt vad jag ville få sagt med detta förutom att oavsett om du kanske tycker att jag ser ut att konstant må bra och älskar mig själv så är jag nog den starkaste hataren av alla som ofta får kämpa med mitt huvud, tänk på det i er vardag kanske är det så att personen du ser som den starka egentligen bara bygger upp en fasad för att inte framstå som sjuk eller svag precis som jag har gjort under många år och inte vågar be om hjälp. Och berätta aldrig för någon hur nöjd den borde vara över sig själv eller sitt liv för du vet aldrig vad den bär på.

Jag är fin som jag är precis som du är fin som du är, glöm inte det!

Kramar till er!

Denna bild har jag haft på telefonen sen i somras just när bilden togs kände jag mig nöjd i min kropp och det är just därför jag tycker den passar bra in i detta sammanhanget. Beroende på period kan jag titta på denna bild och tänka att jag är otroligt nöjd och i nästa period endast se bristerna tex att låren är för stor, magen för bred eller tuttarna för små..
Sorry mamsen och papsen om ni blir besviken att jag lägger upp halvnakna bilder men det handlar om mer än så..😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon, hoppas allt är bra med er! Med mig är det bra, har sovit tills jag vaknade av mig själv & har träningsvärk. Sjukt att man tycker träningsvärk är definitionen på en bra dag.. Men har inte kunnat tränat så mycket senaste tiden och träningsmotivationen är hög.
Igår efter vi kommit hem från vårt äventyr downtown kände jag för att köra ett kroppsviktspass på hotellgolvet.
Passet löd:
10 upphopp
10 Cross Fit-situps
10 squats
10 '' cykel situps''
10 tåhävningar
Detta rullade jag på i 10 min sedan vila och sedan 5 min till. Jag avslutade passet med 4x30 sekunder armhävningar & planka.💪🏻
Min plan var idag att besöka gymmet på morgonen om jag vaknade innan 8:30 men det gjorde jag inte så gymmet får vänta tills senare.
Idag har vi inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra men åka till banken måste vi iallefall sedan kanske vi åker till ett akvarium beroende på vart det ligger och pris.

Likes

Comments

Hej, här kommer massa bilder från vårt besök på det berömda vax-museumet tidigare idag. Vissa personer var så otroligt välgjorda och man gick nästan och väntade på att dem skulle börja röra sig. 😄

Likes

Comments

Hej, nu är det fredag igen och halva jobbdagen har passerat här på fabriken i Jiading. Just idag har vi jobbat med vårt egna lilla projekt här som innebär att fotografera produktionsstegen i tillverkningen av en maskin. Ja ni hör själva det är inte enkla grejer vi jobbar med osså adderar vi lite kommunikationsbrister på det och det är bordat för katastrof.. Nädå det går ganska bra för oss tror jag, den verkliga domen får vi väl efter dem utvärderat oss till skolan.
I helgen är planen shopping och lite turistgrejer men innan jag kan shoppa mer måste jag försöka ta reda på hur jag kan avvara mina befintliga ägodelar för att få plats med det nya. Hittills har jag mest köpt presenter till folk där hemma så nu känner jag att jag förtjänar att shoppa till mig själv eller hur?!
Igår testade vi hotellets gym där löpbandet inte tolererade att man rörde på sig mer än 30 min.. Efter 30 min stoppades bandet och jag startade om och efter 1 min till blev det error på det och jag tränade styrka istället. Bättre lycka nästa gång.
En sak som jag har konstaterat är att mina matvanorna här är katastrof. Jag konsumenter överdrivet mycket yoghurt, nudlar, ris, kakor och läsk så nu börjar jag verkligen sakna gröt, sallad och fräscha smoothies. Min kropp och mage är i uppror och framför allt min hud. Har dock konstaterat att byxorna är otroligt stora så jag tror helt enkelt jag har blivit smalfet! Är väl egentligen inte undra på om jag blivit smalare här när jag vanligtvis äter mat/mellanmål 6 gånger om dagen och nu lever på halvtaskig och vitamin lös mat istället.. Nu ska jag sluta klaga på matvanorna för dem är bara en baggis i det hela. Får bli ett besök på supermarket och handla lite frukt tror jag, sist jag var på fruktavdelningen mötte vi både döda fiskar och levande ålar så vi gick till godishyllan istället.. Ja ni hör ju, skärpning Moa!

Likes

Comments

Hej, nu är det fredag igen och denna vecka har gått extremt fort, jag känner att jag inte riktigt hänger med. I måndags var första praktikdagen och vi har sedan dess hunnit att delta på många presentationer om vår site, börjat att arbeta lite och vart på en middag med andra gäster plus chefen på en typisk kinesisk resturang där maten var så stark så jag trodde jag skulle spy..
Just för tillfället är det inte som det brukar här på kontoret har vi fått reda på och många är stressade efter 1 veckas ledighet så vi har tyvärr fått suttit av mycket tid denna veckan i väntan på uppgifter/möten. Men vi tror det blir bättre.
Igår anlände Elisabeth till Kina vilket är en av lärarna på vår skola så i helgen ska vi uppleva Shanghai med henne vilket jag tror blir kul både för henne och oss.
Hittills har vi åkt tåg och buss till jobbet vilket tar ca 1,5 h eftersom det ofta blir en lång väntan på bussen men resterade veckor blir det nog taxi eftersom vi har blivit bästa vän med en finsk man på vårt hotell som jobbar på samma ställe som oss och som har erbjudit att vi ska få åka med honom. Han har även fixat VIP åt oss på hotellet och lovat att guida oss om vi behöver det eftersom han vart här ca 50 gånger vilket känns tryggt.
/ M

