• Snapchat
 • Spotify
 • Bloglovin
 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw

Lag en liste om hva du trenger. 

Gå å se igjennom klesskapet og skriv ned på papir/telefonen hva du faktisk trenger. Skriv ned bukser, topper, kjoler osv og ha notatene tilgjengelig når du er på shopping. Du ender da opp med mer av hva du trenger, og mindre av hva du ikke trenger.

Gjør research. 

Få oversikt over hva butikken har ved å se i nettbutikken. Nettbutikken er mer oversiktlig hvor du kan se en hver produkt. Finn plaggene du ønsker å prøve også lagre dem på telefonen og se etter dem. Dette vil gjør at du har et mål og ender ikke opp med masse spontane plagg.

All about the basic.

Du slår ikke feil med basic klær. Kjøp litt av dem også, for det er de klærene du strekker deg til i hverdagene.

Tenk deg godt om.

Kommer du til å bruke plagget? Har du noe som passer sammen med det? Liker du det så godt at du kunne byttet til det her og nå? Hvis du blir sikkelig glad når du tar det på, kjøp plagget. Er du litt usikker, tenk deg mer på det og heller få betjeningen til å legge den til sides.

Ikke bare kjøp fordi det er salg.

Supert det er salg, let's shop! MEN når du kjøper ting på salg så pass på at det er faktisk ting du vil bruke! Ville du kjøpt plagget om den ikke var på salg? Ville du kjøpt plagget om den kostet 100kr mer?

Vær obs på hva klær du går i når du shopper.


Vær obs på hva klær du går i når du shopper. Ha på deg klær som er komfortabel for hvis du ikke er komfortabel vil det påvirke humøret ditt og gjør shoppingen til en mindre kjekk opplevelse. Gå også i lette klær. Det lureste er alltid å prøve klærne i butikken og for at du skal orke det bør du gå i klær som kommer lett av og på.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Dagens Innkjøp:

I dag har jeg fått kjøpt så mye fint! Er så happy. Jeg og ei venninne var over alt i dag egentlig. Vi først var en tur på Jysk, videre til Oasen Storsenter også bestemte vi oss får å ta turen innom Markedet i Haugesund. På Oasen gikk vi innom Gina Tricot som hadde 70%! på masse forskjellig fine tilbehør. Jeg har faktisk vært veldig gira på å kjøpe mer tilbehør så this was my lucky day! Som dere ser på bilde 1 kjøpte jeg en del på Gina! Alt på bilde 1 ble på 130 kr!! Den ene chokeren kostes 99kr originalt, så gjorde en god deal. Alltid når venninna mi er ute å handler så er det salg, så det nytter å gå med henne på shopping. Jeg ærlig innrømmer at jeg har pølsefingre, veldig brede, så jeg sliter veldig å finne ringer som passer så ble glad når jeg fant disse på Gina. De var litt tight men er bare til å presse dem på hehe! Øredobbene på bilde 2 er faktisk FRA NILLE! Jeg ble sjokket over at de hadde tilbehør, og at de hadde ganske kule øredobber. Kunne godt kjøpt flere!

Kjøpe også en kul liten notatbok fra Nille. Du fikk med en fansy gull penn også. Vi var også innom Søstrene Grene. De har så kule ting. Skulle ønske at jeg kunne bare kjøpe ALT jeg ville! Men denne gangen ble det en liten boks til sminke, en skopose og 2 shopping totes, kun for 40 kr! Veldig fornøyd med hva jeg har kjøpt og til prisen ting kom på! Ren kortvarig lykke.

