Utbytesstudent 2016/17 Frida Sundström

Utbytesstudent Abilene, Texas 2016/17

Blivande utbytesstudenter, Efter USA

Jag fick en fråga här om dagen som jag tänkte svara på, från en tjej som själv ska åka till USA som utbytesstudent och hon ska också till Texas, så det är ju lite kul! Frågan är på engelska men jag tänker mig att jag svarar på Svenska så får ni antingen översätta till engelska eller läsa på svenska!

What would you pack, if you could go again? / what would you change?
Om jag skulle packa min packning igen skulle jag verkligen tänka på var jag ska spendera mitt utbytessår. Vet du att du ska till Texas tillexempel så behöver du absolut inte ta med dig varma jackor, stickade tröjor eller vinterskor utan håll dig till klänningar, t-shorts, kjolar och shorts men såklart även lite långärmade, tunnare koftor och jeans kan vara bra att ha med sig!

Ska du däremot till en stat med mycket regn kanske det kan vara bra att ta med sig en vattentätt och vindtät jacka medan om du har blivit placerad i norr kan det vara bra att tänka på att klimatet är mer likt det svenska. Även om du anländer i slutet av sommaren; packa med tjockare tröjor osv så att du har med dig lite iallafall! Det går såklart att köpa vinterjackor i USA men ifall du inte vill betala för en kan det vara en bra ide att ha med en hemifrån, likadant gäller vinterskor!

Jag skulle även säga att packa efter skolans dresscode. Inga tunna band på linnen, inte för mycket urringade kläder och inte för korta shorts/klänningar eller kjolar. Det går att shoppa mer när du kommer dit så jag skulle vänta med att köpa mer kläder tills man ser vilken stil ungdomarna har på fritiden utanför skolan.

Tänk också på att amerikanare har en väldigt ledig stil, oversize t-shirts går hem i både skolan och på fritiden, så lämna alla finare blusar och skjortor hemma! Ta istället med någon finare t-shirt.

Oavsett var i USA du spenderar ditt år klär dom sig i mycket färger medan vi i speciellt Sverige gärna har svarta kläder, så tänk på att ta med lite mer färgglatt!

Hade jag kunnat ändra något med min packning hade det verkligen varit att ta med mig färglada kläder, hade nästan bara svart och vitt med mig! Sedan skulle jag även säga att det är väldigt onödigt att ha med sig 14 par trosor eller 6 stycken BH;ar. Köp mer på plats istället.

Ta inte med dig för mycket hygienartiklar utan det är bättre att även det köpa på plats då de väger mycket samt att det är billigt att köpa i USA!


Hoppas detta hjälper lite iallafall! Kram på er och lycka till med packningen, fråga gärna om det är mer ni undrar över!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments