Du behöver:

300 gram färsk kabanoss

300 gram pasta

2 msk olja

1.5 dl matlagningsgrädde

1.5 dl mjölk

1 st grön paprika

1 st gul lök

cocktailtomater

2 tsk sambal oelek

150 gram färska champinjoner

1 msk olivolja

3 msk vatten

0.5 st grönsaksbuljong

2 msk tomatpurré

Salt och peppar

parmesanost

ruccola sallad

Gör såhär:

1. skär kabanossen och låt den stekas själv i oljan i ca 6 minuter. Skär löken, paprikan och svampen och lägg sedan i de i pannan tillsammans med korven. salta och peppra och låt allt steka ihop i ca 4 minuter.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3. smula i buljongen och häll i vattnet. tillsätt sedan tomatpurén,sambal oelek grädden och mjölken och låt stå i ca 10 minuter.

Servera med parmesan och toppa med ruccolan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter en förvånansvärt lång fredag och suckande över att vara inlåst på ett kontor istället för att vara ute i solen så fick jag och Lotta äntligen ta vår efterlängtad fredagsöl. Det var en kamp att faktiskt hitta ett ställe att sitta på då verkligen alla uteserveringar var proppfulla. Men tillslut hittade vi en plats vid Kungsportsavenyn och kunde avsluta ytterligare en jobbvecka på bästa sätt. Resten av kvällen gick åt till att beställa pizza och kolla senaste avsnitten av new girl! Älskar att det faktiskt börjar närma sig vår och att det faktiskt är ljust på kvällarna.

Likes

Comments

Hade verlkigen ingen inspiration till att göra mat idag, Men efter att ha rotat lite i skåpen och i frysen slängde jag ihop en kycklingpasta. Det blev faktiskt över förväntan! ialfall för att vara en tråkig söndagslunch!

Du behöver:

400 gram kyckling

300 gram pasta

500 gram passerade tomater (helst med vitlök)

0.5 st zucchini

1 st gul lök

1 st grön paprika

4 vitlöksklyftor

150 gram färska champinjoner

1 msk olivolja

2 msk vatten

Salt och peppar

50 gram parmesanost

en kruka färsk oregano

Gör såhär:

1. Strimla kycklingen, skär zucchinin, paprikan och löken i små bitar. Hyvla sedan vitlöken. Stek alltsammans i olja i en panna. Krydda med salt och peppar.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3.När kycklingen börjar få lite färg häll i de passerade tomaterna de skurna champinjonerna och vattnet. Hacka ca 1/3 av krukan med oregano och lägg i. Låt puttra i ca 5 minuter (eller till kycklingen är klar).

Servera med parmesan och några kvistar av oregano :)

Likes

Comments

  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1 hel mango
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 2 msk kesella



Likes

Comments

  • 400 gram torsk
  • 150 gram räkor
  • 4 st potatisar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • ca 4 stjälkar bladselleri
  • 2 msk hummerfond
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl vittvin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket saffran
  • dill
  • salt och peppar

Likes

Comments