Sitter på toget...

Jeg har glemt telefonlader, PC lader og IPad.

Jeg har fått til å ta med meg bilnøklene, nøklene til bilen jeg så omhyggelig parkerte på gårdsplassen vår, etter å ha kjørt litt fort(ikke for fort), men litt fort likevel. Fort hjem for å rekke vår største datters første foreldresamtale på skolen.

Jeg lurer på om alle notater, skolebøker, kopier, hukommelse er med.

Har jeg tatt med rent undertøy? Jeg hater å måtte bruke nyinnkjøpte truser uten å vaske de først. Jeg aner ikke hvem som har fingret på de før jeg kjøpte de og må trekker de over mitt... ja dette skjønner dere hvor bærer...

iPaden som jeg så nøyaktig la til lading på kontoret vårt, lastet ned siste episode av Outlander, Åååh som jeg gledet meg for å bruke en hel time på toget til å sikle litt etter Jamie.

Joa, telefonen er med! Så jeg fikk lastet ned episoden på telefonen når jeg var i taxien. Bra var det, at den ble lastet ned på telefonen. Telefonen er noe mer diskré, med den noe mindre skjermen. De sexscenene overlater ikke mye til fantasien. Heldigvis for meg sov damen ved siden av (tror jeg), mulig hun skjemtes over å sitte sammen med nettopp meg. Meg, 31-åringen som ser på det som kun kan betegnes som mykpor** i enkelte av scenene.

Jeg er utslitt av mitt eget hode når jeg ankommer Mo i Rana og småsprinter opp mot hotellet. Det holder på å bli kaldere ute og frostrøyken viser takten i pusten min, og hvor dårlig formen faktisk er. Jeg ignorerer dette i det jeg entrer hotellåpningen og går i strak retningen mot skranken.

Jeg sier, mens jeg delvis holder igjen pusten (for å ikke vise at jeg peser innvendig) «Hei, jeg har booket rom på Aspnes» damen bak virker hyggelig. Vi veksler noen hyggelighetsfraser. Hun gir den obligatoriske informasjonen hun skal i det jeg tar frem lommeboken, drar fram kortet og betaler.....

AVVIST!

Pusten jeg tidligere holdt igjen slipper ut og pulsen stiger, en merkelig varme brer seg rundt kinnene.......og ørene(?) Jeg bare tenker, hva fa** gjør jeg her, hva gjør jeg her?!! Jeg er jo student, jeg er husmor - eller jeg eier et hus og er mamma, jeg har mann og to barn, jeg har jobb, jeg skal liksom være voksen, ha alt på stell.

Kortet er gått ut på dato, jeg har ikke husket å bytte kortene. Utrolig nok har jeg med et backupkort så jeg får betalt gjelden.

Jeg går opp til rommet, helt uten luft, trøtt og klar for å legge meg. Jeg rekker såvidt å dra for gardine før jeg vrenger av meg alt, går på badet slår på dusjen og stiger inn. Det viser seg at jeg har fått rom med sparedusj. Null varmt vann.....

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Åhhh, jeg trodde jeg var ferdig med å stå opp om natta. Etter et år med skriking døgne rundt trodde jeg at kvoten var liksom fordelt ferdig og at vi fikk sove natten gjennom igjen resten av livet. De 7 obligatoriske timene og de resterende 3 i skjønnhetssøvn. Meeeeeen nei da. Lillemor mente tydeligvis at vi ikke trenger denne søvnen. For ei skitkjærring. Fra 22:00 til, ja, jeg er faktisk litt usikker på når hun var ferdig med tullet sitt. Men på morgenkvisten en gang. Jeg er heldigvis gift med verdens beste mann i hele verden. Han sto opp med rebellen i halv2 tiden og kom ikke tilbake før morgenkvisten en gang. Han klarer å sove litt i godstolen, noe som virker klin umulig for meg. Jeg har forsøkt mange ganger, legger ryggen helt bak finner en noe god nok stilling med en kid i fanget, men det som skjer er at stolryggen begynner å knirke og etter ca 3 sekunder sitter jeg oppreist igjen.

Min mann, en mutant.
Han trenger noe sånt som 3 timer og 47 minutter søvn PR natt. Det er ikke noe jeg bare sier for å ikke få dårlig samvittighet for at jeg får sove mer en han. Han har selv googlet dette. Googlesvaret var noe sånt som at han har et mutert gen som gjør at han trenger lite søvn, jeg er mer en omvendt mutant, så jeg trenger ca 3 timer og 47 minutter mer pr natt i søvn enn de «normale». Kan dere tenke dere til hvordan jeg blir om jeg går uten de ekstra timene?

