AdopteraMera, Lilly , Djuren

Gör skillnad genom att

1. Tänk igenom ditt djurköp. Ett djur är ingen leksak utan ett LIV ett ANSVAR och en INDIVID med känslor som inte kan prata verbalt. Som kan leva i många år! En katt kan bli 20 år. En kanin kan bli 12 år.
2. Barn som "får" djur är fortfarande föräldrarnas ansvar.
3. Kastrera dina djur om de inte är till för särskild avel.
4. Adoptera djur som redan är hemlösa eller letar ett nytt hem! Katthem, Hundhjälpen, Hundar utan hem, SOS Animal och SAWASantorini för att nämna några.


Jag har sju adopterade djur. De flesta på jorden men några i himlen. Och jag lovar, de är INTE sämre för att de är adopterade! ❤️

Tänk efter före!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Te-fantast som jag är så är det ju alltid roligt att pröva olika smaker. Dessa är mina favvosar just nu. Mest vanilj faktiskt och det brukar inte alls va en favorit annars... Men detta vaniljte och en bulle till kan jag varmt rekommendera en ruskig höstdag 🍂 😘

Helgen har varit jättebra (förutom lite bråkiga barn idag då men nu sover alla och man glömmer ju så lätt ;) )och jag känner att jag mår bättre och bättre för varje dag som går. Snart är nog allt i sin ordning och bättre ändå!

Tråkigt med vädret då det regnat konstant men Lilly vill fortfarande ha sina promenader så det är bara att gå ut och vara glad ändå. Lite städning och renbäddning i alla sängar har också hunnits med så nu ska det bli gossigt att krypa ner 😘

Men först blir det god mat, tända ljus och filmmys här. Hundraåringen och Johan Falk ser vi ikväll. Adios!

  • 286 readers

Likes

Comments

Gårdagen! Supersupermysigt hade vi med både fika och middag med tända ljus och god mat. 

Tvillingarna sov hos morfar och Anna och Leon hemma med mormor och moster. Idag rår vi om Leon själva tills det är dags att hämta twinsen och sen drar vi på leklandet.

Jag och Lilly tog en morgonjogg i morse men brrr så kallt det var! Snart kommer snön... Jag är redan inne på min andra kopp te för dagen. Tipsar er senare om två nya favoriter ur te-hyllan! ☕️

  • 451 readers

Likes

Comments

All dressed up och fredagsmys med bästa sällskapet i världen. 🍸 Ha en trevlig kväll bejbs!!

  • 647 readers

Likes

Comments

Mina dagar är väl inte allt för spännande just för tillfället. Jobbade ju helgen som var men på måndag innan jobbet kände jag mest att allt stod mig upp till halsen och jag sjukskrev mig. Senare på eftermiddagen hade jag en bokad tid hos läkaren och han sjukskrev mig t.o.m. en vecka in i november så länge. Med nöje tror jag så förvirrad som jag var den dagen, haha!

Jag orkar inte och kan inte prestera och göra ett bra jobb än. Och eftersom jag har ett viktigt jobb som undersköterska som jag är engagerad i och bär ett stort ansvar, vågar jag inte ta på mig att allt blir rätt fast att det måste.

Så jag är hemma. Vilar, sover till lunch för att jag plågas av en sån otrolig ångest på morgonen så mina tabletter inte hjälper, ligger i soffan och tar promenader med Lilly. Det är det som jag mår bäst av just nu så då får det vara så. Väldigt konstiga dagar för min del då jag nästan precis alltid har saker att göra och tusen saker som jag VILL göra. Just nu vill jag inte mycket. Men allt har sin tid och jag mår ändå bättre än vad jag har mått... Och i mål kommer jag någon gång. Kämpa kämpa...

Imorgon kväll har jag och maken dejtnight med middag ute och det ska bli otroligt mysigt. Viktigt med saker att se fram emot.

För övrigt längtar jag efter någonting mer som är otroligt mysigt - julen. Ge mig ljusstakar och adventsstjärnor och julmusik NU! Jag trånar alltid i oktober och november när dagarna är så grå och mörka att det aldrig ens hinner kännas som dag. Sen smackar man upp ljusstakarna i fönstren och så känns allt lite lättare.

Tänk när snön virvlar ner från himlen i stora snöflingor och marken blir vit. Julgranen tas in och tänds och julklappar slås in. Förväntansfulla barn och tacksamma föräldrar. Ja jag längtar! Och i år ska jag hålla ner kraven och inte stressa.

Men än så får man vänta snällt tills första advent. Viktigt att inte tjuvstarta tycker jag!

