Header

Tjena! Det var verkligen längesedan jag skrev på bloggen. Jag är en sådan person som tappar suget för det jag gör lite halvtdant. Typ saker upptill... Men nu har jag gått ganska länge och planerat ett litet comeback inlägg så vi kör!

Jag har vloggat väldigt mycket på snapchat i en egen story på senaste tiden. Det har liksom vart lättare än att ladda upp på youtube. Har varken utrymme i mobilen eller kamera till det såe... ja. Men snapchat har verkligen funkat bra. Vet dock inte om någon kollar på det men det är intresset i det som räknas. Eller? Tycker iallafall det är kul att visa stallet, hästarna och hur jag tänker liksom. Själv tycker jag att det är kul att se hur andra har det och hur dem tänker. Dock känns det lite meningslöst med att uppdatera en story och ha ca 10 pers som snabbklickar igenom. Du kan ju liksom inte redigera bort tråkiga delar som ingen bryr sig om. Jag kan själv tycka det är tråkigt och se när någon flumm-filmar, så jag förstår ju varför och försöker tänka på det. Men en ide som slagit mig många gånger är att börja med Youtube. Vet dock inte hur jag ska kunna göra detta... Jag vill ha en kamera att kunna göra det med men har tyvärr bara min mobil. Men det borde ju gå. Vad skulle ni tycka om jag började med Youtube?


Okej slut tjatat om det. Nu på senaste tiden har jag och Freddy grävt ner oss i en svacka. Problemet (som tur är) ligger hos mig! Jag börjar krångla och ändra min ridning. Senaste tävlingen var DM i Styringe. Det var inte riktigt vår dag. Freddan var i topp! Det är min starka sida, förbereda hästen. Allt från planera upp schema veckan innan med anpassade pass för bästa prestation till att fixa bästa energi uppladdningen innan tävling. Att tvätta, stretcha, packa, förbereda ut i minsta detalj. Det är en av de roliga delarna inom ridsport. Planering och struktur. Det ända problemet är att jag glömmer mig själv.

Kvällen innan tävlingen visste jag inte ens var mina ridkläder var. Jag gick och la mig typ 22.20 och upp tidigt efter det. Ingen frukost och tävlingsnerver på det. Jag var ett vrak den dagen. Blackouts från varje runda. Ingen ridning från min sida och allt blev bara soppa. Inte schysst mot Freddy såklart som fick göra allt jobb. Han kan ju, det vet vi alla. Han är stjärnponnyn alla drömmer om. Vi avslutade dagen med 8 fel i LA och 4 fel i LA+. Stopp och nedslag i LA och stopp i LA+. Efter detta var självkänslan = 0. Dagen efter red jag min bästis ponny Jorline. Vi startade LD+ och LC lag. Vi var felfria med fjärde placering i LD+ och felfria i laget. Motivationen var redan tillbaka. Jorline är en sån positiv ponny. LOVE IT! Senare i veckan drog jag och Freddan på en privat träning för Mikael Greveback. BÄSTA träningen på länge. Det var liksom en "aha" känsla genom hela passet. Så nöjd och taggad på tre veckor träning inför nästa start i Ljungby som då är denna helg. Anmälde oss till en LB+ och en LA+. Mest för att känna att allt stämmer. Skulle träna stenhårt. Men gissa vad? Jag blev sjuk förra måndagen och var det till den fredagen. Visst är fortfarande krasslig men mycket bättre. Som om det inte vore bättre så slog jag i lilltån i dörrkarmen och bröt den. Eller frågan är ju om jag verkligen har brutit den. Den är stor, röd och blå. Men det går att rida med den. IALLAFALL! Igår var jag och hämtade en ny C-ponny som jag ska ha till försäljning. Han är en valack på 9år som heter Atlantic. En maxad dansk ponny. Har SÅÅÅ länge velat ha en till ponny. Ganska lycklig nu asså.... :D Provred idag, han kommer att bli en utmaning men det är ju meningen. Annars lär man sig ju ingenting. Ska bli kul att lära känna han. Körde lite frihetsdressyr/lydnadsövningar med han igår verkar som han börjar förstå vem som är chef vilket är bra. Han är en riktig liten sprätt. Fux Deluxe!

Kan klippa in lite bilder i slutet. Red även Freddy idag. Det blev inget långt pass. Jag har inte ridit på hela veckan och kör igång med två pollar. Jag är HEELT slut. Fick håll typ hela tiden och kunde knappt röra på mig. Behöver väl komma igång?

