Veckan har verkligen gått fort. Redan onsdag och eftermiddag. Det känns som att vi inte har gjort någonting dessa dagar men så insåg jag alldeles nyss att, HA, det har vi visste. Även om vi mest har spenderat dagarna inomhus.

Igår tog vi oss ut i höstkylan. Termometern visade inte på mer än 5 plusgrader så vinterjackorna åkte på för oss båda två. Trots det var det ändå kallt. Dock väldigt skönt att få frisk luft, en av alla saker jag tycker om med hösten. Vi gick upp till affären och inhandlade mat och blöjor till Collin, sedan gick vi förbi hans farmor en liten stund. Där fikade vi, pratade en stund och sedan fick vi skjuts hem. Liten slog igen sina två blå direkt när vi kom hem och jag slog ner arslet i soffan under några timmar innan det var dags att krypa ned i sängen och ta natten.

Collin valde att bjuda på en bra natt och en mysig morgon. Vi busade lite i sängen och sedan somnade vi båda om till 10.30 (!!!!!) Han valde att väcka mig genom att ligga och smacka en massa med munnen, när jag sedan tittade på klockan kändes det som att hela dagen var borta. Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Vi har lekt massor, Collin har lekt med katterna som snällt legat på bordet som sitter på gåstolen, vi har avverkat världens bajsblöja, ätit ett antal gånger och tittat på en serie. En lugn och skön dag helt enkelt. 

Om några timmar får vi nattbesök. Therese kommer hit. Ska bli skönt med lite vuxet sällskap, prata en massa, titta på några filmer och bara vara. Det är alltid många stenar som lossnar när hon har varit här. Tills dess hade jag tänkt att underhålla barnet en stund, bada och sedan natta honom. Däremellan tänkte jag försöka fortsätta med mitt plockande och sedan borde klockan blivit så pass mycket att hon hunnit komma hit.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag mår inte så bra just nu. Egentligen så har jag känt av det ett tag men försökt att nonchalera bort detta. Under några veckor kändes det lite bättre. Jag kände mig lugn, inte ett dugg stressad och framför allt ingen ångest. För två veckor sedan slog det över och blev sju resor värre. Detta brukar gå i perioder men när det väl börjar att hända så brukar det gå över rätt så snabbt. Den här gången vill det inte göra det, vilket gör mig så galet frustrerad.

Jag vet vad allting grundar sig i. Det är mycket som har kommit ikapp som har hänt de senaste åren som jag egentligen aldrig talat om. Istället för att tag i känslorna har jag lagt det på hyllan och inbillat mig att jag inte varit berörd på något vis. Den kände förnekelsen. Till slut kommer allt ifatt och det är just vad som hänt. 

Utöver detta har de senaste åren varit fyllda av tuffa beslut, konflikter, sorg, smärta och vi har fått leva helt efter andras villkor och regler grundat på att endast hugga kniven i ryggen för att jävlas. Många av dessa ting är äntligen på väg att nå ett slut. Tack och lov. Sedan finns det människor som ​inte ser något annat än sitt eget behov och mående. Som helt enkelt endast är ute efter att sparka på någon som redan ligger. Dessa är människor som borde vänja om sin egen familj, sitt eget kött och blod. Jag vet faktiskt inte hur jag ska formulera detta beteende utan att skriva alla världens svordomar, så det är bättre att jag låter bli för att inte behöva äta upp detta senare.

​Så​ jag har insett att jag tagit mig vatten över huvudet. Vilket jag borde ha räknat ut redan från början. Alltid när dessa känslor har börjat tränga sig på att jag flytt till jobbet. Nu kan jag inte, på grund av världens finaste anledning, göra detta. Istället riktade jag in mig på att studera heltid. Att doppa näsan i böckerna kanske skulle få mig att glömma för stunden. Nu har jag suttit i två veckor med samma uppgift. Läst samma meningar en miljon gånger utan att förstå vad jag läser. Igår bröt jag ihop totalt, skickade ett mail till min studievägledare och har beslutat mig för att ta en paus tills jag mår bättre igen. Jag vill koncentrera mig på det som får mig att må bra. Min familj. 

