Hello, bloggis! Frida här. Long time no see, men nu kände jag att det var dags för ännu ett kärleksfullt inlägg.

Alltså WOW! Vilken vecka jag har haft! I måndags och tisdags hände inte så mycket utöver det vanliga men i onsdags åkte jag på klassresa till Stockholm!! Bussresan tror jag tog typ 6 timmar och jag kom hem vid ca kl. 20.30 igår. Jag är nu väldigt trött men oj va bra jag har haft det!

Vi var på riksdagen, slottet, st klaras kyrka, gamla stan, Nobel museet och på musikalen Billy Elliot. Som visade sig vara det bästa jag någonsin sett! Jag är bokstavligt talat KÄR i den lilla killen som spelade Billy. Han var så himla söt och han var så otroligt duktig på att både dansa och sjunga. Hela promenaden hem till af Chapmans vandrarhem (där vi sov i två nätter) gick åt till att försöka förklara våra känslor till underbara lilla Billy. Vi lovade sedan varandra att inte nämna musikalen igen eftersom att det inte gick och beskriva känslorna på rätt sätt. Det fanns inga ord som kunde göra kärleken till Billy rättvisa och därför tyckte vi det var bättre att fokusera på något annat haha!

Jag delade rum med Annie-boo och Oliwen som för övrigt är fantastiska personer. Jag känner mig så fruktansvärt lyckligt lottad som har fått chansen att lära känna dem och resten av mina vänner i klassen. Precis som känslorna för Billy så går det nästan inte att beskriva hur glad jag är för att de har blivit en del av mitt liv. Ni vet vilka ni är och ni ska veta att jag aldrig någonsin kommer att glömma hur mycket ni gjort för mig. Ni kanske inte märker det själva men ni är alla mina största förebilder. Älskar er mer än vad ni tror! Detta gäller såklart för alla mina vänner utanför klassen också. Tro inte att jag glömt er! Ni vet också vilka ni är och ni är alla min motivation till att fortsätta kämpa även om det ibland kan vara tufft. Älskar er till månen och tillbaka!! Ni är alla mina små hjärtan <333

Naj nu är det nog med pinsamma kärleksförklaringar hehe... ha en bra vecka! För sen är det höstlooooooov!!!!

(Ni är super snygga på alla bilder oavsett vad ni säger)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En kompis tipsade mig om en youtuber som heter Sabina, och om att jag borde prova hennes morgonrutin!
Hon har som rutin varje morgon att dansa en stund, inget märkvärdigt, bara sätta på musik och dansa lite för sig själv!
Det ska jag absolut prova framöver för det finns inget som gör mig lika glad som att dansa! Det låter som en väldigt bra start på dagen helt enkelt!
Så i fortsättningen kommer jag dansa loss i min pyjamas!:)
Kanske ger mer energi än kaffe, och det skulle ju vara underbart att slippa dricka kaffe på morgonen eftersom jag bara tycker att det är gott på eftermiddagen, hahah!

Vaknade imorse till två olika meddelanden på snap från två olika killar där det stod "feministfitta" och "manshatande horor som du borde inte få finnas".
Om jag ska vara ärlig så skrattade jag mest, tycker mest att det är konstig hur vissa kan uppfatta feminism som något negativt och stötande liksom!
Jag la iallafall ut en bild på instagram igår där jag skrev att jag tycker att vi borde jobba för en jämlikare framtid och tydligen tycker vissa att såna ord inte borde få yttras. Eller iallafall att om man säger något sådant så är man en "feministfitta". Men isåfall är jag väldigt gärna en stolt feministfitta!

@rebeccagrehorn
@tornqvistfrida
Heter vi iallafall på instagram om ni vill ta del av våra äventyr och vanliga tråkiga liv som faktiskt är rätt så roliga för det mesta!:)

Likes

Comments

Äntligen fredag igen!
Idag har varit en jättebra dag i skolan!

Hängde med massa underbara vänner och träffade en jättesnäll tjej i bamba!
Hon var ett sån liten diamant som dyker upp vissa dagar och gör dagen så himla mycket bättre! För henne var det säkert inte en stor grej men att få höra hennes fina ord betydde väldigt mycket för mig!

Man tänker liksom aldrig på vad små handlingar kan göra för andra! Det är det som är så coolt med diamant-personer! Alla kan verkligen vara en sån! Och det är dessutom oftast inte så svårt alls! Bara någon snäll kommentar om hur din kompis ser ut eller vad hen har på sig! Eller ännu bättre, en random kommentar om varför dom är bra eller olika kvaliteter du gillar med just den personen!

Jag försöker vara en av dom som kanske gör någon pyttelite gladare genom att bara säga något snällt! För om man tänker efter så finns det ju nästan alltid minst en grej som man gillar med människorna i sin omgivning, och varför ska man då inte berätta det för dom personerna?
Och när det gäller glädje så är det ju just en av dom känslorna som verkligen smittar av sig, så i de flesta fallen blir man faktiskt gladare själv av att göra andra glada!

Och jaa, alla kan vara diamanter, oavsett vad man gjort tidigare. Diamanter är ju gjorda av kol. Så när den arga elden liksom slocknat och man blivit en liten klump, det är då man kan bli en diamant igen!

Vem gillar inte diamanter liksom?
Finns det något bättre än saker som glittrar och skiner?
Justin är nästan lika bra, men förutom the man of my dreams, så är det ju diamanter som är bäst!

Likes

Comments

Jag pratade med en kompis igår om att han har en plats i min ask.
Det är en liten ask men den rymmer mycket. Där finns alla människor jag tycker om och bryr mig om, både gamla vänner och nya. Asken förvarar jag i mitt hjärta.

Det är många som har fått flytta in där genom åren men det kommer alltid att finnas plats för fler. Och har man en gång kommit dit så lämnar man oftast inte. Det finns såklart vänner man slutar prata med regelbundet och som man nästan aldrig hänger med men det betyder inte att man slutar bry sig om dom. Inte för mig iallafall.

Jag tror att alla har en sådan ask. Jag tror också att allas ask är full, men att det alltid kommer att finnas plats för fler. Det spelar ingen roll om man har tio bästa vänner eller bara en bra kompis. Det kan vara precis lika tillräckligt. Asken känns full när man känner kärlek för någon annan. En hund kan fylla asken, eller kanske en söt kändis. En förälder, en granne eller en klasskompis. Det räcker. Fullt. Men det betyder inte att man inte kan öppna locket för fler.

Likes

Comments

Ibland får man komplimanger. Ibland får man kritik. komplimangerna tenderar att bara gå rakt genom huvudet medans kritiken ofta sitter kvar. Orden kan också ibland bli permanenta. De försvinner aldrig, de upprepas dag ut och dag in, år efter år. Permanenta och positiva ord kan lyfta en person och få en att gå långt. Leva livet till fullo och kämpa för att nå sina drömmar. Permanenta och negativa ord kan göra den exakta motsatsen och ärra en person för livet.


"Vi sitter i bamba och äter lunch. Det skramlar och bullrar högt i hela matsalen. Jag sitter längst in på ett långbord, precis bredvid fönstret och de andra i gruppen sitter längs bordet mot mitten av rummet. Jag går i 6/7:an. Vi pratar om allt möjligt, vi leker lekar och skämtar. Det blir tyst en stund och alla fokuserar på att hinna äta klart innan nästa lektion. Plötsligt säger en av tjejerna vid bordet: "Hörrni, har ni tänkt på att alla vi här har normalstora pannor. Men Frida har en mycket större. Jag tycket det är finare med små pannor." Jag blir paff och vet inte vad jag ska säga. Ingen säger något utan de andra nickar instämmande. Jag sitter tyst med gråten i halsen medans de andra tittar på min stora fula panna."


Tjejen som sa detta menade antagligen inte att jag skulle ta det så hårt som jag gjorde, men hon kan ju faktiskt inte styra mina känslor. jag tog det som en käftsmäll, och jag var ju trots allt en osäker, feg liten tjej som inte hade koll på något i livet men en sak jag hade riktigt bra koll på var att man inte säger att en person är ful rakt upp i ansiktet på personen.


"Efter några månader var vi hemma hos en i klassen. Min stora panna hade jag spenderat mycket tid åt att granska i spegeln. Jag hade googlat både "how to get a smaller forehead", "how to hide a big forehead" och letat efter sätt att i framtiden flytta ner hårlinjen på kirurgisk väg. Sårbar och osäker var bara förnamnet på vad jag kände. Jag skulle då sätta upp mitt hår i en knut för att kunna testa en rolig peruk. En av de i rummet säger malligt: "Frida, du ska inte ha uppsatt hår, det ser inte bra ut." Ingen sa något om det utan alla fortsatte skratta. Alla förutom jag."


