Når jeg er på jobb på fredager har tiden etter lunsj noen ganger en tendens til å bli litt ekstra lang. Fra klokken 12 er det nesten som om tiden stopper opp og rekker tunge til deg. Jeg som så mange andre liker nok å avslutte uka med fullførte oppgaver og ryddet pult, derfor er de siste timene egentlig ganske viktig.
I dag hadde jeg en slik fredag! Alt blir nesten et tiltak, stolen blir helt forferdelig å sitte i, jeg blir rastløs og må strekke, bøye, tøye og lese samme setningen mange ganger før den faktisk går inn.
(Sånn just in case sjefen leser dette, tilføyer jeg at jeg dette er ikke hver fredag alstå.)

Er det noen som har sett den reklamen om hun damen som ber mannen sin hente noe, men så må hun gjøre det selv? Jo, luften går ut av henne. Litt slik ble det i dag. Som en ballong som får pipelyd når luften går ut.

Flaks for meg fant jeg en godis i veska, så jaggu er jeg i god gang med nyttårsforsettene også. To fluer i en smekk det.
Rart at jeg måtte i veska for å finne søtsaker, siden lunsjrommet har vært en varselsone til diabetikere. Ikke vet jeg hvor mange twist poser som har blitt tømt i en skål der, men tror ikke jeg tuller om det er en 5-6 STORE poser.
Denne skåla var såklart borte når jeg trengte litt sukker, hvor var den? Ikke kunne jeg drikke mer kaffe heller siden nervene allerede var i høyspent etter kopp 7. Vet ikke om det var koffeinsjokk eller sukkerabstinenser som gjorde at nervene var overbelastet, men etter å fått balansert sukker og koffein ble jeg så balansert som jeg kan bli og rakk derfor å gjøre mine plikter.

PS. Det var sjokoladen til kidsa (fra en av adventspakken)

PPS. Sjefen hadde skåla på kontoret sitt, og kan liksom ikke ta fra han den da.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments


1. Lær meg å stå på hendene.
Nei, ikke sånn at man tramper seg selv på hendene, men stå opp ned med hendene som føtter. (Jeg har denne nesten i boks. Jeg kommer meg opp, men klarer ikke bli der)

2. Trimme litt kropp.
Trimme er en mildere variant av trene, ikke sant?

3. Barbere leggene en gang i måneden mens snøen ligger, og 2 ganger månedlig når det ikke er snø på bakken.

4. Lære Rikke å svømme

5. Være kulturell på en eller annen måte, gjerne sammen med kidsa.

6. Huske alle bursdager!
Denne blir skikkelig vanskelig.

Nei vent. Jeg stryker denne.

6. Huske alle bursdager!

7. Frys ned en snøball for så å kaste den ut på sommeren.
Sikreste sjanse for å vinne snøballkrigen. Pluss at om jeg kaster denne på bakken i juli trenger jeg kun å barbere leggene en gang denne måneden.

8. Bake Fikse hjemmelaget bursdagskake til kidsa.
Denne hater jeg allerede. (Jeg lurer på om mamma og svigermor er opptatt dagen før bursdagene????)


9. Støvsug huset litt oftere.
Irmelin er livredd støvsugeren så hun må læres opp.

10. Spise godis - alt for mange velger å gjøre det motsatte, og blir det handlet lite smågodt blir den hard i butikken og det skal jeg i allefall ikke ha noe av.

6. Legge inn alle bursdager med alarm på kalenderen på telefonen👍

Godt nyttår fra meg🤗

Likes

Comments


Det er stille rundt meg. Den eneste lyden er summing fra tørketrommel som nok en gang må ta rundene sine fordi jeg ikke hater harde lufttørket håndduker mot kroppen.
Det er babling fra TVn «me too» ble ikke årets ord 2017.
Pusten til gubben er jevn, hypnotiserende og søvnig fra godstolen.

Jeg sov alt for lenge i dag, helt utmattet etter gårdagen.
Kvelden i går ble avsluttet med Filmdate med kjæresten min. Vi gjør det nesten aldri, men har klart å ha to denne romjulen. Etter filmen gikk jeg og stelte meg, sto på bade i den supersexye morgenkåpen i lys rosa fleece. («Fiiin»)
Når jeg var ferdig skulle jeg storme i sengen og plante hodet godt ned i puta og trekke dyne opp til ørene og la Jon Blund gjøre sin magi.

