Hej på er!
Idag gjorde jag kycklingklubbor i ugn. Till det serverade jag mathavre och tzatziki, plus lite broccoli.

Kycklingen fick en hemmagjord glaze som innehöll:
Olivolja
Soja
Chili sause (Heinz)
En pressad vitlöksklyfta
Citronsaft
Ingefära
Svartpeppar

Mängd av allt är svårt att säga, mäter nästan aldrig när jag lagar mat.
Men gör så det räcker till de klubbor du ska göra, hellre lite för mycket som du kan hälla över ändå, än att du blir utan och måste göra lite mer som kanske inte alls smakar lika.

Tzatziki
Kvarg
Gurka
Massa vitlök
Vitvinsvinäger (1/2 kork)
Svartpeppar
Salt

Riv gurka och pressa ut vätska, och låt rinna av lite grann. Under tiden blandar du kvarg, kryddor och vinäger. Pressa i önskad mängd vitlök. Sen har du i den rivna, avrunna gurkan. Rör om och smaka av
Njut!

Må gott!

Likes

Comments

Hej igen!
Dålig uppdatering, jag vet. Men det är väl lätt hänt när julstressen kommer och jag har jobbat hela julen, och när jag varit ledig har jag velat umgåtts med min familj. Men nu så ska det bli ändring på det, nyår härnäst!

Vad ska ni äta då?
Jag och sambon har iallafall bestämt soppa till förrätt och nån form av fisk till varmrätt. Efterrätt tror jag att det blir så enkelt som en chokladbit bara, om ens det. :)

God fortsättning!
Må gott!

Likes

Comments

Hej på er!
Idag blir det att handla lite mat igen då, så man klarar sig en vecka till. Kommer även passa på att handla lite inför julen så man slipper ut när allt folk är ute och ska handla. Dessutom jobbar både jag och sambon hela julen så vi behöver inte så mycket egentligen.

Men alltid när jag handlar så gör jag listor som ser ut som bilden nedan, sen stryker jag allteftersom jag tagit varorna. Lätt att hålla koll och man missar ingenting som man vill ha hem. Perfekt!

Ikväll ska jag laga falukorvsbiffar med tomattäcke. Till det serverar jag antingen ris eller bulgur. Har inte bestämt mig ännu. Recept på detta kommer under kvällen eller morgondagen.

Hoppas veckan har varit bra hittills och att ni mår bra.

Må gått

Likes

Comments

Hemkokt risgrynsgröt :)
Igår bjöd jag hem mina föräldrar och min mormor på lite risgrynsgröt och skinksmörgås.

Även denna gång justerade jag receptet så det det passade min smak. Receptet kommer ursprungligen ifrån köket.se 😊

4 dl risgryn
6 dl vatten
9 dl mjölk, 3 %
1 dl grädde, vispad
20-25 g smör
Salt
3 msk socker
Kanelstänger

Koka upp risgryn och vatten i en kastrull och låt sjuda i 10 min. Koka upp mjölk, salt, socker och kanelstänger under tiden.

Häll över mjölkkoket över risgrynen och blanda samman väl.

Ställ in kastrullen i ugnen som är värmd till 100 grader, och låt den kokas färdigt där, tar ca 2h

Blanda i vispad grädde och smör så den blir krämig efter ditt tycke.

Att koka den i ugnen gjorde att inget brände fast. Gröten smakade fantastiskt och kommer alltid koka gröten i ugnen hädanefter. Tänk på att använda en kastrull/gryta som tål ugnsvärmen! 

Må gott!

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll äts det tacos!
Jag brukar äta tacos utan bröd, då jag inte tycker det blir så gott med det. Det blir lite som en tacosallad istället. 😊

Mina måsten i tacos är de vanliga grönsakerna så som sallad, gurka, tomat, majs och rödlök. Men också råa champinjoner! Så gott!!

Såserna är guacamole och salsa. Mums mums!

Har ni några absoluta måsten i eran tacos?

Må gott!

Likes

Comments

Hej på er!
Ikväll käkar jag och sambon på Pincho's, vi ska fira 3 årig förlovningsdag lite i förskott, då vi båda två jobbar då det egentligen är. Mysigt att få rå om varandra lite granna.

Imorgon blir det lite familjemys, och vad det blir för mat och fika återstår att se.

Hoppas ni har en fin helg och tar hand om varandra!

Må gott!

Likes

Comments

Idag gjorde jag kassler i ugn med svampstuvning.
Jag använder sällan recept eller mått på mina ingredienser när jag lagar mat, jag går efter behag och smakar av eftersom. Men denna rätt innehåller:

Kassler, som jag stekte i smör och kryddade med salt, kött&grillkrydda och ingefära

Gjorde en svampstuvning med kantareller och champinjoner, tillsätte lite lättvispad grädde när den var klar.

Hade i allt i en form med 1 gul och 1 röd paprika på sidorna, strödde över lite ost och in i ugnen på 200 grader, tills osten smält.

Till detta serverar jag ris.

Smaklig måltid och
Må gott

Likes

Comments

Imorgon efter jobbet blir det att veckohandla. Alltid lika kul att planera och strukturera upp listor på vad som ska ätas och inhandlas.

Imorgon serveras det kassler med svamptuvning och ris, vet att det står sweet chilisås, men fick ett bra recept och idé av en kollega på jobbet som jag bara måste prova!

Bild och recept kommer upp under kvällen.

Hoppas ni haft en bra dag!

Må gott!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag nu ska att göra något några har varit på mig att jag måste göra, starta en blogg. Om matlagning, och bakning. Alltid sagt att jag ska göra det. Nån gång. Men nu är set dags. Men det kanske kommer lite mer än så också. Men övervägande kommer det bli om mat och bak.

Så vem är jag då?
Jag är en tjej på 28 år från Dalarna, som älskar mat, laga som äta. Tycker det är kul att bjuda mina vänner och familj på massa mat och min bakning, de får vara testkaniner. Drömmen är att nån gång få skriva en egen kokbok.

Detta får duga så länge så hörs vi snart :)
Må gott!

Likes

Comments