Skrevet i all hast dette her, men en liten oppdatering må jo til! 

Hadde ikke noen spesielle planer så for dagen, så første stopp ble kaffe i sola på en av de mange cafèene i området.

Utrolig digg å sitte ute -med sol og sommertemperatur

Tok deretter metroen Deàk Ferenc tèr, som er midt i sentrum. Veldig enkelt og billig metrosystem, ca.10kr for en enkeltbillett. Ruslet herfra og ned til Donau.

Gikk over kjedebroen, den eldste av de ni broene som går over Donau.

Og en selfie må jo til! 😃

Fantastisk vakker utsikt over elven og opp til slott og borger.

En tiltrengt pause på en fortauscafè må til etter en lang gåtur.

En finfin første dag i Budapest! 😘😘

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Her går det fort i svingene! Igår var det bare å vaske klær og pakke ny koffert. Ganske ør i hodet etter reisen dagen før.

Et aldri så lite kaos av kofferter og klesvask igår.

Men jada, ut på tur igjen! 😄

​Denne gangen er det Budapest som gjelder. Aldri vært her før, så det blir spennende! Ble veldig fort bestemt og bestilt, men hva er vel mer gøy en en liten tur på impulsiven?!😃 

Hensikten med å dra hit var for å få med seg konsertene med de norske metal bandene Borknagar og Kampfar, og møte kjentfolk. Konsertene er imorgen, så skal forsøke på litt sightseeing idag.Kom hit midt i natten, sånn passe desorientert. Hvor mye man orker idag får man se på- litt småcreepy leilighetshotell så søvn var det dårlig med. Men gøy blir det uansett, ingenting er vel mer enn hva man gjør det til selv? Ha en fantastisk dag der ute! 😘

Likes

Comments

Her suser det unna! Vært dårlig med oppdateringer i det siste. Så her kommer en liten oppdatering på siste rest av Italia-turen!

Etter et par dager i Verona gikk turen tilbake til Venezia, hvor den startet 1 uke tidligere.

Har suset rundt med tog til og fra de forskjellige byene, hvilket fungerer utmerket. Bestilte på forhånd, så da er det også en billig fornøyelse. For de tre togturene mellom Venezia, Bologna og Verona ble det 400,-NOK per pers. Og da kan man jo fint lage sin egen rundreise dit man vil. Togturene var relativt korte også, gjennomsnittlig 1 time og ti minutter.

Venezia var helt klart favoritten av stedene, så flott å komme tilbake hit en siste dag før man skulle hjem!

Fint å ta bussbåten fra togstasjonen, så får man litt sightseeing på vei til hotellet.


Dette er min første tur til Venezia. Har jo hørt og lest en del om byen-mest at det er en stor, synkende og overpriset turistfelle, det du blir lurt av nærsagt alle du møter. Og til min glede og overraskelse er det jo ingen av disse tingene som stemmer! Jo, kansje er den på vei til å synke- men ikke forsvinner den de neste ukene. Dyrt er det kun om du setter deg i området rundt Marcus-plassen eller ved Grande-kanal. Om man beveger seg et par gater utenom turistløypa finner man herlig trattoriaer med billige priser. en flaske vin kan du få på restaurant fra ca.13 Euro, og om du kjøper en flaske bobler i butikken kan du få den til ca.5Euro. En vanlig middagrett til 10Euro er jo heller ikke å forakte!

Møtte ingen som forsøkte på noe lurerier eller var utrivelige. Italienere er jo herlige mennesker! Vennlige, hjelpsomme og smilende! Og fantastisk sjarmerende, når de altfor tidlig på morgenen tegner hjerter i kaffen og uttrykker sin kjærlighet til deg 😄❤

Så uendelig vakkert å bare vandre rundt i de små gatene og over broene- bare være og se. Kjenne lukten av hav , drikke en kaffe på et torg i solen, stå på en bro og se gondolene sige sakte forbi.


Men å var det altså slutt for denne gangen, blir nok ikke tre byer på rad igjen,men kommer helt klart tilbake! Har du sjansen så hiv deg på første fly!😄

Arrivederci, Italia! 😘

Likes

Comments

Om du er i Verona så anbefales absolutt et besøk i Giusti giardino. Et vakkert parkområde i renessanse-stil som tilhører Giusti palasset.

Utsikten på vei til hagen er det heller ikke noe å si på.

Inngangen med den kjente Cypress alèen.

Fantastisk utsikt fra de ulike nivåene i hagen!

​Absolutt verdt et besøk! 👌

Likes

Comments

Neste stopp på min lille rundtur er Verona!

Kansje best kjent fra historien om Romeo og Juliet. En ekstremt vakker by, med eldgamle hus, trange gater og blomstrende balkonger.

Bor på et fint hotell i gamlebyen. Absolutt den beste beliggenheten. En perfekt start på dagen var det også- vakre lysekroner som pyntet opp frokostsalen hvor man kunne ta seg et glass bobler.

Rusletur rundt om i byen.

Arena di Verona her under.

Fine små gater - og god mat

Vi var også en tur innom Giusti Gardens, men det fortjener å bli et eget innlegg.

 Sier god kveld herfra, sitter i sengen med vinduet åpent og hører livemusikk fra restauranten i gaten bortenfor. Herlig!

En vakker dag i bella Verona! 😘

Likes

Comments

Finfin start på dagen i Bologna, selv om kroppen ikke hang helt med. Frokosten var det ikke noe å si på!

