Header

Hej søde læsere!
Som nævnt i mit tidligere indlæg her , har jeg brugt en del af min ferie under dynen, med diverse dokumentarer, podcasts og faktisk også en enkelt bog, som jeg så småt er halvvejs igennem (hvilket er lidt stort, idet jeg ikke lige frem er den største ´læsehest´). Herunder har jeg samlet lidt forskelligt, som jeg kan anbefale!
Mange knus
Froes.

Gina Jaqueline - en sugardaters fortælling


En ret spædende dokumentar, hvor man i fire afsnit følger Gina der sugardater. Programmerne er sendt på DR3 og han ses her.
I kan blandt andet læse et interview fra DR her, som indledes med følgende: ´Der hvor jeg kommer fra, var der ikke meget luksus. Det har jeg lavet om på. Jeg dater rige mænd, og de sørger for, at jeg ikke skal mangle noget. Det her er mit liv. Det er både nemt og kompliceret. Men det vigtigste er, at det er mig, der bestemmer.” Sådan indleder hovedpersonen selv den nye DR3-programserie ’Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling’.

Mads og Monopolet - podcast

Mads og Monopolet er et af mine yndlings radioprogammer og hver lørdag lytter jeg trofast med, når programmet sendes på P4 (fra kl. 09.00-12.00). Jeg synes det er lidt sjovt at følge med i, hvilke dilemmaer der bliver indsendt, samt hvad ugens ´A-hold´ hver i sær, har af holdninger til det pågælende emne. Særligt er jeg vild med, når Uffe Buchard, Hella Joof og Jan Gintberg deltager i programmet. Mads og Monopolet kan lyttes til her.


Morten Elsøe: ´Detox din hjerne´ - podcast

´Detox din hjerne´ er en række podcasts lavet af Morten Elsøe. Hvis man er interesseret i velvære og sundhed, er det helt klart nogle virkelig lærerige og interessante podcasts, der giver stof til eftertanke. Jeg selv synes det er enormt spænende at følge med i og jeg lytter med, hver gang der udkommer nye afsnit.
Programmets bekskrivelse lyder som følger: ´Detox Din Hjerne er programmet der udrenser dit sind for usunde usandheder om sundhed. I hvert afsnit vil Morten Elsøe (cand. scient.) og Anne Gaardmand (PBES) punktere myter om ernæring, træning og vægttab. Myter, der - når man tror på dem - står i vejen for sund adfærd. Derfor er det på tide at få renset ud i disse toksiske usandheder, der står i vejen for både sundhed og livskvalitet.´
I kan lytte til ´Detox din hjerne´ her.Morten Ebbe Juul Nielsen: ´Forbanede sunddom´ - bog

I forbindelse med, at jeg snart skal til at skrive en større opgave i gymnasiet, fandt jeg tilfeldigvis Mortens bog ´Forbanede sunddom´ på biblioteket. Jeg havde blot læst bagsiden af bogen og lånt den med hjem, uden de helt store forvetninger, men pludselig har den ene side, altså taget den anden og jeg er snart halvvejs igennem en meget spændende og lærerig bog, der virkelig har fanget mig.
Hvis i ønsker at vide lidt mere, kan i blandt andet læse dette interview: ´En sund sjæl i et sundt bildæk´ hvor Morten blandt andet udtaler: ´Vi er dømt til at forfølge et sundhedsideal, hvis vi vil være med på første klasse. Du kan ikke være mellemleder i en dansk virksomhed, hvis du ikke kan gennemføre et maraton. Og der er enormt meget diskrimination af overvægtige og rygere...´

Bogen ´Forbanede sunddom´ kan købes her, men også lånes på biblioteket.

Slutcast - podcast

´Slutcast´ er en række podcasts, som bloggeren Tinderslut.dk står bag. Senest har jeg hørt de afsnit, hvor Helse Matilde er med og jeg synes virkelig de er to, mega seje, søde og hyggelige kvinder at lytte til. Ud over at høre disse podcasts, læser jeg også fast deres blogs, som i jo lige kan kigge forbi.
I kan lytte til ´Slutcast´her.
Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Ansigtsmaske Mizon - Nattøj H&M - Soft bra Love Stories - Sokker Julie Zangenberg - Høretelefoner B&O - Kop Royal Copenhagen - Magasin Elle.

​Hej søde læsere!

