Header


Oj, var ska jag börja? Hur ska jag kunna förklara i ord? Karen. Kvinnan som jag och Nina fick flytta in hos. Vår chefs hus var fulla med backpackers, så vi fick istället flytta in hos en helt främmande kvinna, som inte hade något med farmen att göra. Jag har aldrig träffar någon som liknar Karen tidigare, hon är så himla rolig! Det går nästan inte att beskriva henne, man måste träffa henne. En dag såg vi inte henne på hela dagen och när vi väl träffade henne sent på kvällen så sa hon att hon "overdosed on the alcohol last night", vilket hon mer eller mindre gjorde varje kväll. Det slog bara olika hårt.

Hon skulle klappa Nina på bakhuvudet en kväll när hon skulle gå och lägga sig, men missbedömde hur hårt hon slog så Nina råkade spotta ut sina nudlar av slaget, inget hon märkte dock. Varje gång hon drack lite för mycket visade hon alltid bilder på sin dotter, den duktiga dottern, för det fanns två. Efter vi hade studerat hennes foton några minuter gick hon alltid ut, tog en cigg och ringde upp henne.

En dag tvingade vår chef oss att flytta in i hennes share house eftersom det nu fanns platser lediga och för att göra en lång historia kort så slutade det med att vi flyttade ut från Karen men sen flyttade in igen samma dag. Hon grät när vi lämnade henne, men när vi sen en timme senare stod och knackade på för att be om att få flytta in igen stod hon helt allvarlig i några sekunder innan hon sen skrattade, kramade om oss och sa "Ooh you mopheads! Of course you're welcome, but this time you do your own fucking bed!!"


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Anledningen till att vi åkte till Adelaide var för att vi skulle göra vårt farmarbete i södra Australien. För att man ska kunna ansöka om ett andra års visum här i Australien krävs det att du jobbar på en farm i tre månader, 88 dagar. Man kan göra detta var man vill i hela Australien men de delstater vi var i tidigare, NSW och Victoria, där måste du vara på rätt postkod. Det låter kanske komplicerat men det krävs att det är på en avlägsen plats/postkod och inte nära storstaden just eftersom de har problem med att få människor att jobba på dessa platser och utnyttjar då oss backpackers för att lösa problemet. Varför vi ville göra farmarbetet i delstaten South Australia är för att där gäller alla postkoder, hela delstaten är accepterad, vilket underlättar (du slipper vara orolig att du jobbar på ett ställe som kanske inte ens räknas som okej till visumet osv)

Jag hade en plan redan från när jag var hemma i Sverige att jag skulle göra jobbet i Waikerie, där jag nu också är, men hade lite tvivel, så därför la vi några dagar i Adelaide för att ringa runt till massor av olika farmar i hopp om att hitta något annat. Det gav tyvärr inget resultat, så vi hoppade på en buss och åkte tre timmar inåt i landet och hamnade då alltså i den lilla staden Waikerie. Vi åkte mitt på dagen till skillnad från nattbussen från Melbourne, så i tre timmar satt vi och kollade ut från fönstret på den röda sanden som låg längs med vägarna och undrade vad det var som väntade oss, vad vi hade gett oss in på. Hur är staden vi ska till? Hur ska vi bo? Vilka människor kommer vi att träffa? Hur är det att jobba på en farm? Kommer vi att överleva det här?
Busshållsplatsen där bussen släppte av oss i Waikerie var en blomsterbutik, där plockade vår blivande chef upp oss i en gammal skruttig bil. Hon körde oss till vårt nya hem, men mer om det i nästa inlägg!


Likes

Comments


Efter två bra månader i Melbourne bestämde vi oss för åka till Adelaide för några dagar. Vi tog en nattbuss som tog ungefär 11 timmar. Det var ganska praktiskt, men med några undantag. Vi flyttade ut ur vår lägenhet vid 12 på dagen i Melbourne och hade då nio timmar att döda innan bussen gick. Vi var lagom trötta när vi väl satte oss på bussen och väl där hamnade vi jämte en kvinna som andades som Darth Vader. Busschauffören tyckte det var passande med en kvällsfilm på högsta volym som varade ungefär lika länge som Titanic. Med andra ord var det inte mycket till sömn + att bussen stannade en gång i timmen.