Å finne senga en stund etter frokosten måtte til!

Ble en rolig dag med rusletur rundt i gamlebyen før man skulle til togstasjonen.

Fantastisk å gå rundt å se på matmarkedet, og alle de andre flotte butikkene i området!

​Så nå jeg takker for meg, vakre Bologna! 😘

Likes

Comments

Igår var altså siste dagen for nå i Venezia. Ble ikke noe blogginnlegg ettersom jeg ble syk på kvelden. Men sånn er livet, stadig syk. Legger derfor ut en liten oppdatering fra igår nå 😄

Opp og ta taxibåt fra Marcus-plassen til togstasjonen, så tog til Bologna. Her på St.Lucia togstasjon i Venezia.

Og etter bare 1, 5 time to var vi i Bologna. Byen er kjent for sine røde tak.

Ved å gå opp i de to tårnene, Due Torri har man en absurd utsik over byen - og den røde tak! Det vil si- om man orker å gå de 500 trinnene til toppen!!

Tid for mat!

Totalt ødelagt etter å ha gått opp Due Torri var det første og beste restaurant som gjaldt!

Bodde på Corona D`oro i gamlebyen.

Og med perfekt plassering, badekåper, aviser, walk-in closet og afternoon snacks så blir det vel ikke bedre 👍

​Herlig start på oppholdet i Bologna!

Likes

Comments

Dette er mitt første besøk i Venezia, og jeg må virkelig si at jeg er enormt positivt overrasket på alle måter. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde de største forhåpningene til stedet, etter å ha lest mye om andres opplevelser. Jeg var forbredt på at det var en stor, synkende turistfelle som var drøyt overpriset. Men der tok jeg feil! Man må jo bare digge Venezia!! Så hinsides vakkert- ikke bare èn gate, men overalt! Rundt Marcus-plassen er det veldig folksomt og mye turister. Men gidder du derimot å bevege deg noen gater lenger vekk er turstene borte og du kan gå på lokale cafeèr og restauranter. Og det er virkelig myye billigere enn i Norge. For å sitère min mor, som jeg reiser sammen med, "Her kan vi drikke bobler som vi drikker vann hjemme!" 😃


Begynte selfølgelig dagen med kaffe på en av cafèene ovenfor hotellet. Ikke bare fikk man kaffe, men også var det mye "amore" da en av de ansatte der ville uttrykke sin kjærlighet til meg der han sto på kne midt i caffèen med en kaffe med et hjerte. Haha, må jo bare digge disse italienerne!! 😃❤

Det ble en rolig dag idag, bare tuslet rundt å så på livet, og hadde noen fine stopp med vin i glasset på veien. Gikk gjennom Marcus-plassen, over Grande Canal, og over til Dorsoduro.

Grade Canal her under.

Var også innom Basilica di Santa Maria della Salute i Dorsoduro.

Pause med bobler i glasset på Monaco Hotel ved Grand Canal. Helt absurd vakkert!

Gondol parkering og verksted! 😃


Mer vandring..


Og mer pauser..

Det har vært en laang dag, så nå er det natta. En ny dag venter med nye eventyr! Skal ut på togtur imorgen! 😘

Likes

Comments

Først en finfin start på dagen på en av de lokale cafeene rundt hjørnet for hotellet. Utrolig hyggelig område , ca.5min fra Marcus-plassen.

Fantastisk god kaffe og et utvalg av sandwich`er uten like 👌


Knall blå himmel og sol idag, så da var det bare å sette solbrillene på nesen og tusle rundt for å utforske Venezia. Bare helt utrolig vakkert! Helt stille fordi det ikke er noe trafikk, og iblant ror en gondolfører syngende forbi...👌

En gondol sett ovenifra

Litt lunsj ble det også tid til i løpet av dagen- sjømat salat. Servert på et stille sted et stykke fra alle turistene. Skyndet meg å ta bildet i et øyeblikk da alle hadde gått.


Det hadde gledet meg mest til, ikke bare idag, men på hele turen, var å gå i operaen, Teatro La Fenice.

Blir ikke bedre enn å tilbringe en søndag i Venezia og se La Traviata av Verdi. Nettopp denne forestillingen ble spilt for første gang i akkurat dette operahuset i 1853!

Tasset tilbake til hotellet over Marcus-plassen i ettermiddagssolen.

Vakre detaljer.

Og med dette sier jeg takk for idag! Hvilken søndag det har vært💗

Likes

Comments

Hvilken fantastisk første dag det har vært! Venezia er altså første stopp, og det er virkelig som å være i et postkort. Så utrolig vakkert.

Brukte en evighet på å komme hit da både t-banen og flyet var forsinket. Tok vannbussen fra flyplassen inn til Markusplassen. Hadde jeg visst at vannbussen tok over 1,5 time på å komme seg det lille stykket fra flyplassen og inn hadde jeg nok arrangert noe annet. Men fram kom man, og hotellet var lett å finne.

Så vandret man rundt og var ute og spiste litt - herlig start på første dag! 😄


Fant en liten lokal restaurant med god mat :)

Blekksprut med semula, og en sinnsyk tiramisu til dessert- og selvfølgelig bobler i glasset 😊

Å vandre rundt her en aprilkveld er så absolutt ikke feil..

Går seg lett bort så mange smale og tette gater, smug og broer som det er her.

​Gleder meg stort til en ny dag. Over og ut fra vakre Venezia! 😘

Likes

Comments