Irmelin sliter nok med et snev av voksesmerter, føttene hennes gikk som trommestikker i senga og hun klarte ikke finne roen. Tips for en god natt søvn, spesielt for vår lille, mottas med evig takknemlighet.


Hilsen desperat

Likes

Comments

Nå er det tre dager siden en uke husmorsferie er endt.
En tid jeg liksom fikk lada batterier og nullstilt stress og dusjet i normaltid på døgnet.
Jeg burde vært overenergisk og feid over hus og gubbe opptil flere ganger nå.
Men nei, huset er ikke rørt annet enn at jeg for ca en halvtime siden satt på en maskin med klær.

Jeg har bestandig trodd at jeg hadde supermammaevne jeg. Altså evnen til å "se gjennom" Ja akkurat som supermann. Jeg er redd for at jeg lider av et snev av latskap istede.
Du vet, når du ikke engang får med deg at TVn står på Disney jr fremdeles klokka 21 og begge kidsa er i sine egne senger. Når du helst sitter i sofaen henslengt og venter heller på at gubben skal komme opp å bytte kanal, enn å reise den late rævva di fra sofaen for å gå de 2,5 meterne til fjernkontrollene!

Som dere kan se på bilde er det jo fryktelig lagt! Jeg er PR nå alene i stuen og oppdaget akkurat nå at TVn sto på NRK super. Jeg har også et snev av dårlig hørsel, jeg var faktisk ikke klar over at den sto på. Dette trodde jeg var evnen til selektiv hørsel. Men kanskje jeg bare lurer meg selv her også. Kanskje jeg burde sjekke hørsla, ikke være imponert over at jeg kan sperre ut lyder.

Til alle mammaer. Fu*k IT! Det er helg.

Likes

Comments

Vi dro innom en kafé som heter Dantes. Sååå koselig med skikkelig god kaffe. En litt romantisk kafé, fikk faktisk litt sånn fransk følelse når vi var der. Satt ute i gaten og supet kaffe og så på at folk tuslet rundt oss. Her tuslet folk. Ikke var det masse trafikk eller travle folk. Her fikk man sitte å nyte solen med byens hittil beste kaffe.

Område virket rolig og bedagelig, til tross for at vi fremdeles var i Manhattan.
NYPD sto i nærheten, to-tre menn i dresser bare sto der med solbriller på og fulgte med. Tenkte i grunnen ikke mye på det før et par kom ut fra kaffeén. Det var ikke til å ta feil av at dette var finere folk som var på besøk i byen. Disse dresskledde menna var av type sikkerhetsvakter, selv om jeg synes de virket alt for tynn til å faktisk være det. La merke til at det var et skilt i frontruta på en av bilene som sto på fortauet "ett eller annet Australia". Jaja tenkte vi, kjedelig å se kjendis å likevel ikke vite hvem det var.

Vi tuslet litt mer, i et bedagelig tempo, og kom over enda en kafé. Clohe. En full vegansk kafé. Nå hadde vi jo nettopp drukket kaffe så da måtte det bli dessert.
En is på hver av oss!

Åååh, så hvorfor dro vi til denne delen av Manhattan spør du. (Du gjorde kanskje ikke det, men her kommer likevel svaret)

Selv om sightseeing sto på lista av ting å gjøre, så var vi der av en helt konkret årsak. Vi skulle stigmatisere oss. Altså tattis, Tattoo, inc.

31 going on 18! And I love it.

Likes

Comments

Den følelsen når du på dag en er redd for å ha brukt opp feriebudsjettet.
Macy's er (ifølge internett) verdens største shoppesenter. Problemet er bare at her er det merkevarer som gjelder. Egentlig er det ikke et problem at det er merkevarer, men at prisen da også er merkevarerpriser. Her finner du merker som Chanel, Tommy Hilfiger, Bobbi Brown, Guess, Calvin Klein, Ralph Lauren, Estee Lauder, Levis, Gucci, Michael Kors, Starbucks, McDonalds mm.

Flaks for oss var vi så heldige å ankomme Manhattan og Macy's når de skulle ha ca 30% salg på omtrent alt av varer i det 9 etg store Shoppingsbygget. Om du har noen kroner, eller rettere sakt dollar til rådighet, er det absolutt verdt å sette snuten i retning Macy's. Det er dyrt, men har du allerede valgt å reise til Manhattan, har du også kanskje bestemt deg for å kjøpe deg kanskje én, eller flere evigvarende motesuvenirer👜

Ja, man kan jo lure på om dette med rabatt er en bra ting eller ikke, sparer man penger på det.... eller kjøper man bare mer?🤔 Jeg vet hva vi gjorde👜👜✅

Vi hadde på forhånd bestemt at dette skulle være en "no kids zone" stappfull av shopping, vi skulle pleie oss selv, ikke da med avslapning, å nei da. Tror ikke noen drar til New York for å slappe av. Jeg ville i alle fall ikke planlagt en tur dit for å slække. En uke fri fra alt, ja kanskje burde vi ha tatt en time out. Men neeeeei da, lade batterier med shopping, det funker på psyken. Vi er vel egentlig helt utslitte etter denne turen, men du verden så deilig det har vært.