Just nu känner jag att de människor som väljer för att endast ta energi, kan få hållas för sig själva. Jag får hela tiden höra, ​du är så stark​, det kanske jag är, men det rinner över än för mig. Till slut orkar man inte försöka när responsen är lika med noll. Även jag har ett privatliv, en familj och framför allt ​känslor. ​Något som många verkar glömma.

​Nåväl​, nog med babbel som jag troligen kommer radera senare för att jag inser att vem som helst faktiskt kan gå in och läsa här. Ny vecka och Michael for iväg till Stockholm denna morgon. Collin bjöd på sovmorgon till klockan nio. Välbehövligt, trots att jag sovit okej denna natt. Vi har börjat morgonen med massa mysande och bus. Nu ligger han bredvid mig, helt slut efter all lek men vägrar att somna. Såklart. När han har slagit ihop sina vackra blå, ska jag sätta igång att fixa här. Hade tänkt att grovstäda och sedan möblera om under veckan. Vi får se hur mycket jag hinner med och hur mycket jag behöver ha hjälp med från Michael. Jag har en tendens att sätta igång en massa projekt men av någon konstig anledning blir bara hälften färdigt. 

Till lunch har vi en inbokad date. Längtar. Veronica kommer hit och jag ska laga i ordning klassikern falukorv och makaroner. Haha. Glamouröst. Tycker om när hon kommer, får en massa ny energi. Det är både svårslaget och obetalbart med just sådana människor!

Likes

Comments

Vi har haft en bra helg tillsammans. Knappt varit hemma någonting och när vi väl kommit hem har det känts som hallelujah. Kvällarna har spenderats i hans famn innan vi faktiskt lagt oss i någorlunda tid. Välbehövligt och skönt.

Så, måndag. Igen. Samma rutiner som alltid. Upp strax innan fyra och säga hejdå till Michael. Denna morgon hann vi dock mysa lite extra. Till slut fick jag påminna honom om jobbet och han åkte hemifrån med en bitter min. Som tur är blir det kortvecka så redan på onsdag får vi hem honom igen då jag ska till läkaren dagen därpå. Lyx i vardagen! ♡

Collin bjöd på sovmorgon till halv åtta. Han är så galet aktiv nu. Springer runt i sin gåstol, tar allt han hittar, slänger saker på golvet och blir arg när han inte når det han vill ha. Idag har han lyckats kasta ut alla pantburkar ur en påse, välta ut saftkannan som stod på bordet och riva sönder min räkning. Han orkar några timmar sedan blir han helt slut, därav bjöd han den här mamman på en tre timmars lång vila mitt på dagen. Helt fantastiskt.

Nu sover han för natten. Jag ska värma lite mat och sedan ta tag i pluggandet. Känns inte alls motiverande men det brukar komma när jag väl sätter igång.

Likes

Comments

Jag hade föreställt mig hur jag skulle spendera kvällen i soffan med pluggandet i högsta hugg igår. Det hände inte. Såklart.

Istället åkte vi med Veronica och Adeline till Örebro. Strosade runt i butiker, åt middag på Pacos och det var skönt att komma ut lite. Trevligt om inte annat. Lite handling på Ica Maxi och sedan stannade vi en snabbis i Skymhyttan. Träffade två vänner till Michael innan vi for hemåt och lilleman tvärdäckade för natten.

Givetvis den enda morgon som Collin kände för att bjuda på sovmorgon hade vi planer på att göra en tidig morgon. Klockan började ringa redan runt åtta. In i duschen, göra sig i ordning och sedan styra bilen mot Kopparbergs marknaden. Hittade  fina sängkläder och lakan, så jag åkte nöjd därifrån. Träffade även en vän som jag hängde ihop med under alla år hemma i Nykvarn så det var riktigt roligt. Var si så där tre år sedan vi sågs. Det är en så härlig känsla när man träffar någon efter flera år och allt är precis likadant som tidigare.

