Jag läste en blogg där en tjej var på surfskola. Jag tänker tillbaka på min surflektion i Panama. Jag var rädd för det djupa vattnet. Vi "skippade" teorin för att läraren förstod att vi alla ville ut och prova på riktig surfing. Trots att vi bara var 2 (eller var vi 3?) personer så var lektionen väldigt opedagogisk. Vi blev tillsagda att inte komma för nära de stora stenblocken, för där var vattnet för grunt. 

Känslan jag hade efter att ha jagat en våg, trots att jag absolut inte kunde efter 2h praktik, totalt sköljts över av stora vågor, hamnat långt under ytan, tillslut kommit upp till ytan för att inse att jag inte såg en enda människa men stenblocken som var för nära mig var....panik! Efter det höll jag mig utanför vågornas område och låg och guppade på brädan tills timmen var slut. När jag guppade på brädan tänkte jag på hajar som, om de skulle simmat under, hade trott att jag var en fisk. När vi kom i land fick jag ryggskott. Aldrig haft så ont i hela mitt liv, jag trodde ryggen gått av!

Trots det. Funderar jag på att prova surfing i Europa i sommar. Kan jag inte bara låta det vara? Inte falla för backpacker-normen. Men jag vill ge det en chans, även om jag fortfarande är rädd för djupt vatten! Men jag insåg i alla fall att det är då större chans att man kan surfa efter en vecka på surfskola än en lektion på 3h. Pengar i sjön så att säga...Bild ett är från Panama. Bild två är inte jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det kan ju lätt bli lite tyst när en resebloggs skribent inte är ute och reser... Varför reser jag inte? Jag fortsätter plugga, men nytt ämne i ny stad och så en flytt till egen lägenhet, så mina resepengar gick väl till det. Och mitt pass gick ut i augusti. Men nu är nästa resa bokad! Man får ju passa på när ens (hittills) en-gång-om-året-resande syster säger "jag vill resa. Nu!" i februari och jag lyckas hitta två veckor där det är möjligt att resa utan att missa för mycket i skolan. Hennes kompis hade då bokat en volontärresa till Afrika och vi spånade om det.

Vi fastnade för Tanzania där en kompis till mig har varit på internship och verkligen gillade landet, men också Mozambique då vi reser för de vilda djuren och naturen. Och lite Botswana. Eller ska man ändå ta Asien, Sri Lanka vore häftigt. Eller Filippinerna. Men dit vill mamma med och hon kunde inte resa den här gången. Och Europa har ju ändå sin charm. Svårt val. Men det är faktiskt bra att resa till Afrika med någon man känner och trivs med. Afrika liksom. Det är inte som en backpackingresa i Asien där naiva ungdomar tar dagen som den kommer (hehe), inbillar jag mig.

Men nu är alltså resan bokad... Vacciner fixade, resebok lånad.Likes

Comments

Vinter

Yelda och Imad gifte sig och jag spenderade några dagar i Hannover hos de och träffade tjocka släkten och deras vänner. Otroligt kul helg och spännande att få delta, som VIP dessutom :)

Jag stannade kvar i Tyskland- Berlin- och gick runt ensam i iskylan och var en riktig turist.

Vintern fortsatte med en danslektion i Stockholm, där jag mer satt och hejade på R och M.

Jag var en av de +1400 sökande till socionomprogrammet vid SU, och en av de ca 200 som blev antagen!

Pappa kom och vi var på Mamma Mia the party och åt semla.

Jag fick fruktansvärda smärtor och stelhet i ben och fötter som höll i sig över en månad. Pernilla blev den som hjälpte mig!

Jag träffade också henne och barnen i Solna och spelade bowling, och jag fick sen se barnen skjuta pilbåge.

Mamma kom till Stockholm med sin brutna fot och vi var och såg Len PH live.

Våren

Maltaresan! Det bästa med universitetet är kanske flexibiliteten, så att man faktiskt kan sticka iväg en vecka och tentaplugga (läses självklart "tentaplugga"...). Allt var så bra, speciellt att jag och R slapp kompromissa eftersom vi hade samma plan med resan. Bästa resepartnern!

Sommaren

Min cykel kom tillbaka efter att ha blivit stulen en månad tidigare.

Jag och gänget var på Tough Viking och Toughest, som publik denna gången...

Pappa byggde tidigare en kattbur på Väsby-balkongen där katterna (och människor) stormtrivs i solen, så välgjord att den förtjänas att bli nämnd :)

Jag och mamma bilade till norraste norr. Myggigt men mysigt.

