Header


Jag och en vän från Belgien är påväg till Port Lincoln. Det tar ca 7-8 timmar att köra hit. Port Lincoln är det ända stället i Australien där du kan dyka med vithajar, så jag tog chansen nu när jag ändå är i södra Australien + att jag har velat göra det här så länge jag kan minnas.

På vägen hit körde vi på en liten landsväg i kanske 3 timmar tidigt på morgonen och vi mötte inte en enda bil, då vet man att man är på landet! Dock såg vi en bebisräv, kängurus och några emus.

Miljön vid sidan av vägen påväg hit var helt magisk, jag körde dock när det var som finast så jag kunde inte ta några bilder men jag ska försöka på vägen tillbaka. Det var röd sand, berg och gröna träd, så sålänge kan ni ju försöka föreställa er hur fint det var, haha!Jag bor för fösta gången i mitt liv på ett hostel och jag verkar ha turen att första gången blev på ett väldigt fräscht och bra ställe. Vi hade bokat ett rum för fyra personer, men när vi checkade in berättade kvinnan i receptionen att ett rum för åtta är ledigt och vi får sova i den salen själva, förutom första natten när vi delade med en kvinna. Rummen för fyra personer är små och hade ingen toa medans det stora rummet för åtta hade toa och dusch. Så det började bra i alla fall!Vi ska stanna här i tre nätter och göra två båtturer innan vi kör tillbaka till Adelaide.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Sista dagen i Waiks spenderades i en pool eftersom det var 45 grader varmt!! Förstår ni hur varmt det är? Det går knappt att vara ute. Vi hade ac:n på 16 grader men värmen går liksom igenom. Jag läste att det tydligen inte har varit så varmt i dessa delarna av landet sedan katastrofen 2009. På grund av en extrem värmebölja var det då över 30 skogsbränder och över 200 människor som dog. Jag läste någonstans att det var över 40 grader varmt i två veckor eller något sånt. Helt sjukt!

Men nu säger jag hejdå till Waiks och även till södra Australien om några dagar, men först väntar en ganska nice road trip som jag kommer att berätta mer om snart!


Likes

Comments


En vän fyllde år i helgen och bra vänner som vi är (skämt o sido, internskämt) så fixade jag, Nina och Steph en liten överraskning till henne. Hon fyllde år i lördags, så efter vi hade varit på puben i fredags natt (när hon hade somnat) blåste vi upp ballonger, hängde upp Happy Birthday banderoller och bakade en tårta. Eller bakade och bakade, vi köpte en färdig muffins och piffade upp den lite med frosting på toppen. Och ja, jag vet, vårt kök är flawless!Två sekunder efter jag tog den här bilden på muffinsen höll jag på att förstöra allt genom att nästan tappa den..


Likes

Comments


Såklart glömde jag att ta kort på nyårsafton, jag tog bara den här från gatan vi var på. Jag hade i alla fall en av de roligaste kvällarna på länge! Jag firade tillsammans med totala främlingar, som nu är nyfunna vänner. Jag var lite utanför Adelaide i ett område som heter Hackham. Vi var ett gäng som hade en hemmafest under dagen och kvällen och tolvslaget dansade vi in tillsammans på den lokala cluben/puben.

Jag hoppas att alla ni där hemma hade en bra nyårsafton!


Likes

Comments


Jag kan knappt vänta tills jag ska flytta härifrån, men det är enbart för att jag har varit här i 5-6 månader och för att det är dags att se något nytt. Waikerie kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, för oj vad jag gillar det här stället! Naturen är magisk, jag har lärt känna så himla mycket människor och det har ju liksom blivit ett hem för mig efter alla dessa månader.Varje gång det är fint väder, mer eller mindre varje dag, är ån fylld med båtar, vattenskotrar och människor som badar. På julafton var alla grillarna nere vid vattnet upptagna, det var hur mycket folk som helst som grillade, badade och körde vattenskotrar. Känner man sig ensam är det bara att gå ner till rivern!

Den här platsen på bilderna under går jag alltid till när jag går ut och går. Det är för långt ifrån stan, så det finns inga bilar eller tält med människor som campar. Man är helt ensam, vilket är väldigt skönt! Jag älskar att sitta där och lyssna på musik.


Likes

Comments


Förutom min vanliga runda så gillar jag även att gå den här, som är åt motsatt håll i rivern mot var jag brukar gå. Det som inte visas på bilderna är dock att man måste gå upp för massa trappor innan man kommer till den här fina utsikten, men det är det värt!


Likes

Comments


Jag firade julafton i Waikerie. Vi åt ett australienskt/svenskt julbord tillsammans med dem vi bor med innan vi på kvällen gick till puben där det var en stor fest på kvällen, som de alltid brukar vara den 24:e. Dagen efter, deras julafton, spenderade jag nere vid rivern tillsammans med bland annat några vi har gjort planteringsjobbet med. Vi var ett gäng människor från alla möjliga olika länder. Vi spelade cricket, grillade och drack öl. Jag glömde helt att ta några bilder av olika anledningar, men det var i vilket fall väldigt roligt. Det blev en väldigt annorlunda julafton, så långt ifrån den svenska klassiska julafton man kan komma.


Likes

Comments


Ropa inte hej förrän du är över backen! Om det är något jag har lärt mig av farmarbetet så är det just det. Jag har lärt mig att inte ta saker för givet. Vi trodde vi hade plockat vår sista apelsin för flera månader sedan när vi fick jobb på Nippy’s. Vi tänkte att nu äntligen vänder det, nu ska vi jobba här i flera månader och spara pengar och pang, så var säsongen slut och så var det slut på jobb på fabriken. Sen väntade vi in vitlökssäsongen som skulle vara i ca en och en halv månad. Samma sak där, jag tänkte att nu vänder det! Och rätt som det var tog jobbet slut efter bara två veckor, bara sådär. Så resultatet är att vi har plockat apelsiner ytterligare några dagar, men 88/88 dagar är nu äntligen gjorda! Det tog bara 5 månader, tre olika boenden och nio olika jobb.Jag kan med säkerhet säga att ni kommer inte se mig plocka frukt någonsin igen. Att behöva jobba så hårt för pengar (läs inga pengar) ska ingen behöva göra! Jag tänker på mina malaysiska och filippinska vänner som jag har träffat här, de har plockat apleisner i fleeera år!

Dock ångrar jag inte för en sekund att jag har gjort detta, hela upplevelsen har varit nyttig, utmanande och väldigt rolig.


Likes

Comments


Som om inte vitlöksjobbet var nog så har vi nu även jobbat med lök. Ungefär samma som vitlök, fast den här gången sorterade vi ut dålig lök. Första timmarna stod jag och torkade bort alla tårar, men som tur var blev det bättre efter ett tag. Vi jobbade ett 11 timmars pass första dagen, men dagen gick ganska fort eftersom att det springer runt tre hundar som man kan kela med (om man inte är som mig och dör av pälsdjur, då får man beundra pä avstånd) + att man har rast varje timme av någon anledning.


Likes

Comments


Lagom till när jag hade varit bortrest i ett år, i oktober, så åkte vi till Pink Lake som ligger i staden Lochiel ca 3 timmar från Waikerie. Sjön heter Lake Bumbunga.Sjön är helt magisk. Vi har varit där två gånger, vi följde med en vän som inte hade sett den för några dagar sedan. Man måste ha skor på sig om man ska gå ut i vattnet för på bottnen är det kristaller, det gör lika ont som att gå på grus barfota.


Likes

Comments