View tracker

Vardag / Vinter 16/17

Såhär kan det se ut när jag försöker mig på någon slarvig redigering, Obs det rosa är bara där för att visa vad jag vill mörka ner & ha mer mättnad på, alltså inte någon slutlig redigering.


Min dag:

Började såklart min tisdag i slussen med min lilla kompaktkamera. Har nästan blivit som en vana varje tisdag att jag åker in en 15 min tidigare för att fota. Så härligt!!

11.45 var det matte. Vi ska nu börja ett projekt där vi ska designa parfymflaskor vilket ändå verkar kul!!

Har lyssnat så mycket på Under Huden med Kakan så på håltimman gick jag med Edita till ett apotek och köpte ett serum hahah. Från ett franskt märke mot rosig hud. Vem är jag ens. Säger till om det funkar sen!!

Hade engelska "prov", hörförståelse. Har absolut ingen aning om hur det gick och orkar inte tänka mer på det.

Sedan åkte jag till älskade lilla friskis och gick på ett danspass. Betydligt roligare att "dansa" (hoppsa runt och då och då jobba med höfterna haha) i 50 min än att springa!! Får sådan energi.

Efter middagen pluggade jag lite sam och historia och nu sitter jag och bläddrar igenom bilderna från i förmiddags. Typ bara foton på arkitektur och fokus på ljuset.

Likes

Comments

Åsikter

Satt och kollade igenom gamla bilder och förträngde matte uppgifterna jag borde kolla på - när jag hittade denna. Blev på en gång påmind om ett inlägg jag skrev för ett tag sedan och tänkte faktiskt publicera nästan samma igen. Här har ni det.2008-2010 var jag 8-10 år. Jag var ett litet barn som fnissade åt ord som pussas och som spelade kula på rasterna. Jag var ett barn, ett barn som lekte. Borde inte vara något mer med det.

Men det var alltid en tanke där i bakhuvudet vid varje rast och lektion, jag kände mig stor och knubbig. Efter alla barnen varit hos skolsystern och när alla skulle säga vad de vägde till varandra drog jag bort 3-5 kilo varje gång! Minns att mina bästa vänner vägde 30 och jag 34, åh fy vad hemskt det var. De där "x-tra kilona" brände och mitt självförtroende var på botten. Minns hur förtvivlad jag var när jag inte kunde ha barnstorleken 146 trots att jag var 145 utan istället behövde köpa strl 152. Minns hur jag var hos vänner som åt lite och även fast jag fortfarande var hungrig så slutade jag äta när de slutade äta, för man vill ju inte framstå som tjock. Jag har kortfattat ett minne av att jag var betydligt större än mina vänner. Tittar nu helt förtvivlat på bilden. Va. Jag såg exakt likadan ut. Och även om jag hade varit dubbelt så stor som de så hade det inte varit något fel. Att vara tjock bör inte vara ett skällsord. Ett barn ska ej tänka på sin vikt. Ett barn ska gärna fnissa när folk pussas och spela kula. MEN ett barn ska ej bli intvingad i normer som redan för vuxna är helt sjuka. Ett barn ska må bra.

Samhället och kroppsidealet påverkar mer än vad vi nog egentligen kan och vill ta in. Minns väl hur jag var obekväm med min kropp ännu tidigare än vid 8 års ålder. VA?! Hur ska det vara möjligt? Att ett barn har kroppshets. Önskar jag kunde säga till lilla Frida att hon var perfekt som hon var och att de där 4kg var exakt där de skulle va, att hennes lår var bra lår, att det var helt naturligt att hon tidigare än de andra skulle få bröst och att hon hade fett på magen inte var en dålig sak. Önskar så att jag även skulle kunna älska mig själv till 100% idag, även om jag kommit längre än för 8 år sedan så har jag lång lång väg kvar.


(obs, vill säga att jag inte har alla perspektiv och tolkningsf. Vill inte på något sett framställa det som om att det endast var synd om mig. Vet att jag är och var ytterst privilegierad. Men kan endast skriva ur mitt perspektiv)

Likes

Comments

Bilder, Vardag / Vinter 16/17

Imorgon har jag idrott 8.30 vid frescati och vi ska ha innebandy (får ont i smalbenen av hårda klubbor bara jag tänker på det). Känn min söndagsångest, haha den är brutal.

Har inte så mycket bestämt i veckan vilket är skönt, ska dock kanske träffa Emma på tisdag vilket vore super. Har ändrat lite i mitt "schema" inför våren och dansar på söndagar istället och har slutat med sången. Känns lite dubbelt att inte ha något bestämt efter skolan men ska nog bli skönt ändå. Ska känna efter lite. Ska även försöka jobba mer på helgerna och då är det vääääl behövligt att bara kunna slänga sig på sängen när en kommer hem. Och fota och skriva mer, för min skull då. Ska även försöka att gymma mer, vet att alla säger det hela tiden men ska kolla något danspass på friskis och boka in det varje vecka, för finns inget bättre än att skaka rumpa med hela kvarterets grannkvinnor. Haha.

Puss på er!