Blombarnen kom till mig i Solna och trots avsaknaden av surfplattor så hade vi det trevligt med grillmys, muséer och Skansen.

Hela familjen samlades i Dalarna. Där körde vi gammelbilsrally i Leksand, jag och mamma var på Digiloo i Dalhalla och jag fyllde år och vi åkte rodel!

Även hela familjen var i underbara Nora. En dålig restaurang men finfina dagar med lugnet själv.

Jag köpte en systemkamera, efter 10 års önskan ;)

Angelika och Léo kom till mig och vi turistade runt på cyklar tills de tröttnade, och de fick vara med på en liten liten kräftskiva.

Jag och R körde våran nya tradition, Rix FM- festival i Kungsträdgården.

Hösten

Mamma och pappa kom till stan och vi gick på loppis, spelade sällskapsspel och umgicks.

Jag fick feber och lunginflammation och mådde så läskigt att jag trodde (nästan) att jag skulle kolavippa.

Skolan började efter ett superskönt sommarlov, första gången jag läser "en nivå upp".

Jag och R debuterade i del ett av fyra i Tjejklassikern!! Löpning i en mil, efter en kur pencillin, utan springskor och utan relevant träning. Men vi gjorde årets prestation :D

Jag och R åkte samtidigt till Dalarna för ännu en familjeträff <3. Vi gick långa promenader och jag insåg hur fint lilla byn är om man tittar ordentligt :)

Vi var på tv- inspelningar: Idol och Parlamentet. Löjligt kul! Och inte blev det sämre av att vi fick sitta längst fram på Idol!

Efter att vi varit med i tv fick vi en sminkkurs av Mary Kay ;)

Ett snökaos kom och vi köpte längdskidor.

Vinter igen

Ännu en familjeträff då mamma och pappa och också gudföräldrar och kompisar skulle på teater i stan. Vi fick också träffa svärbrors brors svärfamilj...;) Underbart med familj trots allt!

Jag fick en egen lägenhet i Uppsala, efter 6 år i kö och ungefär åtta olika adresser :D Pappa kom gladeligen (?) och flytthjälpte mig.

Julen avslutade förstås året, och den firades i Dalarna- var annars? Det blev en lång och lugn jul, men ändå för kort.

Efter år av längtan så blev det en dag i backen! Romme Alpin.

Nyår jobbade jag och promenerade hem för att se fyrverkerier.

Likes

Comments

Linnéa sov över en natt i Solna hos mig. På morgonen gick hon mot tvärbanan och Bromma flygplats för att åka till Lyon och möta upp en francos som hon ska husbila med i södra Frankrike på obestämd tid. Själv gick jag mot bussen till skolan för att ha seminarium om LSS med en seg lärare. Jag önskade starkt att få byta plats med henne!! Jag är nöjd med att gå i skola. Men ändå...ibland längtar men efter lite mer äventyr ;)
Bilder från Costa Rica, Chamonix och Genève :)

  • 19 readers

Likes

Comments

Jag skulle byta jobb, praktisera, tågluffa, åka till Norge och Nice. Jag hann inte/hade ingen lust med det. Men sommaren blev så mycket bättre! Väldigt nöjd :)

Tyskar på besök i stan!Födelsedagsrodel i Rättvik

Nora

___________________________________________________________________________________


Småblommorna fixade grillkväll, massa muséer och bus


Dalarna

.


Roadtrip med mamma till Norrbotten och Västerbotten

.

Rally i Leksandstrakterna

Kattvakt

  • 19 readers

Likes

Comments

    I april åkte jag och lillsyrran på en liten tripp till Malta då hon var tillfälligt arbetsledig och jag hade en tentavecka. Rebecca fick välja resmål, och åh vilket bra val :D Sist vi reste ihop var till Göteborg 2010 ;)

Vi tänker likadant men har olika principer osv, så jag funderade på om vi skulle börja tjafsa eller ha kul. Svaret är att Rebecca nog är min bästa reskompis! Ibland behöver vi inte prata för att veta vad den andra tycker, vi behövde aldrig diskutera ihop en kompromiss. Jag tycker det är viktigt att smaka den lokala maten, jag gillar att ta omvägar och promenera länge för att se städer och jag reser ju billigt- och där höll Rebecca med!

Malta som land var rätt så sjabbigt och fult; ruiner överallt och alla byggnader (och städer) såg likadana ut. Men det var ändå charmigt på något sätt :)

Människorna var hjälpsamma, pratiga och snälla. Många av de vi mötte hade varit i Sverige, haha.

