Header


Vi har varit i St. Kilda, vilket är en förort till Melbourne. Jag gillade verkligen stället direkt. Det var palmer överallt, jättemånga mysiga restauranger och så låg det vid havet. Hade vi bott i Melbourne under sommaren hade det varit självklart att bo här.Luna Park fanns här, precis som i Syndey.

Vi gick ut på piren och kollade och fick då reda på att man kunde se pingviner här på kvällarna. Vi får se om vi står ut kylan någon kväll och får se dem.Precis innan vi skulle åka hem så såg vi den här solnedgången. Den var verkligen magisk.
Kommer absolut att åka tillbaka hit, helt klart favoritstället i Melbourne.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Vi åkte i två timmar utanför Melbourne en dag, till staden Belgrave. Där ligger Puffing Billy Railway, ett ånglok. Vi åkte med tåget till stationen Menzies Creek, med benen dinglandes utanför fönstret.Det kändes som att vi åkte bakåt i tiden med det gamla tåget, perrongerna och männen som var klädda som lokförare var förr.


Likes

Comments


Förra veckan åkte vi till Brighton Beach för att kolla på de små färgglada husen på stranden. Det var vi inte riktigt ensamma om att göra, det var kö till att ta kort på vissa av husen.

Stränderna här i Melbourne är inte alls lika fina som i Sydney, men däremot så är det här i Victoria (delstaten) som jag sett de hittills finaste stränderna i Australien, de som låg på Great Ocean Road var magiska.


Jag har insett att jag vill bo nära havet. Man måste åka spårvagn i cirka en halvtimme om inte mer för att komma till stranden här i Melbourne. Jag gillade det med Sydney, att det var så nära till stränderna.Som ni ser på bilderna nedanför så såg man Melbournes skyline från stranden.


Likes

Comments


Så här ser det ut på vår gata i Melbourne. Vi hade en favoritrestaurang i Sydney som vi saknar nu när vi bor i Melbourne istället, men efter några veckor här har vi äntligen hittat en här också och den ligger verkligen nära vårt hus! Det är det blåa huset på bilden, La Porchetta. Vi bor precis jämte Queen Victoria Market.


Likes

Comments


En dag när vi gick runt för att söka jobb så hamnade vi här, på Federation Square. Hur mysigt ställe? Det fanns massa caféer med uteserveringar, fina byggnader och flera trubadurer som sjöng.Nu i veckan har vi lite roliga saker planerat, så då får ni förhoppningsvis lite roligare uppdateringar!


Likes

Comments


Vi bor i North Melbourne, men det är mer eller mindre fem minuter från centrum, så vi är supernöja med läget. Utanför dörren finns två spårvagnsstopp och åker man inom stan så är det gratis. Jag tycker om Melbourne, det är verkligen en stor stad. Det är otroligt mycket människor, överallt! Sydney känns litet jämfört med Melbourne. Det är säkert inte större, men det känns så. Det är höst här nu, så ena dagen kan vara jättevarm och andra iskall.

Likes

Comments


Sista stoppet för dagen var på Phillip Island. Jag har sett fram emot att åka till den här ön väldigt länge, så det var kul att vi hann med det. Vad vi skulle göra här var att kolla på en pingvinparad!