Man kan ju tänka att kommentarer så oskyldiga som dessa kan ju inte skada en enda människa. MEN det kan de. De kan vara så att just dessa nedvärderande kommentarerna kommer att upprepas miljontals ggr i personens huvud. Att dessa ögonblick kommer återupplevas varje dag i många års tid. Det kommer hacka ner på personen tills det helt enkelt inte finns en person kvar...

Orden i dessa två kommentarerna är, för mig, permanenta. Så fort jag ser mitt egna ansikte är det här plus ett stort antal fler kommentarer om mitt utseende som jag tänker på och så har det varit sedan en lång tid tillbaka. Jag gick genom resten av högstadiet utan att sätta upp håret oavsett hur gärna jag än har velat. "Jag kunde ju inte ha uppsatt hår." Jag har många fler exempel som liknar dessa två som också upprepas mycket ofta men ändå funderar jag dag ut och dag in på om jag tog illa upp bara för att jag var för feg och känslig. Att det var mitt fel att det fick mig att må dåligt och att om jag bara varit en tuffare och bättre person så skulle jag skrattat åt dem när de kommenterade mina fel och brister. Tänk om alla andra skulle "klara av" att ta dessa kommentarer och att det bara var mig det var fel på som var för svag och klen. 


Som du kanske märker har jag mycket tankar kring allt som står inskrivet i hjärnan på mig och nu när alla runt omkring en har växt upp lite så händer detta inte lika ofta. Nu är alla mogna och förstår att det man säger får konsekvenser men jag tycker ändå att alla ska lära sig att tänka efter innan de slänger ur sig något liknande. Man kan aldrig veta vilka ord det är som fastnar och graveras in i skallbenet på folk.


//Frida


Likes

Comments

Tjenixen bloggen! Det var ett tag sedan!

Sen senast har skolan kommit igång. Dansen har börjat och jag (eller rättare sagt pappa) har köpt ett paket med tio körlektioner! Gaaaah! Är nervös! Har dock inte bokat några av lektionerna än men det kommer.

Men ja, skolan startade för tre veckor sedan och jag måste säga att det inte är så mycket att göra som jag trodde! (än......) I ettan var tempot ungefär 110 ggr snabbare än vad jag hade hoppats, men nu känns det som om det fattas lektioner på schemat och tempot går typ tre ggr långsammare än vad jag hade trott det skulle vara. Jag slutar runt två fyra dagar i veckan, min senaste dag är till tre och jag börjar tio två dagar i veckan! Det är nästan för bra för att vara sant! Är riktigt nöjd med schemat och med tanke på att jag dansar tre ggr i veckan, träffar min behandlare en gång i veckan och ska ta körlektion någon gång ibland så kommer tiden utanför skolan bli ganska fullproppad ändå. Särskilt om jag har många läxor/prov/andra ärenden att göra under veckan.


En annan sak som har hänt som är väldigt olik mig är att jag känner mig lite sugen på att bjuda hem några kompisar på middag! Jag har inte firat min födelsedag i form av en middag/fest/kalas sedan jag blev runt tio år gammal, men nu är jag faktiskt riktigt sugen på det! Jag blev 18 i mars men man kan väl ha 18-års middag en aning sent? Eller? Det hade varit så himla kul att arrangera och dekorera en mysig tjejmiddag och till skillnad från de åren då jag inte firade så har jag nu fler kompisar som jag faktiskt vill bjuda. Många härliga personligheter som jag absolut inte har något emot att öppna dörrarna till mitt hem för haha! Vet inte om det blir något men man kan ju alltid hoppas att jag tar mig samman och ställer till med något spektakel! Jag har iallafall redan bestämt ett tema.........


Nu avslutar jag inlägget med lite bilder från de senaste veckorna. Hoppas du får en fantastisk vecka!

// Frida


En bror med magnifika prioriteringar.

En utsökt sallad som blev lunch i torsdags. Tillsammans med fantastiska Oliwen och underbara Klark från klassen!

och en liten selfie på det ;)

Likes

Comments

Idag är det lördag och jag har precis kommit hem från mitt andra hem!
Var för första gången på 1,5 år tillbaka i gymnastikhallen där jag spenderat typ hela mitt liv! Det kändes väldigt konstigt att vara tillbaka, det var som att jag aldrig varit borta. Det var en jättemysig träning tillsammans med min bästa vän Johanna och det var kul att få hålla i redskapen igen!