Specialiteten i matväg var väl kanin, vilket jag ville prova men jag fick in en kaninpasta utan kanin! Verkligen överallt fanns det små kiosker med sandwich, pajer och pizza.

Vi bodde Sliema och höll till i de trakterna, åkte över till Gozo, en snabbtur till Comino och Blå lagunen, sen tillbaka till Sliema. Underbart!


Likes

Comments

Tisdag 12 januari
Jag anlämde Berlin vid 14 efter tre timmar. Vi var 5 st i bussen.så.jag bredde ut mig på två säten och sov. Mobilen hann dö så jag hade ingen karta till hostelet så jag fick gå på känsla, det brukar funka ;-) En man stannade och frågade om jag behövde hjälp och jag sa att jag skulle till distriktet Mitte. Han tipsade om tunnelbanan och det var då tur. Det tog en halvtimme! Hostelet låg sen 10 m från tunnelbanan så jag slapp leta.
    

Jag blev uppgraderad (=nedgraderad enligt mig) till ett rum med sex bäddar istället för sexton, och slapp betala för natten jag inte avbokade.

Berlin bjöd på regn och grått tråkväder. Väder och vänner gör så mycket!
 
Jag gick till Murens rester. Eller jag tror det var det. Inte så jätteimponerande och inte det där fina klottret man sett på bilder. Det ligger väl någon annanstans.

Jag gick runt till 19, blandat med tunnelbaneåk som tog så lång tid och vilse gick jag i U-bahn-nätet. Jag blev panikhungrig och som alltid hittar man inget att äta när hungern slår till. Tillslut nästan kröp jag in på ett Lidl och köpte Skyr som man inte har råd med i Sverige. De hade inga skedar så jag fick använda belgiska våfflor och locket...

Jag blev less och gick till hostelet. Jag skulle sova tidigt och djupt, men jag blev så störd på någon idiots vibration på telefonen som vibrerade i ett hela natten (ungefär). En annan idiot tyckte det var en bra idé att ha ljud på sin film/sitt videoklipp/sin bön-tutorial. Som hämnd satte jag väckarklockan tidigt och stängde inte av den direkt. Den som var tröttast och blev mest störd var nog ändå jag själv...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Onsdag 13 januari
Jag fick byta rum på grund av överbokning, inte mig emot. Frukost ingick på hostelet och var super! Hostelet ligger som sagt i Mitte, nära Alexanderplatz som jag skulle säga är i centrum. Så jag bestämde mig för att inte köpa tunnelbanekort utan promenera, trots avstånden. Jag kände mig alldeles för trött och omotiverad för att hänga med de olika linjerna, hur många finns det- 15 st?

Jag hade inte läst på jättemycket men tänkte att jag skulle hålla mig i "centrum". Där ligger Fehrnseturm som säkert är en symbol för Berlin. 13euro kostade det och det var så ovärt! Besviken. Ett torn med lutande skitiga panoramafönster. Någon del skulle snurra, hur coolt?! Men det var den delen där den fina restaurangen låg dit man inte fick gå. Nä, Eiffeltornet och Tokyo Tower är häftigare!

Jag gick till DDR-museumet (sevärt) vid floden och funderade på om jag skulle ta en båttur. Men det blev att gå. Såklart, älskar att gå utomlands! Jag var extremt trött hela förmiddagen, men jag tog en banan och fick världens energi som räckte till kvällen! 

Nudelboxlunch, fönstershopping runt Alexanderplatz, shopping på Primark där mitt kort inte fungerade. Så jag gick till East Side Gallery istället (där var det berömda klottret). Det var mörkt, kallt och regnigt så jag missade det nästan. Tog några kort tills jag inte kunde röra fingrarna. Vantarna tappade jag bort i Hannover där jag inte ens behövde dem, jag skulle köpt nya vantar på Primark men de blev ju gisslan i kassan. 

Jag ville så gärna ta tunnelbanan hem men jag kom på att de få mynten jag hade måste verkligen räcka till flygplatsen! Så jag fick knata hem ännu en timme i iskylan, utan mössa också. Jag såg en räv och ett mysig stadsdel som tröst. Upptäckte också att om man gick åt andra hållet vid hostelet så var det mysiga gator, och mycket närmare centrum än där jag gått ;)

På hostelet bad jag syrran sätta in pengar så att jag kunde springa till Primark och handla färdigt innan stängning :)

Natten i nya rummet sov jag som en stock trots att hippien som hånglade med fransmannen hade radion på och sjöng med, och att sängen gnisslade. Jag vaknade och trodde jag hade plötslig feber, så varmt som det var! Puh!
 
