Vart hittar ni er inspiration?

Pinterest är en av mina största källor till inspiration.

Ni hittar mig här här

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den största av alla fredagsönskningar får nog bli en kamera. Herregud vad jag skulle behöva en. Utöver en kamera behöver jag våriga toppar och t-shirts. Jag är sugen på Carolina Nearaths bok "fartblinda" och som om inte det vore nog ser jag fram emot nästa lördags middagsbokning på nyss öppnade "Rico" tillsammans med tjejerna. 


Ha en skön fredag vänner 💛

Likes

Comments

Först trodde jag att den här bloggen skulle handla om inredning. Men se det gör den visst inte. Inte just här och nu i alla fall.

Den här bloggen kommer handla om att ta sig vidare, att ta sig fram.

Jag är anställd på ett företag med en yrkesroll som jag vantrivs med. Jag arbetar på en kundtjänst där man gör typiska kundtjänstuppgifter - svarar i telefon, svarar på mail och jobbar backoffice för att nämna huvuduppgifterna.

Jag har "tur". Jag får jobba med annat mestadels, något man valt att kalla "digitala medier" på 50%. Fortfarande med titel kundtjänstmedarbetare med tillhörande lön. MEN JAG FÅR GÖRA NÅT JAG UTVECKLAS AV OCH NÅT JAG TYCKER ÄR KUL!

Så såhär: Jag arbetar med företagets webb, hemsida, fastighetssystem, jag arbetar med att ta fram bättre arbetssätt och rutiner och jobbar med att förenkla arbetet för mina kollegor. Jag sammanställer material och gör det enhetligt. Jag producerar film och jag kommer arbeta med inredning via företaget. Detta är super-super-superroligt men alltid med en oro att man kommer dra undan mattan och säga "gå och sätt dig på din plats och svara i telefonen - det du är anställd för att göra"

Så 40-50% "digtala medier" och 10% kundtjänst. Sen är jag tjänstledig 40% i veckan. Då pluggar jag till certifierad inredare på distans och så läser jag strökurser och försöker lära mig HTML- och CSS-kodning samt Photoshop och InDesign. För drömmen är att jobba som inredare/marknadskoordinator på företaget jag idag jobbar som kundtjänstmedarbetare på.

Problemet är att jag kommer inte in på marknadsavdelningen när jag inte har rätt kompetens, utbildning och erfararenhet.


Så häng med för att se vad jag gör för att ta mig fram!

Jag kombinerar min digitala medier-"tjänst" med inredningsutbildningen med självstudier inom grafisk formgivning och grundläggande programmering just nu.

Ovan ser ni ett exempel på hur jag kombinerar olika delar. En uppgift i skolan väljer jag att göra i InDesign för att lära mig.

Likes

Comments

Visst har snön och frosten ljusat upp något helt fantastiskt den senaste tiden! Nu vankas det plusgrader, och visst är det skönt med mildare väder, men nog kommer det bli lite mörkare igen.


Vad säger ni om ljuset i de här bilderna? Visst längtar man tills ljuset letar sig in på det där viset.


Tyvärr är ju just ljuset lite av en bristvara den här årstiden. Men visst kan man göra mycket med det elektriska ljuset. Det tittar vi på en annan dag! 

Likes

Comments

Vet ni? Det går bra!

Nu har det förvisso bara gått 12 dagar av det nya året och det vore väl ett misslyckande av rang om man inte kunde hålla nyårslöften längre än så. Men jag har ju en del löften och mål för 2016 och att det fortfarande - efter tolv dagar går bra på de flesta fronter får mig att le.


Och ni, det här med blogg. Jag lockas ju av tanken men lyckas inte få ihop det med planering och material. Jag vill ju att det ska bli bra. Annars kan det vara. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att lära mig att planera, skapa och strukturera material och leverera det i ett fint format. Jag ger det ett försök!

​Här är ett av mina nyårslöften: lugnare morgnar och kaffe med Martin innan jobbet 

Likes

Comments

Ett av mina mål 2016 är att vara mer strukturerad och sätta upp mål som jag sedan kan bocka av. Det innebär i min värld listor, så here we go:

- Tid, ordning och struktur. Jag behöver schemalägga min tid för att inte lägga för mycket tid på att zappa på tvn och scrolla mitt instagramflöde i timmar. När, vad och hur mycket ska jag plugga/jobba/träna/slappa/städa/planera etc. Och vad ska bli gjort på den tiden?

- Planering, förberedelser, ordning och struktur. Lägg fram kläder kvällen innan, förbered smoothie och packa träningsväskan. Skriv bättre mat- och inköpslistor. Plocka iordning varje kväll. En runda tar 10 minuter - det är bara att göra.

- Utveckling. Det jag främst vill utveckla är jobb och träning. Vad gäller jobb är jag i full gång. Jag vill hålla allt rullande som jag dragit igång. Mitt mål är att se till att de vill ha mina kompetenser inom inredning. Behöver lära mig photoshop/InDesign för att snyggt kunna presentera. Fortsätt plugga. Det bästa skulle nog vara webbredaktörsutbildningen. Satsa! Träningsmässigt är det löpning och yoga jag vill satsa på. Att springa 1mil i alla fall två ggr/månad. Innan året är slut vill jag ha sprungit 21km

- Relationer. Jag ska bli bättre på att vårda mina relationer. Mer kärleksfull och kramig i mitt förhållande och ta hand om vänner och familj på ett bättre sätt. Bli bättre på att höra av mig.


-springa en mil varannan vecka

-springa 21 km innan året är slut

-börja yoga (minst 10 pass på Actic i år)

-köp en yogamatta och utför yogapass hemma

-träna 2-4 pass/vecka

-avsluta min inredningsutbildning

-klara webbteknik-kursen

-påbörja en ny omfattande utbildning

-utveckla Stångåstadens Facebook

-utveckla rollen "digitala medier"

-lära mig InDesign eller Photoshop

-äta nyttigare och mer näringsrik mat

-nyttig sallad/soppa i lunchlåda

-stående städdag varje vecka

-plocka iordning varje kväll

-pussa och krama mer på Martin

-lära mig fotografera

-planerade mysdagar/kvällar

-lägga fram kläder/packa väska/förbereda smoothie/mellis

-dricka kaffe med Martin innan jobbet

-äta mindre smörgåsar till frukost

-fler aktiviteter i naturen

-sänka mig till 40 hcp

-smsa/ringa familj och vänner oftare

-träffa vänner/familj oftare på dagtid


På längre sikt än det närmsta året är mina mål att: 


-få en relevant utbildning

-ett välbetalt jobb där jag trivs och får utveckla det jag sysslar med

-hus

-förlova mig och gifta mig med Martin

-resa mycket mer

-barn


Likes

Comments

Välkommen hem till mig! 

Jag bor tillsammans med sambo i en yttepytteliten nyproducerad bostadsrätt i Linköping. Ni kommer bl.a få se lite bilder härifrån, men också inspiration i stort. 


Kram ​

Likes

Comments

Här är det tänkt att all min inspiration ska samlas. Inredning, produkter, vackra objekt, nytt som gammalt, billigt som dyrt. Mest inredning och allt därtill men även all annan tänkbar inspiration såsom mat, mode, resor och säkerligen en hel del annat. Bilder är viktigt men äger dessvärre ingen kamera. Just nu. Det kommer. Jag är här för att utvecklas. Här och nu ska jag bara komma igång. 

Det här är alltså jag. Vi ses.

Likes

Comments