Likes

Comments

NB! Et langt, MEN viktig innlegg. vær så snill å les

Jorden vår sliter.. Og det er på tide vi mennesker gjør noe med det, i og med at vi er hovedgrunnen for disse endringene. Vi utvikler vår verden hele tiden og den utviklingen vi har hatt har vært skadelig for vår planet. Spesielt for livet i havet. Jeg så nettopp på dokumentaren Chasing Coral som åpnet øynene mine for endringer jeg visste overflatisk foregikk. Jeg mener vi er i en gobal forandring hvor denne jorden har forandret seg voldsomt. MEN! Ikke bare på overflaten hvor vi bor, men også for skapningene i havet. Jeg ble sjokket over hele filmen. Hvor mye forandringer som foregår. Det største sjokket mitt var nok hvor lite jeg visste egentlig. Jeg visste ikke engang at koraller er dyr som faktisk lever og består av "skjellet og kjøtt". Dette er noe som burde vært med i pensum på skoler! Hvorfor lærte vi ikke mer av dette når vi gikk på skole!? Kanskje ting hadde vært litt annerledes om vi alle hadde mer kunnskap over hva som befinner seg i havet. Vi må virkelig gjøre mer for å redde planeten vi ødelegger.


Disse bildene skremmer meg... Hvordan kan vi la noe sånt skje mot noe så nydelig? Som de sier i dokumentaren "Out of sight, out of mind". Korallrevene huser faktisk over 25% av sjølivet! Over en fjerdedel av livet nede i havet bor i et korallrev, så hva skjer med dem når de ikke har et hjem? 29% av The Great Barrier Reef dødde i 2016. Det er veldig dumt at disse endringene skjer! Og at disse forskrekkende forandringene skjer ganske så raskt! Hvis ikke vi gjør alt vi kan for å stoppe det så vil korallrev bli skjeldnere , og til slutt vil det ikke være noen igjen for senere generasjoner! Vi vil ikke og bør ikke være den generasjonen som blir kjent for å ødelegge naturen på denne planeten. Hvor skrekkelig vil det være. Å forklare barnebarna eller oldebarna våre hvorfor det er ikke den flotte naturen vi oppvokste med. På min bucketlist står det "se en korallrev", det håper jeg å få gjøre uten en tikkende klokke. Se på det vakre vi mister..
Utviklingen som vil skje om vi ikke forbedrer oss!

Hva kan DU gjøre for å skape en forskjell?

Heldigvis er Norge er en av landene som har forpliktet seg til å bli drevet av ren energi, siden Mai 2017! Og du kan også gjøre valg for å forbedre vår energi bruk i landet.

- Bruk LED lys/lavenergilyspærer

- Bruk mindre energi. Trekk ut alle ledninger fra stikk kontakt om de ikke brukes, vask klær som ikke er så skittent på 30 istedenfor 40, bytt ut gamle servant- og dusjbatterier til nye og spar opptil 40 % energi og kok vann i vannkoker istedenfor på komfyren og spar to tredjedel av energi osv. DET ER MYE DU KAN GJØRE HER, bare til å søke på nett.

- Kildesortering. Her er det kommuner som burde vært flinkere med dette. Inkludert her på Karmøy. I Sandnes følte jeg vi var nokså flinke på dette, men vi burde kunne gjøre mer. En positiv ting vi har som ikke mange land har er panting! På denne siden finner du hvor du kan kildesortere flere ting rundt deg: HER!

- Bruk av elektrisk bil eller kollektiv transport. Det er mange som kjører bil som ikke helt har behov, spesielt om de bor veldig sentralt. Det er viktig av oss å bruke offentlig transport. Kjører du bil, helst ikke bruk den alene eller uten grunn om du ikke har elektrisk. Vi måtte kvitte oss med bilen for den var ødelagt og vi har ikke hatt økonomi til å kjøpe ny, men vi klarer oss helt fint. Når vi bodde i Sandnes var det null problem for vi bodde så sentralt og busser gikk ofte. Her på Åkra går ikke bussen så ofte, men vi klarer oss fint for vi bor ikke så langt vekke fra "sentrum". Vi har en søt trillebag vi har med oss når vi skal handle og det sparer oss masse penger, det er miljøvennlig og vi får mer mosjon!

- Kjøp en shopping tote. Bruk den når du handler istedenfor å kjøpe pose hver gang. De er mye mer stylish og mer miljøvennlig. Du finner mange kule på Ebay og H&M.

