Konst

Hejsan!

När jag var yngre, runt 16-20 så var jag besatt av nagellack och att göra nail art. Jag vill väl säga själv att jag var duktig med tanken på att jag aldrig har haft långa naglar. Under perioden så la jag en hel dag i veckan på att måla dem i olika mönster och färger. Jag har kvar allt och äger en bit över 100 nagellack som i dagens läge bara står i en låda och samlar damm. Jag har tappat intressent helt och idag tycker jag det bara är jobbigt att vänta på allt ska torka. Kom och tänka på det igår då jag ville testa igen att bara måla någon enkel färg för att se om jag skulle få upp intresset igen. Det hjälpte inte, så jag ser nog mina dagar som nagellacks fantast över.

Tänkte bjuda på lite bilder på några jag gjorde förr. Dålig kvalitet på bilderna men man ser iaf vad det ska föreställa. Vilken tyckte ni var bäst? 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Helt sjukt att det redan är vecka 50. Året är snart slut! 😱 Denna vecka testade jag något jag så i en video där tjejen rev ut annat papper för att skriva vardagarna på. Tyckte det var en kul idé så jag gjorde likadant! Använde bara rött denna vecka, vet inte varför men det kändes bra.

Likes

Comments

Konst, Bulletjournal

Hejsan!

Som ni vet skrev jag i fredas att jag var på konkursutförsäljning på bokaffären i min stad. Det blev lite nytt in! Lite av varje när det kommer till pennor och sudd. Hittade även märke jag har på min bulletjournal så köpte min nästa redan nu, haha. Sen så klart lite böcker. Dock inte alla böcker jag köpte men de andra var till min mamma så har inga bilder på dem.

Likes

Comments

Diskussion

Hejsan!

Ja det är fredag och jag har tyvärr inget diskussion ämne idag. Jag har varit på bokaffärs utförsäljning då min stads bokhandel har gått i konkurs. Så det blev väldigt stressigt det är därför det inte blir någon diskussion idag. Jag har stått i kö i 1 timme och 40 minuter idag, det var fruktansvärt men så värt det!

Likes

Comments

Konst, Bulletjournal

Hejsan!

Jag har haft ett litet problem på sistone. I min bulletjournal kan jag inte använda alkohol markers utan jag måste använda vattenbaserade markers. Detta har lätt till att jag har svårt att hitta den perfekta röda pennan. De jag har trott skulle funka har alltid visat sig vara för ljusa eller inte ens röd. Vissa är mer rosa eller orange och jag vill ha en röd-röd om ni förstår. Den bästa jag har är från promarkers och då är det färgen poppy men den är alkoholbasera. 😣

Så har ni några förslag på markers som är vattenbaserade skriv gärna vilket märk och färg!

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Ett lite senare inlägg idag, har varit iväg nu på morgonen så han inte skriva något. Här är mitt veckouppslag i min bulletjournal. Blev ett enkelt uppslag denna vecka. Förlåt fall bilden är dålig han inte ta någon bättre. :/

Men som sagt temat denna månad är rött och mörkt grönt. Ett löfte jag ska till nästa år är att vara lite mer kreativ med hur min bulletjournal ser ut. För personligen tycker jag den ser lite tråkig ut.

Likes

Comments

Konst, Bulletjournal

Hejsan!

Jag har inte varit hemma på några dagar så när jag kom hem igår väntade ett efterlängtat litet paket på mig. I början av veckan beställde jag lite nya pennor från https://www.penstore.se/

Det är en av min favorit butiker att köpa konstmaterial ifrån! Denna gång blev det pennor jag inte har testat tidigare. Den som det bara blev en av är en Tombow ABT Dual Brush Pen. Det är den populäraste pennan inom bulletjournal så ville se om den är så bra som alla säger. Dock är den fruktansvärd dyr så hoppas den är så bra som alla säger.

Nästa penna var en som jag inte har hört innan. Det är ZIG Kuretake Fudebiyori Brush Pen. De var väldigt billiga för att vara tusch pennor så tänkte ge det en chans. Jag har hört mycket om märket ZIG men inget om just dessa pennor så kommer bli väldigt spännande att se hur det funkar.

Likes

Comments

Konst, Diskussion

Hejsan!