En svart prikk omtrent 70 cm opp på høyre side av baderomsdøra fanger blikket mitt i det jeg er på tur mot senga mi. Det er som om jeg får en ladet pistol mot tinningen og et hvisk kommer fra prikken på døra: «I am going to kill you flother mucker!» Føttene sitter fast på baderomsgulvet, jeg får ikke beveget andre muskler enn øynene, som desperat leter etter et våpen som kan brukes i selvforsvar. Jeg ser hårbøyler- for tynn, hårbørsten- kan ikke, skal bruke den i håret senere. Hårnåler- det går bare ikke. Såpedispenseren- ja den kan gå. Jeg smyger meg bort til vasken og tar opp dispenseren, åh nei, den er hul på undersiden!!! Nå må jeg handle fort før prikken rømmer. En annen flaske har flat topp, toppa er ca 1cm i diameter. Da har jeg kun en sjanse til å overvinne inntrengeren. Jeg må ta sjansen, jeg kan ikke vente på at mannen skal komme å redde meg, han sover i godstolen oppe og det kan ta timer, jeg kan ikke sitte timevis, fanget på mitt eget bad.
Våpenet er bestemt, nå må jeg få en god nok vinkel til å overmanne fienden.
Hånda strekkes ut så lang som den er, og tuten på flaska rettes mot målet og jeg trekker av.

KNAS

EdderPetterKopp henger igjen på døra, flatere enn før. Jeg skyller vekk likrester fra flaska, tar 3 meter dopapir og tørker vekk resten av liket fra døra og skyller ned alle spor av inntrengeren i do og går å legger meg, trøtt, sliten og litt trist for at prikken nettopp gjorde meg til morder... godt nytt år du lissom!

Likes

Comments

Sitter på toget...

Jeg har glemt telefonlader, PC lader og IPad.

Jeg har fått til å ta med meg bilnøklene, nøklene til bilen jeg så omhyggelig parkerte på gårdsplassen vår, etter å ha kjørt litt fort(ikke for fort), men litt fort likevel. Fort hjem for å rekke vår største datters første foreldresamtale på skolen.

Jeg lurer på om alle notater, skolebøker, kopier, hukommelse er med.

Har jeg tatt med rent undertøy? Jeg hater å måtte bruke nyinnkjøpte truser uten å vaske de først. Jeg aner ikke hvem som har fingret på de før jeg kjøpte de og må trekker de over mitt... ja dette skjønner dere hvor bærer...

iPaden som jeg så nøyaktig la til lading på kontoret vårt, lastet ned siste episode av Outlander, Åååh som jeg gledet meg for å bruke en hel time på toget til å sikle litt etter Jamie.

Joa, telefonen er med! Så jeg fikk lastet ned episoden på telefonen når jeg var i taxien. Bra var det, at den ble lastet ned på telefonen. Telefonen er noe mer diskré, med den noe mindre skjermen. De sexscenene overlater ikke mye til fantasien. Heldigvis for meg sov damen ved siden av (tror jeg), mulig hun skjemtes over å sitte sammen med nettopp meg. Meg, 31-åringen som ser på det som kun kan betegnes som mykpor** i enkelte av scenene.

Jeg er utslitt av mitt eget hode når jeg ankommer Mo i Rana og småsprinter opp mot hotellet. Det holder på å bli kaldere ute og frostrøyken viser takten i pusten min, og hvor dårlig formen faktisk er. Jeg ignorerer dette i det jeg entrer hotellåpningen og går i strak retningen mot skranken.

Jeg sier, mens jeg delvis holder igjen pusten (for å ikke vise at jeg peser innvendig) «Hei, jeg har booket rom på Aspnes» damen bak virker hyggelig. Vi veksler noen hyggelighetsfraser. Hun gir den obligatoriske informasjonen hun skal i det jeg tar frem lommeboken, drar fram kortet og betaler.....

AVVIST!