Efterårsferien lakker så småt mod enden og i morgen starter skoledagen igen for mit vedkommende. Jeg synes ferien er fløjet afsted, trods jeg blot har været hjemme, arbejdet lidt, trænet, set nogle venner, gået ture i skoven og ikke mindst, brugt mange timer i min seng med bøger, podcasts, dokumentarer og netflix. Jeg har bikset en lille collage sammen, med essentials til en søndag under dynen.
​Med fokus på hygge og komfortabilitet, er blandt andet en lækker pyjamas, bløde sokker, en fin kop med noget varmt at drikke, en lækker ansigtsmaske, samt lidt lækkert læsestof og høretelefoner til at lytte til podcasts og god musik, helt klart et must for mig. Særligt er jeg vild med den blå stribede pyjamas fra H&M, som jeg helt sikkert overvejer at bestille (og som forresten også er på tilbud til under 100 kr. - se link i toppen)
Jeg håber, at i har haft en skøn efterårsferie!

Mange knus.

Likes

Comments

Hej søde læsere!

Det er med sommerfugle i maven, at jeg nu udgiver mit første blogindlæg, trods jeg længe har gået med tanken om, netop at lave min egen blog. Dertil, har jeg ofte tænkt over, hvordan man mon på bedste vis udgiver sit første blogindlæg. Jeg har dog valgt blot at springe ud i det og vil derfor byde jer hjerteligt velkommen til min egen lille platform. For at i kan lære mig lidt bedre at kende, kommer dette første indlæg til at være noget så klassisk som et blogger tag (ja, det findes åbenbart) - trods jeg slet ikke ser mig selv som en rigtig blogger, haha.

Jeg håber i har lyst til at følge med fremover!

Hav en skøn søndag, Mange knus!

1. Den sidste film jeg har set?

Indrømmet, så ser jeg stort set aldrig film. Faktisk har jeg ikke en gang set mange af de store, klassiske film, så som Harry Potter, Grease, The notebook osv. Til gengæld er jeg helt vild med dokumentarer og programmer så som Luksusfælden og Familien fra Bryggen - kontrastfuld kombination, kan man vidst godt sige.

2. Hvad har jeg på i øjeblikket?

Jeg er iført noget så fashionabelt som et par sorte hyggesokker, et par grå shorts i behageligt materiale og en stor lysegrå hoodie, dertil er jeg pakket ind i min dyne. (kl. er ca. 06.03 - og ja, jeg er det vildeste A-menneske)

3. Det sidste nummer jeg lyttede til?

Det må være ´Let you go´ med Eli Sostre. (https://www.youtube.com/watch?v=QJTbSGUEMyA)

4. Det sidste jeg har spist?

I skrivende stund, sidder jeg faktisk og spiser morgenmad, som består af to forskellige slags skyr, vanilje og jordbær (jeg kunne ikke bestemme mig og har derfor på bedste barnlige vis, selvfølgelig taget begge slags) dertil får jeg en kop kaffe med mælk og et glas vand.

5. Fave can’t-live-without-makeup produkt?

Jeg går faktisk ikke så meget op i make-up og er en af de typer, der altid køber de samme produkter. Skulle jeg vælge én ting, må det nok være min brow gel fra E.L.F cosmetics, den koster sølle 35 kr. og jeg har haft utallige eksemplarer af den gennem tiden. Den formår virkelig at holde ens brynhår på plads hele dagen og kan virkelig anbefales!

6. Hvis jeg vandt i Lotto ville jeg…

Uh, den tanke tror jeg, at de fleste har tænkt før. Nu kommer det selvfølgelig an på, hvor stort et beløb jeg vandt, men hvis dette var underordnet ville jeg helt sikkert bruge nogle penge på shopping, samt at forkæle min familie og mine veninder med rejser, god mad og oplevelser. Derudover, kunne jeg godt tænke mig at donere nogle penge til mindre velgørenhedsorganisationer og til sidst, ville jeg nok også sætte en del af beløbet på min opsparing.

7. Hvorfor hedder bloggen det? (Froes)

Jeg har længe tænkt over, hvad jeg skulle kalde bloggen. Jeg kom dog frem til ´Froes´ idet det er en del af mit efternavn (meget kreativt ikke?)

8. Hvorfor jeg startede bloggen…?

Jeg har i mange år læst utallige blogs hver eneste dag og faktisk har jeg fuldt de fleste af ´de store bloggere´ herhjemme fra start. Jeg har af flere omgange gennem tiden, overvejet at lave min egen platform, hvor jeg kunne udtrykke mig kreativt, samt dele inspiration og tanker med andre, men jeg har dog aldrig rigtigt turde at kaste mig ud i projektet, ind til for nylig, hvor jeg altså besluttede at give det et skud.