Nåväl. Jag har slagit ner arslet i soffan. Dödstrött. Collin kämpar för allt vad han är värd med att inte somna, Michael spelar tv-spel och katten har parkerat sin bakdel så nära mitt ansikte som det bara går.

Några timmars vila innan vi är iväg bjudna på taco. Sedan ska jag tametusan ta tag i pluggandet.

Likes

Comments

Fick absolut ingenting gjort under dagen igår. Collin vägrade ta en stödvila trots att han skrek sig hes av trötthet och tårarna sprutade åt alla håll och kanter.

Det är så tokigt sovmönster han har kommit in i nu, trots mina försök att vända något på det så går det inte. Därav är jag i princip levande död och stressad över att jag inte hinner göra så mycket under dagarna som jag annars skulle behöva.

Det blev en lugn kväll igår. Efter ett bad så somnade lilleman redan halv sju. Michael kom hem strax efter åtta. Lite soffhäng och sedan kröp vi ner i sängen och somnade. Insåg under natten & idag att det var tur att vi kom i säng i lagom tid. Två uppvak under natten och en riktig tidig morgon gjordes här efter litens order.

I skrivande stund grejar jag med tvätten, försöker underhålla barnet och plocka lite. Har som sagt några uppsatser som behöver bli klara men det får kombineras med fredagsmyset. Fri tillgång till vad som ska ses på under kvällen för M, så det blir en win-win situation.

Om några timmar får vi besök utav Veronica och Adeline. Det ska bli roligt. Annars så blir resten av kvällen lugn.

Likes

Comments

Från den dag vi hämtade hem Hubbe, har dessa två hängt ihop konstant. Det är så roligt att se. Vad Collin än gör, hänger lillen på och är delaktig. Det är verkligen hans egna katt. Ska bli roligt att se dem växa upp tillsammans.

Vi började morgonen med att köra rally i sovrummet. Det har verkligen gått så fort. För några veckor sedan kunde Collin bara gå bakåt i gåstolen och ibland glömde han bort hur man gjorde för att röra sig. Nu springer han runt över hela våningarna. Det gäller att passa hälsenor och fötter.

Planen var att plugga hela dagen idag. Jag har en uppgift som jag inte är klar med. Men jag tänker ta dagen till att göra en massa måsten. Håller i skrivande stund på att sätta in foton i olika ramar som ska upp på väggarna. Blir säkerligen klar med det förstnämnda sedan tar det förmodligen si så där tre år innan jag fått tummen ur och hängt upp dem på väggarna.

Nåväl. Sedan ska jag ta tag i tvättberget, grovstäda i varenda vrå och förbereda kvällens middag. Varvat med bus och mys givetvis. Idag får vi hem pappan. Vi längtar!

Likes

Comments

Lillfisen tyckte det var läge att vakna varannan timme hela natten. Troligen tänderna som spökar. Detta mönster är jag inte riktigt van vid så idag har jag strosat runt i morgonrock. Helt slut.

Det har varit gråmulet hela dagen. Hade planer på att vi skulle ta en promenad men i och med att vi precis varit sjuka kändes det som en dum idé. Som pricken över i:et började det att regna för en stund sedan.

Vi gör det bästa av situationen. Borde egentligen plugga men istället övergick vårt busande i sovrummet till att vi båda somnade tätt intill varandra. Så otroligt mysigt. Idag händer det inte så mycket i det här hushållet. Jag håller på och gör i ordning lite kvällsmat och Junior springer efter katterna i gåstolen.

När han somnat blir det all in på pluggandet och sedan är det säsongspremiär av Dicte.

Likes

Comments

Hösten ligger verkligen i luften nu. Jag älskar det. Faktum är att det faktiskt är en av mina favoritårstider. Det är så mysigt att tända en massa ljus i varenda vrå, ändra om inredningen till lite mörkare detaljer och gå promenader.

Vi har haft en bra helg. Hunnit med en massa kvalitetstid, jag har mått som en apa men vi har verkligen tagit det lugnt samtidigt som vi har hittat på saker. Både i fredags och igår var i Örebro. Möten, storhandling och lit smått och gått. När vi ändå var där passade vi på att strosa runt i staden. Ibland är det så skönt att byta miljö. 

