Header
Prenumerera på min blogg!

Dags för en liten review igen!

Idag vill jag dela med mig av mina åsikter om Laura Mercier's Loose Setting Powder i färgen translucent. Har sett hur folk flippat över denna produkt och jag ska inte ljuga, det gjorde jag med när den kom hem på posten.

Dock så har jag märkt av tendenser av torrhet, vilket är bra på ett sätt. Men när man har torr hud redan från början så kan pudret göra det torrt och kakigt om man tar för mycket. Det är egentligen det enda negativa med denna produkten skulle jag säga. Men återfuktar man bra så blir slutresultatet toppen!

Så, vad använder jag den till? Jo, jag använder den till baking. Den är en gryyym produkt under ögonen för att concealern inte ska lägga sig i små veck. Jag använder den mest i T-zonen då det är där jag blir oljig. Tar jag den i hela ansiktet så kan jag uppleva den som torr om den sätts över hela ansiktet. Den skulle kunna funka om man tog en väldigt liten mängd med en setting spray som ger en dewy look.

Det blir definitivt matt och jag är lite mer för en dewy/glödande look, det kan även vara därför jag upplever den som för torr för att den verkligen suger upp all olja från ansiktet. Den sitter länge och är verkligen en produkt att förlita sig på. Dock ligger den på en prisklass som är lite högre, men man får mycket produkt å andra sidan.


+

- Håller sig länge
- Mycket produkt
- Grym för baking
- Ger en matt finish
- Funkar super med setting spray


-

- Kan upplevas torr om man inte har en återfuktad hy
- Blir ofta torr och kakig om man tar i hela ansiktet
- Väldigt matt
- Priset är på de dyra sidan

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Mår ni bra? Jag mår toppen!

Har gjort mitt sista seminarie för denna delkurs och nu återstår bara salstentan. Det kommer vara min första tenta som är utformad på det viset, tidigare har vi bara haft hemtenta. Är jättenervös inför den kommande tentan då jag inte hittat det bästa sättet att plugga på när det kommer till att komma ihåg saker istället för att ha boken bredvid sig. Ska försöka läsa böckerna i samband med att jag svarar på gamla tentafrågor, ofta är frågorna utformade hyfsat lika vilket lugnar mig en del. Då vet man ungefär hur frågorna kommer vara, i alla fall vad som kommer tas upp.

Sitter på Le Pain Français med min pojkvän just nu och käkar lunch. Vi firar 6 månader idag! Superhärligt ställe och ett perfekt avslut på seminariedagen. Älskar att käka lunch ute och jag överdriver inte att hälften av min månadslön och studiestöd går till mat ute. Dels för att föreläsningssalarna inte har micro eller kylskåp att förvara maten i, dels att jag är sämst på att planera matlådor. Har tidigare haft med mig varmrökt lax (kärlek till det btw, kan käka det som godis), bulgur och sallad som kan ätas kall. Men vill inte tjata ut den matidén heller och att köpa en filé varmrökt lax kostar lite också.
Ska göra lite efterforskning och hitta bra idéer!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tänkte göra en liten review på två av NYX's liquid lipsticks i serien Lip Lingerie. Har haft dessa ett bra tag och har hunnit skaffa mig en bra uppfattning av produkterna. Kommer lista vad jag tycker är bra respektive mindre bra i slutet av inlägget som en sammanfattning.


Låt mig börja med att säga en sak: kärlek till denna produkt!

Produkten i sig tycker jag är superbra med tanke på priset. Jag köpte mina från Kicks där dem kostar 89:-/st. Dem finns även på HM, Åhléns, Nelly och Grandparfymeri (vad jag vet) om man vill se dem live. NYX är en stor favorit när det kommer till budgetsmink och det gäller inte bara deras läpprodukter.

Push-up blir en fin nude färg på mina läppar och Lace detail blir en fin ljus blek/nude rosa, men detta kan givetvis skilja sig från person till person.