9. Drømmejob…?

Lige for tiden, går jeg på mit sidste år af gymnasiet og derfor er mit fokus pt. at få færdiggjort skolen. Jeg kunne dog godt tænke mig at komme på universitetet efter mit sabatår. Den specifikke uddannelse er jeg dog ikke helt klar over endnu, men jeg har altid fundet de humanistiske uddannelser spændene, så det bliver formegentlig indenfor dét område.

10. Mad jeg ikke kan fordrage…

Jeg kan faktisk ikke lige komme på noget, men kan dog som bonus fortælle, at jeg har cøliaki - også kaldet glutenintolerance og jeg spiser derfor ikke mad der indeholder gluten.

11. Den ideelle date for mig…

Indrømmet, så er det ikke dates jeg har gjort mig mest i og jeg har derfor heller ikke som sådan, en ide om hvad den ideelle date for mig er. Jeg er dog ikke så meget til for opstillede arrangementer og fortrækker nok mest noget spontant, nede-på-jorden hygge, hvor man kan lære hinanden at kende (tror jeg).

12. Jeg føler mig mest lykkelig, når…

  • Jeg tilbringer tid med mine nærmeste.
  • Jeg udvikler mig personligt og bryder grænser.
  • Jeg hører god musik.
  • Jeg går ture i naturen.
  • Jeg har det godt og føler mentalt overskud.


13. Det bedste life advice fra mig…

Idet jeg lige er fyldt 19 år, er jeg muligvis ikke den person med mest livserfaring, haha. Skulle jeg komme med et godt råd, ville det være så vidt muligt altid at se det positive i en given situation - også selvom det kan være svært ind i mellem. Jeg tror på, at et positivt udgangspunkt ofte, giver et positivt og godt udfald (hvis det giver mening?)

14. Hvis jeg styrede verden, ville jeg…

Selvfølgelig sørge for, at alle mennesker havde det godt, samt løse alle de store konflikter og problemer, der er i verdenen. Derudover, ville jeg sætte flere busser ind hos Midttrafik for hold op, hvor er der bare mange forsinkelser på busafgangene om morgenen, lige for tiden.

15. Hvis du var en karakter i en kendt Tv-serie, hvem var det så…?

Tv-serier er ikke det jeg har gjort mig mest i. Jeg kunne dog godt tænke mig at være Petra Nagel, fra DR-serien ´Petra elsker sig selv´. Jeg synes virkelig, at hun er sej og den udvikling hun gennemgår, tror jeg er noget der har inspireret mange, til at tænke over, hvordan vi ofte kritiserer vores eget spejlbillede.

16. Hvor ser jeg mig selv om 5 år…?

Om 5 år, er jeg lige fyldt 24 og er forhåbentlig i gang med min uddannelse. Jeg håber også, at jeg har fundet en at dele min tilværelse med, samt at min familie, mine nærmeste og jeg selv, trives og har det godt helbredsmæssigt. Derudover håber jeg, at jeg har bagagen fuld af gode oplevelser, minder, rejser, fester og gode stunder.

17. Yndlingsord for tiden…

Jeg har ikke et ord, jeg bruger mere end andre for tiden. Dog har jeg altid godt kunne lide ordet ´intertekstualitet´ som er et danskfagligt begreb. Ikke på grund af betydningen (https://da.wikipedia.org/wiki/Intertekstuel_reference) Jeg har bare altid godt kunne lide at udtale ordet, haha.

18. En af mine gode kvaliteter…

Sætter jeg mig et mål, opnår jeg det ofte. Hvis det er noget jeg virkelig brænder for, kan jeg være meget disciplineret og fokuseret på at fuldføre eller komme i mål. Derudover, smiler jeg ofte og er glad!

19. En af mine dårlige kvaliteter…
Jeg er lidt et kontrol menneske og siden jeg har været helt lille, har jeg haft lange to-do lister, hver eneste dag. Selvfølgelig kan det også være rigtig positivt, idet jeg oftest er meget produktiv, men kontrol kan også ofte blive for meget og er noget jeg skal øve mig lidt på, at lægge fra mig til tider. Jeg tror dog, at det er noget jeg har arvet, for både min søde mormor og mor, gør det samme haha.

20. Når jeg er 70 år…

Håber jeg, at jeg har maange år tilbage endnu, samt at min livsbagage kun er blevet endnu større, med minder og livserfaringer. Derudover håber jeg også, at jeg har nogle søde børn og børnebørn. Selvfølgelig også en sød mand, der er lige så rynket som jeg selv, haha og måske et lille hyggeligt sommerhus ved Vesterhavet eller i syden.

Likes

Comments