- Velg økologisk! Jeg vil nok aldri bli vegetarianer for jeg elsker kylling og spiser dette konstant. Jeg kan ikke se for meg et liv uten kylling, og noen gang annet kjøtt. MEN velger ofte økologisk matvarer. Å velge økologisk vil være bedre for din egen helse og bærekraft utvikling. Les en god artikkel om hvorfor: HER!

- Passe på hva solkrem du bruker! Pass på solkremen du bruker ikke inneholder stoffet oxybenzone. Det er funnet 14,000 tonn solkrem i korallrevene og stoffet oxybenzone lekker korall av næringsstoffer og bleker den hvit. Det kan også forstyrre utviklingen av fisk og annet dyreliv. artikkel finner du: HER!

Jeg har alltid vært interessert for dyr og dyrene sine rettigheter. Jeg har lenge vært lei av at vi mennesker ofte setter oss foran før dyrene på denne planeten, som flere var her før oss. NÅ VIL JEG GJØRE NOE! Derfor vil jeg også se nærmere på miljøpartiet De grønne, og se hva de står for. Eventuelt stemme på dem og gjerne bli medlem om jeg liker hva jeg leser. Ta turen innom du også! Les hva de står for og eventuelt stem på dem for å prioritere planeten. Nytter ikke å bare snakke om det hvis vi ikke får det inn i politikken, som styrer Norge fra dag til dag. (Miljøpartiet sin nettside)

KILDER:

Likes

Comments


Ryktet går... med Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine og Mark Ruffalo. Filmen er fra 2006 og settingen er i USA. Filmen er inspirert fra 1963 novellen The Graduate, som ble også til en film. The Graduate handler om en mann som var sammen med en dame, men også hadde affære med bestemoren hennes. Denne filmen kan du egentlig si er "fortsettelsen". Sarah Huttinger reiser hjem for søsterens bryllup, men oppdager at moren hennes ble gravid med henne før moren og faren giftet seg, Noe som er litt skammelig på den tiden. Så finner hun ut mer og mer om moren og faren sitt forhold på den tiden, og hun begynner å mistenke at moren hadde en affære før bryllupet og at hun har en annen far. Denne filmen handler da om hennes reise å finne denne mannen moren hadde affære med og finne ut hva som skjedde. Spesielt etter hun finner ut at The Graduate boka og filmen er basert på hennes mor OG BESTEMOR. Jeg synes denne er en veldig god film, veldig spennende og morsom film, som er absolutt verdt å se! Elsker skuespillerene som er i denne filmen, spesielt Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine.

Filmen finner du på Netflix Norge

Likes

Comments

Du trenger: 
 • Poteter (valgri mengde)
 • Olje (oliven)
 • Hvitløkspulver, sort pepper, salt og oregano
 1. Sett ovnen på 220-225 grader.

 2. Skrell potetene (valgfri, jeg pleier ikke å skrelle dem) og legg dem i en bolle. Tilsett litt olje, ikke mye, men nok til å dekke alle potetene. Tilsett sort pepper og hvitløkspulver over og bland alt, jeg tilsetter en god del av hvitløkspulveret.

 3. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha godt med mellomrom for hver potet. Når alle er plassert strø over oregano. Om du liker smaken av oregano så ikke hold tilbake. De er snadder med en god del oregano på.

 4. Stek dem i 25-30 minutter.

 5. Ta dem ut og ta dem over på et serveringsfat/tallerken også strø salt over (viktig å ta salt etter dem er stekt).
Anbefaling: Server potetene med aioli

Likes

Comments

I dag hadde jeg den beste lunsjen! I går hadde vi taco og satt igjen med en god del rester som jeg tenkte å ha til lunsj. Problemet var at vi hadde ikke mer lefser igjen og jeg orket ikke å gå til butikken (latskap). Jeg glemmer hele tiden hvor mye jeg faktisk liker tacosalat! Hver gang jeg har rester fra taco tenker jeg aldri på å bruke resten som en salat. Så nå har jeg blitt veldig obs på det og håper å gjøre det neste gang med restene hehe.

