Header
Innan USA

Hej på er!

Jag tänkte i det här inlägget berätta om min ansökan för den som är intresserad, hur det gick till och så. Ganska nyss gjorde jag även färdigt den första delen av min ansökan. Det finns tre delar kan man säga, Student Application, Student Health Certificate och Student Video. Jag hade en deadline på 19 september för att göra färdigt den första delen, Student Application. Den bestod av sex olika formulär:


About Me - denna var jag tvungen att göra färdigt innan min intervju vilket var ett tag sen. Jag skulle svara på lite frågor angående mig själv och lite andra saker.

Student Community and High School - här skulle jag svara på frågor om sin stad och skola.

Student Letter to HF - som det går att förstå av namnet var det här delen där jag fick skriva ett brev till min framtida värdfamilj. Fun fact: först när jag hade skrivit färdigt och skulle skicka in stod det att maxgränsen för brevet var 2000 tecken (ungefär en halv sida) och jag hade skrivit 4000 tecken!!! Det blev lite jobbigt..

Rules and Regulations for USA - ett papper vi var tvungna att skriva på om regler under utbytesåret, typ.

Student Image Gallery - bilder! På mig, min familj och andra saker man ville skicka med.

Academic Informtion for USA - här skulle min lärare skriva ett Letter of Recommendation, alltså varför/varför inte hon tyckte jag skulle passa bra som utbytesstudent. Jag skulle också bifoga ett dokument med mina betyg som min administratör på skolan fixade.

Nu har jag alltså kvar de två andra delarna, så jag ska försöka göra klart det så snart jag kan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Innan USA

Hej på er!

Idag fick jag äntligen hem mina papper för att göra region- eller delstatsval! Jag har tänkt att bara göra ett delstatsval och inte ett regionsval, men jag är fortfarande inte säker på vilka stater jag ska välja. Just nu funderar jag på Kalifornien, Arizona och Florida. Om någon har något tips får ni gärna säga till! Dock ska det helst vara något varmt ställe då jag haaataar vintern och att frysa. ;)

De skickade även med papper om Camp, vilket ungefär kan förklaras som 10 dagar med förberedelse innan man åker vidare till sin värdfamilj. Tidigare har jag varit ganska säker på att jag inte vill gå på camp, just för att det är väldigt dyrt att lägga till det. Men jag har hört många som säger att det är bland de bästa besluten de tagit, så vi får se hur det blir!


Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag heter Frida och är en tjej på 17 år som bor lite utanför Karlstad. Detta är mitt första inlägg här, och anledningen till att jag valt att starta en blogg är för att jag nyligen bestämde mig för att åka och blev accepterad till ett utbytesår i USA år 18/19! Jag tänkte därför att det skulle vara kul att dela med mig av förberedelserna innan jag åker, och sen självklart också om hur mitt år där borta blir! Här kommer jag skriva för att mina vänner och släktingar ska kunna följa min resa, men vem som helst är förstås välkommen att titta in.

Häng med om ni vill, and feel free to ask om ni undrar något!


Likes

Comments