Dagens diskussion är om det finns talang eller inte. Med talang menar jag att man har fötts med något som man kommer vara bra på. I detta fall är det att kunna rita och måla.

Jag personligen tror inte man föds med en talang lika lite som jag tror man föds ond eller god. Jag tror helt ärligt det inte finns talang. Jag tror på hårt arbete. Att om man vill bli bra på något så är det något man får kämpa sig till. Vist man kan olika förutsättningar som gör det enklare för en. För mig var det att min mamma har alltid varit konst intresserad och lätt mig i tidig ålder pyssla och måla. Sen har hon ju äldre jag blivit lärt mig då hon sett att jag fått intresse för det med. Detta gjorde så jag var duktig i just kreativa ämnen i skolan eftersom jag börjat med det så tidigt. Medans andra som jag gick i skolan hade svårt för det då det inte hade något intresse för det eller ville lägga ner något hårt arbete på det.

För att ha kommit upp på den nivån jag är har jag lagt ner mycket tid på. Nu säger jag inte att jag är enormt duktig men jag anser att jag kan. Men man kan alltid bli bättre!

Så vad tycker ni? Finns det talang och är det något man föds med? Eller tror ni det är en myt?

Här har ni en video jag gillar som tar upp detta ämne på ett annat sett och ur en annan synvinkel! Håller ni med henne eller tycker ni det hon säger är fel?

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Imorgon är det första December så det innebär ett nytt kapitel i min bulletjournal! Decembers färgtema fick bli grön och röd. Det är så här min bulletjournal alltid ser ut i början på månaden, det är ett upplägg som funkar för mig så jag har koll på allt.

Först så har vi markeringen för att det är en ny månad. Sen har jag en kalender över hela månaden så jag kan planera hur det ser ut. Här fyller jag i om jag har möten jag ska på eller jag ska i väg på något annat. På sidan bredvid har jag en ruta för saker som jag ska göra men inte har någon dag bestämd till det eller om det är något jag måste komma ihåg. Sen så har jag en ruta för mål jag har som jag vill lyckas med under månaden. Bredvid det har jag två "spårare" för att ha koll hur min ångest och migrän går under månaden.

På nästa sida har jag min månads spårade med saker jag ska gör varje dag och även min humör spårade. Till sist så är det min sömn logg. Anledningen till att jag spårar så mycket är för att jag kan använd mig av det för att se hur mitt mående påverkats. Eftersom jag har koll på allt så kan jag dra slutsatser till varför jag kanske mår dålig en dag. Detta har hjälp mig något enormt och sen samtidigt fått en rutin.

Likes

Comments

Konst

Hejsan!

Idag tänkte jag dela med mig av mitt akvarell set eftersom akvarell är min favorit att använda. Jag använder mig av märket ST. Petersburg som tillverkas i Ryssland. Det var min bildlärare som visade mig dem. Innan använde jag Winston and Newton och var aldrig riktig nöjde med dem. Det blev inte lika pigmenterat som jag ville ha det. Så därför blev jag förvånad över hur lätt det var att få ST. Petersburg pigmenterade.

Jag har setet White Nights med 24 färger i. Jag fick de i en palett som får plats med 36 färger. Så jag har köpt 12 extra färger som jag ville ha eller som jag tyckte jag behövde. Jag älskar denna palett jättemycket. Det är stora pannor i, lätt att arbeta med och framför allt så är de inte dyra men det är fortfarande konstnärs kvalitet på dem. Det finns två sorters akvareller, den ena är student kvalitet då är det billigare men funkar fortfarande bra. Sen så finns det konstnärs kvalitet som är dyrare och bättre. Inom akvarell är ända gången jag kan säga att ju dyrare desto bättre. Här får ni ite bilder så ni ser hur sättet ser ut!

Jag köpte mitt set från http://www.ibwahlstrom.se/epages/IBWAHLSTROM.sf/sec6378fc7305/?ObjectPath=/Shops/IBW/Categories/F%C3%A4rg/Akvarellfaerg/St_Petersburg

Som är det ända stället som tyvärr säljer dessa, jag beställer bara inom Sverige. Så kan säkert finnas på internationella sidor. Jag rekommenderar dem verkligen!

Likes

Comments