Inneholdt:

- Kylling kjøttdeig

- Kina kål

- Agurk

- Mais

- Revet ost

- Kesam

Likes

Comments

I dag var det noe som heter Fiskeridagene her på Åkrehamn, det er en festival hvor det er mye gøy boder og leking for ungene på dagen. Så er det live musikk og gøy for voksne på kvelden! Vi var der nede en liten tur for å se hva det gikk ut på. Første boden vi var hos hadde jeg lyst å kjøpe nesten alt. Hun solgte så mye fine intriør. SVAKHET! Vi gikk videre ned til havna hvor det var mange boder, MEN nesten alle bodene var mat som du kunne kjøpe! Ellers var det mye morro for unger.

I går fikk jeg denne hvite denim jakka i posten, fra H&M. Den kostet før 499kr, men ble på salg til 149kr. Jeg så at jeg hadde også en kupong fra H&M Club at jeg kunne få noen prosenter og fri frakt. Så på total summen stod det 109kr for jakka! Her var jeg heldig. Den var så fin og behagelig. Tror det faktisk ble favoritt jakka mi for nå!

Likes

Comments

Fetish - Madilyn Bailey

Faking it - Calvin Harris, Kehlani, Lil Yachty

Dead - Madison Beer

Back to you - Louis Tomlinson, Bebe Rexha

Strip that down acoustic - Liam Payne

Likes

Comments

Nye innlegg

Skrevet i : Tips
Alene tid. 

Alle trenger alene tid og det er absolutt noe du bør prioritere om det trengs. Jeg er en person som faktisk elsker å være alene, jeg liker veldig godt mitt eget selskap og kjeder meg ikke lett. Jeg må alltid finne tid til meg selv for å slappe av, for jeg klarer kun slappe av 100% når jeg er alene!

Si din mening.

Alle har rett til sin egen mening. Alle har rett til å uttrykke hva deres mening er. Med det sagt, må alle forstå og akseptere at flere har forskjellige meninger og at ikke alle er like.

Spør etter hjelp.

Det er ingen feil i å spør om hjelp hvis du trenger det eller ønsker det. Å spør om hjelp er ikke for de svake, men for de sterke! En sterk person klarer å se når dem trenger hjelp og faktisk spørre om det. Applaus til dem! MEN! Noen trenger litt lengre tid enn andre for å spør.

Ta tid for å svare på en melding.

Alle reagerer til ting forskjellig. Er du er person som trenger litt tid for å svare så ta deg den tiden. Gjerne det er en vanskelig melding å svare på og du trenger tid for å finne dine følelser og tanker. Så folkens, gi andre tid for å svare på meldinger om de trenger. Alle er ikke like og noen trenger gjerne litt mer tid.

For dine tidlige feil.

Denne her er litt tricky. Ja den personen du var før, og de tingene du gjorde da, trenger ikke å være den personen du er i dags dato. Jeg tror at alle forandrer seg hele tiden, noen for det bedre og noen for det værste. Du skal ikke si unnskyld for din tidigere feil, men til en viss grad. Her kommer moraler inn i bilde. Har du gjort noe alvorlig som har gått ut over andre enn deg selv, si unnskyld til du er blå! Alt kriminelt og mobbing er ikke greit, og det kommer til etikk. Tidligere feil, så tenker jeg mer på ting du gjorde som tenåring eller voksen som ikke helt var alvorlig men dumt gjort. Alle mennesker gjør feil og alle gjør dumme ting (som nevnt, til en viss grad).

Si nei.

Det er ditt liv. Du har lovt å si nei! Hvis du ikke vil noe så si nei. Det er ditt privilegium, kun ditt.

Ha et rotete hus.

Det er ditt hus og da er det du som bestemmer hvordan det ser ut. Og ingen har det fint og 100% ryddete hele tiden? For alle har forskjellig ideer om hva rotete er. Noen mener litt få ting som ikke er på sin plass er rot, men noen har huset fylt av ting før dem syns det er rot. Jeg personlig er ganske ryddig av meg og liker at ting har sin plass. Jeg liker ikke mye rot, men det er meg. Jeg kjenner folk som er stikk motsatt av meg. Alle er forskjellig og ingen har noe å si over hvordan du har det i ditt eget hus.