Pusten jeg tidligere holdt igjen slipper ut og pulsen stiger, en merkelig varme brer seg rundt kinnene.......og ørene(?) Jeg bare tenker, hva fa** gjør jeg her, hva gjør jeg her?!! Jeg er jo student, jeg er husmor - eller jeg eier et hus og er mamma, jeg har mann og to barn, jeg har jobb, jeg skal liksom være voksen, ha alt på stell.

Kortet er gått ut på dato, jeg har ikke husket å bytte kortene. Utrolig nok har jeg med et backupkort så jeg får betalt gjelden.

Jeg går opp til rommet, helt uten luft, trøtt og klar for å legge meg. Jeg rekker såvidt å dra for gardine før jeg vrenger av meg alt, går på badet slår på dusjen og stiger inn. Det viser seg at jeg har fått rom med sparedusj. Null varmt vann.....

Likes

Comments

Åhhh, jeg trodde jeg var ferdig med å stå opp om natta. Etter et år med skriking døgne rundt trodde jeg at kvoten var liksom fordelt ferdig og at vi fikk sove natten gjennom igjen resten av livet. De 7 obligatoriske timene og de resterende 3 i skjønnhetssøvn. Meeeeeen nei da. Lillemor mente tydeligvis at vi ikke trenger denne søvnen. For ei skitkjærring. Fra 22:00 til, ja, jeg er faktisk litt usikker på når hun var ferdig med tullet sitt. Men på morgenkvisten en gang. Jeg er heldigvis gift med verdens beste mann i hele verden. Han sto opp med rebellen i halv2 tiden og kom ikke tilbake før morgenkvisten en gang. Han klarer å sove litt i godstolen, noe som virker klin umulig for meg. Jeg har forsøkt mange ganger, legger ryggen helt bak finner en noe god nok stilling med en kid i fanget, men det som skjer er at stolryggen begynner å knirke og etter ca 3 sekunder sitter jeg oppreist igjen.

Min mann, en mutant.
Han trenger noe sånt som 3 timer og 47 minutter søvn PR natt. Det er ikke noe jeg bare sier for å ikke få dårlig samvittighet for at jeg får sove mer en han. Han har selv googlet dette. Googlesvaret var noe sånt som at han har et mutert gen som gjør at han trenger lite søvn, jeg er mer en omvendt mutant, så jeg trenger ca 3 timer og 47 minutter mer pr natt i søvn enn de «normale». Kan dere tenke dere til hvordan jeg blir om jeg går uten de ekstra timene?

Irmelin sliter nok med et snev av voksesmerter, føttene hennes gikk som trommestikker i senga og hun klarte ikke finne roen. Tips for en god natt søvn, spesielt for vår lille, mottas med evig takknemlighet.


Hilsen desperat

Likes

Comments

Nå er det tre dager siden en uke husmorsferie er endt.
En tid jeg liksom fikk lada batterier og nullstilt stress og dusjet i normaltid på døgnet.
Jeg burde vært overenergisk og feid over hus og gubbe opptil flere ganger nå.
Men nei, huset er ikke rørt annet enn at jeg for ca en halvtime siden satt på en maskin med klær.

Jeg har bestandig trodd at jeg hadde supermammaevne jeg. Altså evnen til å "se gjennom" Ja akkurat som supermann. Jeg er redd for at jeg lider av et snev av latskap istede.
Du vet, når du ikke engang får med deg at TVn står på Disney jr fremdeles klokka 21 og begge kidsa er i sine egne senger. Når du helst sitter i sofaen henslengt og venter heller på at gubben skal komme opp å bytte kanal, enn å reise den late rævva di fra sofaen for å gå de 2,5 meterne til fjernkontrollene!

Som dere kan se på bilde er det jo fryktelig lagt! Jeg er PR nå alene i stuen og oppdaget akkurat nå at TVn sto på NRK super. Jeg har også et snev av dårlig hørsel, jeg var faktisk ikke klar over at den sto på. Dette trodde jeg var evnen til selektiv hørsel. Men kanskje jeg bare lurer meg selv her også. Kanskje jeg burde sjekke hørsla, ikke være imponert over at jeg kan sperre ut lyder.

Til alle mammaer. Fu*k IT! Det er helg.

