Header

Musik

Jag älskar tisdagar. För på tisdagar börjar jag 11.45 vilket gör så att jag har huset för mig själv HELA förmiddagen. Eufori! Jag spelar därför alltid för hög musik och springer runt och dansar fram och tillbaks till köket där jag fyller på kaffekoppen. Låtarna är blandade men brukar fastna i svenska pop träsket. Och när jag blundar så är det nästan nästan som om jag dansar med mina vänner till en del av mitt hjärta en sommarkväll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tankar

1. Hon som är jävligt noggrann med att svara våning och inte lägenhet när någon frågar henne var hon bor. Troligen har hon en ganska flott utsikt också, och en tavla värd miljoner.

2. Hon som sparar frukosten i kinderna för att överleva att det ska serveras korvstroganoff till lunch. Hon har även vant sig vid det faktum att hennes påsar under ögonen endast växer i takt med att skolarbetet ökar.

3. Frida innan tandställningen 2011, som hade så mycket överbett så hon inte kunde möta underkäken och överkäken.

4. ?

1. Här har vi henne igen, tjejen som endast frågar vad du ska göra på lovet så hon kan få konstatera att hon både ska hinna med New York, Dubai och en liten sväng med farsans båt.

2. Hon som inser att Frankrike ska ha val, typ nu, och som är ganska rädd för hur det ska gå. Men istället försöker njuta av solen och livet som en vanlig tonåring.

3. Det här är nog bara Frida. I största allmänhet.

4. Frida som reagerar på tjej1. Frida tänker tyst för sig själv att om hon säger iiiiiii en gång till så kommer hon imitera sarkastiskt. Men frida försöker istället vara positiv, och intala sig själv att hon endast får gratis snobbig-överklass-safari.

Likes

Comments

Vardag / Vår 17

Jag har tagit upp mer kontakt med gamla vänner, vilket är väldigt härligt! Har även en kul liten väska över axeln vart jag än går. Orkar inte ens tänka på om den matchar eller inte då den gör mig glad haha. Här skulle vi köpa ingredienser för halloumi burgare. Vilket är vår go-to. Elin (hon på bilden som faktiskt ser ut som en smiley med tungan ut) gör även världens godaste sås/dressing, så det slutade med att jag slevade upp skedar av den och åt med lite sallad och avocado. Och sen tillslut bara såsen.

Tog en trevlig promenad på söder med Paulina i fredags. Konstigt att träffa någon man känt och varit nära så länge; så sällan. Men det hinns sällan med. Men alltid väldigt härligt när vi träffas!

Har målat/kladdat/lekt en hel del. Känns som om jag oftare och oftare sonar iväg på lektioner i skolan och istället kladdar upp fula ansikten i anteckningsböckerna där det borde finnas mattetal. Då och då, får jag även ner mitt kladd på duk, som på bilden över. Ganska fult, men väldigt härligt! Har blivit helt besatt av gult och kan bara inte få nog.

Likes

Comments

Inspiration

Om det är någon jag verkligen ser upp till gällande stil så är det Leandra Medine, älskar att hon alltid maxar och mixar plagg jag aldrig skulle våga. Tycker även verkligen om hennes personlighet, hon känns så äkta och trevlig, inte som många andra stora profiler som känns som levande skyltdockor. Nä, kortsagt så är hon en riktig guldklimp!

Om ni inte har kollat in hennes sida, gör det! Ni kommer inte ångra er.

http://www.manrepeller.com/

https://www.instagram.com/leandramcohen/

Likes

Comments

Bilder

Tycker lite synd om alla främlingar som jag fotade i Berlin, inte vet dem att det just i denna sekund laddas upp bilder på dom på en liten patetisk blogg i stockholm? Inte vet dom att en trött frida på påskaftons-kvällen sitter och redigerar bilder på dom. Närbilder. Ganska sjukt ändå när jag tänker på det. Förlåt.

Likes

Comments

Bilder

Här satt vi vid floden, mormor, mamma tuva och jag. Vi skrattade lite för högt och njöt av den tidiga sommarvärmen.

Ett mysigt cafe i gamla öst-berlin.

Även här i gamla öst.

Likes

Comments

Bilder

Come down love

Berlin in the cold

All that fighting, all that snow

Sober nights
And Byron on my mind
Tell me I'm not going home
And I'll stop waiting by the phone

Berlin, RY X

Likes

Comments

Tankar

Först vill jag uttrycka all min omtanke och kärlek till offren och dess anhöriga. Så mycket kärlek till er.


Det är med en klump i magen jag vaknar upp idag. Inte för att jag är rädd i min stad, eller jo, det är ju nästan det jag är. Jag är inte rädd för att vara i detta land, jag är rädd för vad detta land nu kanske blir. Jag skakar av bara tanken på alla seggregeringar, alla kalla blickar. Alla islamofobiska kommentarer som glider förbi på någons facebooksida. Jag är livrädd för hur sd kommer använda det här, partiet som redan nu är ett av sveriges allra största. Jag är skärrad. Jag är rädd att det här blir något som påverkar vårt underbara älskade land, negativt. Något som blir ett bakslag mot det som vi har försökt att sträva mot, ett jämlikt samhälle där alla är lika mycket värda.Men jag vill inte tappa hoppet om sveriges objektivitet, jag vill tro att alla där ute tänker lite extra. Inte lägger ihop daesh med muslimer. Ni gör inte det för ni skulle ju aldrig lägga ihop äpplen och päron. Vi öppnar upp våra hem istället och bjuder på pizza. Där spekulerar vi inte kring förövarens kön, religion eller ursprung. För vi måste komma ihåg att en är oskyldig till motsatsen är bevisad. Den lagen är bland det vackraste vi har, för den speglar vår demokrati och även dem mänskliga rättigheterna. Så bryt den inte. Låt oss bara äta pizza.


Alla reagerar olika på sådana fruktansvärda händelser, vilket är helt normalt. Men snälla underbara ni, jämför inte. Det går att vara lika ledsen och förargad över två hemska händelser samtidigt. Väg inte någons död mot någon annans.

Och jag säger det igen, snälla underbara ni; generalisera inte. Jag vet att det är enkelt och känns lätt i stunden. Men det är inte rätt. Och det vet du nog långt där inne också. För du skulle aldrig blanda ihop äpplen med päron.

Likes

Comments