Jag har alltså tränat rytmisk gymnastik som är en gren där man dansar/gör akrobatiska övningar/ gör olika balanser, hopp, piruetter, kast och hanteringar med olika redskap! Det bygger mycket på flexibilitet men också på koordination, styrka och balans!
De olika redskapen är band, tunnband, käglor, boll och rep! Idag lekte jag lite med boll och tunnband! Tunnband är alltså en rockring fast lite större och lite hårdare!

Jag har också för någon vecka sedan börjat dansa igen vilket är hur kul som helst! Vi är inte så många i gruppen och alla är ganska mycket äldre än mig men jag trivs jättebra och längtar till varje dansklass!

Det känns underbart att vara tillbaka i träningshallen igen och att få använda kroppen till det som jag alltid gjort och det är helt sjukt vilket bra minne musklerna har! Kroppen vet liksom precis vad den ska göra och hur den ska göra det! Väldigt häftigt faktiskt! Nu sitter jag och har precis ätit lunch och ska kanske träffa Johanna igen lite senare ikväll!

Likes

Comments

Det är viktigt att släppa på pressen ibland och bara fokusera på det positiva i livet. Att bara stanna upp en kort stund och sluta tänka på allt man måste göra och faktiskt tänka på det man vill göra. Det som gör en glad och lycklig i livet. För mig finns det allt ett par saker jag verkligen älskar att göra och här är fyra exempel:

1. DANSA

Jag har dansat i ungefär 10 år och jag får verkligen ett lyckorus efter varje dansklass. Man får verkligen ett stort överskott av endorfiner som bara sprudlar genom kroppen. Har dansat mest på en dansskola som heter Move dansstudio sen jag var jätteliten och nu har jag börjat på Twisted feet, som jag hört mycket bra om. Går kvar på Move en eller två klasser i veckan då det är alldeles för sorgligt att lämna sen lilla familjen jag fått där genom åren. Stilarna jag dansar är alla varianter av street och hip hop.

Bästa och snyggaste dansgänget everrr!! ;)

2. SJUNGA

Älskar känslan av att stå i sitt rum och känna sig som Beyonce när man bara sjunger ut sina känslor. Har gått i både kör och tagit solo lektioner men det betyder inte att jag är världsbäst på detta utan jag tror typ jag är lite medelmåttig.Detta har varit min räddning flera gånger. När jag haft det som tuffast har minst 2 timmar om dagen gått åt att stå rätt uppochner på rummet och bara sjunga! Det har gett mig så mycket lycka genom åren! Dock drog jag mig undan från njutningen av att sjunga under en lång tid i min sjukdomsperiod... Men jag börjar ta upp det igen nu!

Min scen haha...

3. BADA

Har varit en badkruka nästan hela mitt liv fram tills förr förra sommaren! Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad som hände utan jag bara älskade det helt plötsligt. Får en fantastisk frihetskänsla av att simma och hoppa i havet. Jag föredrar absolut havet framför sjöar och helst på västkusten. Det finns inget bättre än ett uppfriskande morgondopp!

Ett dopp från båten är inte fel det heller!

4. GAMLA BILDER

Med gamla bilder menar jag bilder från när jag var fyra till någonstans under förra året. Jag hatar att bli fotograferad och vara med på bild men jag älskar att titta tillbaka på hur jag sett ut genom åren. Det känns som att se sig själv från ett annat perspektiv eller genom någon annans ögon! Tyvärr finns det typ inga bilder på mig ifrån att jag var 12 till 17 men här och där kan jag ibland skymta mig själv i bakgrunden. Att bara bläddra igenom mängder av bilder och blicka tillbaka på gamla minnen är så himla mysigt!

En otroligt stabil cheyyy

Ta vara på livet nu, så ses vi!!

// Frida

Likes

Comments

Igår var jag, mamma och pappa och kollade på hästtävlingarna som var i Slottsskogen! Vi har alltid gillar hästar i min familj, framförallt mamma och min syster! Alla hästarna var jättefina och enormt stora hahah!

Vi var också inne i stan och kollade på en timmerhuggartävling! Det var bland det konstigaste jag har sett men jag blev imponerad! Dom tävlade i att såga så snabbt som möjligt och att hugga mer träd, det låter väldigt konstigt men det var väldigt underhållande! Killarna var dessutom ganska söta att titta på;)

//Becca

Likes

Comments