Header


Når vejret er gråt og det er søndag, synes jeg at hjemmebagte boller høre sig til, jeg har idag bagt de her lækre fiberboller der både er glutenfrie og laktosefrie. De er sprøde udenpå og lækre bløde inden i! Velbekomme, og god søndag!



Itndgradienser:

25 g. gær

2 tsk. honning

3 dl. lunkent vand

2. spsk. fiberhusk

1. tsk. salt

2. spsk. olie

ca. 125 g. boghvedemel

ca. 125 g. fuldkornsrismel

æg til pensling

Sådan gør du:

• Rør gær, vand, fiberhusk og honning sammen (lad det hvile i ca. 15 min.)
•Salt og olie blandes i væsken.
•Bland boghvedemel og fuldkornsrismel sammen.
•Rør halvdelen af melet i væsken, rør godt rundt, tilsæt derefter resten af melet.
•Ælt dejen rigtig godt sammen.
•Lad dejen hæve i ca. 30-40 min.
•Form 6-10 boller, pensel med æg og drys med kerner.
•Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.
•Bollerne er fryseegnet.

Likes

Comments

Hej & velkommen til!

Jeg tænkte jeg lige ville starte det første indlæg ud med at fortælle lidt om mig selv, min historie, og hvorfor jeg har valgt at starte den her blog op.

Lidt om mig selv:

Mit navn er Lonnie Pedersen, jeg er 22 år, og bor i København. Jeg er uddannet personlig træner og fitness instruktør, og skal til og igang med uddannelsen til kostvejleder også, da det altid har været min store drøm.

Min historie omkring min intolerance:

Jeg har altid lidt af ondt i maven siden jeg kan huske, men efter en lidt hård barndom, var jeg sikker på at det var skyld i mine mavesmerter, og jeg levede derfor bare videre med det, og tænkte at det var nok helt normalt!

Men de på de sidste 3 år blev det stille og roligt værre med mine mave gener, hovedepine, træthed og dårligt humør.

Jeg har været til en masse undersøgelser igennem de 3 år i håb om at finde ud af hvad det skyldes. Det troede jeg at jeg havde for et år siden, da jeg blev testet positivt for fruktose intolerance , så jeg fik 2 A4 sider med frugter og grønsager jeg skulle holde mig fra. I starten var det uoverskueligt, men det blev til hverdag.. I starten synes jeg at det virkede for mig, og jeg troede at jeg havde endelig havde fundet min måde at leve på uden gener, men det kom tilbage desværre.

Men jeg forsatte så på kuren alligevel, hvilket resulterede i mangel på en masse vitaminer og mineraler fra frugt & grønsager. Her det sidste halve år, har jeg virkelig kunne mærke på min krop at jeg gør noget helt forkert, for den er ikke glad, og jeg har ofte dårlig mave, ondt i maven, kvalme, hovedepine, og er enormt træt og drænet for energi!

For 4 uger siden fik jeg lavet en DNA test, hvor jeg blev testet for 680 fødevare - og ikke fødevare. Den fik jeg svar på, og den viste lige det jeg frygtede, nemlig at jeg er allergisk overfor Komælk, hvede, rug og havre som de største ting.

Jeg har i de sidste mange år gjort stort set ALT forkert og spist alt det jeg ikke kunne tåle. Nu venter der sig en ny hverdag for mig, med nye vaner, og en ny livsstil for at jeg kan leve uden ondt i maven og kvalme hver dag

Hvorfor starter jeg en blog?:

Jeg vil utrolig gerne give ud af mine tips/tricks, opskrifter, samt hjælpe andre der står i samme situation som mig, for det kan være en helt ny verden, i et land hvor der stort set er hvede i alt.

Jeg håber du vil følge med!


Likes

Comments