Likes

Comments

Vi dro innom en kafé som heter Dantes. Sååå koselig med skikkelig god kaffe. En litt romantisk kafé, fikk faktisk litt sånn fransk følelse når vi var der. Satt ute i gaten og supet kaffe og så på at folk tuslet rundt oss. Her tuslet folk. Ikke var det masse trafikk eller travle folk. Her fikk man sitte å nyte solen med byens hittil beste kaffe.

Område virket rolig og bedagelig, til tross for at vi fremdeles var i Manhattan.
NYPD sto i nærheten, to-tre menn i dresser bare sto der med solbriller på og fulgte med. Tenkte i grunnen ikke mye på det før et par kom ut fra kaffeén. Det var ikke til å ta feil av at dette var finere folk som var på besøk i byen. Disse dresskledde menna var av type sikkerhetsvakter, selv om jeg synes de virket alt for tynn til å faktisk være det. La merke til at det var et skilt i frontruta på en av bilene som sto på fortauet "ett eller annet Australia". Jaja tenkte vi, kjedelig å se kjendis å likevel ikke vite hvem det var.

Vi tuslet litt mer, i et bedagelig tempo, og kom over enda en kafé. Clohe. En full vegansk kafé. Nå hadde vi jo nettopp drukket kaffe så da måtte det bli dessert.
En is på hver av oss!

Åååh, så hvorfor dro vi til denne delen av Manhattan spør du. (Du gjorde kanskje ikke det, men her kommer likevel svaret)

Selv om sightseeing sto på lista av ting å gjøre, så var vi der av en helt konkret årsak. Vi skulle stigmatisere oss. Altså tattis, Tattoo, inc.

31 going on 18! And I love it.

Likes

Comments

Den følelsen når du på dag en er redd for å ha brukt opp feriebudsjettet.
Macy's er (ifølge internett) verdens største shoppesenter. Problemet er bare at her er det merkevarer som gjelder. Egentlig er det ikke et problem at det er merkevarer, men at prisen da også er merkevarerpriser. Her finner du merker som Chanel, Tommy Hilfiger, Bobbi Brown, Guess, Calvin Klein, Ralph Lauren, Estee Lauder, Levis, Gucci, Michael Kors, Starbucks, McDonalds mm.

Flaks for oss var vi så heldige å ankomme Manhattan og Macy's når de skulle ha ca 30% salg på omtrent alt av varer i det 9 etg store Shoppingsbygget. Om du har noen kroner, eller rettere sakt dollar til rådighet, er det absolutt verdt å sette snuten i retning Macy's. Det er dyrt, men har du allerede valgt å reise til Manhattan, har du også kanskje bestemt deg for å kjøpe deg kanskje én, eller flere evigvarende motesuvenirer👜

Ja, man kan jo lure på om dette med rabatt er en bra ting eller ikke, sparer man penger på det.... eller kjøper man bare mer?🤔 Jeg vet hva vi gjorde👜👜✅

Vi hadde på forhånd bestemt at dette skulle være en "no kids zone" stappfull av shopping, vi skulle pleie oss selv, ikke da med avslapning, å nei da. Tror ikke noen drar til New York for å slappe av. Jeg ville i alle fall ikke planlagt en tur dit for å slække. En uke fri fra alt, ja kanskje burde vi ha tatt en time out. Men neeeeei da, lade batterier med shopping, det funker på psyken. Vi er vel egentlig helt utslitte etter denne turen, men du verden så deilig det har vært.

På sightseeing.

Vi tok en Yellow cab til Century 21. Dette shoppesentret var listet opp på Google som en av de billigere stedene å "shop til you drop". Etter å ha vært på verdens største først, ble dette en nedtur. Syntes ikke prisene var spesielt billig, og hele sentret virket nesten rotete og oppbygget for at prisene skulle føles billig, uten at de egentlig var det. Noen gode tilbudt var det nok, men standarden på sentret møtte ikke forventningene våre når vi så prisene på produktene.

Men dette var like vel en opplevelse, jeg fikk kjøpt popcorn på streeten og greier. Pluss at vi valgte å vandre i Central Park etterpå.

Å tusle i den verdenskjenteparken var helt super-rart. I en by som aldri sover, der biler og mennesker lager støy som ikke kan overdøves, var parken en stille og rolig plass. Her hørte vi fugler synge, barn le, hester knegge og til og med luften var annerledes.

