Satt efter middagen idag och kollade igenom bilder från vår semester till Korea i våras. Suget att åka tillbaka kom verkligen som ett slag i magen, på ett positivt sätt. Mina sambo och jag åkte dit i Maj detta år, och var borta en hel månad. Passa på att semestra och ta det lugnt, men även hälsa på så många av hans familj och vänner som vi kunde och hann med.

Denna semester är en av mina favoriter jag någonsin gjort, inte bara för att mitt ressällskap var helt fantastiskt, vi tillsammans utgör ett prima team, men även för att jag fick uppleva landet som jag besökt innan på ett annat sätt. Jag fick uppleva den från ett icke turistiskt sätt. Jag fick äta på restauranger som turister inte hittar och rabatter som turister inte får! Jag fick hjälpa till att fixa och förberedda ett tempel inför Buddahs dagen, vilket inte alla får, men eftersom jag fick en personlig inbjudan av högste munken så kunde jag inte tacka nej.. det var en upplevelse kan jag meddela!

Jag skulle kunna sitta i timmar och berätta om denna resa och allt jag var med om, men jag ska inte tråka ut dig! ^^
Jag fick bara ett supersug att återvända och semestra med den fantastiska familj min sambo har och alla vänner vi har där. Jag tror jag behöver semester haha!

/Mina


Likes

Comments

Här är hon igen!
Min fantastiska pastell balayage kund!
Lika kul att sätta mina kreativa sida på prov, denna gång blev det mera rosa slingor och grövre blå slingor, och vi lämnade inga blonda toner alls denna gång.
Dessutom så slingade jag botten istället för helblekning, då utväxten blivit för kraftig från förra gången.

Fler av de kunder tack! ^^

/Mina


Likes

Comments

Denna fina tjej kom in för en rejäl klippning. Hon hade färgat det hemma många gånger och nu gav inte håret med sig mer så vi pratade om att klippa kort. Hon skickade lite bilder till mig (via kakaotalk, där jag är nåbar på) dagen innan och sa vad hon tänkt och dagen därpå så satte jag saxarna i henne, haha.

Vi pratade mycket om det asiatiska modet vilket är korta frisyrer som styrs av tjockleken på håret och ska vara möjliga att variera med håret framåt, åt sidan eller bakåt, med en tjock lugg. Inte nog med att hon fick en fantastisk frisyr, det ser även ut som att färgen fått tillbaka en fantastisk lyster och annan färg nästan! Hurra!

Varje gång jag reser till Korea så passar jag alltid på att smyga in på deras salonger och få mig en behandling. Det är så intressant att se hur mode och teknik är i andra länder.
Ett kul tips, och är ni nojiga eller liknande, kan man bara be om en tvätt och styling på salonger utomlands!

Likes

Comments

Även mindre förändringar kan skapa nyintryck.

På denna kille fick jag dock inte med någon före-bild, men vi hade inte klipp honom på ca 2 månader så sidorna var oklippta och började bli burriga och långa.
Så vi klippa kort på sidorna med en svag fade och sen färgade jag topparna på honom och gav honom en mjuk solblekt touch.

Nu saknar jag sommaren lite extra! :)


/Mina

Likes

Comments

Clara har varit kund hos mig i ett år snart, vi har tillsammans gjort olika hårförändringar under året. Jag tror nog du känner till det och om inte kan du kolla in hennes instagram eller Youtube kanal. Allt ifrån topp trimning till en pixie.
Förra veckan vart det en uppfräschining som gjorde henne med frisyr igen!
En skarp page, och längre fram får vi se vad som händer, speciellt nu när hon ska hålla i Mellon!! Så spännande!


/Mina

Likes

Comments

​Efter ett uppehåll pga jobb med pappersarbeten och annat strunt, ska jag försöka komma tillbaka! ^^

Här har vi en av de roligaste och snyggaste förändringar jag gjort i år!
Detta är en vän till mig som ringde mig en kväll och frågade om vi kunde klippa henne dagen därpå, så vi bokade en tid och började pratade om vad vi skulle hitta på. Vi började med att klippa av ca 45 cm och klippte en superskarp page med hård lugg. Denna frisyr i sig är svår att bära upp, men hon bar den så bra!

En vecka senare hör hon av sig igen, och skickar massa bilder från Pinterest på pixie frisyrer. Så ännu en gång bokade vi en tid och denna gång klipptes det av det. Fördelen med denna frisyr är att den kan användas på så många olika sätt, hellugg, sidosvept, bakåtkammat.. så bra om man är en person som gillar att variera lite!

/Mina

Likes

Comments

Förra veckan kom en kund till mig som vi planerat skulle göra en superkall balayage på, men när hon klev in i salongen så ändrades allt.
Vi bestämde oss för att klippa av ca 30 cm och färga henna i en mustig brun med lila skiftningar!

Hästsvansen vi klippte av (som var färgad och blekt sedan innan) kunde vi inte skänka till perukmakare, men det finns fortfarande vissa salonger som tar emot för att göra andra slags hjälpmedel till människor som behöver.

Snacka om härlig höst förändring! 😄

/Mina

Likes

Comments

I fredags kom en kund till mig som varnat mig för denna förändring, och hur nervös gan var för detta. Vi har skojat om en stor förändrig med hans hår, men det har alltid resulterat i  klippningar. Denna gånf ändrade vi på det!
Helblondering med en kall nyansering och en minitrimning på sidorna!

Cool förändring!

/Mina

Likes

Comments

I mitten av veckan kom en kund till mig. Hon hade blivit rekommenderad av en kund till mig. Pressen vart hög när smset löd : "Hej. K har sagt att du ska vara stockholms bästa frisör" Men vi hade en bra session. Hon hade hår och volym så det räckte och blev över! 

Vi gjorde en mix av ljusa slingor och mörkare slingor, allt i de kallaste tonerna jag kund trolla fram. Resultatet blev helt magiskt, när vi lockade håret blev det som en dans av nyanser. Perfekt! 

/Mina


Likes

Comments

Ibland behövs heller inte stora förändringar för att få en helhets uppfräschning.
Har har vi bara klippt håret, ca 5 cm.

Denna kund har otroligt bra kvalité på gåret, även om det körs motorcykel och klipps ca var 3 eller 4 månad.
Ett bra exempel på vad bra hårvård gör.

Snälla följ detta och ni kommer inse hur mycket det hjälper. Speciellt om ni vill låta håret växa långt, eller inte vill tvingas klippa mer än nödvändigt när ni kommer till frisören!

/Mina

Likes

Comments