Header

​Hej på er! 

Jag har flyttat min blogg och finns numera på http://fridaviola.se (länk). Hoppas ni vill hänga med mig dit!

Puss och Kram

Likes

Comments

Livsstil


Ja, vad tror ni denna veckas utmaning blir? Första veckan med veckans utmaning har nu gått och ni kan läsa inlägget om det här:
VECKANS UTMANING: V. 16

Det var svårare än jag trodde att kapa negativiteten. Jag kom ofta på mig själv med att låta eller vara negativ. Men vilken bra utmaning! Att man uppmärksammar varje negativ fras är ju det enda sättet att faktiskt jobba bort dem. Jag kommer förstås att fortsättningsvis tänka på detta även om det inte är temat för veckan. Det är ju det som är poängen.

Hur som helst, nya utmaningen för denna vecka är:

HÖRA AV MIG

Jag är otroligt dålig på att höra av mig till vänner och familj. Märkligt att något som är så viktigt (och roligt!) är så lätt att glömma bort. Känner ni igen er i det här? Problematiken för min del är att jag alltid tänker "jag gör det sen när jag har tid", vilket resulterar i att det aldrig blir av. Man måste ju faktiskt avsätta tid för det.

I veckan avsätter vi alltså tid för att höra av oss till närstående eller bekanta som vi glömmer bort att höra av oss till. Lycka till!

med

Likes

Comments

Livsstil


Vilken mysig helg det har varit. I fredags var det familjemiddag hemma hos mina föräldrar med god mat, mängder med vin och mycket skratt. Resten av helgen har spenderats i sängen och soffan. Vi har verkligen varit slöa men det har varit så skönt.

Hoppas er helg har varit lika bra. Nya tag imorgon för en fullspäckad kortvecka med mycket kurser, Örebroresa och valborg!


Likes

Comments

Tankar & Åsikter


Ett högt prioriterat mål jag har i livet är att driva eget företag. Varför?

Jag ogillar tanken på att låta någon annan få styra mitt liv.

Tänker man efter, blir man som anställd mer eller mindre bestämd över dagligen, av någon annan. Du styrs över när du ska komma och gå hem från jobbet, när du ska ha semester, vad och hur mycket du ska prestera, vilka mål du ska ha o.s.v. Även det du kämpar för, d.v.s. den ekonomiska biten, går mestadels till någon annan. Det varierar såklart beroende på arbetsplats men det här är saker jag skulle jag vilja bestämma för mig själv. Dessutom drivs jag av tanken på att förverkliga mina idéer och drömmar.

Att ha eget företag innebär troligtvis mer jobb, mer engagemang och mer ansvar, men jag gör det också för min skull och det handlar om min passion.

Det finns både för och nackdelar med att driva eget och att vara anställd. Samtidigt som tryggheten av att vara anställd kan vara välbehövlig och viktig för många, även mig själv, så vill jag tro att jag utvecklas mer av att kasta mig ut i otryggheten.

Idag börjar jag på en starta eget- kurs som anordnas av Innovationskontoret på Stockholm universitet. Den ges vid 6 tillfällen och innehåller detta:

Affärsmodellering
Vardags- och affärsjuridik
Affärsplan
Investering, finansiering och bootstrapping
Säljteknik
Digitala medier och PR

Det ska bli riktigt spännande och jag hoppas att jag kan få med mig lite verktyg för framtiden!

Ps. Jag gillar mina nuvarande och tidigare arbetsgivare och har inga problem med att vara anställd, men ni förstår min poäng ;)


Likes

Comments

Shopping & Skönhet

Inlägget innehåller adlinks

Hallå där!

Igår kväll unnade jag mig en hårbehandling med Olaplex. Denna underbara produkt är min räddning i livet just nu. Ska till frisören nästa vecka och jag har väntat alldeles för länge med det den här gången. Lite märkligt med tanke på att min bästa vän är min frisör, men hon bor i Örebro och jag har inte så god framförhållning när det gäller att boka in tider. Skärpning! Förlåt för att jag är dålig marknadsföring för dig. Hur som helst, tillbaka till Olaplex.


VAD ÄR OLAPLEX & VARFÖR ÄR DET SÅ BRA?