Likes

Comments

Hejsan! Nu börjar vår semestervecka gå emot sitt slut och herregud vad fort den gått! På Måndag börjar 4 veckors pratik på Sanvik Minning i Jiading och jag är supertaggad men samtidigt nervös. Det jag är mest nervös över är min halvkassa engelska men på något viss ska vi väl kunna kommunicera med varandra. Google translate finns ju alltid, haha.

Idag har vi tagit det relativt lugnt vi startade dagen med bankjakt eftersom de medhavda kontanterna har minskat radikalt i väskan så påfyllning behövdes. Efter en lättare panikattack började vi förstå oss på maskinen och vi fick både tillbaka mitt kort och pengar så nu kan vi shoppa igen.

Efter detta besökte vi hotellets inte så fullt välutrustade gym för ett träningspass. Med hjälp utav kretaivitet fick jag ihop ett hårt pass trotts nollvikter eller sköna mattor att ligga på. Jag körde 5 min promenad, 15 min löpning och 5 min cykling sedan 4x45sek av Squats och Utfall, 4x30sek av Tåhävningar och Upphopp. På slutet var benen så trött så jag nästan ramlade, har saknat denna känsla faktiskt sjukt eller inte det är upp till betraktaren att avgöra!

Sedan har vi ätit Creps till lunch och handlat lite. Jag köpte 3 presenter till några saknade personer där hemma och nu har det slagit mig hur fan jag tänker när jag köper presenter hur ska dem få plats i väskan? Mina egna grejer får ju knappt plats och har ju 4 veckor till här som jag misstänker kommer innehålla shopping.. Men det ska väl gå att lösa på något sätt, haha.

Ha en fin Fredag vart ni än befinner er!

/ M

Likes

Comments

Igår gick vi runt lite i två parker där kontrasterna var brutala. I den park som ligger i vårt kvarter bland alla märkesbutiker fick vi se barn leka i en välutrustad lekpark, Kinas hunkar pumpa upp musklerna i ett utegym, äldre herrar spela sällskapsspel och se folk dansa 2 olika sorters dansers vilket var riktigt kul att se. I park nr 2 som låg i ett mer avsides kvarter bland rassliga hus och smutsiga gator möttes vi av folk som sov på bänkar, vildkatter, sällskapsspel och en stor hög bajs mitt i gången (antagligen människobajs). Vi vände väldigt snabbt från denna park kan jag ärligt erkänna.
Dessa parker ligger Max 10 min i från varandra och ändå är kontrasterna så stora och så är det generellt här, i hörnet kan en Armani-butik ligga och precis bakom kan ett halv rassligt höghus ligga.
Förutom att inspekterar parker så var vi även i ett Buddha tempel som ligger precis mitt emot vårt hotell. Riktigt fint faktiskt och vi fick till och med se några munkar.
Idag har vi gått in till de lite mer centrala delarna av Shanghai för lite shopping för min del blev det ett par Nike skor och en present till André.
/ M

Likes

Comments

Godmorgon alla! Eftersom hotellets gym inte levererade det som vi kunde se på bilderna på hotellets hemsida så har jag valt att avstå gymmet. Men inte träningsvilar jag för det! Igår promenerade vi väldigt mycket hit och dit och sedan körde jag ett kroppsviktspass på hotellgolvet så idag skriker rumpa och armar nej..
Jag körde följande pass:
4x45 sekunder av följande övningar:
Utfall, rygglyft, squats och situps
Sedan körde jag 4x30 av följande övningar:
Armhävningar och planka.
Kort och intensivt!

Jag hoppas verkligen att nästa hotell leverera bättre träningsmöjligheter!
Nu är det frukost-dags sedan får vi se vad vi tar oss för!
/ M

Likes

Comments

Hejsan nu är det kväll igen och vi ligger och pustar ut i sängen efter jobbig dag. Efter frukosten idag fick vi för oss att gå till en av de höga byggnaderna som symboliserar Shanghai för att ta kort. Det tog nästan 2 h innan vi kom fram dit sedan tog vi några kort och började sedan den långa vägen tillbaka, haha. Sedan har vi både igår och idag gått runt i olika köpcentrum och konstaterat att vi är för fattiga för dem eftersom dem flesta köpcentrumen i närheten består utav Gucci, Ralph Lauren, Armani osv.
Men hittills gillar jag Kina starkt förutom att det endast är ett fåtal här som kan engelska och det är väldigt svårt att hitta mat som passar oss eftersom vi inte förstår var som står på menyn..
Vi hoppas att vi snart hittar en resturang som har god mat och som kan engelska!
/ M

Likes

Comments