Den här bilden är ungefär en vecka gammal och mitt utseende förändras fortfarande; inte till det bättre. Jag sover fortfarande dåligt och jag har under de senaste dagarna nått botten av den djupaste avgrund som finns. Jag gråter varje dag. Oftast en timme på förmiddagen, en på eftermiddagen, lite på natten även när jag vaknar. De säger att det är bra att komma nära sina känslor men inget av det här är bra. Det är hemskt.

Det gör ont i mig. Varje dag så lider jag samtidigt som jag känner att jag när som helst kommer lägga mig ner och dö. Bara falla ihop för att orken inte finns där. Jag skall inte gå in mer på hur det känns just nu för det är vidrigt. Genom att bara läsa min detaljerade beskrivning (inte denna) av det hela tror jag att man känner en smärta i bröstet.

Idag hade jag läkarsamtal. Det har gått två veckor och jag mår bara sämre & sämre. Det enda som blivit bättre är att jag inte har någon ångest längre. Jag har ingen oro i kroppen, bara en liten panik över att jag blivit tvingad att kämpa så här länge och det ändå inte fungerat. 

Dock så har det bestämts att jag skall få göra ytterligare någon ECT eller två. På onsdag nästa vecka hoppas jag att jag vaknar upp utan att känna att jag inte kan mer.

När jag fick höra detta tändes en liten, liten gnista av hopp. Jag levde på den gnistan i en timme men nu är jag helst slut och den är borta. Det fysiska är det inget problem så att jag skriver är för mig lätt. Jag skriver alltid till min läkare därför att jag inte behöver tänka när jag gör det. Då får hon läsa det som kommer direkt ifrån mig; Mina sanna tankar och känslor.

Det  har verkligen varit två hemska veckor och mitt ansikte krossas fortfarande, dag in och dag ut. Mina armar är blåa och mina naglar är klippta. Det enda jag behöver göra nu är att bli tvingad till att lida ytterligare en vecka eller två. Jag vet att det någon gånger kommer bli bättre, men det enda jag känner just nu är att jag inte orkar och att det är alldeles för långt till dess.

Vi får se... 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har jag varit här i 87 hela dagar men det har fortfarande inte löst sig.

Ett tag började det gå åt rätt håll men sedan byttes medicinerna ut och allting började gå utför. Det blev inte långsamt sämre utan jag tog ett steg och föll nästan rakt ner i det tillstånd jag var i när jag blev inlagd. När min ordinarie läkare kom tillbaka ifrån en semester-vecka i Grekland och såg hur det var med mig ändrade hon genast det som hade gjorts.

Mina mediciner ändrades än en gång och ja, ja det kändes frustrerande. Det kändes hemskt. Jag förlorade allt hopp jag hade, vilket jag kanske gjorde redan när jag kände att det där lätta jag upplevde försvann. Nya mediciner, nya doser igen?

Sanningen är dock att det största problemet för mig inte är alla dessa medicinändringar, terapi eller aktivering. Mitt problem är det som försiggår i mitt huvud, i min kropp.

Jag är inte bara djupt deprimerad utan jag har många saker som kan höra där till.

Jag känner vad man kan kalla mörka och obehagliga känslor i hela min kropp. Att känna allt det är tungt och jag vet inte vad jag kan säga mer än vad vad som är självklart med en djup depression. Det är djupt. Jag dras ner och det plågar mig. Det plågar mig men det som plågar mig mest är mina tankar.

Det jag har i mitt huvud just nu har jag där hela tiden och har haft i mer än 87 dagar. Det är inte några bra saker, inte heller är det något jag vill att någon annan skall ha med sig. Att ha bära med sig dessa tankar, att bära dem dag ut och dag in gör så klart påverkan på mig och på min familj. Personalen på avdelningen kan inte heller tycka att det är kul att sitta i en obekväm fåtölj hela dagarna bara för att vakta mig.

Om två veckor skall allt det där försvunnit, kanske inte helt men nästan. Egentligen ser inte jag någon framtid men jag kan ju ändå säga till er att man hoppas på att mina nya mediciner gjort mig bättre om två veckor!

87 dagar är inte en väldigt lång period men att se siffrorna gör ont i mig på ett sätt som ingen kommer att förstå. 

87 dagar instängd i ett vitt rum med nerdragna persienner som inte fungerar är inte så roligt men jag har inte några krafter för att bry mig om dem.

87 dagar är ingenting jämfört med 88,89 eller 100


Likes

Comments

Jag vet att jag inte är ensam. Jag vet att det finns andra där ute som kämpar minst lika mycket som jag och det är inte lätt. Jag vet att det inte är lätt för varken mig själv eller er.

När man väl är där jag är, där du är eller där du varit och får höra att det tar tid då tänker iallafall jag att ''och''? Jag vet att det kommer att ta långt tid, jag vet att jag måste fortsätta att kämpa men inte känns det bättre för det. Det gör ju ont i hela ens kropp att behöva kämpa för sitt liv eller för att få ha ett bra liv. Sen så kan man ju kanske försöka definiera vad ett bra liv är för det är väl olika för alla?

Iallafall så vet jag att jag inte är ensam. Jag hoppas att även andra vet det för det är ni inte. Det kanske inte dyker upp någon med samma problem som du men smärtan och tankar kanske är lika. Det kanske finns samma frustration inom er båda? Vem vet?

Och sen kommer ju det där ständiga: Fortsätt kämpa. Jag kämpar, hela tiden kämpar jag och man kanske skulle kunna tro det men jag behöver inte påminnas. Jag har det med mig i bakhuvudet hela tiden - Jag måste kämpa.  

Och det måste du med. Eftersom vi inte är ensamma får vi helt enkelt kämpa tillsammans även om det kanske för vissa är helt meningslöst att säga så medan det för andra är till stor hjälp.

Likes

Comments

Varje dag behöver många människor äta mediciner för att hålla sig om inte helt, någorlunda friska. Även om man kanske inte vill det är det nödvändigt.

Jag är som alla vet sjuk. Jag har en sjukdom. Det är en sjukdom som i och för sig kanske inte ses som något som gör en ''sjuk'', men jag är sjuk. Just nu behöver jag ju behandlas på sjukhus och jag behöver även nu äta fler mediciner än vad jag annars gör.


Som ni ser så är det några stycken, fast låt er inte luras. Det är bara 7 stycken som jag äter dagligen (regelbundet). 7 stycken olika mediciner men 17 stycken tabletter. Min sjuksköterska tröstade mig med att det inte alls skulle vara så många tabletter om de haft rätt doser på dem.

Det skulle dock ändå vara många för vissa mediciner finns inte i rätt dos och rätt ofta behöver jag använda behovsmedicinen. Om inte en gång,..., två......

Några utav medicinerna är för min bipolaritet och andra mot depression eller ångest. Även nedstämdhet som ni ser. De doser ni ser är inte heller rätt än så länge. Några skall höjas, kanske även nästa vecka.

Det är så det är och jag vet det. Jag accepterar att det är som det är fast jag inte gillar det. Jag vill inte att det skall behöva vara så som det är just nu och jag längtar tills det blir bättre.

Ni får ha en bra dag och som den skötare jag tycker bäst om skulle säga; Var rädda om er

Likes

Comments

Det sitter en kille någon meter ifrån mig. Han vill se mina händer och är klädd i blått. Han vaktar mig. Ser så att jag inte gör något dumt, så att jag inte skadar mig själv. På ett sätt kan man säga att jag har känt honom länge men och andra sidan känner vi inte varandra för han jobbar här. Jag är patient, han är skötare.

Det finns skötare och sjuksköterskor jag föredrar framför andra för vissa pratar inte med mig på ett sätt som får mig att känna mig mänsklig. De får mig istället att känna mig som en patient. Du förstår säkert hur jag menar även om du inte varit i situationen själv.

Jag har ett så kallat extravak. Det är någon med mig hela tiden och de måste hela tiden se mina händer. Bara den situationen är lite smått obehaglig men jag har ju försatt mig där själv så jag får väl ta den smällen. (Även om jag även själv inser att jag inte kan hjälpa att det är som det är, jag är ju trots allt sjuk)

Han som sitter här just nu är väldigt klok och vi har haft en hel del intressanta diskussioner med varandra. Jag respekterar honom, det gör jag verkligen. 

Jag hoppas att han har hjälpt andra på samma sätt som jag faktiskt har blivit hjälpt av honom. Han är bra på sitt jobb och han är en bra människa!

(Sen så finns det ju skötare som jag inte alls trivs ihop med och det är ju så det är och så jag får räkna med att det är)

Likes

Comments

En flicka

En flicka med snö i sitt mörka hår. En flicka men frusna och iskalla tår. En flicka som sår hade djupa. Hon ville inte att folk skulle sig fördjupa i det som redan skett. För flickan hade inte haft det lätt. Hennes ögon var mörka, hennes hår var lika så. Hennes tår var blå och hennes fötter små. Hennes kropp var kall, och hon låg vid en sjö. Hennes hud var vit som snö

Likes

Comments

Häromdagen var det en skötare som sjöng för mig när jag skulle sova.( en stund innan jag skulle göra det) Jag tyckte att det var otroligt vackert och det hjälpte faktiskt mig att somna.
Nu är klockan snart 21 och alltså lika med tid att sova. Att somna och sedan sova är inte min starka sida så jag får se hur det går (även idag).... 

Idag var min allra bästa vän här! Elin ❤ Det var verkligen skönt med lite "personlig-kärlek" här nu, mitt bland all extra vak.

Vi får hoppas att nästa vecka blir bättre/fortsätter förbättras.  Jag vill vilja leva som man ska göra  ( som jag hört att andra gör)

Likes

Comments

I Fredags gjorde jag min tionde ECT behandling. (elektrokonvulsiv behandling)

Elektrokonvulsiv behandling används vid behandling av svåra depressioner och ''bipolära tillstånd''. Oftast gör man mellan fem till tolv stycken behandlingar.

Då man sövs under behandling får man den på ett sjukhus och skall inte äta eller dricka några timmar innan.

Man lägger några elektroder på huvudet som i några sekunder för korta pulser med ström genom hjärnan. Det skapat ett kontrollerat krampanfall.

Vissa får problem med minnet efter uppvaket men jag har inte märkt någon större skillnad bortsett från det faktum att jag mår bättre. Det är en enorm skillnad om man jämför med hur det var innan jag började med ect:behandlingen och det är inte förs än nu det börjar gå åt rätt håll.

För er som inte fattat det ännu så är jag inlagd och har varit det ett bra tag nu. MEN. Men. Nu lär det förhoppningsvis inte dröja länge innan jag kommer ut härifrån..

..hoppas jag...

Likes

Comments

Kära 24 timmar äldre jag.

Jag vet att du idag haf tett prov. Ett prov du antagligen bara ville gråta över. Ett prov som fick dig att känna dig kass. Kanske ångrar du dig för att du inte spenderat någon tid åt att plugga, över alla läxor du inte gjort. Kanske känner du ånger över att du inte tagit ikapp tillräckligt mycket, gjort allt de andra har gjort. Men jag vill att du skall veta detta. Jag vill att du skall veta att det inte är möjligt, det du önskar att du gjort. Man kan inte läsa ikapp fyra månader förlorad kemi.Det går inte läsa kemi samtidigt som man tar igen det man missat i andra ämnen.Och så skall det inte heller vara.

Det är okej att gå därifrån med vetskapen om att du kanske bara får ett E, om ens det. Det är okej att gå därifrån och ha lämnat hälften av alla frågor utan svar. Det är okej för dig att gå efter halva tiden.

Det finns dock en grej, en grej som inte är okej. Det är att du känner dig dum, värdelös eller korkad. Jag vet att det antagligen är precis det du känner, precis det du tänker. Jagvet också att du aldrig kommer förstå varför det är okej för just dig att inte prestera som alla andra.  Men jag kan åtminstone försöka få dig att känna någon form av lättnad, någon form av acceptans.

Kära 24 timmar och 2minuter äldre jag.

Jag vet att du troligtvis vill gråta och bara försvinna. Jag vet också att det inte kommer några mer prov som du inte är redo för. Jag vet också att du i de ämnen du kunnat vara med ihela tiden har presterat över förväntan. Att du i de ämnena kommer få högabetyg, betyg som ingen trodde att du skulle kunna nå.

Så gör mig en tjänst – Se inte ner på dig själv. Du har varit tvungen att hantera så mycket på så kort tid. Och du har gjort det bra. Om 9 dagar är det lov. Då behöver du inte känna all den stress du gör nu. Och jag vet att du nästa år kommer orka med mer. Dessutom vet jag att du kommer att lyckas.

I alla fall någon gång,med något 

Likes

Comments

Jag skulle vilja tänka tillbaks och känna att det från böjran var en självklarhet att vara öppen om min sjukdom, om mig själv och det jag varit med om, men det var klart att det fanns en tveksamhet.. Det var en del av mig som bara ville glömma allt, förtränga det och sedan göra allt i min makt för att dölja det, dölja allt. Men sedan insåg jag att det skulle hjälpa mig och det har det verkligen gjort. Det betyder mycket för mig att kunna säga att jag är sjuk.

Det blir lättare för folk att förstå varför jag är som jag är, varför jag behöver vissa grejer, undvika saker. De förstår att jag är på ett sätt ömtålig. Men det är också för att jag inte senare skall behöva förklara varför jag helt plötsligt går kortare skoldagar, varför jag är borta en stund på dagen och sedan kommer tillbaka. Det är ingen som frågar, kräver att jag ger dem ett direkt svar.

Det jag absolut inte trodde skulle komma ur det här är faktiskt något som inte nödväntigtvis behöver ses som positivt men för mig har det betytt mycket.

Att vara öppen om att jag har Bipolär sjukdom ger mig möjligheten att gömma mig bakom den. När det kommer något jag inte kan hantera kan jag gömma mig bakom sanningen om att jag är sjuk. Det är min livboj och det känns lika tryggt varje gång jag hamnar i en sådan situation

Är det däremot meningen att jag skall behöva göra det? Är det meningen att någon skall behöva gömma sig bakom någonting bara för att andra inte accepterar att man inte mår helt bra. Kanske har man en dålig dag, kanske är man ledsen över något. Oavsett vad så ska man inte tvingas vara öppen för att folk skall förstå.

För min del har det däremot varit en bra sak, jag vet inte hur jag hade klarat av det annars, rent psykiskt. Det skulle ta en hel del energi. Energi som jag behöver spendera åt annat.

Likes

Comments