Nähe nu ska jag plocka iordning på mitt rum. Snygga till här lite, sedan sa jag plugga och lägga upp ponnysarnas schema inför denna veckan. OJ juste, och mitt! :D

Gotta go!


Atlantic aka Atte

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu vart helgen slut och för mig är det dags att sova inför morgondagens vanliga arbete. Jag jobbar på ett travstall som heter Stall Göransson. Jag mockar, selar, spolar hästar mm. Det är väldigt kul och jag lär mig väldigt mycket jag har nytta av till min ponny. Super roligt verkligen och trots att jag inte är en morgon människa så lockar det alltid att åka till stallet och träffa alla både människor och hästar. På tisdag ska jag med på lunchtrav till Åby och efter det ska jag vidare iväg och rida hos en annan tjej. Det är roligt att få sommarjobba med något man verkligen tycker om. Så det är full rulle.

Idag blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Min golftränare hade sagt helt fel datum till pappa så det blev ingen golfkurs. Men det var lugnt ändå för jag har fått en hel del gjort. Jag har rensat halva paddockens kanter från ogräs, börjat fixa i mitt rum och ridit. Idag var Freddy så jäkla fin. Han var lätt i munnen och lyssnade på minsta vink. Verkligen toppen idag asså.

Ja mitt rum. Just nu är det en blandning av rosa, rött, blått och grönt här inne. AVSKYR det! Så nu har jag kollat in IKEAs hemsida och valt ut allt jag ska ha. Så om två veckor ska vi till ikea och då jävlar så ska här handlas! Mitt rum kommer bli en blandning av blått, grått och vit.

Kommentera om ni vill ha en uppdatering på hur det går med rummet!

Natti:D

Likes

Comments

Får verkligen inte till någon bra design. Det blir inte bra vad jag än gör! Är desperat, HJÄLP!

Idag följde jag med Wilma och söta Mickey samt Ponnymamma Frida till Åby på hopp tävling. Det blev en LB som var in klämd mellan 1,50 hoppningen. Så jäkla kul att få se de stora hoppningarna. Vet inte om jag låter stöddig nu men jag tycket inte att hinderna var så hemskt höga. Det kan ju vara att dem kanske inte maxade eller så har jag bara förväntat mig att det skulle vara högre. Men men... Nästa år. då jävlar vill jag också tävla på åby kanske en 1,20 eller en 1,30 med en storhäst. Få lite rutin, komma ut och tävla lite höjder. Men kan ju vara bra att ha en storhäst tills dess. Men vem vet?

Wilma som hoppade en LB (80cm) gjorde en väldigt fin och prydlig runda. Tror dock att de var lite nervösa men de löste det super fint. Hon rider verkligen runt banan nu och får väldigt fina språng. Kom dock in i kombinationen i undertempo och han river hindret ut. Annars en super fin ritt.

När vi kom hem efter åby var det bara att byta om och åka vidare till kompisar.

Red Freddan innan idag och det gick åt helvete rent ut sagt. Han var inte arbetsvllig och försökte mest att komma ifrån. Dagarna som dessa är han en liten drama Queen. Tog en halvhalt och han slänger upp huvudet i luften och stannar nästan. När man ska göra halt så börjar ´han snurra och backa och sedan ställa sig. Man blir inte riktigt klok på han. Men imorgon gör vi nya tag och fortsätter träna dressyr inför nästa helg. Just det. Vi anmälde oss till en LB:1. Det blir verkligen bära eller brista då jag aldrig varken tränat eller tävlat han i dressyr. Men någon gång ska bli den första. Eller hur?

Imorgon ringer larmet 07.30. Så ska jag upp, klä på mig och sedan åka på min sista golfkurs. Börjar närma mig mitt gröna kort nu! Är riktigt taggad. Hur har er midsommar sett ut?

Står och kollar in 1,50 klassen. Fun fact! Det är faktiskt Alexander Zetterman som står jämte mig. Men detta är inte första gången vi träffas. Har även stått i en hiss med han. (Ps: fan girlar inte alls, näe då!)

Likes

Comments

Du som anser att ridning inte är svårt. Du har helt rätt! För från det perspektiv du ser det från så är det en dans på rosor. Men vi som ständigt sysslar med hästarna. Sätter upp mål som vi sedan tränar röven av oss för att nå, vi vet att det inte är några mjuka rosenblad. Det är kraftiga rosen skälkar med taggar som varje dag pressar sig igenom huden. Du får ditt perspektiv av sporten genom att glida runt. Du rider inte, du åker. Du har autopiloten på. Din t.ex motorcykel, fotboll, bandyklubba mm skulle ju inte bara stanna och "Nä jag känner inte fört idag". Ditt verktyg har ingen själ eller egen vilja. Det har vårt verktyg. En tävlingsdag kan förstöras av en dålig dag.

