Friör Malmö

Här kommer ett litet tips som riktar sig både till dig som jobbar som frisör och dig som söker en frisör i Malmö, kanske för att ordna jul- och nyårsfrisyren ordentligt. Malmö är en av städerna där Klipptid.nu startade, och det är även här det slagit igenom och börjar bli en vanlig väg att gå när man letar en frisör i eller nära Malmö .

Klipptid.nu är en tjänst skapad både för frisörer och för alla konsumenter som varje dag söker efter frisörer online.

Du som jobbar som frisör använder Klipptid.nu som en marknadsföringstjänst - Klipptid.nu ser helt enkelt till att du får fler kunder varje månad. Genom att skapa ett konto där får du dels presentera din salong på en rad olika sätt i både text och bilder, men du får även lägga tillgång till en kalender där du kan visa upp dina lediga tider på Klipptid.nu. Så alla personer i Malmö som söker efter Frisör Malmö på Klipptid kommer kunna se din salong och dina lediga tider!

Det är inget bokningssystem och du behöver inte ha något bokningssystem, det fungerar jättebra utan. Men vissa bokningssystem är synkade med Klipptid, vilket gör att dina tider automatiskt läggs upp på sidan och du kan se exakt hur många bokningar du får via klipptid. Och genom att ha ett bokningssystem synkroniserat så får du även en bokningsgaranti, så du behöver inte betala om du inte skulle få någon bokning, med andra ord kan du inte förlora pengar, utan bara få nya kunder eller inte betala något!

Jobbar du som frisör i Malmö bör du absolut kika in på hur det ser ut i Malmö, så du får en bättre blick över hur det fungerar. Du kan också läsa mer här !


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att hitta nya kunder och skapa sig en återkommande kundbas som frisör är otroligt viktigt för att man ska känna sig trygg. Att man har en inkomst som täcker sina räkningar och att man ska slippa oro sig för att man ska stå kommande månad med en tom frisörstol. Speciellt om du som många andra frisörer står på egna ben och har ett eget företag.

Så, jag tänkte punkta upp lite saker som är viktigt baserat på hur trenderna ser ut på konsumentsidan och hur du får ut så mycket som möjligt till en låg kostnad, för vi alla vet att man inte har allt för mycket pengar att slösa som frisör, marginalerna är små.

Tips på hur du marknadsför din frisörsalong

Fokus kommer ligga i den trend, det liv, vi lever i dag - ONLINE. Allt sker online, vi söker efter både små och stora frågor online. Vi söker efter bra restauranger, hotell flyg och vi söker efter frisörer. Varje dag görs tusen och åter tusen sökningar på Google efter frisörer, lediga klipptider och recensioner på salonger runt om i Sverige. Som frisör gäller det att möta dessa personer på vägen, att visa upp dig själv, din salong och dina tjänster för dessa personer som aktivt söker efter just DIG. För marknadsföring handlar till stor del av att synas på rätt plats, vid rätt tillfälle, med rätt erbjudande. Hur gör man då detta i praktiken som frisör? Jo. nedan har jag punktat upp några punkter som kommer underlätta ditt liv som frisör!

