Klockan ringde första gången 04.45 och det tog emot att ta sig upp ur sängen. Jag låg kvar till absolut sista sekunden, 05.15, innan jag sprang ur sängen gjorde mig redo för ännu en dag på 10 minuter. Jag kom iväg lite sent och fick se tunnelbanan anlända till stationen, jag lade benen på ryggen och sprang sista biten för att inte missa tåget och komma försent till jobbet.

Äntligen på tunnelbanan och jag pustar ut, 15 minuter vila innan det är dags att kliva av. Jag öppnar jackan, den korta springturen gjorde mig varm och jag kyler nu ner mig och återfår min vanliga andning och hjärtrytm igen. Mitt emot mig sitter en man, inte mycket äldre än mig i arbetskläder. Han har också en tidig morgon. Bredvid oss sitter det två andra kvinnor som jag ser varje morgon, vi startar våra dagar på samma tunnelbana tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar.

Mannen mittemot mig har jag aldrig sett tidigare, han är ny. Jag stoppar in hörlurarna i öronen sjunker ner i sätet och lyssnar vidare på morgonens podcast. Jag känner mig iakttagen och ser i ögonvrån hur mannen mitt emot tittar på mig, intensivt från topp till tå, jag känner obehag och drar åt mig mina saker lite hårdare, som för att skydda mig mot hans blickar. Känslan växer och i ögonvrån ser jag hur han tar sig mellan benen, jag längtar tills tunnelbanan stannar, aldrig har 15 minuter kännas så långt.

Äntligen stannar tunnelbanan och jag får kliva av, ut i tryggheten och jag kan andas igen. Jag andas och promenerar den korta biten till jobbet men känslan vill inte släppa, jag slänger blickar över axeln och känns mig inte trygg förrän jag kliver in på jobbet, i värmen, i tryggheten.

Jag har hört om det av många men aldrig upplevt det, obehaget, kränkningen och rädslan. Att tappa andan och räkna ner sekunderna innan man får fly. Jag frös till is och jag som annars tar för mig, sätter ner foten och säger ifrån bara satt kvar där i mitt säte på tunnelbanan, stirrandes på mina skor med väskan tryckt mot bröstet.

Likes

Comments

En dag kvar till helg och den här veckan känns oändlig, tar den aldrig slut? Tror jag bokade in alldeles för mycket i kalendern och kroppen säger nu ifrån - sitt, andas, tänk inte så mycket.

Igår fick jag ett ryck och städade hela lägenheten, det behövdes. När jag blir stressad och inte får ro agerar jag ut på min omgivning. Har jag ingen ordning inne i kroppen vill jag ha pedantisk ordning runt omkring mig, det ge mig ro i själen. Idag när jag kommer hem gör jag det till en ren lägenhet, ska bädda om och köpa blommor på fredag, tulpaner. Jag älskar tulpaner.

Likes

Comments

Det blev en fantastisk helg och en helt ny frisyr. Är så nöjd, Lisa vet verkligen hur man får mitt hår att bli magiskt. Det blev ljusare, kallare och ca 15 cm försvann på längden... Kan inte förstå varför jag envisades med att spara längderna såhär i efterhand?

Likes

Comments

Äntligen är veckans absolut bästa dag här, fredag! Naglarna är målade, planerna bokade och om några timmar börjar helgen! Jag tycker verkligen om mitt jobb, men det är något speciellt med fredagar och förväntan inför helgen, 2 dagars ledighet fylld med sovmorgon, sena nätter och total frihet.

Den här fredagen har extra guldkant, jag ska nämligen till Lisa och få en makeover. Håret ska både klippas och färgas och jag tror att nästan 10 cm kommer försvinna... Är lite rädd och nervös, men också otroligt taggad på en förändring! Sen är jag aldrig orolig, Lisa har superkoll på både mitt hår och mig, har aldrig någonsin blivit missnöjd så gissar att jag kommer kliva ur frisörstolen efter 3h och känna mig som en prinsessa!

Likes

Comments

Idag är det torsdag, dagen då allt ska hamna på plats innan helgen. På helgerna vill jag inte städa, damma och rensa, jag vill vara ledig, fri, glad och lycklig. Idag ska räkningarna betalas, skiten plockas undan och paketen postas, tvätten tvättas och så ska jag dammsuga upp alla dammråttor som flyttat in i lägenheten. Förutom att ge lite kärlek till lägenheten ska jag ge mig själv massa kärlek. Måla naglarna och krypa ner i ett skumbad med massa tända ljus, en bra podcast och ett glas vin piggar upp vilken grå torsdag som helst.

Likes

Comments

I fredags stängde jag på jobbet och hoppade på bussen hem till syster yster. Jag hade lovat att hjälpa henne med matten och hon hade lovat att de skulle bjuda på indiskt och rödpang. Vi pratade, skrattade, dansade, sjöng och timmarna sprang iväg. Plötsligt slog klockan 12 och jag hoppade på tunnelbanan hem till mig.

På lördagen vaknade jag av väckarklockan och begav mig till jobbet. Jag hade valt att hoppa in en lördag vilket jag ångrade lite när klockan ringde 07.00... Dock visade sig baksmällan inte vara så farlig, det botades enkelt med en semla!

Slukade semlan och satte mig återigen på bussen för att hjälpa syrran med matten, ta en lång promenad i Sundbyberg och bara lördags mysa. Jag landade i deras soffa och lämnade inte förän det var dags för dem att bege sig på hemmafest. Själv hade jag andra planer men de smittade av sig så förfärligt att jag hakade på! Vi dansade, tjoade och hade sådär kul som bara personer i 20-års åldern utan någon morgondag kan ha! I allt det roliga glömde jag socialmedier, kamera och sånt där som man tänker på annars.

Söndagen blev en dag i sängen och soffan med pizza, film och mys. Älskar söndagar, älskar att ha en oplanerad dag i veckan att slösa bort på absolut inget alls.

Likes

Comments

Jag var inte alls redo för måndag. Den slog mig hårt i ansiktet och landade som en tung sten på min fot. Det började bra med städning, god frukost och lillasyster på besök, men sedan mötte jobbet mig. Jag försvann in i labyrinter med email, stress och att göra listor. Jag har svårt att bromsa mig själv på måndagar, svårt att ta ett steg tillbaka och få en överblick. Jag behöver jobba på att bli bättre på att sätta ner foten och säga stopp, andas, ett steg i taget.

Dock är det inte många timmar kvar tills jag får kliva på tunnelbanan, värma lite soppa och krypa ner i soffan, andas och ladda inför ännu en dag fylld med äventyr.

Likes

Comments

Jag har saknat att skriva av mig och nu har jag äntligen samlat mod att börja igen. Låta fingrarna vandra över tangenterna och sätta ord på känslorna, vardag, drömmar och fantasier. Det är mäktigt hur mycket man kan förmedla med bara ett ord och det är verkligen ett privilegium att få uttrycka sig i ord, att ha rättigheten att fritt få säga vad man har på hjärtat. Jag vill ny hylla denna rättighet genom att dela med mig av mig, mina tankar och mitt liv, på mitt sätt med mina ord.

Nu ska jag sätta på mig skorna, ta mig på jackan och bege mig ut i solen för att njuta av frihet, frisk luft och min lördag. Trevlig helg mina vänner!

Likes

Comments

Moon Star Sparkling Necklace Blue Billie

Faux Fur & Other Stories

Laures Sweater Filippa K

Frayed R-Neck Top Filippa K

Likes

Comments