View tracker

Förra veckan kom en kund till mig som vi planerat skulle göra en superkall balayage på, men när hon klev in i salongen så ändrades allt.
Vi bestämde oss för att klippa av ca 30 cm och färga henna i en mustig brun med lila skiftningar!

Hästsvansen vi klippte av (som var färgad och blekt sedan innan) kunde vi inte skänka till perukmakare, men det finns fortfarande vissa salonger som tar emot för att göra andra slags hjälpmedel till människor som behöver.

Snacka om härlig höst förändring! 😄

/Mina

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

I fredags kom en kund till mig som varnat mig för denna förändring, och hur nervös gan var för detta. Vi har skojat om en stor förändrig med hans hår, men det har alltid resulterat i  klippningar. Denna gånf ändrade vi på det!
Helblondering med en kall nyansering och en minitrimning på sidorna!

Cool förändring!

/Mina

Likes

Comments

View tracker

I mitten av veckan kom en kund till mig. Hon hade blivit rekommenderad av en kund till mig. Pressen vart hög när smset löd : "Hej. K har sagt att du ska vara stockholms bästa frisör" Men vi hade en bra session. Hon hade hår och volym så det räckte och blev över! 

Vi gjorde en mix av ljusa slingor och mörkare slingor, allt i de kallaste tonerna jag kund trolla fram. Resultatet blev helt magiskt, när vi lockade håret blev det som en dans av nyanser. Perfekt! 

/Mina


Likes

Comments

Ibland behövs heller inte stora förändringar för att få en helhets uppfräschning.
Har har vi bara klippt håret, ca 5 cm.

Denna kund har otroligt bra kvalité på gåret, även om det körs motorcykel och klipps ca var 3 eller 4 månad.
Ett bra exempel på vad bra hårvård gör.

Snälla följ detta och ni kommer inse hur mycket det hjälper. Speciellt om ni vill låta håret växa långt, eller inte vill tvingas klippa mer än nödvändigt när ni kommer till frisören!

/Mina

Likes

Comments

Hallå!
Dålig uppdatering förra veckan!

Förra veckan så kom vår gamla praktikant på besök. Denna tös har så mycket hår, något jag inte räknat med haha.
Det tog bra med tid att göra hennes hår, men resultatet blev borttrollad utväxt och en vitare ton på längderna. 
Vi la i mellan 80-100 slingor allt som allt och nyanserade med en kallton för att eliminera att de gula tonerna ska komma fram efter några tvättar!

Mini klippningen hann vi med också innan tröttheten tog över oss båda! 😊

Ha det så bra!
/Mina

Likes

Comments

Det är väldigt många år sen jag studerade, jag har självstuderat inom mycket de senaste 10 åren, men att sitta i skolbänken.. ja det är ca 10 år sen nu. 

Det ändrades idag, från och med idag kommer jag studera koreanska på koreanska skolan varje lördag i ca 3.5 månader. Jag kan redan en del, men är som sagt helt självlärd. Så nu tänkte jag att det får bli på riktigt denna gång. 

Efter min senaste resa till Korea med sambon, när vi satt med hans familj och jag insåg hur lycket jag förstod men vad lite jag själv vågade prata, så bestämde jag mig för att målet tills nästa resa blir att studera massvis så att jag kan föra längre samtal med familjen ^^ Dessutom har jag lyxen att ha min fina sambo hemma som är mer än villig att hjälpa mig med uttal och läxor! 

Detta kommer också innebära att lördagar fram till litten av decemeber kommer bli svårbokade, men jag får ta igen mig inför julen! 

Önska mig lycka till! ^^

/Mina

Likes

Comments

I torsdags så kom bloggerskan Meltem förbi salongen och gjorde en härlig höst förändring.


Vi klippte en bra bit av längden, och gjorde en mjuk balayage för att ljusa upp och ge liv och rörelse i håret.

Hon spelade även in en film av prossesen som jag länkar här, så kan ni se hur vi gjorde! Klicka här!


Så kul att du lät mig göra detta @Meltems, tack för förtroendet och hoppas vi ses snart igen!


//Mina

Likes

Comments

​Denna härliga rosa kreation gjorde jag för någon vecka sen på en kund som ville göra något kul. Istället för att färga håret mörkt som så många gör inför hösten, så gav vi henne en fantastiskt fin och pastel rosa balayage, med gömda baby blå slingor i underhåret.

Sådana här jobb får mig att gå på moln i veckor ^^
Hoppas ni gillar det lika mycket som jag! 
// Mina ^^

Likes

Comments

Välkommen till mig. 

I denna blogg kommer jag att skriva om mitt jobb, det jag gör om dagarna och även få in ett och annat inlägg om mitt privatliv. Jag kommer försöka lägga upp bilder på frisyrer och annat kul jag gör och utmanas att utföra på kunder :)

Jag heter Mina och jobbar i centrala Stockholm på salong Zezil. Jag har jobbat på denna salong i 1 år och allt som allt jobbat i över 9 år som frisör, både i Sverige och Barcelona. Jag är utöver det specialiserad på asiatiskt hår, men behandlar självklart alla hår. 

Kul info om namnet Coqui kanske, det är namnet på mitt företag. COQUI kommer från mina föräldrar, det var deras smeknamn på mig när jag var liten. Det är en liten, liten groda i sydamerika, då jag var väldigt petite när jag var liten och namnet föll dem bra. Så namnet blev som en privat koppling (och hylling) till mina föräldrar. Dom godkände det, haha! 

För nu är detta nog om mig, men jag kan komma att skriva mer mini info om det faller mig in.

// Mina

Likes

Comments