När klockan slog sex på morgonen därpå stod vi på Adelaides busstation. Solen hade inte gått upp ännu och vårt hotell låg ungefär en timmes gång bort, om man räknar i vår takt med våra tjocka resväskor. Det var ganska mysigt att gå igenom en helt tyst stad, nästan ingen hade gått upp. Det var incheckning först på eftermiddagen men snällt nog fick vi vårt rum direkt vid sju när vi kom dit. Vi beställde frukost till rummet och sov några timmar innan vi gick ut på stan i Adelaide. 


Likes

Comments


Vår härliga lägenhet som vi delade med ca fem-sex andra människor från alla möjliga olika länder. Indien, Japan, Turkiet och England är bara några av dem. Superhärlig var den dock inte, men det funkade för en kortare period. Det var lite jobbigt när det var kö till toaletten eller när köket var upptaget i flera timmar, men man vande sig med tiden. Var och varannan dag flyttade nya människor in och ut ur lägenheten, så vi träffade en hel del nya människor. Vi kände oss aldrig riktigt hemma här, som jag gjorde i Sydney, så det var inte alls jobbigt att lämna när den dagen väl kom.


Lägenheten bestod av två badrum, kök, tv-rum och sex sovrum. Det fanns även en liten inhängnad uteplats.


Likes

Comments


Här är några bilder från när vi gick en kvällspromenad till Docklands, vilket är en förort i Melbourne. Det ligger precis vid vattnet, har ett parishjul och är en allmänt mysig plats!Det mysiga caféet under låg precis där vi bodde, vid Queen Victoria Market. Alla butiker och caféer där är i det lite mer gammaldagsa stuket.När vi gick igenom statsparken ser vi ett annorlunda djur som klättrar upp i trädet. Det tog ett tag innan vi insåg att det var en pungråtta! Det fanns inte bara en heller utan hela parken kryllade av dem! Det läskiga med dem var att de sprang rakt mot en ifall man försökte komma nära dem, skitläskiga djur!


Likes

Comments


Mer eller mindre varje dag gick vi och handlade på Woolworths i Melbourne, som låg i ett shoppingcenter och då gick vi förbi ett chokladcafé. Vi kände ju såklart att vi var tvungna att testa det här och det levde verkligen upp till förväntningarna! Caféet är alltid fullt och det var inget undantag när vi var där. Efter en halvtimmes väntan fick vi äntligen smaka deras chokladfondant och jag säger bara, har ni vägarna förbi ett Max Brenner café, så gå in!!


Likes

Comments


Kan vi ta några sekunder och diskutera H&M i Melbourne? Jag har då inte sett någon finare butik förut. Det var tre eller till och med fyra våningar! Det kan vara för att jag älskar vitt och att detta är precis min smak, men visst är det fint?


Likes

Comments


Vi hittade den mysigaste restaurangen i St. Kilda. Maten var supergod och inredningen var jättehäftig! Restaurangen hette Fat Jak's och förkortades med FJ, mina initialer ;)Visst ser det mysigt ut?


Likes

Comments


Här ekar det tomt, ledsen för det! Jag tänker att jag gör som alltid och berättar vad som har hänt i sin turordning. Vi insåg i slutet av vår tid i Melbourne att det var St. Kilda vi tyckte bäst om, så vi spenderade mestadels av tiden där. Vi gick in på Luna Park, som för övrigt var väldigt mysigt, kollade på de vilda pingvinerna i hamnen och testade olika restauranger.Gatan m
ed alla restauranger är så himla mysig! Om ni åker till Melbourne får ni inte missa att kolla på pingvinerna i hamnen efter solnedgången.


Likes

Comments


Vi har varit i St. Kilda, vilket är en förort till Melbourne. Jag gillade verkligen stället direkt. Det var palmer överallt, jättemånga mysiga restauranger och så låg det vid havet. Hade vi bott i Melbourne under sommaren hade det varit självklart att bo här.Luna Park fanns här, precis som i Syndey.

Vi gick ut på piren och kollade och fick då reda på att man kunde se pingviner här på kvällarna. Vi får se om vi står ut kylan någon kväll och får se dem.Precis innan vi skulle åka hem så såg vi den här solnedgången. Den var verkligen magisk.
Kommer absolut att åka tillbaka hit, helt klart favoritstället i Melbourne.


Likes

Comments