Si sannheten.

Du bør alltid fortelle sannheten og du bør ikke unnskylde deg for å si sannheten. Du som et mennesket vil ha det mye bedre med deg selv om du snakker din sannhet. Med det sagt, er det noen situasjoner du ikke trenger å skrike "sannheten". Det er alltid en tid for alt. og ikke alltid er din sannhet selve sannheten.

Gjør det bra i livet ditt.

Dette punktet er viktig. Om du gjør det bra i ditt liv ALDRI UNNSKYLD DEG FOR DET. Om du har lykkes og har det godt, så vær glad og stolt over det. Om mennesker rundt deg ikke gjør det så bra i deres liv, er det ikke din skyld. Du må feire alle gode tingene i ditt eget liv, for livet er for kort til å gjøre noe annet. Samtidig som du feirer ditt liv, kan du fortsatt vise respekt ovenfor andre som gjerne ikke gjør det så bra. Har du litt ekstra penger, gi tilbake. Har du en god karriere, gi gjerne tips videre. Remember it's all about paying it forward.

Hva du virkelig føler.

Kun du vet hva du føler og hva følelser du sitter igjen med. Alle har rett til sin egen følelse og ikke alle føler det samme. Vi er, som sagt, alle forskjellige. Forskjellig tankegang, reaksjoner og følelser. Det er din privilegium til å føle hva enn du føler. Vi som mennesker må lære oss å respektere andres følelser.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Diverse

August is like the sunday of summer

Fikk helt sjokk da jeg så at det var ANDRE august! Jeg har ikke fått med meg at det var første august i går, off skandale! Med å feire at vi har gått inn i en ny måned tenkte jeg å skrive dette innlegget over ekstra kjekke hendelser som skjedde i Juli! Celebrate the good

03.juli: Flyttet jeg! Fra Sandnes til Åkrehamn. Mamma, Dad og storebroren min kjørte opp tingene og jeg tok kystbussen opp. Det var mye å gjør, men jeg og mamma klarte det. Etter tre dager var alt på plass! Dad ble værende i huset vårt nede i Sandnes for vi hadde ikke solgt det enda og vi måtte ha flere visninger.

08.juli: Første tur til Haugesund på flere år! Var så kjekt å komme tilbake. Jeg har aldri følt meg så hjemme enn det jeg gjør her. Åkra og Haugesund!

14.juli: Mamma og jeg reiste til Skudeneshavn, Karmøy. Jeg har kun vært der ca.2 ganger før og jeg ville bli bedre kjent. Vi vandret litt i sentrum, men er ikke så mye der egentlig. Vi gikk til gamle Skudenes og der var det mye å se! Veldig fin plass. Etter mye gåing gikk vi på en restaurant for å spise før vi dro hjem. Vi dro også en liten gåtur til stranden på vei hjem, gåavstand fra leiligheten.

15.juli: Var ute og spiste med en god venninne, vi hadde en veldig koselig kveld etter middag også hvor hun farget øyenbryna mine og sminket meg veldig fint! Haha bare for fun!

23.juli: Reiste til Haugesund for å møte bestevenninna mi! Hun har vært naboen min siden jeg var 7 år, og bestevennen min siden jeg var 7. Hun flyttet april-mai til Oslo for å være lærling hos Norwegian, så hun er ei flott flyvertinne. Og når hun får jobb hvor hun flyr til Haugesund må vi gripe sjansen til å se hverandre.

26.juli: Niesen min kom dagen før, og eneste hun har snakket om er at hun vil til stranden å bade. Vi gikk da den 26 ned til stranden å "badet". Det var ganske kaldt så jeg gikk kun ut til kne lengde og det var kun for å passe på henne. Vi gikk etter en times tid for hun begynte å fryse veldig. Det var veldig kaldt i sjøen og var ikke såå varmt den dagen heller. Vi kom hjem, ga henne et bad i badekaret heller, også grillet vi! Jeg, niesen min, mamma og mormor samlet for hambis! Veldig kjekk dag. VI SOLGTE OGSÅ HUSET DENNE DAGEN! Vi godtok et bud på vårt hus. I dag skal faktisk mamma og dad på møte med megler og dem som kjøpte det for å skrive under på kontrakt.