Likes

Comments

(vad jag gör efter en jobbdag en lördagkväll)


Pretentiösa frida har suttit och knåpat ihop en hemsida, va väldigt kul haha. Funderar på att sprida länken men tycker verkligen att .webnode är fult och så har jag för få och för tråkiga bilder, men ja det är en början. Ska klura vidare. Puss på er.

Likes

Comments

View tracker

Vardag / Vinter 16/17

Då är projektveckorna finito!!! Skönt på ett sett men tråkigt på ett annat, kommer verkligen sakna att kunna bestämma över min tid :/. Idag är jag i alla fall ledig och har spenderat hela förmiddagen i min säng med en kisse, kaffe och netflix. Så jävla underbart. I eftermiddag ska jag träffa upp några och kolla på 2ornas teater, är så taggad på att se va dem har gjort under dem här två veckorna! Imorgon ska jag jobbe och kanske gå på danspass och på söndag har jag inga planer. Borde bläddra igenom matteboken men det är verkligen SÅ tråkigt.


Kollade igenom min photobooth och hittade den här bilden från i augusti/september, där var ju jag med kort hår och utan kunskap om varken inkariket eller engelsk akademiskt språk?! Låter så sjukt larvigt, men har verkligen lärt mig mycket redan nu. Framförallt i engelska, vilket är kul då de är en av mina favoriter. Är nästan 100 på att jag ska välja till engelska 7. Sen känns inka-kunskapen onödig men jaja haha. Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen. Kramkram!

Likes

Comments

Kläder

Köpte lite underkläder idag på hms rea, det blev en bh och 2 trosor och allt gick på 110 kronor vilket känns väldigt värt!! Sedan sålde jag även min tavla som jag pratat om tidigare, idag, vilket resulterade i att jag log hela vägen hem och såklart klirr i kassan. Är verkligen så tacksam och nöjd över att jag fick möjligheten att ställa ut och sälja. Det känns så fantastiskt och så fruktansvärt konstigt att jag tjänade pengar på en av de få saker som jag verkligen brinner för. Och förlåt om jag pratar på om det, och förlåt att jag skryter. Men jag måste faktiskt ta den platsen.

Lyssnade även på flora och Frida idag igen haha, rekommenderar verkligen alla avsnitt! Tryck på play bara hörni, ge det en chans!

Likes

Comments

Tankar

Sätter på sommarmusiken
Knyter skorna
Går
Tänker på alla bilder, minnen, lukter och repliker
Går
En fot framför den andra
Tänker på nutid, på mig, på dig och på allt som kanske händer
Går
Snubblar till
Tänker på framtiden,
Gråter
Går
Går förbi pelaren där orienteringskyllten hängde- den som satt på elledningen ni vet, precis i svängen? Och- där- ja där under granen byggde jag en koja 2008. Här på den stenen satt vi, för länge sedan. Här blev jag kär på den här gården, flera gånger, för många gånger. Fast jag vågade aldrig prata med någon, sådant var farligt.

Det är så klart skolan är låst men jag rycker ändå i dörren. För där inne lämnade jag en liten del av mig och skulle gärna ha den tillbaka. Tittar in genom fönstret till vår läs-sal i nian. Jag ser allas ansikten, känslor och känner lukten av nervositet. Vi visste inget, vi visste bara att vi hade 2 veckor kvar. Vi visste bara att vi trivdes i varandras närhet, eller romantiserar jag oss?

 Vi satte alltid fötterna på bänken och klagade på lärarstudenter. Vi va så små då, men de har bara gått ett halvår. 

Sätter på klass-låten 
Sätter en fot framför den andra
Går
Gråter
Går

Likes

Comments

Tankar

"Mina tårar smakar likadant och skrattet är detsamma. Jag söker ny musik men om samma känslor. Jag söker nya personer men med samma beteende. Jag behöver en twist, en ny känsla, ett högre skratt, lite sorgligare tårar. Jag behöver inte direkt roligare rutiner, för det är inte det som är problemet. Men jag vill inte längre veta vad jag ska förvänta mig för tankar. Så jag måste sluta skylla min känslor på vädret."

Likes

Comments

Vardag / Vinter 16/17

Posear med min kisse nästan lika graciöst som modellerna på Swedens next topmodel poserar med typ tigrar och jaguarer.

Dagen:

- är officiellt helt kär i Flora & Fridas podcast. Är praktiskt deras tredje vän nu. Har lyssnat på för många avsnitt senaste dagarna.... LYSSNA PÅ DOM!

- drunknar i mitt projekt (i och med de två projekt veckorna i skolan) och kan nu med en hel del confidence säga att jag kan allt du aldrig kommer behöva veta om Inka-riket. Har även lite konstant huvudvärk då det är sjukt jobbigt att sitta still och stirra in i en dator 6 h med 10 min lunchpaus. Har dock frihet. Vilket är underbart.

- träffade paulina i en timme och skrattade åt hur sjukt underhållande Tinder är, finns så många sköna spännis- snubbar från försvarsmakten och 14åringar som satt sin ålder på 22. Skaffade den välkända appen igår och har redan fått 100-tals små skratt.

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw