Du som anser att ridning inte är svårt. Du har helt rätt! För från det perspektiv du ser det från så är det en dans på rosor. Men vi som ständigt sysslar med hästarna. Sätter upp mål som vi sedan tränar röven av oss för att nå, vi vet att det inte är några mjuka rosenblad. Det är kraftiga rosen skälkar med taggar som varje dag pressar sig igenom huden. Du får ditt perspektiv av sporten genom att glida runt. Du rider inte, du åker. Du har autopiloten på. Din t.ex motorcykel, fotboll, bandyklubba mm skulle ju inte bara stanna och "Nä jag känner inte fört idag". Ditt verktyg har ingen själ eller egen vilja. Det har vårt verktyg. En tävlingsdag kan förstöras av en dålig dag.

Du är inte bäst för att du vinner din LA. Det bevisar ingenting. Du bevisar något är när du tränar röven av dig i vått och torrt. När du går ut och rider den där dagen trots att det ösregnar ute. Du visar att du är bra när du misslyckas och lär dig av ditt misstag. Tar dig upp i sadeln och arbetar ännu hårdare. När du visar rutin och kämpar glöd på banan. När du visar upp ett band mellan dig och din häst. Då när du har tränat, misslyckat, tränat ännu hårdare och sedan vunnit din La. Då kan du vara stolt. För då har du förtjänat det.

Jag själv har haft skadad häst, rivningar, stopp, omkullridningar, hjärnskakning, bruten näsa och riktiga skit tävlingar. Min rädsla har stigit mig ända upp till öronen. Jag har gått in på tävlingsbanan med syrebrist och vart super nervös. Men med åren har jag lärt mig att sätta mig själv på ett nollställnings läge, att det inte hjälper att vara rädd. Det funkar inte den vägen. Jag har liksom inte riktigt brytt mig. Jag kan koncentrera mig på banan. Jag kan rida runt en bana på tävling och fundera på vad jag ska göra efter min ritt. Jag kan bestämma själv.

Klart bryter jag också ihop. Jag har haft en skit start inom min tävlings karriär. Därför är jag lyckligare än någonsin för att jag har en ponny som älskar att tävla lika mycket som jag och kom faktiskt kan. Men det går inte bara uppåt. Jag får mina hinder men jag lär mig mycket på Freddy och vi tar oss över våra svackor snabbare än vad jag hade gjort för ett år sedan. Senaste träningen jag var på så gick det verkligen skit. Jag var ofokuserad. Freddan gick orent pga sin mugg. Sadeln gled och han var stel och jobbig. Jag gav aldrig upp den träningen men jag grät mer än en gång under men hjälm. Nu har jag lagt omslag hela veckan på Freddys mugg och den är till 70% borta på bara 3 dygn. Detta är inte ett hinder som ska hindra oss. Vi fortsätter kämpa.


Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta flummiga inlägget.. Hoppas att det inte blev allt för flummigt!

Från MSVB i Billdal med Freddy. Vi fick ett stop på trekombinationen och ett stop på näst sista hindret vilket ledde till uteslutning. I förklassen (la) så stannade vi också på kombinationen. I MSVB red jag han lång på näst sista hindret och i kombinationen så skyggade han för vattnet jämte banan och tycket det var obehagligt med staket jämte. Nästa helg drar vi till Perstorp och hoppar en LA och en MSVB. Önska oss lycka till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Asså är såååå taggad på tre olika saker. Den tredje saken får jag tyvärr inte berätta men ni kommer får reda på det senare, lovar! De andra två sakerna jag är taggad på är att jag och Freddy ska debutera MSVB om ca 1 vecka och på mån, tis eller ons nästa vecka så får jag hem min nya hjälm!:D

Har beställt hem en marinblå shadowmatt Missheild! Är kär på riktigt och jag hoppas att den kommer att sitta bra. Har redan provat den i strl M. Den satt bra men var ganska rund på mitt huvud då jag har ett ganska avlångt huvud. Så nu har jag betsällt en i strl S.

TAGGA TAGGA TAGGA!!

Likes

Comments

Hoppträningen gick super! Freddan var fin och väldigt lydig i munnen. Vi tränade på att skritt över vanliga och upphöjda bommar, vi gjorde öppnor/slutor mm. Sedan så hoppade vi stuts och sist så hoppade vi två st omhoppnings banor fyra varv. Han var väldigt fin! Det kändes som att jag fick igenom mina hjälper idag.

Skriver inte så långt om min träning för känner att det känns inte skit intressant... :)Likes

Comments

Idag har det varit en jävla skit dag. Det har varit en massa drama i skolan och massa falska kompisar. Blir så trött på hur folk beter sig.

Men idag ska jag iallafall hoppträna Freddy i ridhuset. Det ska bli as kul och mitt mål är att hoppa en bana på 1m så det känns bra inför helgen. Jo just det, har glömt att skriva om det. Denna helgen debuterar jag och Freddy LA tillsammans! Ska bli så sjukt kul! :D

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Idag så stod det tempo växlingar och samling på schemat. Jag börjar såklart att skritta fram i 10 minuter, två varv på lång tygel i både höger och vänster. Sedan börjar jag att flytta, rida lite sluta mm. Efter 10 min av skritt över skrittbommar, skänkel vikningar, öppnor och slutor mm. när han är mjuk i kroppen så börjar jag trav fram på lång tygel. Jag försöker aktivera bakbenen till arbetet. Så jag låter han trava på. När han har travat fram ordentligt så kortar jag tyglarna och börjar med 3 serpentin bågar med en halv halt vid medel linjen. Hästen ska nästan nästan sakta av till skritt och precis nät det är så nära så mjuknar du och låter hästen gå fram igen. Efter det så red jag samma övningar som i skritten samt lite volter, halter och ryggnigar. När de övningarna känns bra så följer jag fyrkantsspåret. Sedan på kortsidorna ökar jag tempot för att sedan sätta mig ner och göra en sluta och sedan in i en halvhalt. Detta gör jag i både galopp och trav. Till sist avslutade jag med att rida lite på volten och bara träna på mina halvhalter. Innan slarvade jag med benen i halvhalterna men idag hittade jag precis rätta knapparna. :D

Freddan var fin idag. Ganska tjafsig i början men väldigt fin i slutet.

Likes

Comments

Okej, dagen har vart lite smått panikig. På morgonen försov vi oss pytte lite men jag hade inte lagt fram kläder för jag tänkte att "ja men det hinner jag på morgonen". Det blev dock inte så jätte stressigt förrens vi var på motor vägen och fastade bakom en plog bil. Så vi fick köra i 40 hela vägen från Halmstad till Helsingborg. Väl där insåg jag att jag hade glömt mitt träns... På riktigt. I vilket fall som helst så slutade med att jag hoppade med min systers träns. Klassen gick väldigt bra och vi dubbel nollade. Tyvärr kom vi precis utanför placering. Till andra klassen kom min kompis mamma upp med mitt träns som tur var. Jag var inte alls lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Väl inne på banan så gick det hyffsat bra. Jag fick till min sits, mina vägar och nästan alla språng. Tråkigt nog så kom jag in i en orytm och fick lite omtramp men vi gick iallafall runt felfritt. Jag är nöjd ändå. Trots allt har jag bara haft min prins i 5 månader.


När vi kom hem från tävlingen så tvättade jag Freddans ben och svans. Freddys vita ben var inte så jätte vita så dom tog jag och shamponerade med K9. De svarta benen bara skjölde jag bort allt salt från karlederna. Svansen tvättade jag med K9 för att få bort allt talg och smuts. Sedan så satte jag bara manen i toffsar, flätade svansen och knoppade luggen, mockade, fixade allt foder, packadeom och snyggade till i Lastbilen. Så nu ligger jag här i min säng med svullna fötter och verkande hälsenor. -.-


Jaja imorgon blir det 95 debut och jag vill verkligen placera mig. Håll tummarna!

Likes

Comments

Hellu! Det var ett tag sedan jag bloggade men nu ska jag försöka igen. Jag bloggar inte för någon annan utan bara för att jag tycker det är kul. Så om jag tappar suget så fine då bloggar jag inte. Men när suget kommer tillbaka så klart jag kör på med skrivandet igen då. Ja imogon gäller det. Det jag tränat inför hela hösten. Sverige ponnyn! Tänk vad coolt att få rida i Scandinavien på sin ponny! Ja asså det är ju en dröm men jag känner att jag inte har så stor chans. Nolla nittio klarar vi men man ska ju bli gillad av dommaren också. Men det ända jag ska tänka på är att vara avslappnad. Lätta på transport sträckorna, sänka handen och lita på att Freddan lyfter på benen och viktigaste av allt. Vara mjuk i handen och planera min väg. Som tur är så r stilbedömning min starka sida. Jag hinner liksom tänka, stressar inte upp mig osv. Men innan min inverkans klass så har jag en vanlig 90 med omhoppning. Jag statsar bara på att gå felfritt och få in en bra omhoppning.


Just nu är jag hemma och vi ska till stallet om en liten stund. Jag sa rida ihop Freddy. Bada han, knoppa, tvätta schabraken vi ska tävla i. Packa, mocka mm. Så allting är klart inför imorgon. Sedan ska jag bara dubbel kolla passet. Lägga fram mina kläder osv. Jag brukar alltid vara väldigt duktig på att ha med mig grejor till Freddy men fixar aldrig tillräkligt med kläder till mig! XD Så aa... Nu ska jag fortsätta kolla på livestreamen från tävlingen. Alltid lika kul att se sin tränare tävla! Haha!

Baii<3

Likes

Comments

Skolan förstör allt för mig. Jag har fått
Mina tider och slutar runt tre och fyra varje dag. Jag kommer inte alls ha tid med ponnytrav då jag nätt och jämt kommer ha tid med Freddy. Jag kommer behöva jobba arslet av mig för att hinna med läxor. Jag kommer inte ha någon tid över alls till kompisar eller Broadway då helgerna kommer gå till tävlingar. För typ två år sedan hade jag både Fredinand min förra B-ponny och Mac samtidigt. Då slutade vi runt två. Nu har jag Freddy, slutar två timmar senare, trippelt så mycket läxa plus träningar och tävlingar. När jag hade Mac och Fredinand så fick jag ångest ledsen 24/7. Kunde aldrig hitta på något roligt och var allmänt deprimerad. Ursäkta språket men hur i självaste fan ska det gå nu när skolstart mer än halv dygnet från mig och jag har ca fem timmar på mig att fixa stallet, rida, läxor äta, duscha och sedan måste jag gå och lägga mig igen. Ni tycker jag är super larvig men sitter och gråter för alla mina drömmar om att kanske kunna skaffa en karriär inom ponnytrav, kanske ha en lugn och mysig höst utan stress ångest och tårar ska vara inblandade är förstörda. Jag är förstörd.

Likes

Comments

Jag vet inte men är det bara jag som har jätte svårt för rubriker? Vet typ aldrig vart jag ska skriva...
Jaja... Idag har jag iallafall packat sadelskåpet lite lätt. Jag har även hoppat en liten omhoppning på 90. Freddy var duktig men ville inte riktigt flytta undanför skänklen vilket irriterade mig något extremt. Man sitter där och trycker och trycker men inget händer. Asså aaaarrhhggg!😡
Jaja han hoppade jätte fint på sista rundan där jag hittade tempot. Så det kändes super bra. Imorgon ska jag bara skritta Freddy Barbacka med hackamore. Så jag ska bara packa tvätta hela dagen typ. Jag har tvättat Freddys gummi padd och mina freejumps så dem är rena. Mina schabrak är rena men jag ska fixa med tecken och foder mm imorgon. På torsdag kommer jag inte ha så mycket tid att packa för jag ska träna Broadway så jag har inte så mycket tid kvar sedan när jag kommer hem❤️ Men nu känner jag ska avsluta detta inlägget. Natti❤️

Likes

Comments

God morgon! Eller förmiddag kanske jag ska säga. Jag sitter vid frukost bordet och har nyss fixat kläderna jag ska ha med nu på meetinget i helgen. Idag ska vi hoppa lite smått. Jag ska ta en omhoppning på 90 och Cajsa en på 110. Sedan ska vi bara pyssla i stallet. Mocka städa iordning och börja små packa inför tävlingen. Imorgon ska vi bara skritta hästarna så då får jag packa schabrak, martingall sporrar mm. Sedan på torsdag morgon så ska vi rida markarbete. Efter det ska jag smörja Freddys sista grejor och fixa allt foder som ska med. Sedan ska jag iväg och rida Broadway och kanske en till häst. Sedan på kvällen kör vi iväg till meetinget i Växjö. Ska bli så himla kul, men ny ska jag dra mig ut i stallet och bygga bana😊👍🏻 Baii❤️

Likes

Comments