Du är inte bäst för att du vinner din LA. Det bevisar ingenting. Du bevisar något är när du tränar röven av dig i vått och torrt. När du går ut och rider den där dagen trots att det ösregnar ute. Du visar att du är bra när du misslyckas och lär dig av ditt misstag. Tar dig upp i sadeln och arbetar ännu hårdare. När du visar rutin och kämpar glöd på banan. När du visar upp ett band mellan dig och din häst. Då när du har tränat, misslyckat, tränat ännu hårdare och sedan vunnit din La. Då kan du vara stolt. För då har du förtjänat det.

Jag själv har haft skadad häst, rivningar, stopp, omkullridningar, hjärnskakning, bruten näsa och riktiga skit tävlingar. Min rädsla har stigit mig ända upp till öronen. Jag har gått in på tävlingsbanan med syrebrist och vart super nervös. Men med åren har jag lärt mig att sätta mig själv på ett nollställnings läge, att det inte hjälper att vara rädd. Det funkar inte den vägen. Jag har liksom inte riktigt brytt mig. Jag kan koncentrera mig på banan. Jag kan rida runt en bana på tävling och fundera på vad jag ska göra efter min ritt. Jag kan bestämma själv.

Klart bryter jag också ihop. Jag har haft en skit start inom min tävlings karriär. Därför är jag lyckligare än någonsin för att jag har en ponny som älskar att tävla lika mycket som jag och kom faktiskt kan. Men det går inte bara uppåt. Jag får mina hinder men jag lär mig mycket på Freddy och vi tar oss över våra svackor snabbare än vad jag hade gjort för ett år sedan. Senaste träningen jag var på så gick det verkligen skit. Jag var ofokuserad. Freddan gick orent pga sin mugg. Sadeln gled och han var stel och jobbig. Jag gav aldrig upp den träningen men jag grät mer än en gång under men hjälm. Nu har jag lagt omslag hela veckan på Freddys mugg och den är till 70% borta på bara 3 dygn. Detta är inte ett hinder som ska hindra oss. Vi fortsätter kämpa.


Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med detta flummiga inlägget.. Hoppas att det inte blev allt för flummigt!

Från MSVB i Billdal med Freddy. Vi fick ett stop på trekombinationen och ett stop på näst sista hindret vilket ledde till uteslutning. I förklassen (la) så stannade vi också på kombinationen. I MSVB red jag han lång på näst sista hindret och i kombinationen så skyggade han för vattnet jämte banan och tycket det var obehagligt med staket jämte. Nästa helg drar vi till Perstorp och hoppar en LA och en MSVB. Önska oss lycka till!

Likes

Comments

Asså är såååå taggad på tre olika saker. Den tredje saken får jag tyvärr inte berätta men ni kommer får reda på det senare, lovar! De andra två sakerna jag är taggad på är att jag och Freddy ska debutera MSVB om ca 1 vecka och på mån, tis eller ons nästa vecka så får jag hem min nya hjälm!:D

Har beställt hem en marinblå shadowmatt Missheild! Är kär på riktigt och jag hoppas att den kommer att sitta bra. Har redan provat den i strl M. Den satt bra men var ganska rund på mitt huvud då jag har ett ganska avlångt huvud. Så nu har jag betsällt en i strl S.

TAGGA TAGGA TAGGA!!

Likes

Comments

Hoppträningen gick super! Freddan var fin och väldigt lydig i munnen. Vi tränade på att skritt över vanliga och upphöjda bommar, vi gjorde öppnor/slutor mm. Sedan så hoppade vi stuts och sist så hoppade vi två st omhoppnings banor fyra varv. Han var väldigt fin! Det kändes som att jag fick igenom mina hjälper idag.

Skriver inte så långt om min träning för känner att det känns inte skit intressant... :)Likes

Comments

Idag har det varit en jävla skit dag. Det har varit en massa drama i skolan och massa falska kompisar. Blir så trött på hur folk beter sig.

Men idag ska jag iallafall hoppträna Freddy i ridhuset. Det ska bli as kul och mitt mål är att hoppa en bana på 1m så det känns bra inför helgen. Jo just det, har glömt att skriva om det. Denna helgen debuterar jag och Freddy LA tillsammans! Ska bli så sjukt kul! :D

Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Idag så stod det tempo växlingar och samling på schemat. Jag börjar såklart att skritta fram i 10 minuter, två varv på lång tygel i både höger och vänster. Sedan börjar jag att flytta, rida lite sluta mm. Efter 10 min av skritt över skrittbommar, skänkel vikningar, öppnor och slutor mm. när han är mjuk i kroppen så börjar jag trav fram på lång tygel. Jag försöker aktivera bakbenen till arbetet. Så jag låter han trava på. När han har travat fram ordentligt så kortar jag tyglarna och börjar med 3 serpentin bågar med en halv halt vid medel linjen. Hästen ska nästan nästan sakta av till skritt och precis nät det är så nära så mjuknar du och låter hästen gå fram igen. Efter det så red jag samma övningar som i skritten samt lite volter, halter och ryggnigar. När de övningarna känns bra så följer jag fyrkantsspåret. Sedan på kortsidorna ökar jag tempot för att sedan sätta mig ner och göra en sluta och sedan in i en halvhalt. Detta gör jag i både galopp och trav. Till sist avslutade jag med att rida lite på volten och bara träna på mina halvhalter. Innan slarvade jag med benen i halvhalterna men idag hittade jag precis rätta knapparna. :D

Freddan var fin idag. Ganska tjafsig i början men väldigt fin i slutet.

Likes

Comments

Okej, dagen har vart lite smått panikig. På morgonen försov vi oss pytte lite men jag hade inte lagt fram kläder för jag tänkte att "ja men det hinner jag på morgonen". Det blev dock inte så jätte stressigt förrens vi var på motor vägen och fastade bakom en plog bil. Så vi fick köra i 40 hela vägen från Halmstad till Helsingborg. Väl där insåg jag att jag hade glömt mitt träns... På riktigt. I vilket fall som helst så slutade med att jag hoppade med min systers träns. Klassen gick väldigt bra och vi dubbel nollade. Tyvärr kom vi precis utanför placering. Till andra klassen kom min kompis mamma upp med mitt träns som tur var. Jag var inte alls lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Väl inne på banan så gick det hyffsat bra. Jag fick till min sits, mina vägar och nästan alla språng. Tråkigt nog så kom jag in i en orytm och fick lite omtramp men vi gick iallafall runt felfritt. Jag är nöjd ändå. Trots allt har jag bara haft min prins i 5 månader.


När vi kom hem från tävlingen så tvättade jag Freddans ben och svans. Freddys vita ben var inte så jätte vita så dom tog jag och shamponerade med K9. De svarta benen bara skjölde jag bort allt salt från karlederna. Svansen tvättade jag med K9 för att få bort allt talg och smuts. Sedan så satte jag bara manen i toffsar, flätade svansen och knoppade luggen, mockade, fixade allt foder, packadeom och snyggade till i Lastbilen. Så nu ligger jag här i min säng med svullna fötter och verkande hälsenor. -.-


Jaja imorgon blir det 95 debut och jag vill verkligen placera mig. Håll tummarna!

Likes

Comments

Hellu! Det var ett tag sedan jag bloggade men nu ska jag försöka igen. Jag bloggar inte för någon annan utan bara för att jag tycker det är kul. Så om jag tappar suget så fine då bloggar jag inte. Men när suget kommer tillbaka så klart jag kör på med skrivandet igen då. Ja imogon gäller det. Det jag tränat inför hela hösten. Sverige ponnyn! Tänk vad coolt att få rida i Scandinavien på sin ponny! Ja asså det är ju en dröm men jag känner att jag inte har så stor chans. Nolla nittio klarar vi men man ska ju bli gillad av dommaren också. Men det ända jag ska tänka på är att vara avslappnad. Lätta på transport sträckorna, sänka handen och lita på att Freddan lyfter på benen och viktigaste av allt. Vara mjuk i handen och planera min väg. Som tur är så r stilbedömning min starka sida. Jag hinner liksom tänka, stressar inte upp mig osv. Men innan min inverkans klass så har jag en vanlig 90 med omhoppning. Jag statsar bara på att gå felfritt och få in en bra omhoppning.


Just nu är jag hemma och vi ska till stallet om en liten stund. Jag sa rida ihop Freddy. Bada han, knoppa, tvätta schabraken vi ska tävla i. Packa, mocka mm. Så allting är klart inför imorgon. Sedan ska jag bara dubbel kolla passet. Lägga fram mina kläder osv. Jag brukar alltid vara väldigt duktig på att ha med mig grejor till Freddy men fixar aldrig tillräkligt med kläder till mig! XD Så aa... Nu ska jag fortsätta kolla på livestreamen från tävlingen. Alltid lika kul att se sin tränare tävla! Haha!

Baii<3

Likes

Comments