På bilderna hade vi lite kvällsmys med tjejerna med god mat och Rasmus på luffen medan Leon hälsade på hos mormor. Viktigt med egentid och lite extra uppmärksamhet för alla tre rövare. 😘

  • 819 readers

Likes

Comments

Barn

Detta inlägg tillägnar jag er mina barn den dagen ni kommer och säger att jag inte är rolig för att ni inte får göra nånting eller att jag inte har tålamod.

Släng er i sjön va ungar. Släng er i sjön ☝🏽️

Kram från en liten trött mamma 👵🏽

Likes

Comments

Den här veckan har den här stora lilla pluttkillen sagt två saker som jag lever på i flera dagar efteråt.

En kväll i soffan när vi satt och myste innan läggdags så tittar han plötsligt på mig och säger

-"Mamma. Du är min bästa kompis".

Och sedan några dagar efter säger han helt spontant i bilen när jag tar av mig jackan 

- "Vad fin du är mamma."

Då känner man sig tacksam och lycklig och stolt ända ner i hjärteroten över sitt barn. Tack universum för rättvisan i mina underbara barn! ❤️

  • 1001 readers

Likes

Comments

Till salu, Hall, Filmtips

En nystädad hall som välkomnar er som kommer på visning i eftermiddag!

Fredag och jag går mot min första arbetsdag på tre veckor imorgon. Det känns både skönt och lite läskigt på något vis men jag tror inte att det ska bli något problem.

Idag måste jag städa lite inför visningen och så ska jag åka till affären och handla fredagsgodis till barnen. Och mig själv. Även om jag redan har tuggat i mig en halv påse lösgodis den här veckan. Blir minst en halv till och lite glass. Det skulle nog fler behöva.

Om någon är sugen att se en bra film ikväll så har jag två att rekommendera. Ingen ny film utan två äldre men som jag såg första gången nu i veckan. Det visade sig att båda två innehöll en bra historia och framförallt starka kvinnor och ett jävlar anamma. Precis vad jag behövde så tack!

Jag älskar Frida Hallgren i rollen som Lena. Fy fan vilken underbar människa. Vilket driv, känslighet och go. En sån tjej skulle man ha på sin axel. Väl värd att ha i bakhuvudet genom livet.

Likes

Comments

Livet

Just nu är det många tankar som snurrar i mitt huvud. Jag maler mig igenom mina 25 år och kan inte motstå att tycka att de flesta av åren inte är särskilt smickrande. Mobbing och påhopp, att inte få vara med. Dumma barn och dumma vuxna. Ett krig till skilsmässa att leva i som barn och tonåring. Skyhöga krav från omgivningen men inget erkännande eller bekräftelse i form av mig som egen person utan bara i mitt presterande. Viss prestation i alla fall. Inte heller någon som förklarat för mig som barn eller sagt stopp till de vuxna. Ingen som tagit mig bakom ryggen på riktigt eller satt ner foten. Fysiska och psykiska övergrepp. Beskyllningar från olika håll att händelser och situationer varit mitt fel fast att jag ur ett vuxet perspektiv ser och förstår att det inte var sanningen.

Och så tror man att man bygger nånting bra när man får chansen själv. Fortsätter att hålla huvudet högt fast att man har sår på hela kroppen som då och då börjar blöda igen. Vare sig man vill eller inte.

Jag fightas med en ångest som gör att hela kroppen skakar och stelnar på samma gång. Det gör fysiskt ont och bränner i bröstet. Jag försöker att ta makten över den. För det är inte jag själv som har skapat den utan det är människorna runt omkring mig. Jag valde inte detta.

Jag är inte bitter. Jag tar det för vad det är även om jag tycker att det är fullkomligt oacceptabelt. Men det gör det till att jag vet vilken människa jag inte vill vara. Den människa som jag inte vill bli.

Varför berättar jag? Inte är det då för uppmärksamhet eller ett begär att folk ska tycka synd om. Fy fan nej! Utan bara för att vuxna människor behöver komma ner på jorden och ta sitt ansvar. Att ta sanningen för vad den är. Samma misstag ska inte göras två gånger.

Det är inte jag som ska skämmas. Men det är jag som ska stå som segrare en vacker dag.

Tills dess tar jag en kubb till och slänger täcket över huvudet.


Likes

Comments

Hemnet, Till salu

På fredag den 14/10 kl 14.00 kommer vi ha ytterligare en visning på huset. Om ni är intresserade är ni välkomna att höra av er till mig eller mäklaren.

Fler bilder och mer information finns HÄR.

Likes

Comments