För pingvinernas skull fick man inte fota dem alls, det hade skrämt dem om alla hade fotat med blixt. Bilderna är på stranden vi var på och på den fina solnedgången.Vad det är man får se under den här paraden är alltså världens minsta pingviner, 30 cm höga, återvända till land i skymningen efter dagen ute till havs. Det är tusentals pingviner, de slutade aldrig komma kändes det som! Tillsammans tar de sig till sina bon som ligger utspridda i sanddynerna och detta sker alltså varje kväll vid skymningen. Vi satt på en läktare vid stranden och kollade på när de kom upp ur havet och sen gick förbi oss till sina bon. Vi fick en väldigt bra plats, men det var nog för att vi var lite tidiga. Vi satt först och kollade på den fina solnedgången, sen på när månen kom fram och sen på den fina stjärnhimlen. Så efter två timmars väntan kom de äntligen upp ur havet.Jämte oss i gräset hoppade det runt kängurus. Tydligen väntar pingvinerna tills skymningen just för att ingen ska se dem. Deras största hot är rävar, som kan äta upp till 30 stycken på en kväll om jag inte minns helt fel. De gömmer sig för att inte synas, så innan vi gick därifrån sa guiden till oss att kolla under våra bilar innan vi kör iväg, för de gömmer sig ofta där under. En annan intressant sak guiden sa var att dessa små, små pingviner kan dyka ner till 70 meters djup i havet!Lånade en bild från Google, såhär såg det ut.


Likes

Comments


Vi hade några ställen som vi inte ville missa i Melbourne som kräver att man har bil, så vi passade på att åka till några av de ställena vår sista heldag med bilen. Första stoppet var Mornington Peninsula. Det var inget speciellt vi skulle göra där, utan bara ett väldigt fint ställe. Vi hade lite bråttom när vi var här dock, bland annat för att vi var mitt uppe i att pruta ner månadshyran på vårt nya ställe, men också för att vi hade ett till stopp att göra den här dagen. Det är ju höst här nu, vilket betyder att det knappt är några turister kvar och alla backpackers har åkt norr till värmen, så vi kände att vi kunde pressa ner priset lite. Men v
i hann i alla fall se den här stranden innan vi körde vidare. 


Likes

Comments


Äntligen framme i Melbourne! Vi hyrde bilen i två veckor och vi hade två dagar kvar med bilen när vi kom fram till Melbourne, eller Fawkner som vårt hotell låg. Vi hade alltså två dagar på oss att hitta en lägenhet att bo i och även hinna med en dagsutflykt. Och vi lyckades! Klockan 9 stod vi och skrev på kontrakt för ett rum i ett hus och klockan 10 lämnade vi tillbaka bilen inne i stan. Jag ska berätta mer om vårt boende senare och visa er lite bilder.

Den första dagen kollade vi på vårt framtida rum och åkte sedan till Westfield för lite shopping. Gissa om jag blev glad när jag såg att min favoritrestaurang finns i Melbourne, inte bara på ett ställe utan på tre! Ännu gladare blev jag när Nina gillade restaurangen lika mycket som jag och Caroline gör.Den här fina solnedgången såg vi när vi gick runt inne på Westfield.

Vi satt nere i lobbyn en morgon och åt frukost på hotellet vi bodde på när vi såg att det kom en polisbil ute på parkeringen. Det var inte mig de ville åt den här gången! Polisbilen ställer sig så att den blockerar andra bilar som står parkerade. Det kliver ut två poliser och pratar med en kille i en av de blockerade bilarna. Helt plötsligt hör vi världens smäll, då har killen i den bilen backat rakt ut på polisbilen i världens fart och sen fortsatt backat tills den kom ut på vägen och stack sen därifrån. Polisbilen blev helt förstörd och det låg glas och bildelar över hela parkeringen. Det var inte jättelätt att köra ut från parkeringen sen och samtidigt undvika att köra på något.


Likes

Comments


Åh vilken fin solnedgång tänker ni kanske här? Det gjorde vi med.. tills dess att en polisbil började blinka med blåljusen bakom oss. Tydligen hade jag ökat hastigheten samtidigt som jag mötte polisbilen, som jag förövrigt såklart inte såg. De hade sedan gjort en u-sväng mitt på vägen, som jag såklart inte heller såg och sedan följde de efter mig i någon sekund innan de stannade mig. Jag och Nina måste haft någon viktig diskussion just då.......
Efter att vi fått bötern, på några hundra dollar, så frågade de två polismännen om vi ville ta en bild framför polisbilen.Jaa.. annars hände det inte mycket annat på de 8 timmarna tillbaka till Melbourne från Adelaide.


Likes

Comments