 
Tyska frukostar!!
 
Tv-tornet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Smart att ha samma gatnamn åt olika håll...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag åt alldeles för mycket frukost på torsdagen (vill inte se en smörgås resten av veckan) och gick till flygbussen. Billigt, snabbt och nästan utanför dörren! Kollade fel på tiden (IGEN!!) så nu får jag vänta på flygplatsen en.timme extra.

Berlin var alldeles för grått, regnigt och kallt. Jag var inte så imponerad av Berlin som jag trodde jag skulle vara. Men nu var jag här bara två dygn så jag hann bara se "mitten". Jag ska ge det en chans till någon sommar :)
Människorna tycker jag verkar lite lika svenskar. Synd det. Men två äldre män frågade om jag behövde hjälp när jag kollade kartan, så lite hjälpsammare är de i alla fall ;)
Men usch vad det är många som röker, även inomhus och i bussen både i Hannover och Berlin.

Likes

Comments

Att man varit uppe och dansat och umgåtts hela helgen betyder inte vila på söndagen ;) Då försökte vi tvätta ur all spray, skyndade oss att vakna till för att åka och säga hejdå till Yeldas släktingar. De hann åka så vi åt stor brunch och brudtärnan kom dit. Vi drack turkiskt mocca som hon spådde i, sen sa vi hejdå till Angelika och Leo :(
 
    
 
Min översättare försvann och det är riktigt jobbigt att inte kunna hänga med-alls-i deras tyska samtal. Jag följde med och kollade på någons garderob som de kanske skulle köpa, sen åkte vi till Yeldas moster där alla pratade turkiska. Vi lämnade av någon annan släkting vid flygplatsen och åkte hem till Yeldas syster (och man och ettåriga son) för att äta lammiddag. Systern pratade tydligen franska fick jag reda på i efterhand...

 
måndagen 10/1 skulle jag åkt till Berlin, men ville stanna kvar i Hannover, vilket lyckligtvis andra också ville :)
Jag umgicks med Yedas man Imad då han var ledig. Vi åkte in till stan och tvättade bilen, åt brunch, försökte samtala så gott det gick, kollade affärer till Yelda slutade och då åkte vi med henne, hennes mamma och bror, och bestmanen till en asiatisk restaurang och åt middag. Tyvärr kände jag mig som en prydnad, de ville mest prata turkiska, ibland tyska och jag bannar mig själv för att jag inte lärt mig/ hållit igång tyskan.
 
På kvällen fixade bestmanen och Imad med att sätta upp en taklampa medan jag och Yelda fixade frukt och massor med snacks. Vi åt och kollade tv. Bestmanen ville ut och röka vattenpipa någonstans (nej tack, jag stannar med Yelda), och när han återvände så hade han en tysk kompis med. Nu gillade ingen honom, men alla är välkomna! Killarna satt och spelade tv-fotbollsspel, något i sig så extremt tråkigt, men hela stämningen och allt var så himla bra! Jag vill verkligen ha det så i Sverige! Yelda hade tråkigt men jag ville inte gå och lägga mig, haha. När klockan var runt tolv så fick gästerna ändå lov att gå och jag, Yelda och Imad kollade Minionerna :)

 

Likes

Comments


lördagen 9/1 packade vi med oss allt ombyte redan på förmiddagen och åkte direkt till frisören. Nu hade jag ju Angelika som översatte allt åt mig <3 Jag fick en frisör som var på dåligt humör och verkade hata mitt hår. Men han fick till något i alla fall.
 
   
 
Vi blev sminkade igen, hjälpte till att bära baklova ur bilar, bytte om, och åkte till slottet för fotografering. Angelikas pojkvän Leo kom dit, och bestmanens flickvän. Det var lite segare fotografering, och fotografen som jag inte gillade sen dagen innan gnällde på mig. Jag hatar honom för han påminde mig om någon jag ogillar starkt.
      
 
I alla fall. Sen skulle vi åka till Yeldas mamma dit det kom släkt och bjöds på turkisk tapas. Då fick.imte brudparet träffa varandra så Imad åkte med killarna någon annanstans.
Efter ett tag var det lite arabisk tradition då Imad är från Libanon. Folk (männen) kom upp i trappuppgången och spelade något tjutigt blåsinstrument, massa trummor och hämtade upp alla för.lite dans på gatan.
 