På sightseeing.

Vi tok en Yellow cab til Century 21. Dette shoppesentret var listet opp på Google som en av de billigere stedene å "shop til you drop". Etter å ha vært på verdens største først, ble dette en nedtur. Syntes ikke prisene var spesielt billig, og hele sentret virket nesten rotete og oppbygget for at prisene skulle føles billig, uten at de egentlig var det. Noen gode tilbudt var det nok, men standarden på sentret møtte ikke forventningene våre når vi så prisene på produktene.

Men dette var like vel en opplevelse, jeg fikk kjøpt popcorn på streeten og greier. Pluss at vi valgte å vandre i Central Park etterpå.

Å tusle i den verdenskjenteparken var helt super-rart. I en by som aldri sover, der biler og mennesker lager støy som ikke kan overdøves, var parken en stille og rolig plass. Her hørte vi fugler synge, barn le, hester knegge og til og med luften var annerledes.

Jeg kan være den første som sier det(jeg er sikkert ikke det) men det lukter mye av tiss og bæsj i gatene. På film kan man få inntrykket av at det lukter nesten parfyme, men det gjør det ikke.

Anyway. Vi tuslet ned langs parken og lurte på om vi kanskje skulle ta taxi til hotellet. I det vi fortsetter å gå oppdager vi en Billboard laaaaaangt fram i framtiden. Så vi safet med å gå mot den. Å riktignok havnet vi midt i Time Square.

Opplevelsen av å bare gå i byen er helt ubeskrivelig. Alle de høye bygningene. Alle menneskene. Alt!

Likes

Comments

Første dag av ferien i storbyen er egentlig dag to. Dette mye på grunn av at dag en egentlig besto av mye reising og når vi endelig kom fram til hotellet var vi ganske slite.
Dette hindret oss like vel ikke for å opp og ut i den nye verden. Men turen ble ikke lang.

Selv om turen ikke ble lang, betyr det virkelig ikke at den ikke var stor.
For det var vel det største vi noen gang hadde sett.

New York live, er mye lyd og MASSE folk, omtrent hele døgnet. Byen som aldri sover er nok ikke bare oppdiktet.

Vi gikk noen få "blocks down" og ble regelrett blendet av det vi møtte.

TIME SQUARE!

Føler oss som bønna på byen ja!!!

Vi kommer til å dra herfra med skikkelig nakkeskader begge to.

Tilbake til dag 1.

Dag nr ca 1 startet med desperat leting etter Starbucks. HA! - SO NOT TRUE.
Enda en ting som ikke er løgn om byen er at det faktisk finnes Starbucks at every corner.
Så mye kaffe! Som kokes her a gitt.

Ja kaffe fant vi styggelig enkelt, selv om vi så klart klarte å finne den ene Starbucksen i byen som ikke var åpen😱🤔. No problemo, vi gikk til neste hjørne og kaffe ble det.
På Starbucks driver de ned navnet vårt på kaffekoppen. Dette er kjempe enkelt for meg med urNorsk navn som Maren.
"It's Karen with a M, Mmmmmmmm-aren" jeg gadd ikke dette lenge, så her heter jeg Karen, det kan de i allefall
😉

Dagens event var helikoptertur over Manhattan, eller faktisk vestsiden av Manhattan. Vi fikk sett den frie frue, The Gouveneres park, Empire sate building, ja det som ligger langs vannet på Mid og Lower Manhattan. Dette var rått. Piloten var kjekk, byen var stor, jeg satt som et barn med headsett på og gliste så bred munnen kan bli. #anbefaling

Likes

Comments

Etter noen lange reisedager var det mer som hærlig å lande på JFK. Denne gleden varte kun en liten stund, fordi, når det skulle være passkontroll, var det vartfall 4,5 km med KØ!!! Ja, jeg tenkte "What??" Eller, jeg har har vært gjennom slike evigvarende passkontroller før, men det hadde ikke Søssa, og jeg må faktisk innrømme at jeg trodde hun var den tålmodig av oss to. (Vi stryker køtålmododighet fra lista.) Men hun var litt flink like vel synes jeg, hun var jo tross alt tissetreng.
Jeg har bildet av køa, men av ymse årsaker blir det ikke med.