Junior har dock bytt sovrutiner. Vi är fortfarande bortskämda men jag har varit helt knäckt. Tidigare har han vaknat men alltid somnat om efter en flaska mat. Inte nu längre. Han är vaken en timme längre på kvällen oavsett hur mycket jag försöker natta honom och vaknar sedan mellan 07-08 och gör då morgon. Som sagt, jag har fortfarande en himla tur men morgontrött som jag är, har jag verkligen uppskattat att han somnat om till 10-11. Hehe.

Idag då? Pappan for iväg till jobbet klockan fyra denna morgon. Jag hade storslagna planer på att stiga upp då och fortsätta på min uppsats. Mer önsketänkande tror jag. Väckte honom kvart i fyra men måste sedan ha somnat om för jag minns inte ens att vi sade hejdå. Utöver att jag ska fortsätta på mina uppsatser skall det tvättas, några samtal ringas och vi ska busa en massa här hemma. Det blir en lugn dag och en massa måsten skall checkas av.

Likes

Comments

Denna vecka har verkligen gått fort. Så himla skönt och idag kommer äntligen pappan hem!

I måndags var Michael iväg på ett möte som gick så otroligt bra. Båda våra hjärtan är så lättade och vi ser verkligen fram emot vad som komma skall. Vår vecka kunde med andra ord inte börjat på ett bättre sätt. Det känns som att allt vi kämpat för de senaste två åren äntligen börjar ge vinning. Vi längtar så tills vi nått enda fram i mål.

Jag och Collin har gjort i princip ingenting dessa dagar. Vi har tittat på barnprogram, busat, lärt oss att smacka ordentligt med munnen, blivit något bättre på att sitta utan stöd och fått 5- månaders vaccinet. Det sistnämnda var mindre roligt då lilleman vaknade på natten med både hög feber och ont i kroppen. Försökte ge Alvedon då han verkligen var besvärad av biverkningarna men den där lilla kroppen är starkare än vad man tror när han spänner sig. Jag har aldrig sett honom så och det gjorde verkligen ont i hjärtat att se. Jag försökte med allting, men ingenting hjälpte. Till slut somnade han på mig, totalt slut av alla tårar. Tufft att vara liten ibland likaså tufft att vara förälder.

Utöver detta så började jag att plugga heltid för någon vecka sedan. På distans givetvis. Så jag har fullt upp. Dock så har jag verkligen överraskat mig själv denna vecka och fått massor gjort. Extra roligt är det när bra respons dyker upp ifrån lärarna. Nu är det bara att hålla i och fortsätta i samma tempo. Jag har satt deadline precis innan jul på alla fyra kurserna men med motivation och en kämparglöd utav dess like ska jag klara detta.

Nu ska vi invänta pappan så att vi kan åka och inhandla kvällens middag. Egengjord kebabtallrik. Så gott! Sedan blir det bus, ett bad för Collin och en massa mys i soffan. Det enda positiva med att vara ifrån varandra ett par dagar är att det alltid är något speciellt när man väl är tillsammans igen. Jag är så rik. Världens finaste lilla familj.

Likes

Comments

Tiden går så fort. Tänk att han har varit så liten. Idag är det nästan ofattbart. Lite sorligt att se hur han för var dag växer så det knakar men samtidigt den häftigaste resan jag har upplevt. Det händer så mycket nu. Varje dag är en ny lärdom. ♡

Klockan två denna natt skickade jag in två uppsatser. Efter en hel dag med ekonomisk politik var jag något dåsig i skallen. Haha. Det känns bra, bara hoppas på ett bra betyg nu också.

Här hemma gjorde vi morgon för en liten stund sedan. Just nu befinner sig resterande av familjen på nedervåningen. Själv hade jag tänkt vika in lite tvätt, dansa en sväng med snabeldraken och sedan skriva en uppsats inom historia.

I eftermiddag åker vi iväg på ett möte sedan ska vi spendera resten av timmarna med att göra veckans matlådor. Med andra ord blir det full fart. Bäst att sätta igång.

Likes

Comments