Header


På min senaste lediga dag åkte jag till stranden för att gå den berömda strandpromenaden, lyckades gå rätt väg den här gången till skillnad från förra gången..Och oj vad fint det var! Så många gömda, fina ställen längs med vägen. Jag stannade för att ta massa foton hela tiden, så totalt tog det nästan två timmar att gå den.

Jag valde att börja rundan från Coogee Beach och avsluta den på Bondi Beach. Man kan ju då även gå den tvärt om, men jag har hört att det ska vara mer uppförsbackar om man börjar i Bondi. Däremellan går man förbi några småstränder som jag inte kommer ihåg namnet på, en jättestor kyrkogård, Bronte Beach och Tamarama Beach.Här nedanför är några bilder från och runt omkring stranden Tamarama, som är så himla mysig.Även fast det är en lång promenad att gå så finns det hela tiden något fint att titta på, så det känns inte så långt. Och om man inte stannar och fotar hela tiden så går det nog betydligt snabbare än två timmar.

Den gigantiska kyrkogården var verkligen den finaste jag någonsin har sett. Det blev för mycket bilder i det här inlägget för att visa er, men tänk er en massa vita gravstenar med "ansiktet" ut mot det blåa havet.Det börjar gå mot vinter här i Syndey, så det blir bara kallare och kallare. När det är fint väder med blå himmel och sol är det dock fortfarande väldigt varmt. Det är ungefär 22-24 grader om dagarna.


Likes

Comments


I slutet av april kommer jag att sluta på det caféet jag jobbar på just nu. Då har jag ungefär jobbat där i tre månader. Det är, som jag sagt tidigare, ett jättemysigt café där hälften av gästerna är stammisar som kommer in var och varannan dag, vilket betyder att man vet vad nästan alla vill ha för kaffe eller mat. Jag har jobbat väldigt mycket, vilket har resulterat i att jag har lärt känna väldigt många av gästerna, med det sagt ska det bli tråkigt att lämna vissa, helt underbara människor, men också väldigt skönt att slippa vissa andra haha!

Det har känts väldigt bra att jobba de senaste dagarna, nu när det här fruktansvärda terrordådet har hänt i Stockholm, för nästan alla stammisar har frågat om mina nära och kära är okej. Alla vet att jag är ifrån Sverige, så alla har frågat och undrat om dådet. Det stod om det på förstasidan i 
Daily Telegraph, deras tidning, morgonen efter det hade hänt. Jag tycker att det hade varit lite jobbigt om ingen visste eller brydde sig om det och så går man runt där själv och tänker på det.

Det var dock en annan sak som jag ville berätta med det här inlägget, en sak jag tycker är väldigt konstig. Jag har blivit utfrågad på dejt några gånger under de här tre månaderna, vilket såklart kan låta lite trevligt om man bortser från den lilla detaljen att det är män i 45-70 års ålder som har frågat. Senast förra veckan var det en äldre man i 60-70 års åldern som frågade om jag ville gå ut med honom. Det är en man som kommer in varje dag och dricker kaffe och ska tvunget alltid stanna mig för att prata, gärna fyra gånger om han får bestämma. Han tyckte det var en rimlig fråga att ställa en 22 åring. Sjuka människor det finns alltså. Börjar undra hur gammal jag ser ut att vara..

Just nu letar jag och Nina för fullt efter ett nytt jobb till oss, men jag kommer att berätta mer om det när vi har bestämt oss för vilket!


Likes

Comments


Så, en ledig dag mitt i veckan dök upp för mig. Nina var också ledig. Som om inte detta var bra nog så var det sol och blå himmel för omväxlingens skull. Vi åkte till Coogee Beach för lite lunch. Vår plan var att gå den omtalade beachwalken till Bondi Beach.

Efter många vackra platser längs havet så tar den lilla gången slut. Vi båda undrade lite hur det kunde komma sig eftersom att det tydligen ska vara en promenad längs med havet hela vägen. Vi gick upp i ett bostadsområde för att försöka komma vidare. Hela tiden tänkte jag "varför har ingen berättat för mig att det var såhär omständigt?". Vi gick upp för massor av backar och gick bara längre och längre ifrån havet. En timme in på denna promenad märker vi att vi har gått åt FEL HÅLL. Det ska ta ungefär en timme att gå hela promenaden och då ska man gå förbi många olika stränder längs vägen..

vi gick då inte förbi en enda, haha! Men! Den här vackra utsiktsplatsen hade vi ju faktiskt aldrig fått se om vi inte hade gått fel, så det är ju alltid något. Vi såg även flera stycken färgglada papegojor när vi gick runt bland alla fina hus. Det var verkligen jättefint den lilla biten vi hann gå längs med havet.Jag har jättemycket bilder från den här platsen, det var verkligen jättemysigt nere vid klipporna. Vattnet är så himla fint och utsikten över Coogee Beach var magisk. Vill verkligen åka tillbaka hit snart igen.Vi kände oss lite misslyckade när vi hade gått vilse helt och var tvungna att hoppade på en buss tillbaka till stan. Vi varken hann eller orkade ta den riktiga rundan den här gången, så vi får göra ett nytt försök när vi är lediga tillsammans nästa gång. Man kan ju inte lyckas varje gång tänker jag.