Herregud, vi kan konkludere med at passkø på ca to timer på JFK er no dritt! Men synet på New York blomster opp når vi møter passkontrollbetjenten. Den lange køa ble glemt da vi ble møtt av en herremann som hadde det beste humøret. Spøkte og tullet med oss, lo og var svært sjarmerende, faktisk så tror jeg at han flørtet med oss. (Ja da ja da, han gjør sikkert det samme med alle, men jeg velger å tro at vi var spesielle for han.)

Ja vi slo på stortromma, så da havnet vi med limo fra JFK til Hotellet.

Jeg kan ikke fatte at vi faktisk gjorde det, men du verden så drit kule vi følte oss.

PS - sjåføren fortalte oss at Manhattan er så bra at folk pleier å kalle det New York! New York! Fordi det ikke er nok å si det en gang. ~ byen i byen ~

Likes

Comments

I skrivende øyeblikk befinner jeg meg i et fly i Brussel. Det er ganske stort, men for ei jente fra bygda er vel egentlig alt stort i forhold en Opel Astra.

Vi er PR nå egentlig ganske svette, vi tok visst feil av boarding og departure på billetten. Der sto det kun boardingtidspunkt. Å bruke hode når alt du tenker på er New York er ganske vanskelig. Pluss at jeg har ikke med noen barn eller mann som holder meg jordnær.
👈 morsomt siden vi skal fly😂😂(humoren er på topp reisedøgn nr 2)

Nå starter en ti timers flyvetur, (jeg trodde det var seks, men who cares?)

Se you later, I'm out
✌️

En liten stund.....

Likes

Comments

Når man ikke har tenkt aktivt på noe annen enn tur til New York siden billetter ble bestilt i tidlig februar. Ja da blir det kaos i hjemmet når det kun er tre dager til avreise. ALT er sikkert sjekket fire ganger, billetter er sikkert printer tre, (oldis her👋).
Jeg skal borte vekk fra hus og hjem, barn og gubbe og det skal bli såååå digg.

"Jeg reiser alene" skilt burde vært obligatorisk når jeg nå for første gang skal på en real, etterlengta - #husmorsferie.


Ja, så når det chattet om denne turen er det ikke til å komme bort fra at det kiler i magen, slik som det gjorde når vi var barn, kvelden før kvelden.... så når du får svar på tiltalen at det er fordi man er skittrøng/ bæsjetreng, ja hva er man da?? CRAZY!!

Nå om dagen går i tilrettelegging til mannen i huset. Han skal jo være alene med barna i en uke(!) One week I tell U! ⬅️ må trene på engelsken!
Lekser er unnagjort, klær blir vasket opp. Rydde, vaske, ordne og organisere. Dette er GALSKAP! Det er helt sikker samvittigheten som spiller et puss med meg. En uke for meg selv, er det for mye? Hele tiden kommer disse spørsmålene. Fortjener jeg det? Er det verdt det uten resten av familien? Skal jeg bruke så mye tid og penger på MEG??
Åååh, jeg vet jo at jeg fortjener det, jeg har spart mine egne penger, ingen har vondt av at jeg ferierer litt. Men likevel et det en bismak på hele greia.
Flaks for meg, sier mamma at dette fortjener jeg, og hun unner meg det. Og ingen andre i hele verden snakker mer sant en den dama.
Så da blir det tur, og jeg skal la alt hjemme, være nettopp hjemme og bare kose meg. Akkurat som Carrie Bradshaw i Sex og singelliv, minus singel så bare sex og liv, ja Okay, ikke no sex heller, men liv blir det, veeeel.... alle fall på kredittkortet
😱

Likes

Comments

HVA! Det lukter gammal stekt fisk i det jeg åpner døra på hotellrommet! HOTELLROMMET! Gammel stekt fisk! Altså, er jeg blitt så fisefin at jeg forventer at det lukter av ingenting med en dæsh rent, på et hotell? Et Hotell - I tell you.

Ny studiesamlig i Mo i Rana er på tapetet, men alt synker i meg i det de i resepsjonen forteller meg at det ikke er frokost. Når jeg får høre dette er min eneste reaksjon å svare "å ja" Som om det er helt vanlig at det ikke er med frokost på et hotell! Etter en lang kjøretur er jeg glad for å finne rommet, smetter i og vrir om nøkkelen, åpner døra, og det kjennes ut som om jeg er tilbake på kjøkkenet til farmor. De spiste mye fisk og jeg har masse gode minner derfra, men jeg er på et hotell!
Jeg legger meg langflat og utmattet på senga legger puta under magen og sjekker facebookstatuser, forelesningsfoilere, seher.no mm. Jeg hører det blåser ute, har åpnet alt av vinduer, det rasler i noe som høres ut som en tom hermetikkboks utenfor.
Det blir for mye av alt, jeg legger hodet ned mot madrassen, sukker og puster dypt inn med nesa....og det lukter fis uten K!
Likes

Comments