Jeg kan være den første som sier det(jeg er sikkert ikke det) men det lukter mye av tiss og bæsj i gatene. På film kan man få inntrykket av at det lukter nesten parfyme, men det gjør det ikke.

Anyway. Vi tuslet ned langs parken og lurte på om vi kanskje skulle ta taxi til hotellet. I det vi fortsetter å gå oppdager vi en Billboard laaaaaangt fram i framtiden. Så vi safet med å gå mot den. Å riktignok havnet vi midt i Time Square.

Opplevelsen av å bare gå i byen er helt ubeskrivelig. Alle de høye bygningene. Alle menneskene. Alt!

Likes

Comments

Første dag av ferien i storbyen er egentlig dag to. Dette mye på grunn av at dag en egentlig besto av mye reising og når vi endelig kom fram til hotellet var vi ganske slite.
Dette hindret oss like vel ikke for å opp og ut i den nye verden. Men turen ble ikke lang.

Selv om turen ikke ble lang, betyr det virkelig ikke at den ikke var stor.
For det var vel det største vi noen gang hadde sett.

New York live, er mye lyd og MASSE folk, omtrent hele døgnet. Byen som aldri sover er nok ikke bare oppdiktet.

Vi gikk noen få "blocks down" og ble regelrett blendet av det vi møtte.

TIME SQUARE!

Føler oss som bønna på byen ja!!!

Vi kommer til å dra herfra med skikkelig nakkeskader begge to.

Tilbake til dag 1.

Dag nr ca 1 startet med desperat leting etter Starbucks. HA! - SO NOT TRUE.
Enda en ting som ikke er løgn om byen er at det faktisk finnes Starbucks at every corner.
Så mye kaffe! Som kokes her a gitt.

Ja kaffe fant vi styggelig enkelt, selv om vi så klart klarte å finne den ene Starbucksen i byen som ikke var åpen😱🤔. No problemo, vi gikk til neste hjørne og kaffe ble det.
På Starbucks driver de ned navnet vårt på kaffekoppen. Dette er kjempe enkelt for meg med urNorsk navn som Maren.
"It's Karen with a M, Mmmmmmmm-aren" jeg gadd ikke dette lenge, så her heter jeg Karen, det kan de i allefall
😉

Dagens event var helikoptertur over Manhattan, eller faktisk vestsiden av Manhattan. Vi fikk sett den frie frue, The Gouveneres park, Empire sate building, ja det som ligger langs vannet på Mid og Lower Manhattan. Dette var rått. Piloten var kjekk, byen var stor, jeg satt som et barn med headsett på og gliste så bred munnen kan bli. #anbefaling

Likes

Comments

Etter noen lange reisedager var det mer som hærlig å lande på JFK. Denne gleden varte kun en liten stund, fordi, når det skulle være passkontroll, var det vartfall 4,5 km med KØ!!! Ja, jeg tenkte "What??" Eller, jeg har har vært gjennom slike evigvarende passkontroller før, men det hadde ikke Søssa, og jeg må faktisk innrømme at jeg trodde hun var den tålmodig av oss to. (Vi stryker køtålmododighet fra lista.) Men hun var litt flink like vel synes jeg, hun var jo tross alt tissetreng.
Jeg har bildet av køa, men av ymse årsaker blir det ikke med.

Herregud, vi kan konkludere med at passkø på ca to timer på JFK er no dritt! Men synet på New York blomster opp når vi møter passkontrollbetjenten. Den lange køa ble glemt da vi ble møtt av en herremann som hadde det beste humøret. Spøkte og tullet med oss, lo og var svært sjarmerende, faktisk så tror jeg at han flørtet med oss. (Ja da ja da, han gjør sikkert det samme med alle, men jeg velger å tro at vi var spesielle for han.)

Ja vi slo på stortromma, så da havnet vi med limo fra JFK til Hotellet.

Jeg kan ikke fatte at vi faktisk gjorde det, men du verden så drit kule vi følte oss.

PS - sjåføren fortalte oss at Manhattan er så bra at folk pleier å kalle det New York! New York! Fordi det ikke er nok å si det en gang. ~ byen i byen ~

Likes

Comments