Likes

Comments


Som jag skrev så trivs vi väldigt bra där vår lägenhet ligger, går man åt rätt håll så finns allt man kan tänkas behöva. Om man går åt andra hållet så kommer man dock till ett mindre charmigt område, Kings Cross. Även kallat red light district. Här hittar man en hel del speciella människor, bland annat knarkare, uteliggare och strippor. Vi försöker att undvika den värsta gatan, men vi tar tåget därifrån, så man har ju sett en hel del konstiga saker, ställen och människor. Det finns även hur många hostel som helst där. Med andra ord är det ett väldigt livat område/gata. När mina jobbarkompisar har frågat var jag bor och jag har svarat Darlinghurst har jag fått rätt roliga miner och frågor tillbaka, haha!


Likes

Comments


Det går ganska fort att lära känna en ny stad och förstå var allt ligger, men vissa saker har tagit lite extra lång tid att falla på plats. Jag hade fått för mig att där vi bor, Darlinghurst, låg jättelångt bort från Bondi Junction, där jag jobbar, tills Caroline och Nina en dag stod utanför mitt jobb med träningskläder och sa att de hade gått dit. Det tog ju lite tid att gå, men inte alls så lång tid som jag hade fått för mig att det skulle ta.

Senast för någon dag sedan upptäckte jag att vi bor väldigt nära en gata där det går bussar till precis alla ställen. Och vi har liksom tagit tåg och sedan bytat till buss var vi än har åkt, så har vi bott jämte gatan där alla bussar går direkt till de ställena. Onödig tid och pengar, men nästa stad vi flyttar till ska vi ta promenader de första dagarna så man lär känna staden direkt istället för att ta buss/tåg överallt.


Likes

Comments


Samtidigt som vi var påväg hem från stranden häromdagen så var solnedgången så himla fin i Town Hall, vilket är centrum i Sydney. Det finns jättemånga shoppingcentrum, matställen, uteställen, matbutiker, bio m.m. Vi bor bara en liten bit därifrån. Det tar kanske max tio minuter att gå.Påväg hem går man förbi Hyde Park, som är en så himla fin och mysig park. Man går även förbi den här fina kyrkan på bilden över. Nära oss ligger även museet och ett badhus. Med andra ord är det väldigt nära till allt, vilket vi såklart trivs väldigt bra med!


Likes

Comments


Lagom till min lediga dag kom sommaren tillbaka! Jag jobbar sju dagar på raken just nu, sen får jag en ledig dag och sen börjar det om igen, så att det blev sol precis på min lediga dag var ju verkligen perfekt! Jag och Nina tog oss till Bondi Beach det första vi gjorde. Vi hittade den mysigaste platsen att sola på! Det var på gräset, i en backe med utsikt över havet. Vi satt där och tittade på livräddarna nere på stranden i några timmar, solade och åt glass från Ben and Jerry. En perfekt ledig dag med andra ord. Kommer sakna alla dessa fina stränder när vi lämnar Sydney.


Jag gillar verkligen Bondi Beach, men tyvärr har jag inte varit där så mycket. Det finns så många andra stränder som jag också tycker om, som har gått före.


Likes

Comments


Vi stänger alltid caféet jag jobbar på lite tidigare på söndagar, så när jag kom hem hann jag och Nina ta en promenad innan solen gick ner. Vi gick igenom den botaniska trädgården. Jag har länge velat sen den och den var väldigt mysig och fin. Väldigt skönt att komma bort från stan en liten stund.


Likes

Comments


Anledningen till att jag fick vara ledig i hela tre dagar förra helgen var på grund av att det var Carolines sista dagar här i Australien. Våra fem månaders långa resa slutade med att vi stod gråtandes på Sydneys flygplats och var tvungna att säga hejdå till varandra. Det var det jobbigaste jag någonsin har behövt göra, vi har aldrig varit ifrån varandra längre än någon vecka som mest. Hur ska jag klara mig på andra sidan jordklotet utan min absolut favoritmänniska? Den sjukaste, roligaste, gulligaste och absolut bästa systern man kan ha. Man kan inte annat än att vakna upp skrattandes jämte henne.

Det är väldigt tomt här i Sydney nu, utan henne. Allt påminner om Caroline, var vi brukar hänga, var vi fikar, våra favoritrestauranger, vår favoritstrand m.m. Inte samma sak att gå till dessa ställen utan henne, så jag och Nina planerar för fullt var i detta stora land som ska bli vårt nästa stopp. Vi håller även på att planera en liten roadtrip innan nästa stad, men mer om det när det är bestämt och börjar närma sig!

Likes

Comments