   
 
Det blev lite eskort med flera pyntade bilar och vi tutade och åkte runt med varningsblinkers. Runt, runt, runt tills det bara var Yeldas&Imads bil kvar och våran (VIPgästerna), då svängde vi in till McDonalds för dricka, hehe. Vi väntade till alla gäster hade anlänt festen (400 blev 600...).

Det var en mycket större sal på bröllopsfesten jämfört med Hennafesten. Jag satt med Angelika, Leo och bestmanens flickvän som efter en timme gick hem (?). Vi dansade, åt, dansade, åt. Fler som dansade, men ännu fler åskådare den kvällen. Tur jag hade Angelika och Leo! Annars hade nog alla andra gäster den orientaliska rytmen i blodet. Vi missade bröllopstårtan då vi dansade, men det var väl lika bra så mycket som jag åt av annat! 
 
 
 
 
 
 


Jag halvt skojade om att jag ville gå ut och klubba, som sist vi var i Hannover. Mest för att jag inte ville att dagen skulle ta slut! Men ingen fara, bestmanen och brudtärnan, och även Leo och Angelika som skulle sovit på hotell, följde med hem där vi försökte få ur alla hårnålar, åt och pratade till mitt i natten <3


Likes

Comments

Torsdag 7/1
Nu ska jag resa till Hannover för turkisk bröllopsfest med en gammal au pair-kompis. Sen ska jag vidare till Berlin för en "weekend" med mig själv.

Jag tog inte incheckat bagage för att jag ville vara ekonomisk, praktisk och snabb men i praktiken blev det mest bökigt. Ingen linsvätska och ingen deodorant kunde jag packa ner. Vid Arlanda gick jag direkt till security check, fel dessutom, istället för att kolla flygtavlan. Där påpekade de att jag måste skriva ut en biljett med kod. Bråttom till andra sidan avgångshallen med kabinväskan hoppandes bakom. Där berättade automaten att mitt flyg var inställt och bytt till ett 1h senare. Så jag fick ändå gå till check in och prata med dem. Jag fick släpa runt på bagaget hela resan med mellanlandning i Frankfurt. Ekonomiskt men inte praktiskt. Nybörjaraktigt!


Efter att jag blivit upphämtad från flyget i en prickad bil utan vinterdäck i ett slaskigt Hannover så fick jag följa med på spa där jag åt choklad och läste om att bli "slimmer" i ett tyskt magazin medan Yelda fick soldusch. 


Vidare mot floristerna där de fick en utskällning för att de tydligen inte längre ville fixa blommorna till festen. 
Hem och träffa hennes gulliga man som inte vågade prata engelska. Synd det för jag vågar inte prata tyska. Vi åt indiskt och packade upp grejer till deras nya lägenhet som för övrigt är billig och inte behövde köas för.
Sen åt vi frukt, nötter och choklad. Man är verkligen gästvänlig och generös som turk/tysk. Yelda lärde oss också vilka danser som gäller :)

 
 
 
fredag 8/1 förmiddag sprang vi mellan affärer för att leta korsett, frukost och pynt innan vi skulle till frisören. Tydligen jag också. Mitt hår har aldrig varit så stylat någonsin med en hel sprayflaska i håret. Det luktar bajs men är snyggt. Yeldas kvinnliga släktingar gick in och ut ur frisersalongen, sminkade varandra och kacklade. 

Turkar har två lager smink. Jag kommer ha mascara och ojämna vingar. Skönhetsångest. Men jag är smalast i alla fall, får jag väl tänka ;). 
Tydligen så passar inte mina skor heller till tillfället, och knappt min korta klänning. Yelda är perfektionist och jag är väldigt enkel...

Vi åkte hem och bytte om, vi åkte med Imads bestman och Yeldas brudtärna för att ta kort vid ett slott (eller vad det var). Även jag var inkluderad på fotograferingen. Det var bara så fint! Jag hade lite svårt att få in att jag var mitt ibland allt, superfin med ännu superfinare brudpar, förberedande min väns bröllop!
 


Efteråt åkte vi alla till McDonalds för sen lunch innan vi åkte hem. Dit kom även bestmanens flickvän och Angelika (också en gammal au pair!!) och brudtärnan sminkade oss. "Inte så mycket", bestämde jag och jag ryste av att vi alla delade borstar, haha. Hon tog mer och mer smink och tillslut blev jag assnygg ;)När alla blivit assnygga åkte vi mot Hennafesten. Eftersom vi var med Yelda fick vi vänta till sist.
Vi dansade och dansade, och åt och dansade. Yelda och Imad bytte om till rött och fick henna i handen efter någon ritual. Sen mera dans och foto.
Magiskt!

Likes

Comments