För bästa resultat görs Olaplexkuren i 3 steg. Steg 1 och 2 görs hos frisören. Steg 3, vilket är burken på bilden som ni ser (nr.3), är en hemmabehandling som du gör efter frisörbehandlingen. Dock kan du välja att endast göra steg 3 hemma men det rekommenderas att göra hela kuren.

1. Olaplex återskapar brutna svavelbindningar
i hårstrukturen

2. Det stärker, reparerar och skyddar håret

3. Det fungerar särskilt bra i kombination med kemiskt skadat hår, d.v.s. blekt och behandlat

4. Det fungerar också för alla hårtyper

Enligt instruktionerna på burken bör man ha i det i minst 10 minuter men jag brukar ha i det i åtminstone 20-30.

Hör med din frisör om de erbjuder en sådan behandling och rådgör med hen om hur just du ska göra. Det är värt varenda krona! Mitt hår är alldeles babylent just nu :)

Likes

Comments

Veckans Utmaning


Har ni vissa saker ni vill bli bättre på eller saker som ni personligen känner att ni behöver en påminnelse i? Mina tankar av det här slaget flyger mest bara förbi i hjärnan och eftersom de är så många så kan det vara svårt att prioritera dem. Konsekvensen blir då istället att man inte gör någonting alls, så därför tänkte jag, under några veckors tid, ha veckoutmaningar med en sak jag ska göra, tänka eller fokusera under veckan.

Den första utmaningen som gäller från och med idag är:

BORT MED NEGATIVITETEN

Det innebär 3 saker:

1. Prata med en positiv ton,

2. Vända negativa tankar till någonting positivt och,

3. Strikt förbjudet att gnälla eller klaga på någonting.

Jag tror att mycket gnäll kommer av bara farten. Man är van att slänga ur sig "jag orkar inte", "vad irriterande", "gud vad trött jag är" o.s.v, utan att egentligen tycka att det är så farligt. Den negativa tonen kan trots allt ha en påverkan på hur man själv känner sig men också på hur man får andra i sin omgivning att må, så det ska vi jobba bort denna vecka.

Varje måndag kommer en kort utvärdering av veckan som gått och en sedan presenterar jag en ny utmaning! Kul va?
Haka gärna på!

Likes

Comments

Livsstil


Här kommer lite pics från gårdagen!

Upplägget för kvällen såg ut som sådan:

- Förmingel hos Josefine & Johan

- Tjejmiddag på Bouqerian med Tapas och alldeles för mycket Sangria

- Förfest/fest hos Josefine & Johan


Det var en riktigt trevlig kväll igår och idag mår jag precis som jag förtjänar. Hoppas ni också har haft en bra och skön helg! Nu ska jag passa på att njuta av söndagskvällen (dega i soffan) innan det är dags att ta nya tag mot en ny vecka.Likes

Comments

Livsstil, Shopping & Skönhet

Lördag idag mina vänner!

Klockan är halv 1 och vi har haft en riktigt slö morgon. Nu ska vi rycka upp oss och ta en sväng på stan för att se om vi kan shoppa lite.

Har plockat fram mina slitna ljusa jeans igen, också ett av alla vårtecken! Det börjar bli dags att byta ut den mörka vintergarderoben mot de lite ljusare vårkläderna. Alltid lika trevligt!

Ha en härlig dag hörrni!


Likes

Comments

Livsstil

Hej hej!

Vilken underbar dag vi har haft! Kickstartade dagen med varsin mangosmoothie och begav oss sedan ut på en supermysig lunchdejt i Tantolunden. Vi tog med oss en filt och gick ner till vattnet, köpte med oss sushi, jordgubbar och rosé och njöt av solstrålarna till max!

Ikväll blir det bara lugnt hemma i soffan med god mat och bra film.

Trevlig helg på er!


Likes

Comments

Livsstil

Godmorgon!

Påbörjar min dag med kaffe, bloggen och frukost på sängen. ♡

Känner mig lite tung i huvudet idag efter en AW på Mister French igår. Det blev tre glas vin, rätt tidigt men det känns som 1,5 flaska idag. En lång mysig morgon i sängen är precis vad jag behöver! Nu måste jag dock pallra mig upp och göra mig i ordning för skolan och en utbildning i InDesign (tror jag, en har ju inte stenkoll).

Ha en härlig dag i solen!


Likes

Comments