 • Klipptid.nu - Presentera din salong och dina tider för tusentals potentiella kunder. En ny snabbväxande frisörtjänst som passar perfekt för dig som vill nå ut till nya kunder eller bara vill öka din synlighet online. Går att testa helt gratis. På Klipptid.nu kan du som frisör skapa ett konto där du får en profilsida för salongen som direkt når ut till kunder som just nu söker efter en frisör i din stad. Du får också en kalender så du kan visa upp dina lediga tider. Så potentiella kunder som söker på Klipptid efter t e x frisör Stockholm kommer då få en lista med vilka salonger som har en ledig tid, samt recensioner och betyg (om du väljer att lägga till din salongs Facebooksida på Klipptid.nu). Klipptid.nu erbjuder även att skapa en hemsida till din salong. Tillägg: Klipptid.nu erbjuder nu ett supererbjudande som jag verkligen kan rekommendera alla frisörer att testa - 2 månader för halva priset helt utan uppsägningstid! Har du dessutom ett bokningssystem som Klipptid samarbetar med så är du garanterad minst 1 bokning, vilket gör att du inte kan förlora pengar på att vara med.
 • Skapa en hemsida för din salong så dina kunder enkelt kan hitta kontaktuppgifter och annat viktigt. Är du inte kunnig och erfaren inom hemsidor så finns det flera företag som kan hjälpa dig att sätta upp en hemsida för en liten peng. Det är värt pengarna, det kan jag lova!
 • Bokningssystem för salongen - Du kanske inte inkluderar detta som marknadsföring direkt, men faktum är att många konsumenter letar efter lediga tider och har inte tid och ork att ringa till salongen. Om du istället har ett bokningssystem där du enkelt kan visa upp hur ditt schema ser ut så underlättar du det för kunden enormt, och chansen till en bokning ökar markant! Var noga att välja rätt bokningssystem. Mina två tips är Timax och Cliento - där har du möjlighet att visa upp tider direkt på din hemsida utan att kunden måste logga in i ett system och de båda är ett system som är superenkel för både dig och dina kunder, och det är kunden som är det viktigaste i det här fallet! Kan ta en titt här på en guide över bokningssystem för frisörer.
 • Sökmotoroptimering: Detta är ett ämne som inte är det lättaste att ge sig på om man inte har lite förkunskap, men det går alltid att lära sig, det är vad livet handlar om! Sökmotoroptimering (SEO) handlar om att ranka upp sin hemsida på Google - så när någon söker efter en frisör i Stockholm så jobbar du med SEO för att se till så din salong syns så högt upp i sökresultatet som möjligt! Här finns det också hjälp att få, men detta kan vara dyrt om du anlitar en konsult, men priserna skiljer sig väldigt mycket, se till att kolla runt med flera innan du bestämmer dig för ett företag. Här har du lite punkter för nybörjare inom SEO
 • Facebooksida: Vänners rekommendationer är viktigt, så är det bara! Genom att ha en Facebooksida, som också är gratis, så kan du enkelt genom att be dina kunder att gilla din sida få en exponering mot dina kunders vänner. Och på samma gång bygga upp ett varumärke som är viktigt, att personer som inte känner till dig kan se att det är många andra som besökt dig och varit supernöjda. Trygghet helt enkelt!


Detta får räcka för den här gången, men detta är bara en del av de knep du kan använda dig av för att enkelt nå ut till fler kunder och skapa ett varumärke. Skulle du ha några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta mig!

Hoppas din hittar något tips som kan vara av intresse!

Klipptid.nu får bli dagens bästa frisörtips - lycka till ni alla frisörer där ute!

Likes

Comments

Torrt hår är en vanligt problem och kan ha många orsaker. Nu under sommarmånaderna så kan troliga orsaker vara att du haft lite för roligt i solen för länge, ett dopp i det blå så du överexponerat håret för saltvatten. Men oftast är ligger en överdriven tvättning och färgning av håret med alkoholer och tvålar i grunden. Och varje hår är personligt och reagerar på olika ämnen på olika sätt - och därför finns det också lösningar som passar just dig och ditt för att bli kvitt ditt torra hår!

Bli kvitt torrt hår

Innan du kastar dig in och testar olika behandlingar och produkter så är mitt första råd att fråga din frisör om de kan hjälpa dig hitta nya naturliga hårvårdsprodukter som kanske passar bättre för ditt hår. Grunden för ett välmående hår är att ha rätt schampo, rätt balsam som passar just dig och ditt hår!

 • Schamponera håret mindre.
 • Skippa hårtorken och luft torka håret..
 • Är rätt för ditt hår: Man är vad man äter stämmer faktiskt. För att motverka torrt och slitet hår så är det bra att äta näringsrika livsmedel. Sikta på att få massor av protein, omega-3-fettsyror, och järn. Lax, sardiner, nötter, avokado och linfrön är bra, och fantastiskt goda, förslag på detta! Drick mycket vatten så du inte är uttorkad, då påverkas även håret!
 • Skydda ditt hår som du skyddar din hud. Din omgivning påverkar håret, sol, vatten, kyla, vind - se till att skydda ditt hår för att hålla det fräscht och fullt av liv!
 • Slappna av och stressa inte - mår du bra mår ditt hår bra :) 


Magiska huskuren för en perfekt hårinpackning

 • 2 msk honung
 • En mosad banan eller avokado
 • 2 matskedar vanlig yoghurt
 • 1 uppvispat ägg

Likes

Comments

Frisörtips är en sätt för mig att ventilera det jag verkligen brinner för och samtidigt hoppas kunna ge dig en hel del värdefulla tips när det kommer till..ja, allt inom hår och hårmode.. Har bloggat i många år men nu haft ett uppehåll under en längre tid, men nu är det hög tid att hitta tillbaka till alla underbara människor här på Nouw. 

Att vara frisör är mer än att klippa hår - det handlar om ett kreativt skapande, personliga möten och utveckling på flera plan. Jag älskar mitt jobb, och älskar livet - just det ska jag skriva om här på min nyfödda blogg.

Hoppas vi hörs framöver!Likes

Comments

EW