Lip Lingerie är ett liquid lipstick som torkar matt och är krämiga på samma gång. Just med tanke på att formulan är krämig så tar det lite längre tid för den att torka jämfört med andra liquid lipsticks som jag äger. Jag uppfattar inte produkten som uttorkande, men om man vill så fungerar det bra med ett lip balm under (inte allt för mycket dock, då glider bara läppstiftet runt och kan lägga sig lite fläckigt)

När det kommer till täckningen så har jag uppfattat den som pendlande. Push-up anser jag vara mer täckande än Lace detail. Detta kan givetvis beror på att den är mörkare i färgen, vilket oftast ger mer pigmentering. Men jag upplever även att formulan skiljer sig något från färg till färg. Push-up sitter kvar lite längre och blir jämnare på läpparna, samt klarar drick- och ät-testet lite bättre. Lace detail har en lite tunnar formula upplever jag.

Att lägga på lager skulle jag säga att dem klarar hyfsat bra, men att man absolut inte bör vänta tills första lagret torkat helt! Då blir läpparna lite mer "skrynkliga" och ser oerhört torra ut. Mer än två lager rekommenderas ej.

Att bättra på produkten funkar, men det blir inte lika jämnt och fint som första gången som jag tog på det. Det är sällan som liquid lipsticks överlag blir snygga efter påbättring pga just formulan i sig.

Jag upplever inte att produkten har någon vidare parfymering. Den luktar bara liquid lipstick helt enkelt. Doften är inte stark och jag märker inte av den om jag inte doppar ner näsan i förpackningen.

Den funkar fint att blanda med andra liquid lipsticks, tänk bara på att vara snabb så det inte hinner torka innan! Jag brukar blanda Lace detail med Gerard Cosmetics liquid lipstick Serenity.


+

* Budgetpris!

* Krämig formula som inte torkar ut läpparna.

* Funkar bra med lipbalm under.

* Funkar bra att blanda med andra liquid lipsticks.

* Ingen jobbig lukt.

* Förpackningen ser snygg ut.


-

* Täckningen pendlar från färg till färg.

* Färg till färg sitter på olika lång tid.

* För många lager ger läpparna ett "skrynkligt" och torrt utseende.

* Blir inte lika snygg efter påbättring.


Hoppas denna review hjälpte att få bort lite frågetecken gällande produkten.

Känner ni att jag missat något så fråga gärna!

Puss & kram!

Likes

Comments

Hej på er goingar!

Idag slår min blogg officiellt upp dörrarna igen efter en lång paus. Som ni vet så har jag alltid älskat att blogga, men har på samma gång varit lite förvirrad i det hela. Jag kände att min blogg inte riktigt utformades så som jag ville - inläggen blev lite halvdana och min lilla stig jag skulle följa började mynna ut i alldeles för många sidospår. Jag har nu under några månader satt mig ner och skissat lite på vad jag tycker en bra blogg ska innehålla, eller i alla fall vad jag tycker är viktigt för mig i mitt kreativa skapande.

Så vem är jag då? Vilket material vill jag ha med? Vad vill jag förmedla i mina inlägg?

För mig är positivitet, kreativitet och styrka viktiga faktorer för att jag ska vara mitt bästa jag. Kort och gott kommer nog det beskriva bloggen i sin helhet, eller ja, rättare sagt vilken aura och känsla som kommer ligga över den. För att göra det lite lättare så kommer jag denna gången satsa helhjärtat på ett av mina största intressen. Smink, beauty och allt däremellan. Minst en gång i veckan vill jag att en sminkning ska komma upp på bloggen, i tutorialform eller bara ett rent inspirerande inlägg. Reviews, makeup looks, dupes, inspiration etc är lite bland det som jag vill att bloggen ska inkludera. Men då återstår bara en fråga som jag gått runt och tänkt på länge.

Vill jag inkludera mina vardagsbestyr?

Bloggen kommer vara det som representerar mig kort och gott, så varför inte inkludera det som är min vardag också? Det innebär att denna bloggen, utöver den stora huvudkategorin, kommer innefatta träning, hästar och livet som universitetsstudent. Tror ni det kan vara nått? Själv tror jag att det blir en härlig blandning.

Likes

Comments

Instagram@fridawestbergs