Juli har vært en fin måned hvor jeg har opplevd mye kjekke hendelser. Har postet også et innlegg med kun bilder av disse kjekke opplevelsene. Gleder meg til August og hva den måneden har å by på!

Likes

Comments

Skrevet i : Diverse
"A rose can never be a sunflower, and a sunflower can never be a rose"

Solsikke blomster er blomster jeg hatet som en liten jente. Jeg mente de var noen av de styggeste blomstene jeg hadde sett. Er så underlig på hvordan vi forandrer oss når vi vokser. Tingene vi ikke liker og liker forandres hele tiden. Jeg så bilde nr 3 på Tumblr begynnelsen av Juli og mente de var så nydelige! Etter det har jeg blitt helt obsessed med solsikke blomster. Solsikke blomster er definitivt på topp 3 som favoritt blomster. 🌻

Likes

Comments

Skrevet i : Mote & Velvære

Haha så veldig seriøs ut på dette bilde, men var kun dette bilde jeg får sikkelig visst dere mitt favoritt tilbehør. Mine øredobber! Jeg kjøpte de for litt over en måned siden, fra Gina Tricot. Jeg gikk forbi dem og forelsket med straks! Selv om det var kjærlighet ved første blikk, trengte jeg litt overtalelse fra min bestevenninne før jeg dro kortet. Og det er nok antakelig det beste det kortet har kjøpt! Når jeg har dem på så føler jeg meg alltid litt ekstra pen. De er det beste jeg eier. Og nå har jeg fått sikkelig sans for den type øredobb, så har funnet noen fler på Zalando som ligger i ønskeliste. Elsker når jeg finner noe som jeg føler passer utmerket til min personlighet og stil. Disse bruker jeg ofte hvis jeg skal noe. Om det er ut på byen eller bare en tur i sentrum. I går brukte jeg dem til vanlig litt chill hverdagsklær for en familiemiddag og jeg følte meg bare veldig vell i antrekket. Blir faktisk rett og slett litt lei meg når jeg må ta dem av om kvelden.

Likes

Comments

Skrevet i : Mat & Oppskrifter

Mmm nå er søndags godisen på plass! Jeg er så heldig med min nye boplass som ligger rett ved siden av en godis butikk. Her finnes det masse rart og tull, men de har noe godt blant alt det rare også. Siden vi er fire mennesker i huset akkurat nå, inkludert en liten jente, ble det en del godis. På handlelista stod det smågodt, sjokolade, litt "barne" godis til niesa, chips, Skittles og det viktigste BRUS. Nå skal vi spise oss vonde på godis med film på skjermen.

Likes

Comments

Skrevet i : Tips

Søndager er jo ofte dagen, for flest, hvor du gjør absolutt ikke noe enn å glane på tv/pc skjermen. Da er det viktig å ha en god film på lur!

Terminalen med Tom Hanks. Filmen er fra 2004 og settingen er i USA. Filmen handler om en mann, Victor Novarski, som lander på JFK for å besøke USA. I det han var på flyet har revolusjonære overtatt landet han kommer fra og da har pass hans blitt ugyldig. I og med at han er statsløs i det han kommer til New York blir han tvunget til å være på flyplassen i hele ni måneder, uten mulighet til å komme inn i USA eller dra tilbake. Filmen viser oss hvordan han skaper relasjoner med de ansatte på flyplassen, hva han gjør under oppholdet sitt hos JFK og hvorfor han reiste til USA i hele. En morsom og litt romantisk film. Verdt å se, om du ikke har sett den! Tom Hanks er, etter min personlig smak, en av verdens beste skuespiller. Haha nå har jeg overtalt meg selv til å se den, bye.

Du finner filmen på Netflix Norge

Likes

Comments